Şimdi Ara

Vestel 55UA8300 4k Işık Sızması Problemi ve Vestel'in Tavrı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
5.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Almış olduğum vestel 55ua8300 marka cihazda ışık sızması mevcut. Fotoğraflara bakarak bir sorun var mı yoksa boşa mı kuşkulanıyoruz yorum yapabilir misiniz ? Bir de kırmızı renklerde bir taraf pembe bir taraf kırmızı gösteriyor. Teşekkürler.

    Vestel 55UA8300 4k Işık Sızması Problemi ve Vestel'in TavrıVestel 55UA8300 4k Işık Sızması Problemi ve Vestel'in TavrıVestel 55UA8300 4k Işık Sızması Problemi ve Vestel'in Tavrı


    Edit: Cihazın kurulduğu gün sorunu fark etmiştik ve servis bakıp normal demişti. Vestel Mağazasındaki çalışana fotoğrafları gösterdim ve problem olduğunu kendi sattıkları üründe böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi. Sonrasında Şikayet Var sitesi üzerinden kayıt oluşturdum Ankara Merkez servis gelerek inceledi.

    Konuyu güncelleyeceğim gelişme oldukça.


    Vestel bu görüntüyü bir hata olarak kabul etmemektedir. Bu görüntünün normal olduğunu ve yapılabilecek bir şey olmadığını söyledier. Siz de binlerce lira verip böyle saçma sapan görüntüyle karşılaşmamak için farklı markalara yönelin tavsiyemdir.

    Vestel 55UA8300 4k Işık Sızması Problemi ve Vestel'in TavrıVestel 55UA8300 4k Işık Sızması Problemi ve Vestel'in Tavrı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h4rml3ss -- 10 Mayıs 2017; 17:11:51 >







  • Merhabalar;
    Işık sızması sorunu belli oranda kabul edilir olsa da, bu o bahsedilen kabul edilir düzeyin üzerinde diye düşünüyorum.

    Biz prosedürel olarak ilerleyip öncelikle servisin kontrol sağlamasını isteyelim hocam, gelen arkadaşların görüş ve tespitleri doğrultusunda hareket edelim. Yani işin özü, bu bize göre kabul edilir gibi görünmüyor ancak belli yollara başvurmadan evvel Kurumun yaklaşımını bir görelim derim.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkür ederim. Yarın merkez servis gelip kontrol edecekler konu ile ilgili buradan bilgilendirme yaparım.
  • h4rml3ss kullanıcısına yanıt
    Mutlaka takip ediyor olacagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis geldi, gündüz pek birşey göremediği için normal dedi. Televizyon kırmızı renkleri bir tarafı pembe gibi açık gösteriyordu ayarlardan ekran ışığını kıstı. Böyle bir şeye hakkı yok televizyonu hangi parlaklıkta istersem öyle izlerim ne yapıyorlar anlamıyorum. Fabrikadan haber bekleyin dediler. Yaklaşımları hiç hoş değil..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu güncelliyorum takip eden arkadaşlar için ve araştırma yapanlar için bir referans olacaktır.
  • h4rml3ss kullanıcısına yanıt
    Tahmin etmek istiyorum.1.seçenek olursa doğru hakem heyetine gideceksin hocam
    1.seçenek Fabrika:Kriter dahilinde efendim,bu kadar sızdırma her tv'de var,backlight bleeding varsa ışıklı ortamda ve normal kanallarda belli olacak ve gündüz de belli olacak.
    2.Seçenek Fabrika:Hemen Tv'yi aldırıyoruz,yenisiyle değiştireceğiz.
  • slvmsstr kullanıcısına yanıt
    Aynen ilk seçenek gündüz birşey görünmüyor diyor ülkenin yarısı işçi emekçi akşam saat 7 de eve gelip 2 saat televizyon izliyor, sinemaya gittiğinizde ışıkları açık şekilde film izlediğiniz oldu mu hiç karanlıkta izlenir film dizi her neyse. Anlamıyorlar olur da birinin okumasına vesile olursak başkalarının canı yanmasın. Hakem heyeti ile değişim talep edeceğim.
  • Neden cayma hakkını kullanarak iade etmek istemediniz?

    İnternetten alıp almadığınızı bilmiyorum ama öyle tahmin ettim.

    Tavırlara göre alınacak en kolay ve etkili yöntem bu.
  • Merhaba,



    Ürünü aldıktan sonra ilk gün servis geldi normal dedi biz de pek oralı olmadık daha sonra vestel mağazasında arkadaşa gösterdim arızalı dedi o süreçte 14 gün geçmişti iade hakkım kalmamıştı ayrıca kurulum yapıldıktan sonra iade için servis raporu istiyorlar diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • h4rml3ss kullanıcısına yanıt
    Sanırım öyle iade için servis raporu isterler. Gerçekten sinir bozucu bir durum.

