Şimdi Ara

İkna Olmaya İhtiyacım Var / 1700 vs 7700k / 1600 Alındı :)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
5.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Eski Sistemimi yazayım.

    Asus Sabertooth 990fx
    Amd fx8350
    Noctua NH-D15S
    Corshair 2*8gb 1600mhz
    Zotac GTX 1070 AMP Extreme
    Corshair RM1000w
    AOC G2469PG G-Sync
    240gb PNY ssd

    Gtx1070 ve Monitör aldıktan sonra Amd8350 ağlamaya başladı. İşlemcinin yapmış olduğu darboğaz sayesinde 144hz g-sync li monitörden bile randıman alamaz olunca işlemci ve anakartı sattım.

    Sattığımdan beri tonlarca inceleme izleyip onlarca forum gezdim. Burayıda tarumar ettim. Edindiğim bilgiler doğrultusunda şuanda Ryzen serisi işlemciler içerisinde oyun performansı adına fiyat/performans olarak en mantıklı duran babayiğit 1700 gibi görünüyor. Hele hele 4,0ghz e oc yapıldığı zaman bu fark dahada yukarılara çıkıyor.

    İntelde açıkcası incelediğim işlemciler ise 7700k 6700k ve 7350k oldu.(Daha çok 7700k üzerine yoğunlaştığımı söyleyeyim.) 7700k/1800x/1700x/1700 incelemelerinde oyundan oyuna değişken olmak üzere 2fps den 30fps ye kadar farklar oluyor.(7700k daha performanslı) Bu durumda intel 7700k ryzenlere rağmen oyun performansı açısından popülerliğini koruyabilecek yapıda bir işlemci, tabiki ryzen 1700 ile arasında 20 dolarlık bir fark var sadece. Bu yüzdende hedef cpumu ryzende 1700'den yana kullanıyorum.

    Şimdi gelelim şeytana;

    Şeytan diyor ki, z270 bi anakart ile 7700k işlemci al, zaten amd ryzenler, anakart ve ram frekanslarında bir stabilite problemi var, hiç kafanı yorma bas geç diyor. Olursa ileride coffelake in 1151 sokete uyumlu geleceği haberleride çıkmışken, düşünme zaten amaç maksimum FPS, adobe ve vegas için 1700 çokta elzem değil 7700k da her türlü işini görür zaten intele geç diyor.

    Bu sefer bunu duyan diğer şeytanda diyor ki, 1151 son demlerini yaşıyor fps den 3-5 feragat et komple bir cpu olan ryzen 1700 ü al geleceğe yatırımı garanti et.(Amaç maksimum FPS olabilir ama sen tasarımcı adamsın adobe kullanıyorsun yeri geliyor arada vegas a işin düşüyor. 7700k sana 1700 ün vereceğini vermez diyor ama etkilenmemeye çalışıyorum. :) ) Uyumlu ram ve anakart bulma şansında var. Sonuçta stabil kullananlarda var bu mereti kumar oyna diyor.

    Evet arkadaşlar çok fena ikilemdeyim. Ama %51 olarak 7700k ya doğru gidiyorum. Çok yakın zamanda bu parçaları alacağım için ryzendeki bu, anakart ram stabilite problemleri ve sürekli gelen bios güncellemeleri ile heba olmak uğraşmak istemiyorum.

    Yok mudur problemsiz aha işlemci bu aha anakart bu ahada ram bu şeklinde bir uyumluluk?

    Açıkçası bu kadar yazdım ama son yukarıda sorduğum sorunun kesin bir cevabı yoksa zaten kararımı vermiş olacağım.

    Değerli bilgilerinizi beklemekteyim.




    Yorum yazan herkese teşekkürler. Kararımı 7700k dan yana verdim. Sanırım maksimum FPS daha ağır basıyor. Aklımın bir tarafıda ryzen 1700'de kalacak. Kalmayacak dersem yalan olur.




    2.Sayfadan itibaren başlayan işlemcinin sıcaklık olayıyla ilgili yaptığım araştırmalar sonucu 7700k büyük hayal kırıklığı yaşattı bende. 7700k ya karar kılmışken bunu erken görmem iyi oldu.

    Şimdi elde ne var?

