Şimdi Ara

Armani Saatlerdeki İnanılmaz Fiyat Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
3
Favori
39.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Armani'nin bütün saat modellerinde uçurum fiyat farkları var. Armani'nin saat distribütör'ü olan saat&saat 'te armani saatlerin en ucuzu 1000 TL' den başlayıp 2000'lere kadar çıkarken, başka sitelerde 2000 TL'lik olan aynı saatler 600 TL civarlarında. Bu uçurum fiyat farkının sebebini bilen birisi aydınlatabilir mi?
    Ucuz olanlar sahtedir deyip geçecektim ancak ucuz olanları satan platformlardan biriside hepsiburada olunca, sahte olmayacağını düşündüm.

    (saat&saat) https://www.saatvesaat.com.tr/saat/erkek/emporio-armani/AR5890/PD/ 1936 TL
    (hepsiburada)http://www.hepsiburada.com/emporio-armani-ar5890-erkek-kol-saati-p-SAKEAR5890 667 TL
    Aradaki Fiyat Farkı = 1269 TL

    (saat&saat) https://www.saatvesaat.com.tr/saat/erkek/emporio-armani/AR5889/PD/ 1936 TL
    (hepsiburada)http://www.hepsiburada.com/emporio-armani-ar5889-erkek-kol-saati-p-SAKSVAR5889 659 TL
    Aradaki Fiyat Farkı = 1227 TL

    Bu uçurumun sebebini bilen birisinden konuyu aydınlatmasını bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giogo -- 7 Mayıs 2017; 16:31:11 >







  • Skagen evet ama Welder hayır. Welder U-Boat'ın bir alt markasıdır ve alınabilir bir markadır ama fiyatları biraz yukarıda olabilir bilmiyorum.

    Şu markalar Fossil tarafından yapılıyor ve pazarlanıyor:

    Burberry, DKNY, Emporio Armani, Armani Exchange, Columbia Sportswear, Diesel, Frank Gehry, Karl Lagerfeld, Tory Burch, Kate Spade, Michael Kors, Callaway Golf, Davis Cup, Marc by Marc Jacobs, Skagen Designs, Adidas.

    Ayrıca İsviçreli Michele saat markası da Fossil grubun elinde. Fossil grubun "Swiss Made" damgalı saatlerini genellikle bu firma yapıyor.

    Bir de Timex tarafından yapılan moda markaları var. Mesela Guess/GC, Versace, Nautica, Ferragamo vb.

    Ayrıca Citizen de Harley Davidson ve Alpina marka saatleri yapıyor.

    Ayrıca Movado'nun yaptıkları var, Hugo Boss, Tommy Hillfiger, Lacoste gibi..

    Daha başkaları da var ama uzatmayayım, Skagen bence alınmaz, Welder alınır.

    Edit: Düzeltme
  • Hayatında hiç saat almadın sanırım. Açıklayayım. Saat satıcılarında sabit fiyat yoktur. Gidip pazarlıkla 8000tl lik liste fiyatı olan bir saati 5000tl ye de alabilirsin. Saat&saat aynı şekilde. Bir saat&saat mağazasına gidip pazarlık yapabilirsin. Yani o fiyatlar şişirilmiş fiyatlardır.



    Ama hepsiburada sitesi sabit fiyat yazmak zorunda. Çünkü internet sitesi. Pazarlık yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde merak ettiğim konuydu. roxio hocam arkadaşın sorduğu gibi aralarında bu kadar fiyat farkı olabilir mi yani. hepsiburada da aynı saati 1800 tl ye satan satıcıda var 600 tl ye satan satıcıda var, bu kadar fiyat farkı olabilir mi gerçekten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Love_For_You -- 8 Mayıs 2017; 9:53:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Love_For_You

    benimde merak ettiğim konuydu. roxio hocam arkadaşın sorduğu gibi aralarında bu kadar fiyat farkı olabilir mi yani. hepsiburada da aynı saati 1800 tl ye satan satıcıda var 600 tl ye satan satıcıda var, bu kadar fiyat farkı olabilir mi gerçekten.

    Aynen öyle. Eğer gidip 1800tl ye pazarlık yapmadan alırsan o para adamların cebine ekstradan giriyor. Onlar pazarlık payıdır.



    Herhalde konu sahibi cevaptan tatmin olmayıp TSF'ye de açmış konuyu ama alacağın cevaplar farklı olmaz kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada ki durum biraz daha farklı. 1900'luk bir saati pazarlıkla 1500'e düşürürsün, zorlarsın 1400 1300 e kadar belki indirirsin ama 600 liraya da alamazsın. O kadara alabilsen 8000tl lik liste fiyatı olan saati de 5000 tl'ye değil 2500 e felan alman lazım. Bu mümkün mü ? Hayır.
    Burada işin içinde başka işler var. Araştırmalarım sonucu Armani saatlerin birebir kopyaları olduğunu öğrendim. Aradaki farkı anlaman neredeyse imkansız gibi bir şey. Adamlar A'sından Z'sine her şeyini orijinal gibi yaptıklarından dolayı gelen ürünün sahtemi gerçek mi olduğunu bile anlamak zor.

