Şimdi Ara

Sıfır motor aldık 1 haftadır yatıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslae merhaba 27 nisan günü motoru görmeye gittik kapora verdik ve 28 inde ise ücretin tamamını ödedik. Adamlar haftasonu ve 1 mayıs araya girdiği için ruhsat plaka vs. Çıkması 3 Mayısı bulur dedi. Bu arada verdiğimiz ücrete bunlar da dahil. 3 Mayıs günü aradık adamları belgeleri trafiğe yolladık sizi arayacaklar ve gidip imza atacaksınız dendi. Tarih şuan 9 Mayıs ve hala ses seda yok. Dün ki aramalarıma cevap dahi alamadım. Kuşku duymaya başladım. Bu işler bu kadar uzun sürüyor mu? Bu normal bir durum mudur ? Seni arayacaklar diyor beni kim arayacak ? Bu arada trafik sigortası da yaptırdım ücretini ödedim.



  • Adamlar kim, motosiklet ne, bayiden mi aldınız. Hiç bir bilgi vermemişsiniz biz nerden bilelim.
  • Motosiklet hyosung gt250r fatih hüner motordan bayiden aldik. Bizi arayacak olacak kisi de adamlarin dedigine gore emniyetten ayarlayacakmis. O arayacak olan kisiyi bizde bilmiyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    Adamlar kim, motosiklet ne, bayiden mi aldınız. Hiç bir bilgi vermemişsiniz biz nerden bilelim.

    Haklisiniz.
  • Burakjanylmz kullanıcısına yanıt
    Sizi arayacak kişi muamelecidir. Bayiyi sıkıştırın bence. Vekalet vermediniz herhalde ama bu işlemler için para verdiniz mi? Sigorta yapıldı mı? sigortasız ruhsat çıkmaz.
  • Bu işlem için ücret verildi ama bilgisizligimizden velaket verilmesi gerektigini bilmiyorduk uyarmadılar sadce ucret aldılar. Yani vekalet vermedik. Sigorta da yapıldı onun da ücreti ödendi. Sigortasiz ruhsat olmayacagi icin tahminim ruhsatin ciktigi yönde. Çünkü diğer türlü sigorta yapılamaz diye düşünüyorum.
  • Sabah gittim bayiye parasını ödedim evraklarla motoru aldım çıktım sonra kendi muamelecime verdim 50 lira sağolsun 2 gün sonra geldi plaka ruhsat
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de anlamadım bu durumu neden bu kadar sürdü diye. Normalde benim bir abi kendin hallet demisti 2 3 gune halledersin demisti biz bunlara biraktik daha cabuk olsun diye ses seda yok...
  • Merhaba
    Çarşamba öğle arası gittim motoru aldım sonra parayı ödedim. Perşembe günü gidip evrakları aldım bayiden ve trafiğe gidip yaklaşık 10dk sonra ruhsatı aldım plakada sıra vardı 1.5 saat sürdü... Seni oyalıyorlar sanırım...
  • acemi42 A kullanıcısına yanıt
    Büyük bir ihtimal oyalıyorlar. Bu nası bir muamelecidir ki haftalardır bir plaka çıkartama dı ya da nasıl bir bayidir sallayıp duruyor anlamış değilim. Peki hocam şimdi yarın gitsem verin evrakları kendim halledeceğim desem nasıl olur ? Yapılabilir mi böyle bir şey evrakların trafiğe yollandı denileli 7 günden fazla oldu.Bu saatten sonra kendim alıp yapma gibi bir şansım var mıdır ?
  • Ben alalı 6 ay oldu. 6 ayda sistem değiştiyse bilmem. Evrakları hazırlamaları 5 dk lık bir iş hazır bazı evraklar var uygunluk belgesi gibi birde faturaı kesip veriyor sana o kadar sende sigortayı yaptırıp trafiğe gidiyorsun. İşlem senin yanında yapılıyor ve 10 dk sürüyor. Daha önceden evrak yollamak mantıklı değil...
  • acemi42 A kullanıcısına yanıt
    Hocam bu süreçte mantıksız olan çok fazla şey var hala bekliyoruz bakalım nasıl sonuçlanacak.
  • Burakjanylmz kullanıcısına yanıt
    Hocam 28 inde parasını ödediğiniz motoru hala alamadınız mı? 2 hafta olmuş. Motoru fiziksel olarak gördünüz mü? yoksa kağıt üzerinde mi aldınız. Başkası olsa 2 haftada ruhsat çıkaramayan bayii ye gider olay çıkarırdı. Nasıl böyle sakin sakin forumlara yazıyorsunuz anlamadım. Gidin kapısına dayanın hakkınızı arayın. Birileri işinizi savsaklıyor çok belli bir şey.
  • Hocam motoru görduk üzerine oturduk inceledik öylece parayı verdik. Motorun hazırlanması için paranin tamamini almasi gerekiyormuş. Bizde verdik. Hazirlanmasindan kasti da bence sinyal ayna vs. Hala haber yok. Ama dediginiz gibi bugun cikip gidecegiz gerekirse olay da cikartacagiz plakasiz da olsa o motoru bugun alacagiz oradan. Plakasiz yolda cevirmeyr yakalanirsai da polis acir halimize gec der herhalde 2 hafta oldu yatiyor motor...
  • Burakjanylmz kullanıcısına yanıt
    Alıp da gezmeyeceksiniz ya. Plakası çıkana kadar evinize götürün bari. Ha eve giderken polis çevirirse faturayı gösterirsiniz biraz "amirim, memurum işlemler tamamlanana kadar eve götürüyoruz" falan yaparsınız anlayışlı ise ceza yazmaz. Ana yol bağlantılarından uzak durursanız hiç yakalanmazsınız bile.
  • Aynen öyle eve götureceğiz. Magazada yatacağına evde yatsın en azından gözümüzün önünde olur aklımız kalmaz. Plakava ruhsat işiyle de bizzat biz ilgileneceğiz artık. Plaka ve ruhsat için verdiğimiz parayı geri isteyeceğiz bakalım verecekeler mi yoksa naza mı çekecekler.
  • Bu ruhsat vb işlemleri kendiniz yapabilirsiniz.Zaten sigorta olmadan ruhsat çıkmaz.Geçici belge ile 1 ay kadar süreniz var.Bayilere bu işlemler için para vermeyin.Motoru üzerinize aldıktan sonra zaten bu işi halledebilirsiniz,pek sorun olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ersen Karlıdağ

