Şimdi Ara

Emniyet şeridindeki araçlara YOL VERMEYİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    YOĞUN trafikte otoyollardaki emniyet şeridini kullananlar ve araçlarına sesli-ışıklı uyarı sistemleri takan magandalar bir dönem azalmıştı, yine sayıları artmış görünüyor.

    Hürriyet’e gidip gelirken mecburen otoyolları kullanıyorum, her gün en az 50 araçta siren ve ışıklı uyarı görüyorum, emniyet şeritlerini kullananları saymak bile mümkün değil.

    Şimdi eminim ki Trafik Müdürü bir açıklama gönderecektir, şu kadar araç yakaladık, bu kadar ceza yazdık, şu kadar araçtan ışık ve siren uyarı sistemlerini söktük diye ama boşuna zahmet etmesin.

    Ben gördüğüme inanmayı tercih ediyorum, çünkü belli ki kontroller eskisi gibi sıkı değil.

    Önceki gün bu magandalara bir de diplomatik araç eklenmişti. Plakasını da yazayım: 34 CC 2764.

    Araçta ışıklı uyarı ve siren vardı, trafiği altüst edip, insanları taciz ederek tabakhaneye gidiyordu.

    Karayolları Trafik Kanunu ve yönetmeliği geçiş üstünlüğüne sahip araçları sıralıyor.
    Sesli ve ışıklı uyarı işareti kullanma hakkına sahip olan araçlar da bu hakka sadece görev sırasında sahipler, keyfi olarak kullanamazlar. Görevdeyken de halkın can ve mal güvenliğini tehdit edecek şekilde kullanmaları yasaktır.

    Viyana Sözleşmesi de diplomatların, bulundukları ülkenin kanunlarına ve nizamlarına uymak zorunda olduklarını hüküm altına alıyor. Trafik cezalarından da muaf değiller.

    Peki bu diplomatik maganda, bu cesareti nereden buluyor?

    Çok basit: Biliyor ki İstanbul’un polisleri, böyle araçları durdurmaya, ceza yazmaya, trafikten engellemeye cesaret edemez.

    Dışarıdan baktığınızda afra tafralarından yanlarına yaklaşamayacağınız vali, emniyet müdürü gibi yetkililer, görevlerinin gereklerini yerine getirme konusunda titiz davranmıyorlar.

    Görevdeki polis memurları da “Başım derde girer, amirlerim de beni korumaz” diye düşünüp bu tür ihlalleri görmezden geliyorlar.

    Ve koca İstanbul, bu nedenle bir trafik magandaları cenneti haline geliyor.
    http://mobil.hurriyet.com.tr/yazarlar/mehmet-y-yilmaz/ideolojik-korlugun-sonucu-40453945


    Mehmet Yılmaz, doğru bir noktaya temas etmiş.

    Emniyet şeridi, emniyet amaçlı kullanılmıyor artık. Çakarlı araçların yüzde doksanının aktif görev başındaki emniyet mensubu olmadığı bilakis ÇAKAL tayfa olduğu açık. Kaynak yapanlara, çakallık yapan emniyet şeridi magandalarına lütfen YOL VERMEYİN. Kimsenin vakti, sizinkinden daha değerli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Polis trafik olan yerlere motoelu ekip göndersin. Emniyet şeridini ihlal edenlere acımasın. Ama denetim az bence. Ben de bıktım önüne çakar takıp oraya dalanlardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O çakalların geçen gün bir tv kanalında (star olması lazım) hem suçlu hem güçlü olduğu olay yerine polis çağrıldığında polisin de onların tarafında yer aldığını gördük. İstanbul emniyet müdürü izlemedi mi bu görüntüyü? Elbette izledi. Ama kendi çakalına dokunmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol verebilmek için emniyet şeridinde olmamız gerekmiyor mu? E zaten yasal olarak emniyet şeridinde isek yol vermemize gerek var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafikte belki tam mahiyetiyle kurallara uymuyorum belki cok hataliyim. Ama su zamana kadar 10 metre bile olsa emniyet seridinde ilerlemedim arabasina bindigim kisiyide sokmadim oraya.

    O yoldaki binlerce kisi aptal bi akilli sizsiniz dimi?!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafikte sağ şeritte isem zaten sağ şerit ve emniyet şeridini ortalayıp gidiyorum, ambulans polis vb. harici araçlara da yol vermiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Defkhan3459 -- 14 Mayıs 2017; 13:12:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emniyet şeridinde biri giderse ve önden yer isteyip tekrar olması gereken girmeye çalışırsa aklıma hep uzun kuyrukta önden kaynak yapmaya çalışan insanlar geliyor.
  • Emniyet şeridi olmayan bir şehire taşının

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef kullanmak zorunda kaliyoruz. Duzenin olmadığı yerde insanlar kendi düzenini kuruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kere bizde vermedik, Vali çıktı, bizzat kendi emir verip 40 Ceza puanı ve 400 TL cezayı önde bekleyen memur aracalığıyla iletti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuray

    Bir kere bizde vermedik, Vali çıktı, bizzat kendi emir verip 40 Ceza puanı ve 400 TL cezayı önde bekleyen memur aracalığıyla iletti.