    Buradaki videoda gerçekle sahteyi karşılaştırmış ama aralarında ilk bakışta hiçbir fark yok gibi gözüküyor. Ancak çok dikkatli inceleyince sahte gerçek ayrımı yapılabiliyor. Ayrıca video almanca olduğundan tam olarak aralarındaki farkların ne olduğunu da anlamış değilim.
    https://www.youtube.com/watch?v=LZ0QkivClqM&t=477s

    Bu videoda ise inceleyen kişi gerçek bir saati incelediğini sanıyor galiba ama altta yazan yorumlara göre bu saatte sahte. Ama saat o kadar orijinal duruyor ki anlamak imkansız.
    https://www.youtube.com/watch?v=tjXZZuOhJA4&t=120s

    Türkiye piyasasında ise orijinal diye 360 TL'lere satılanlar da var. Yine çok orijinal duruyorlar ama 360'a bunun orijinal olma ihtimali yoktur.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-saat-kol-saati-orjinal-emporio-armani-ar5889-ar-5889-sertifikali-turkiye-kargo-426527585/detay

    Sonuç olarak işin içinden çıkılmayacak bir durum var. Hepsiburada bu ürünü kendi satmıyor. Başka satıcılar hepsiburada üzerinden satıyor esasında. Orda da @love_for_you ' nun dediği gibi 1800 e satanda var 600 e satanda var. Hangisi net olarak orijinal net olarak sahte belli değil. Ayrıca ürünü alsan, sahte çıksa bunu büyük ihtimal anlayamayacağız ve hepsiburada'ya bu ürün sahte desek kanıtlayamayız bile. Ayrıca hepsiburada tedarikçiler satıyor, diyip işin içinden de çıkacaktır büyük ihtimal.

    Net olarak bu konuda engin bilgisi olan birisi varsa yorumlarını bekliyorum.




  • giogo G kullanıcısına yanıt
    Ben 2 saatinde orijinal olduğunu varsayarak yorum yaptım. Diğer duruma bakacak olursak dediğiniz gibidir.



    Replika saatlerde, sahte mi orijinal mi olduğunu da içini açarak anlayabilirsiniz ancak. Replikalar öyledir. Dışarıdan birebir aynılardır fark edilmez. Ancak ağırlıkları, sertifikası, içindeki mekanizmayla anlaşılır. (Sertifika da sahte olabilir) Eğer kaliteli replikaysa ağırlığını bile aynı yapabilirler. Geriye sadece içini açmak kalıyor. Zaten bu sebeple internetten alışveriş pek önerilmez.



    Ayrıca ilk yazdığınız tamamen pazarlık kabiliyetiyle ilgili. O satılan saatlerin hiçbiri sandığınız kadar pahalı değil. Daha 2 saat önce 2700$ liste fiyatı olan saati 4000TL ye aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roxio -- 8 Mayıs 2017; 14:14:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • giogo G kullanıcısına yanıt
    aynen hocam benim kafamdaki sorunu son satırlarda net bir şekilde anlatmışsın. Sonuçta ben saat uzmanı biri değilim, mümkün değil orjinal mi değil mi anlayamam. Orjinal olsun diye yüksek fiyatlısını alsak bile orjinal mi değil mi şüphe olacak.Bu piyasa öyle bir hal almış ki büyük şubeleri olan firmalara bile güvenilir mi şüpheyle yaklaşıyorum.
  • Love_For_You kullanıcısına yanıt
    Sırf bu sebepten saat almaya yanaşmıyorum bende. Abartmıyorum, saatvesaat'ten dahi alsam yine de içimde ufak bir şüphe kalacak diye korkuyorum. Diğer siteleri söylemiyorum bile onlardan alsam her gün bu sahtemi gerçek mi diye düşünürüm heralde. Çünkü bu kadar birebir kopyasının olması, herhangi bir orjinallik rehberinin olmaması insanda güvensizlik yaratıyor. Kime, neye güvenip, nasıl alacağız hiçbir cevap yok.
    Bu konunun ciddi bir şekilde açıklığa kavuşturulması lazım diye de düşünüyorum. Eğer şüphelendiğimiz şey doğruysa onlarca site insanlara orijinal diye sahte ürünleri satıp haksız kazanç elde ediyorlar.
  • Konu hakkında engin bilgisi olan birisi yok mudur hala ?
  • Cevap çok net.