    Düzensiz ısı fırlamaları yapan bir kaby lake işlemci, coffelakelerin gelecek olması.
    Düzensiz ram frekansı yaşayan ryzen anakartlar, oyunlarda 5 ila 30 fps düşüklüğü.(ki konuda paylaşılan videolarda ram frekans problemi giderildiği zaman ortadan kalkabilecek kalkmasa dahi gözardı edilebilecek birşey.)

    Bu durumda düşününce ram frekansları eninde sonunda bios updatelerle düzeltilebilir gibi duruyor. Fakat intel 7700k için turbo boost kapa voltajı düşür vs,(Bilmiyorum diğer arkadaşlar bu problemi nasıl çözdüler?), yeni seri işlemcilerin geliyor olması vs düşündükçe 1700 çok daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor.

    Ben ne intelciyim ne amdciyim bu topikte kendime uygun cpu yu arıyordum. Aşırı kararsız olmamdan ötürü bu konuyu açtım. Konunun ilerleme sürecinde fikrimin defalarca değişmesi konuyu açmamın ne kadar doğru bir karar olduğunu gösterdi.

    Konuya seviyeli mesaj atan herkese teşekkür ediyorum.

    Şimdi gelelim 2.can alıcı soruya oyun için R7 1700 mü R5 1600 mü R5 1600x mi?





    Sonuç olarak arkadaşlar sizlerinde vermiş olduğu tavsiyelerle, işlemciden kestiğim parayı anakart ve rame ekleyerek zen 2 yede hazırlık olması açısından aşağıdaki parçaları sipariş geçtim.

    Amd Ryzen 5 1600
    Asus Crosshair VI Hero
    GSkill Trident Z RGB 16GB DDR4 (F4-3600C16D-16GTZR)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 7 Mayıs 2017; 1:31:3 >



  • +up bende aynen böyleyim.
  • 144hz g-sync motitörün varsa sen tasarımcıdan çok oyuncusundur demektir. o yüzden amd sever olarak ben sana i7 7700k diyorum.
  • Şu videoda iki işlemcinin cpu kullanımlarına bakarsan cpu kullanımı ryzenin nekadar performanslı olduğunu açıklıyor. Youtube da arama yaparsan çok fazla inceleme videosu mevcut.



    Kısacası 3/5 fazla fps alıp sadece oyun oynuyorsan i7 7700k alabilirsin. Yok ben oyun oynarken stream yapacağım, ayrıca oyun oynarken arka planda farklı işlemler yapacağım diyorsan ryzen 1700 daha mantıklı şuanda. Tamamen pc yi nasıl kullanacağın ile alakalı.
  • İntel tarafını düşünüyorsan ağustosa kadar beklemelisin. Bir kaç ay sonra "eski" olacak i7 7700K hiç mantıklı değil.
    Ryzen tarafında sorunsuz kullanılacak ram ve anakart ikilisi Asus Croshair ve GSkill 3200mhz ve üzeri Ramler.
    Bende Gigabyte AB350 Gaming 3 anakart ve GSkill Flare X ramler var. 3200mhz olarak çalışıyor ancak tam stabil değil. Yani çalışıyor ama pc'yi yeniden başlatmak istediğimde birkaç kez hata verip sonrasında açılıyor. O yüzden 2933mhz'e döndüm yeni çıkacak Bios'a kadar. Asus tarafında ise Croshair modellerinde sorunsuz 3600 çalıştığına dair örnekleri var forumda. Zaten overclock yapacağınızı düşünerek B350 anakartlara bakmayacağınızı düşünüyorum. Stabil overclock için en tepe anakart Croshair.
  • ryzen 7 1700, asus prime b350 plus ve ram olarak ta bunu seçiphttp://www.vatanbilgisayar.com/gskill-16gb-2x8gb-flare-x-ddr4-2400mhz-cl16-1-2v-amd-ryzen-uyumlu-dual-kit-ram.html kumar oynamanizi tavsiye ederim.
  • Bu kadar donanımı amd ye yatırıp ondan sonra sorunla uğraşmak insanı sıkmıyor mu?
    İnşallah gerekli düzenlemeler gelir de rahatlarsınız, millet çok acele etti ryzen a geçmek için.
  • Valla bu konuda bende çok muallakta kaldım , kasa tavsiyesi konusu açmıştım ta 1 ay önce ama hala daha sistemi ancak topluyorum bekledim çünkü . Ama kararımı 1700x den yana kullandım .Sistemi inventus tan topluyorum ordaki Ertuğrul bey de , d,ğer forumlardaki bir çok insan da aynı şeyi söylüyor. 'Bu saatten sonra bitmek üzere olan 1151 sokete para verilmez ' . Performans olarak evet 7700k nın gerisinde ama şöyle düşünelim daha yeni ve stabil hale gelecek , yeni bioslarla oc performansı artacak , yeni çıkacak oyunlarda çok daha optimize şekilde çalışacak 7700 k ile arasında belki fark kalmayacak. O yüzden içini rahat tut ve bence tercihini amd den yana kullan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcwolf28

