Şimdi Ara

2004 Model Renault Laguna 1.6 16V Expression İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2004 Model Renault Laguna 1.6 16V Expression İncelemesi2004 Model Renault Laguna 1.6 16V Expression İncelemesi2004 Model Renault Laguna 1.6 16V Expression İncelemesi2004 Model Renault Laguna 1.6 16V Expression İncelemesi2004 Model Renault Laguna 1.6 16V Expression İncelemesi

    Araç tam 1 sene kullanıldı.2012 yılında aracımızın pert olması sonucu ilk sahibinden alınıp 2013 yılında satıldı.Aracın biz ve öncesinde boyası hasarı kaydı yok.Aldığımızda 85.000km de idi, satarken km 154.000 e gelmişti.Yaklaşık 1 sene içerisinde 70bin km lik birlikteliğimiz oldu. Forumda bu incelemeden sonra çokça tepki alacağımı bilmeme rağmen araç arayan arkadaşlara yardımcı olması için fikir verebilmesi için her yönü ile yazmaya çalışacağım.
    Başlıkta da belirttiğim gibi araç laguna 2 ve expression paket. Bu modeller 2002 yılında üretime başlamış olup EuroNcap te 2002 yılında ve 2004 yılında 5 yıldız alarak rekor puanlara ulaşmıştır.2006 yılında makyajlanmıştır. 115hp güç (kimi sitelerde 107hp geçiyor) ve 5 ileri manuel şanzımana sahip.
    Öncelikle aracın artı yönlerini yazalım;
    -Geniş ve Aydınlık İç Hacim, Ferahlık hissi veren bej döşemeler
    -D segmentte satış yılında nadir bulunan 1.6 motor (rakipleri o yıllarda 1.8 ve 2.0 motorlar ile piyasaya sürülmüştü)
    -2002 ve 2004 Yılında Yapılan Euro Ncap Testlerinde Mükemmel Puanlara Ulaşmış ve Rakiplerinden daha yüksek puan alarak güvenliğini tescillemiş bir modeldir.
    -Donanım Listesi oldukça uzun ve geniş olup, baz modelde dahi 6 airbag, Abs, Ebd, H.Direksiyon, Klima (privilege pakette çift bölgeli automatik dijital klima), elektrikli ayna ve camlar (tamamı), kartlı çalıştırma vs bulunur. Üst versiyonlarda xenon far, yağmur sensörü far sensörü diye uzayıp giden liste bulunmaktadır. Sözün özü pasif ve aktif güvenlikte mükemmel, donanım açısından da çok iyi özellikleri bulunmaktadır.
    -Yakıt Tüketimi Lpg sistemi ile makuldur.
    -Yumuşak direksiyon geniş boyutlarda bulunan liftback aracı doğru ve zamanında yönlendirir, şehir içinde rahatınız bozulmaz.
    -Fren sistemi mükemmele yakındır.
    -Bakım Aralığı 15.000km de bir olup zamanının araçlarına göre daha geniştir.
    -Megane 2 ve diğer modellerden de tanıdığımız kendini ispat etmiş 1.6 16V motor bulunur, yani motor parçaları ucuz ve boldur.
    -Konfor odaklı süspansiyonlarına rağmen Viraj Girişleri güzeldir, yolt tutuş ve konforu aynı anda vaad eden nadir araçlardandır.
    -2.el fiyatının düşüklüğü ve ulaşılabilirliği, tam bir f/p aracı

    Bu kadar övgüden sonra biraz da yerin dibine girmeyi hak ettiği bölümlere geçelim;
    -Elektronik sorunların çokluğu
    -Klima rezistansının orjinal takılması halinde 1 yıl, yan sanayi takılması halinde 1 hafta dayanması
    -Cam krikolarının çok sık bozulması ve aşırı pahalı olması
    -Arka Görüşün Liftback tasarımı nedeniyle kısıtlı oluşu
    -Koltuk Döşemelerinin göründüğü kadar kaliteli olmaması ve sürücü ile yolcuları yorması.Özellikle beli ağrıyan arkadaşlara uzun yolda Laguna kesinlikle önermiyorum.
    -Lpg ile birlikte kasa ağırlığının da etkisi ile zayıflayan motor gücü,özellikle rampalarda kendini hissettirmektedir.Yanınızdan bir alt segment ve lpg li aracın uzayıp gitmesi hoşunuza kesinlikle gitmeyecektir.
    -D segmente yakışmayacak bagaj hacmi-430LT
    -Alt takımın özellikle çukurlu bol lakalı yollara karşı hassas olması
    -120km hızdan sonra yol sesini içeriye fazlaca alması

    Euro Ncap Test Linkini de ekleyelim;
    2003 yılı testihttp://www.euroncap.com/tr/derecelendirmeler-ve-oedueller/en-son-guevenlik-derecelendirmeleri/tr/results/renault/laguna/15622

    2001 yılı (lansman testi)http://www.euroncap.com/tr/derecelendirmeler-ve-oedueller/en-son-guevenlik-derecelendirmeleri/tr/results/renault/laguna/15556

    Şahsi fikrimi soracak olursanız parasını sonuna kadar hak eden bir araç. Ama eksi kısımları da lütfen göz önüne alarak seçiminizi yapın.
    Ek Not:Araç 2012 yılında 16.000TL ye alınmış ve 2013 yılında 19.000TL ye satılmıştır.



  • japon otomobili de denemenızı tavsıye ederim hocam. 2008 sonrası kore otoları da... Bu aracta fena degıl ama coklu secenekler tecrube edersenız daha ıyı karsıalstırabılırsınız.

    İnceleme konunuz cok ıyı olmus sagolun bu arada
  • Renault'un Laguna'yı öldürüşünün modeli budur. 1.6 melez motor , rakiplerine göre geride kalan kalite algısı , arızaların peş peşe gelebilmesi gibi özelliklerinden dolayı. Laguna 1 oldukça kaliteli iken 2 tam fiyasko olsa da Laguna 3 te güzel araçtır. Fiyasko derken donanımı vs çok güzeldir, hissettirdikleri başarılıdır fakat kabul etmek gerek kronik sorunu vardır. Ama 2.0 rxt laguna 1 daha tercih edilesi geliyor hep
  • Bir senede 70.000 km yapmayı nasıl başardınız acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o segmentte 1.6 atmosferik çekmez.vectra ve passat 1.6'lar da herkesin kaçtığı araçlar olmuştu
  • Aslında zamanında düşndüğüm bir araçtı. Ben düşünürken Kuzenim satın aldı, 2 sene kullanıp sattı. Nasıl araç dedim, berbat dedi sadece, niye diyorum, çekişinden bahsediyordu, çok arıza veriyor vs.
    genel olarak hep berbat dedi, tabi ben farklı araçlar aldım o dönemde,

    inceleme için teşekkür ederim, objektif yazdığınızı düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fezalii

    Bir senede 70.000 km yapmayı nasıl başardınız acaba?

    Ayda 1 sefer mersin izmir geliş gidiş zaten 2200km yapıyor. İş icabı da kullanıldı. 70.000 gibi bir km senede benim için inanın ortalamanın altında. Pert olan Mondeom 550.000km deydi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay arkadaş millet şimdi şahin satıyor 16.000 tl'ye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.