    Biri sahte biri gerçek.

    600 küsür liralara satılan saatleri aliekspres'te iyi aramalar sonucu 50-60-70 $'lara bulabilirsiniz.

    Ek olarak şunu belirtiyim. Aliekspressten bu şekilde saat alıp deneyimlemiş biri olarak, 3-4 kere pilini değiştirdim saatin. Hususi olarak saatçilere ürünün imitasyon olduğunu söyledim. Hepsi şok oldu.

    Bu kadar fiyat farkı replika olmasından kaynaklanıyor. Ne kadar kaliteli replika olduğu tartışılır.
  • Valla arkadaşlar hepsiburada.com emponi armani saatlerini satan satıcı kendi sitesinde aynı saati bin lira daha yüksek fiyata satıyor.anlamadıgım hepsiburada replika saatleri nasıl sattırıyor .bunu göze alıyor.valla saat alasım var ama ne yapacagımı şaşırdım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Replika saat değil onlar hocam. Armani dediğimiz zaten 20$ lık bir saat vr bu saatlerin 1.000 - 2.000 tl ye satilmasi uzerine konusmayacagim tabiki de simdilik.

    Armani saati ulkemize getirmeyi ustlenen ana bir distribitor bulunur. Bu distribitor Armani saat için Saat&Saat'tir. Ana distribitor ulkemize saatleri pazarlar ve garantisi sorumlulugu altindadir. Ve fiyatlar olabildiğince pahalıdır.



    Birde yan distribitorler vardir ki bunlar saati ucuza pazarlar ama garanti konusunda yine kendileri sorumludur fakat saatlerde bir ariza ciktiginda ana distribitor gibi saatleri sahiplenmeyebilirler. Yani garanti asamasinda sorunlar çıkabilir. Fiyatlari daha hesaplidir.



    Günlük hayattan örnek vermek gerekirse: Samsung telefon alacagim diyelim açıklamalar kısmında Samsung Turkiye garantilidir yazar ve fiyati 1.000 tl olan bir telefonda Distribitor garantilidir derse fiyatın 750 tl olmasi gibi.



    Umarim yardimci olmusumdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şuan ki düşüncem, saat&saat'in dışında satan ve fiyatı 600 civarında olanların hepsi sahte ürün satıyor. Ve bu sahteler her yere yayılmış durumda. İnternet dışında diğer saat dükkanlarında da sahte ürünler satılıyor.
    Bu sonuca nerden mi ulaştım ?

    Tanıdık vasıtasıyla 1300-1500 TL bandında satılan bir saat dükkanında Armani AR5889'u bir günlüğüne incelemek için eve getirdim. Saati enine boyuna iyice inceledim ve orjinallik-sahtelik durumuna yoğunlaştım. Aynı zamanda internette armani saatlerin orjinalliğini anlama rehberleri de buldum.
    Ve sonuç, saat öğrendiğim bilgiler eğer doğruysa sahte.

    Bu orjinallik rehberi =http://blog.modacruz.com/2015/01/13/armani-orijinallik-rehberi/
    Aşağıdakiler ise benim incelediğim saatin fotoğrafları.
    Toka mekanizması rehberde gösterilen ve sahte diye belirtilmiş ile aynı, tokadaki ve saat kasasındaki seri numarası da birbirinden farklı.
    Bu bilgileri teyit etmek için saat&saat mağazasına gidip aynı saati birde orda inceleyeceğim. Eğer ki elimdeki saatin sahte olabileceği noktalar, oradaki saatte yoksa bu saatin %100 sahte olduğuna kanaat getirebiliriz. Ve mağazada bile 1300-1500 bandında satılan bir saat sahteyse internettekilerin orijinal olmasına şimdiden 1 gram ihtimal vermiyorum.

    Armani Saatlerdeki İnanılmaz Fiyat FarkıArmani Saatlerdeki İnanılmaz Fiyat FarkıArmani Saatlerdeki İnanılmaz Fiyat FarkıArmani Saatlerdeki İnanılmaz Fiyat Farkı