    Bu kadar donanımı amd ye yatırıp ondan sonra sorunla uğraşmak insanı sıkmıyor mu?
    İnşallah gerekli düzenlemeler gelir de rahatlarsınız, millet çok acele etti ryzen a geçmek için.

    Ne sorunuymuş o? Bu sorunları sadece siz biliyorsunuz sanırım oldukça gizemli sorunlar olmalı. Evet dinliyoruz, forumda çatır çatır Ryzen kullanıyorlar onlardan duymadık bu sorunları evet senden duyalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır


    quote:

    Orijinalden alıntı: pcwolf28

    Bu kadar donanımı amd ye yatırıp ondan sonra sorunla uğraşmak insanı sıkmıyor mu?
    İnşallah gerekli düzenlemeler gelir de rahatlarsınız, millet çok acele etti ryzen a geçmek için.

    Ne sorunuymuş o? Bu sorunları sadece siz biliyorsunuz sanırım oldukça gizemli sorunlar olmalı. Evet dinliyoruz, forumda çatır çatır Ryzen kullanıyorlar onlardan duymadık bu sorunları evet senden duyalım.

    "Ryzen tarafında sorunsuz kullanılacak ram ve anakart ikilisi Asus Croshair ve GSkill 3200mhz ve üzeri Ramler."
    Benden duymaya gerek var mı? Cümlenin devamı da sorunlardan bahsediyor, siz çatır çatır kullanırken sorun olmadığı anlamına mı geliyor?
    Sorun yoksa zırt pırt bios sürümleri vs güncellemeler ne için geliyor? Stabiliteyi yakalamak için değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 4 Mayıs 2017; 12:20:47 >
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    İntel i7 7700K için yapılan yatırımdan çok daha az bir yatırımla R5 1600 aldım. Oyunlarda işlemci kullanım oranı yarı yarıya olup %5 az fps vermesi benim açımdan sorun değil. Hem daha az ısınıyor hem daha az enerji tüketiyor hem de işlemci gücü olarak çok daha fazlası.

    Benim yaşadığım sorun anakartın biosunun daha tam oturmamış olması. Oturmamış derken rami son sınırına kadar kullanmak isteyince 3200mhz için ufak problemler oluşuyor Gigabyte B350 Gaming3 F6 biosu için. 2933Mhz'de herhangi bir sorun yok. 2933ile 3200mhz arasında önemsenecek bir performans farkı da yok günlük uygulamalarda. F7 biosu ile sorunlar düzelecektir diye düşünüyorum.
  • Sistem toplayan arkadaş gider anakartın sitesinden ram uyumluluklarına bakar öyle alır, al buyur aşağıda kullanıcı incelemesi var yetmezse gidip satın alan yığınlarca insan var. Anakart üreticileri daha fazla uyumluluk daha fazla vermlilik için Bios yayınlarlar bunlar hem stabilite hem performans artışları getirir. Yani Ryzen'ın-işlemcinin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak için.