    Bu ruhsat vb işlemleri kendiniz yapabilirsiniz.Zaten sigorta olmadan ruhsat çıkmaz.Geçici belge ile 1 ay kadar süreniz var.Bayilere bu işlemler için para vermeyin.Motoru üzerinize aldıktan sonra zaten bu işi halledebilirsiniz,pek sorun olmaz.

    Sıfır motorda geçici belge vermezler. İşlemleri yaptırdıktan sonra (eğer kalabalık bir il değilse) ruhsatınız için bekleyin diyolar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ersen Karlıdağ

    Bu ruhsat vb işlemleri kendiniz yapabilirsiniz.Zaten sigorta olmadan ruhsat çıkmaz.Geçici belge ile 1 ay kadar süreniz var.Bayilere bu işlemler için para vermeyin.Motoru üzerinize aldıktan sonra zaten bu işi halledebilirsiniz,pek sorun olmaz.

    Sıfır motorda geçici belge vermezler. İşlemleri yaptırdıktan sonra (eğer kalabalık bir il değilse) ruhsatınız için bekleyin diyolar.

    Hiç sıfır motor almadım ama alan arkadaşım plakayı kendi çıkarmıştı.Artık nasıl oluyor ben de tam bilemiyorum ama 2 hafta beklemek çok aşırı saçma.
  • Tamam işte plakayı kendi çıkarttıysa ruhsatı da kendisi almıştır. Yani gidip kendin yapıyosun tğm işlemleri. 25 dakika plaka seçme evrakları verme ve işlemi bitirme sürüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.