    Nerenin valisiymiş bu? Çomar Valinin böyle bir yetkisi mi varmış?

    Ekşi sözlükte vs rezalet olarak aktarsaydınız keşke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanan da kullanana goz yuman yetkililer de .....dur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fsm de bunlardan çok var, levent yönünden gelen servis otobüs türü araçların tamamı emniyetten gidiyor, orada kamerada var ama nedendir bilmiyorum kimse takmıyor.



    Çakarlı araçları zaten normal görmeye başladık, onlara alıştık. Yeni Türkiyede düzen böyle oldu.



    İnsanları sınıf olarak böldüler, şeritlerimiz bile farklı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ulkenin ve insanlarinin gelismisligini, medeniyet duzeyini trafige bakarak anlayabilirsiniz.

    Biz de emniyet seridi bile yogunluktan tikaniyor. Kimbilir bu yuzden kac ambulans, kac itfaiye gec kaldi.

    Bir de su var. Mesela kaza oluyor, polis, cekici gerekiyor. Bunlar emniyet seridi dolu oldugundan gidemiyor. Cabuk gitse trafigi cabuk acacaklar. Yani trafik sikisik diye oraya girenler daha da sikistiriyor. Ayni sey ileride kaynak vs yapanlar icinde gecerli. Ileride emniyet seridi olmayan yol, kavsak falan varsa burunu sokarak yola girmeye calisiyor ve bu da trafigin akisini engelliyor.

    Akan trafikte bile ondeki araci emniyet seridinden sollayarak(saglayarak) gecenler var. Bir tanesiyle kavga ediyordum bu yuzden. Emniyet seridinden gectin diyorum, "ne var yani" diyor. Kafa bu.

    Bu millete yasaklarla, cezalarla ogreteceksin. Her yola calisan eds konulsa kimse girmez. Yani insanlar kurallari bilmediginden degil de baskalarina saygisi olmadigindan, kendinden baskasini dusunmediginden yapiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: beynemaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kuray

    Bir kere bizde vermedik, Vali çıktı, bizzat kendi emir verip 40 Ceza puanı ve 400 TL cezayı önde bekleyen memur aracalığıyla iletti.

    Nerenin valisiymiş bu? Çomar Valinin böyle bir yetkisi mi varmış?

    Ekşi sözlükte vs rezalet olarak aktarsaydınız keşke.

    İstanbul, 10. Yıl Caddesinde trafik sıkışıktı. 2 şeritli yolda inatla yol istendi, biz sağa geçtik yol verdik herkesin vermesi lazım, yani zaten trafik var herkesin sağ şeride geçmesi lazımdı.
    İnatla selektörler ve sirenlere rağmen yol vermedik.

    Yol bir ara boşalınca 510 beygirlik araçla dip gaz yapıp önümüzdeki aracı sollayıp uzaklaştık.
    Yolun tek şeride düştüğü biyerde bekleyen polis memuru yolun ortasında elindeki ışıkla tek tek plakalara bakıyordu, bizi gördü gelin sağa dedi.

    +20 Puan ve 200 TL Ceza: Polis vs. işaret ve uyarılını dinlememek.
    +20 Puan ve 200 TL Ceza: Tehlikeli şerit değiştirmek.

    Aslında gene ucuz yırttık daha fazla da uğraşılabilirdi. Arabanın her tarafı ön cam dahil en koyu film, kemerler vs.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maverick8141

    O çakalların geçen gün bir tv kanalında (star olması lazım) hem suçlu hem güçlü olduğu olay yerine polis çağrıldığında polisin de onların tarafında yer aldığını gördük. İstanbul emniyet müdürü izlemedi mi bu görüntüyü? Elbette izledi. Ama kendi çakalına dokunmadı

    Biz buma it iti isirmaz diyoruz.



    Gerekli tabelalari koysunlar kameralari da taksinlar. Istediklerinkadar ceza yazsinlar kabuldur. Ama basin ekspres yolu ciftlik gibi. Yol vermedigim karaktersizlerle tartistigim bile oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emniyet şeridinden gidenlere bulaşmayın arkanız sağlam değilse, ülkede adalet sistemi tamamen çöktü, bir sivil polis aracı sırf emniyet şeridini engelliyorsunuz diye bilerek isteyerek sizi yoldan çıkarıp öldürmeye bile kalkabilir, bundan dolayı da hiçbir ceza almaz, polisin müdahale edemediği bir siyasi gruptan olabilir, başınıza gelmedik iş kalmayabilir, en basitinden komik bahanelerle ceza yazılır ödemek zorunda bırakılırsınız, bu yüzden bu gibi şeyleri sinir stres yapmayın, ya geçin en sol şeride görmeyin ya da tek enayi ben miyim deyip dalın gitsin emniyet şeridine, arkadan çakarlı gelirse de yol verin sonra devam edin, artık sistem bu, cehaletin hayvanlığın medeniyetsizliğin gurur duyulası birşey olduğu sanılan hatta bunla güç elde eden insanların hakim olduğu bu ülkede birşeyleri düzeltmeye çalışmanın bir anlamı kalmadı, o iş çoktan geçti, siz de ayak uydurun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.