    Bak ne yaptım senin kullandığın anakart Asus Prime Z270-A gittim resmi sitesinden yayınlanan Bios sürücülerine baktım. 3 tane Bios sürücüsü yayınlanmış Ocak-Şubat-Mart 2017 tarihinde tam üç tane Bios sürücüsü yayınlanmış. Madem 7700k sorunsuzsa neden bunları yayınlıyorlar? Evet cevabı duyalım senden?

    https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-5-1600-kullanici-incelemesi-uyumlu-bellek-listesi-eklendi--124407059

    Edit:https://www.asus.com/tr/Motherboards/PRIME-Z270-A/HelpDesk_Download/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 4 Mayıs 2017; 12:20:40 >
  • @darkangelevo
    Ben bir an asus ve g skill ikilisinin de sorun verdiğini algılamışım.
    Sonra baktım sizin anakart asus değilmiş, ondan dedim bu kadar para amdye verildikten sonra uğraşmak insanı sıkmıyor mu diye.

    Arkadaş da hemen parlamış nedense...

    @Mutlak.Sıfır
    Ben de anakartın uyumluluk listesinden bakıp ram aldım ama sistemi çalıştırmak için biraz uğraşmıştım.
    Benim 7700k sorunsuz dediğimi nerde gördünüz? İntel biosu sorunsuz felan demedim.
    Amdye geçişin acele olduğunu söyledim çünkü platform yeni, işlemci yeni, her şey yeni.
    Buna da hemen geçmek sorunları da yaşamak anlamına geldiği içim söyledim.
    Benim intel alış sebebim, elimde hiç sistem olmadığı ve direkt yeni platforma geçişi istememden dolayı.
    Bunun da sorunsuz olacağını bekleyemeyiz zaten, sizin direkt saldırmanızın sebebi de karşınızda fanboy olduğunu sanmak heralde.
  • Sevgili hocalarım 144 Hz Gsync monitör kullanıyorsanız ve alabileceğiniz her FPS'ye ihtiyaç duyuyorsanız 7700k almanız sizin içinizin rahat etmesi açısından daha mantıklı gibi duruyor. Ancak 7700k aldığınız takdirde 8 çekirdekli Ryzen'lerin düşük işlemci kullanımı ileride çok canınızı sıkabilecek bir şey. LGA1151 ölmekte olan bir soket. AM4 çok daha gelecek vaat ediyor. 7700k ile çok ciddi takılmalar(Stutter) yaşayan birçok insan mevcut. Ben bu iki işlemci arasında karşılaştırma yapmayı ayıp olarak görüyorum. AMD tarafı aynı saat hızında, daha ucuza 2 kat performans veriyor. Oyunlar bunu kullanamıyor diye almamak bana çok saçma geliyor ki Vegas vs. kullanan adammışsınız bir de. Bir yandan oyun oynarken öbür taraftan adobe-sony vegas tarzı programlarla işlem dahi yapabileceğiniz bir işlemciyi daha ucuza almaktan sakın imtina etmeyin hocam.


    edit: 4 Ghz 1600x dahi Sony Vegas'ta 5 Ghz 7700k'ye anlamlı bir fark atıyor. 4 Ghz 1700'ü sen düşün :) Neredeyse yarı yarıya bekleyeceksin işlemlerinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 4 Mayıs 2017; 13:58:27 >
  • amd işlemci anakart ve anakart uyumlu ram aldınmı bir sorun çıkmaz
  • Ben kimseyi fanboy sanmıyorum, bir şey dediğiniz zaman onun altını doldurun yoksa boş yorum yapmaktan öteye geçmiyor. Sizin Intel alış sebebiniz beni ilgilendirmiyor donanım forumunda yorum yazdığınızın farkında olun biraz. İşlemci kategorisine tıklayıp onlarca insanın Ryzen deneyimlerini okuyorsunuz birde üstüne bu yorumu mu yapıyorsunuz yoksa diğer türlü bunları okumadığınızı farzediyorum.
  • Sizi gören de buraya bakıp intel amd arasında insanların seçim yaptığını sanar. Teknoloji sitesi dh den ibaret değil.
    Benim yaptığım yorum da testle desteklenen bir yorum değil. Zaten kötüler şekilde bir yorumum da olmadı...
  • oyun amaçlı alacaksanız 7700kyı alın geçin hocam render vs işleri yapıyorsanız ryzen düşünülebilir.


  • Yorum yazan herkese teşekkürler. Kararımı 7700k dan yana verdim. Sanırım maksimum FPS daha ağır basıyor. Aklımın bir tarafıda ryzen 1700'de kalacak. Kalmayacak dersem yalan olur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.