    Bahsettiğiniz durumu monitör alırken yaşadım, beyaz görüntü de ekranın yarısı sarımsı yarısı beyazdı. O kadar para verilipte böyle sorun ile karşılaşılması çok sinir bozucu.

    Bu ışık sızması durumunu neden çözemiyorlar anlamıyorum, paneli çerçeveye yapıştırsalar ya da sıkıştırsalar bir şekilde sızma da olmayacak.

    Aldığım monitörün çerçevelerini elimle sıkıyordum ciddi çekilde azalıyordu sorun bende.

    Bütün bunların önüne geçmek için servis geldiğinde, yanında odayı karartıp denemek lazım sanırım.
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Hocam servis gündüz de belli olacak diyor sadece gece görünmesi nornal diyorlar. Maliyeti azaltmak için malzeme kalitesini düşürüyorlar onun sonucunda da böyle sorunlarla karşılaşıyoruz diye düşünüyorum. Evimde Samsung Led tv var aynı zamanda onda gram ışık göremiyorsunuz, ama internette onun da şikayetlerine rastladım. Biraz şans işi galiba..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • h4rml3ss kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyleyeyim;

    IPS-VA-TN-PLS panel monitörleri denedim. Samsung-Asus marka hepsinde ışık sızması vardı. Birde küçük ekran düşünün, ekran büyüdükçe risk artması lazım. Marka ile de pek alakası yok gibi.

    Ayrıca daha tam olarak ölü veya sıkışmış piksele bile çare bulamamışlar. Asusların birinde piksel hatası vardı.

    Önceki mesajımda belirttiğim gibi belki o kadar kolay değildir çözümü ancak zor da olduğunu sanmıyorum. Az para değil, kimse şikayet etmiyor diye üzerine düşmüyorlar gibime geliyor.
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Aslında şikayetler yoğun bu konuda, hem de marka ayırt etmeksizin. Lakin çözüm için ARTIK uğraşmazlar hocam.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Belki çok büyük bir problem değil, kullanıma engel değil üretici gözünde ama tüketici verdiği para karşısında içine sinecek bir ürün almayı istiyor. Fabrikada banttan çıkarken kontrol edilip müdahale ile düzeltilecek bir şey olsa hiç böyle sorunlar yaşanmadan düzeltirler diye düşünüyorum ama garip bir durum.

    Sadece kar amaçlı bir politika ile kimse bir yere varamaz kanaatindeyim İnternet bir derya deniz olmuş durumda, herkes her şeyden haberdar oluyor bu alemde.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    h4rml3ss kullanıcısına yanıt
    Nasıl olsa satıyorlar neden uğraşsınlar gibi olmuş biraz

    Belki ben biraz pimpirikliyim bu konuda ancak ışığın bir tarafa fazla gelmesi, diğer tarafa az gelmesi, renk-ton farkı da oluşturuyor.

    Aslına bakarsak az buz bir problem değil yani.

    Madem onlar umursamıyor biz de hakkımız olan iade sürecini kullanmalıyız o zaman diye düşünüyorum.
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Ben şu an için Tüketici Hakem Heyetinden çıkacak kararı bekliyorum , Vestel den savunma istediler iki taraftan alınan bilgiler yetersiz kalırsa bilirkişi tayin edecekler.

    Karar olumlu ya da olumsuz ne olursa olsun bundan sonraki süreçte Vestel markasının değil ürününü selamını bile almayı düşünmüyorum Tavşan dağa küsmüş misali gibi olacak ama sessiz kalmamak lazım.
  • h4rml3ss kullanıcısına yanıt
    İnşallah olumlu sonuç alırsınız ve haklısınız ben de aynı durumu yaşadığım için biliyorum lakin Vestel değilde başka marka olsaydı emin olun o da iade için diretecekti mutlaka.

    Aslında burada iş servislerde bitiyor, o gelen servis mutlaka biliyordur sorunlu olduğunu ancak tembihlenmiştir diye düşünüyorum.

    Geçmiş olsun tekrar.
  • Bugüne kadar 15 led panel değiştim hepsinde var bu ışık sızması olmayan yok hepsinde birde karanlıkta yandan bakınca zıkkım gelsin dersiniz şimdi samsung Qled çıkarttı Quantum dot, oda aynı fışkı kardeşim oled alıcaksınız logo yapışması burn-ın olayı korkusu yok gibi birşey yeni serilerde ekran temizleme var zati, birde oledi sinema için alıcaksınız kafa rahat olucak, her akşam bir film izlesen yeterde artar, normal tv izlemek için ucuz yollu (FHD) 50 veya 55,ınç, 1000 liralık cihaz ucuz yollu tv al yada elindekinden idare et ne kafa ağrısı ne birşey, ahan ben oled kullanıyorum oh dedim sonunda sırf siyahları bekliyorsun gece karanlık odada bu led panel işi bitti gebermiş bir teknolojidir ,lakin oled tv,ler bu zıkkım yere bizim ülkede çok çok pahalı adamlar yurt dışında tuz parasına alıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 21 Mayıs 2017; 0:58:14 >




  • h4rml3ss kullanıcısına yanıt
    Ben bu konulara pek girmem aslında zira hangi marka ile ilgili yazılırsa yazılsın eğer ortada SAVUNULAN bir marka var ise genelde töhmet altında kalıyoruz.