  • giogo G kullanıcısına yanıt
    Yazınızı okudum. Ürünün sahte olduğunu düşünmüyorum ama öyleyse bile emin olun orijinali ile hemen hemen aynıdır kalite anlamında. Armani ve diğer moda markalarının kalitesi bellidir hocam kalitesizlik ve işçiliğin yerlerde süründüğü bir pazardır bunlar. Yanaşmayın!
  • Arkadaşlar uzun zamandan beri yazmıyorum ama gerekli incelemeyi yaptım ve aşağıda bildiriyorum.
    Merakıma yenik düştüm ve aynı saati hepsiburada üzerinden sipariş ettim. Fiyat 600 TL bandında olduğu için sahte olabileceği şüphesi çok yüksekti. Saat geldikten sonra enine boyuna inceledim ve orjinal olduğuna kanaat getirmiştim ki 1 ay sonra saatimin dakikasının 3 dakika geri kaldığını fark ettim. Tekrar saatvesaat'in yolunu tuttum ve elimdeki saatle ordaki saati karşılaştırdım. Herşey birebir aynı gözüküyorken birden bir detay fark ettim. Hepsiburada'dan almış olduğum saatin camı orjinal saatin camından tamamen farklıydı. Ve o an anladım ki elimdeki saat sahteymiş. Üstelik 1 ay içinde 3 dakika geri kalmıştı zaman. Yani ne kadar birebir yapmaya çalışsalar da bir yerlerden sahte ürün açık veriyor.
    Aşağıdaki fotoğraflarda detayı gösteriyorum.
    Saat ilk görünürde birebir gözüküyor ama hafifçe çevirip camına baktığınız zaman camın çok kalın ve dışarı çıkıntılı olduğunu fark ediyorsunuz. Saatvesaat'teki orjinal saatin camı bunun kadar kalın değil ve dışarı çıkıntılı değil. Yan yana baktığınız an direkt farkı anlıyorsunuz.Armani Saatlerdeki İnanılmaz Fiyat Farkı Armani Saatlerdeki İnanılmaz Fiyat Farkı




  • Bu Armani ne bileyim disel filan saatler almayın yukarda eleman yazmış 10 dolarlık saattir hepsi üzerinde Armani yazmaktan başka bir artısı yoktur kaziklanirsiniz boş yere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • giogo G kullanıcısına yanıt
    saatin kasasında soyulma vb hasarlar oldumu kullandığınız sürece?
  • Arkadaşlar merhaba. Dedeleri osmanlı paşalarına saat yapmış bir arkadaşım var. Hatta soyadı “saatçioğlu”dur. 300 yıllık saatçi bu arkadaşlar. Dedeleri balkanlardan getirilmiş istanbul’a. Bu arkadaşımın dediğine göre bazı firmalar iki ayrı kalitede saat üretir ve piyasaya sürermiş. Birinin camı safir, kristal iken, düşük kalitedekinin mineral olurmuş; kimini dış kasa tamamen titanyum olurken, bir diğerinin polivinir (pvr) olurmuş. Bunu armani, guess, diesel vs gibi moda marka saatler çok sık yaparmış. Bu tamamen saatin üretim yeri ile ilgiliymiş. Örneğin japon mekanizma bir saatin bir serisi taywan’da yapılıyorsa, swiss mekanizma bir saatin bir serisinin türkiye’de yapılması gibi ama dediğine göre en sık moda marka saatlerde görülen birşeymiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 30 Ocak 2018; 6:29:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence adam noktayı koymuş fakat ben hala replika olduğuna inanıyorum armani konusunun çünkü eta saat diye bir site aynı saati 600 liradan satışa çıkarmış ve altına replika diye belirtmiş ayrıca yanındada A+++ ibaresinide koymuş sonradan aklıma geldi niye hepsiburada da ki satıcıların 750 800 liradan satışa sunduğu ürünler hem kar amaçlı hemde 2000 tlden %60 indirim var diyip milleti inandırmaya çalışıyorlar orjinal olduğuna benim yorumun bu şekilde ama şunuda belirtiyim saatçioğlu da bir miktar haklıdır bu piyasa konusunda ve bildiğim duyduğum kadarıyla izmirde bir saat grubu gibi bi şirket varmış ve ürünleri gerçekten de 10 numara 5 yıldızmış orjinalliğe yakınlık konusunda (eta saatin hakımızda bölümünde bence gayet iyi açıklamışlar bu saat piyasısının durumunu)
    Armani Saatlerdeki İnanılmaz Fiyat Farkı
    Armani Saatlerdeki İnanılmaz Fiyat Farkı
    Armani Saatlerdeki İnanılmaz Fiyat Farkı
    Armani Saatlerdeki İnanılmaz Fiyat Farkı
    Armani Saatlerdeki İnanılmaz Fiyat Farkı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 299cu biri -- 12 Eylül 2018; 23:23:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim kendi düşüncem ama Armani, diesel, levis, lee cooper vs moda markaların kuvars saatleri alınmaz. Armani otomatik bir kaç saati var ama onlari da uygun fiyata getirebilirseniz olabilir... Armani kuvars bir saate 2000tl veren bilsinki sadece kasaya ve isme para veriyor... gidin 500tl ye bir seiko5, 1500 tl ye de altın bileklik alın takın daha iyi... illa kuvars olacaksa gercek saat markasindan olsun Casio, Pulsar, Timex gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekbey -- 13 Eylül 2018; 1:23:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.