Şimdi Ara

Dual slot/single slot ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, kısaca sistemimi ve sıkıntımı yazayım. Rx480, i5 6600, gskill 2133mhz 2x 4gb ram ve h170 anakartım var. İşlemcimde hyper 212 evo fanını kullanıyorum.

    Bugün bilgisayarı açtığımda sadece ramlerden birinin çalıştığını gördüm, yani 4gb görünüyordu. Hemen ramleri ve slotları test ettim ve ram slotunun birinde sıkıntı olduğunu fark ettim, yani ramlerde bir sıkıntı yok. Ama şöyle bir problemim var, işlemci fanı çok büyük olduğu için ilk ram slotunu kaplıyor. Yani 1-3 şeklinde değil de 2-4 şeklinde kullanıyordum ram slotlarını. Şimdi 2. ram slotu sıkıntılı olduğu için 1-3 kullanmam lazım ama işlemci fanı kapladığı için ilk ram slotunu öyle yapamıyorum. 3-4 yapayım dedim ama böyle olunca da biliyorsunuz 2133 mhz yerine 1063 mhz oluyor.

    Şimdi sorun şu, sizce bu şekilde kullansam yani 8gb 1063 mhz kullansam oyun performanslarını çok etkiler mi ? Yada şöyle bir seçeneğim var, i5 6600'ün kendi fanı duruyor, onu takabilirim zaten küçük. Öyle yaparsam 1-3 ram slotlarını kullanabilirim rahat bir şekilde. Ama Adana gibi aşırı sıcak bir yerde oturuyorum, 6600'ün standart fanının da kötü olduğunu duydum baya. Yani çok ısınmasını istemem açıkçası işlemcinin.

    1) 2133 mhz yerine 1063 mhz kullaınımı.
    2) Hyper 212 yerine standart işlemci fanı kullanımı.

    Sizce hangisini tercih etmeliyim ? (Yeni bir işlemci fanı alma gibi bir lüksüm yok şu anda onu belirteyim ve anakartı sadece 1 ram slotu bozuk diye garantiye de yollamak istemiyorum, bankacılık işlemlerim falan oluyor yani bilgisayar lazım bana)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem3463 -- 10 Mayıs 2017; 16:42:19 >



  • Oyunlarda bu (RAM'lerin frekans) farkı, zamanın var ise test ederek daha iyi görebilirsin. RAM frekans değerlerinin performansa çok da bir etkisi yok fakat son zamanlarda gözle görülür bir artış getiriyor. Özellikle de ryzen için bunu söylüyorlar. Kendin ram slotunu kontrol et ve temizle. Eğer olmadı garantiye yollamanı öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BeyazZenci01 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınızı için ama dediğim gibi sadece 1 ram slotu sıkıntılı diye komple anakartı yollamak istemiyorum garantiye. Ya dediğim gibi 1063 mhz şeklinde kullanırım yada işlemcinin küçük olan default fanını takıp, 1 ve 3. ram slotlarını kullanabilir hale getirebilirim. Ama eğer performansta çok bir değişiklik olmayacaksa 1063 ve 2133 mhz arasında, fan değişikliğini yapmam bu şekilde kullanırım şimdilik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.