    Lakin ister istemez 12 kelam etmek istedim.

    Öncelikle TV olarak önünde ne yazdığını unutun. farz edin ki orada MAHMUT yazıyor.

    Aslında burada tartışılan normalde bir teknoloji, yani panel teknolojisinin zaten çok tartışılan yan etkileri.
    Kim üretiyor bu paneli? LG-SAMSUNG-AUO-CHİMEİ vs
    Şikayet edilen nedir? Panelin ışık sızdırası
    TV nin önünde ne yazıyor? MAHMUT
    Tüketici kime küsüyor? MAHMUTA
    Tüketici Mahmutu iade edip yerine ne alıyor? HAMZA
    HAMZA nın üretiminde hangi panel kullanılmış? LG-SAMSUNG-AUO-CHIMEİ vs

    Hocam VESTELi iade edin, gidin SAMSUNG alın, zaten şu an kullandığınız tv nin panelini üreten samsung, kendi tv si için de yine kendi ürettiği paneli kullanıyor zaten. Peki SAMSUNG panelli VESTEL tv ile, SAMSUNG panelli SAMSUNG tv arasında ne fark varmış bakalım şu linkden. https://forum.donanimhaber.com/samsung-arka-isik-sizmasi-hakem-heyeti-degisim-onayi--122551473



    SAMSUNG dan vazgeçtim o zaman LG den tv alalım. mesela şu linkteki LG tv olabilirhttps://forum.donanimhaber.com/lg-55la740s-isik-sizmasi-sorunu--86914387


    Veya PHILIPS alabiliriz ondan hiç ışık sızması olmuyor, hatta hiç şikayet olmadığını şu linkten teyit edebilirsinizhttps://www.sikayetvar.com/philips-tv-televizyonumun-isik-sizmasi-sorunu-var

    Olmadı dünya devi SONY den alırız bir tane televizyon, bakın adam almış rahat etmiş https://www.sikayetvar.com/sony-eurasia-tvnin-isik-sizmasi-problemine-norma-diyor


    Değerli Hocam; Belki az çok takip etmişsinizdir genelde dahil olmam bu konulara zira sizler tüketici olarak haklısınız mal almışsınız hayal kırıklığına uğramışsınız. Ancak ben yıllardır şu forumda bunlara bu derece kafa takmamak veya bu ürünleri almamak gerektiğini yazıyorum. Size daha enteresan bir şey yazayım. Ben buna NORMAL diyenleri de eleştiririm zira fotoğraf ile bu işe karar verilmez. Neden biliyor musunuz?

    Vestel 55UA8300 4k Işık Sızması Problemi ve Vestel'in Tavrı

    Vestel 55UA8300 4k Işık Sızması Problemi ve Vestel'in Tavrı

    Vestel 55UA8300 4k Işık Sızması Problemi ve Vestel'in Tavrı


    Bakınız bu 3 resimin 3 ünde de farklı noktalardan bulutlanma görürsünüz. Halbu ki sizi temin ederim öyle bir bulutlanma yok zira panel aslında tertemiz olmasına rağmen çekim yaptığınız makinenin kalitesine, açısına, vizörüne vs gibi etkenler size değişik sonuçlar veriyor.

    kendi kullandığım hatta şu an karşımda duran televizyonuma ait bu resimler. DLED panel bir üründür, 5 yaşındadır ve elbette ki ışık sızması mevcuttur lakin tabi ki sizin görsellerinizdeki gibi değil.

    Benim panelim aynen aşaıdaki gibidir
    Vestel 55UA8300 4k Işık Sızması Problemi ve Vestel'in Tavrı

    Bu da normal görüntülü hali
    Vestel 55UA8300 4k Işık Sızması Problemi ve Vestel'in Tavrı


    Diyeceğim o ki, eğer yukarıdaki ilk 3 resme bakarsanız bu berbat bir panel, ancak ben panele o şekilde bakmam zira içini dışını bilirim, bu panellerin ışık sızdırmamalarının mümkün olmadığını da bilirim ve TV mi alır izlerim o kadar.

    Size tavsiyem ya kafanıza takmayın ya da iade edin ama sakın bir daha LCD almayın hem de markası ne olursa olsun. OLED den başka çareniz yok bu koşullarda.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.