Şimdi Ara

DİKKAT 2-8 arası kotadan düşüyor. Hız 5mbit altına düşüyor. MH'nın cevabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Gece indirme yaptım. 120-130 gb arası küsür kota kullanmışlığım vardı, biraz da başka işler için kullandım, XBOX'ta 23 GB'lik bir oyunu saat 02:14 civarı downloada ekledim. 18-19 GB kadarı 2-8 arası yüklenmiş. 5 gb kadarı saat 08:00'den sonra download edilmiş. Fakat tamamı kotadan düşürülmüş ve kotam da aşmış oldu. Hızımı düşürmüşler. 5mbit altına. Müşteri Hizmetleri yazışmam ektedir. Onlara göre 4.08 mbit hız normal.

    MÜŞTERİ HİZMETLERİ GÖRÜŞMESİ
    DİKKAT 2-8 arası kotadan düşüyor. Hız 5mbit altına düşüyor. MH'nın cevabıDİKKAT 2-8 arası kotadan düşüyor. Hız 5mbit altına düşüyor. MH'nın cevabıDİKKAT 2-8 arası kotadan düşüyor. Hız 5mbit altına düşüyor. MH'nın cevabı
    DOWNLOAD ÖNCESİ VE SONRASI (DOWNLOAD HARİCİ AZ BİR KULLANIMIM DA DAHİL)
    DİKKAT 2-8 arası kotadan düşüyor. Hız 5mbit altına düşüyor. MH'nın cevabıDİKKAT 2-8 arası kotadan düşüyor. Hız 5mbit altına düşüyor. MH'nın cevabı
    SABAH GELEN E-POSTA İÇERİĞİ ("en fazla 3Mb" ibaresinin yeni düzenlemeye göre "asgari(en az)5Mbit/s" ile değiştirilmesi gerekir,ama zaten 4 mbit veriyorlar)
    DİKKAT 2-8 arası kotadan düşüyor. Hız 5mbit altına düşüyor. MH'nın cevabı
    MİCROSOFT XBOX ONE GENİŞBANT KULLANIM İSTATİSTİĞİ (download yaptığım saatler)
    DİKKAT 2-8 arası kotadan düşüyor. Hız 5mbit altına düşüyor. MH'nın cevabı
    RESMİ BTK AÇIKLAMASI
    DİKKAT 2-8 arası kotadan düşüyor. Hız 5mbit altına düşüyor. MH'nın cevabı
    SPEEDTEST.NET HIZ TESTİ
    DİKKAT 2-8 arası kotadan düşüyor. Hız 5mbit altına düşüyor. MH'nın cevabı
    DİKKAT 2-8 arası kotadan düşüyor. Hız 5mbit altına düşüyor. MH'nın cevabı
    HIZ TESTİNE MÜŞTERİ HİZMETLERİ YANITI
    DİKKAT 2-8 arası kotadan düşüyor. Hız 5mbit altına düşüyor. MH'nın cevabı

    TURK.NET BU HALİYLE DE DİĞERLERİNDEN İYİ OLABİLİR FAKAT YİNE DE

    TURK.NET'TEN 2-8 ARASI NEDEN KOTADAN DÜŞÜRÜLDÜĞÜNE VE KOTA AŞIMINDA ASGARİ HIZ LİMİTLERİNE UYULMADIĞINA DAİR AÇIKLAMA, 2-8 ARASI İNDİRMELERİN KOTAYA GERİ İLAVESİNİ VE BTK DÜZENLEMESİNE SADIK KALMASINI BEKLİYORUZ

    EDİT 02.05.2017: BENİMLE İLETİŞİME GEÇİLMİŞ VE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIKLARINI GÖSTERMİŞLERDİR. DİĞER SERVİS SAĞLAYICILARIN DA SORUNLAR KARŞISINDA AYNI İLGİYİ GÖSTERMESİNİ BEKLERİZ. YETKİLİLERE İLGİLERİNDEN VE DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM. UMARIM EN KISA SÜREDE HERKESİN SORUNU ÇÖZÜLÜR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgay75x -- 2 Mayıs 2017; 17:15:6 >



  • bendede ayni problem var. hatta cakallik yapıp gece 2 ve sabah 8 arasinda hizimin yarisini veriyorlar.. 8mbit almistim sabah 7.44 de dun.. saat olayını unuttugum icin heralde hizim 8mbit e dusuyor diye sevindim. bi baktim tekrar 3 mbit e dustu saat 08.00 dan sonra. her işte bir yanlışları ve dolandiriciliklari var malesef. en iyisi iptal ettirip turknet e ya da baska, guzel kampanyali saglayiciya gecmek olacaktir. ttnet 3 mbit az verdigi icin ( neredryse 2005 yilindan beri aboneyiz ) bizim gibi köklü üyesini kaybetti. bundan sonra 100mbit upload 100mbit download i 60 tl ye vermezse donmem imkansiz oyle diyeyim. ttnet altyapisini kullaniyor diye turknet tende korkuyordum sonucta paramin onlara gitmesini istemem,Superonline dusundum ama mahallede hem fiber yok sanirsam hem de ttnet ile ayni....

    o yuzden en kaarlisi turknet e geçmek gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha tam ayarlayamamislar demekki benim merak ettigim neden almanca yaziyo?
  • KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    Oyunları almanca oynuyorum o yüzden xbox arayüz almanca ayarlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turgay75x

    Oyunları almanca oynuyorum o yüzden xbox arayüz almanca ayarlı.

    Ha anladim dedim bi an istatistikleri benden mi aldilar diye :D :D :D

    ve bu olay 1 haftaya falan düzelir bunlar her isi son dk yaptigi icin böyle
  • Hızınız normal, çünkü 5 mbitte size ulaşana kadar mutlaka kayıp oluyor. Mesela bende de 16 mbit'e düşürüldüğü zaman aşağıdaki şekilde bir miktar kayıplı olarak geliyor.

    DİKKAT 2-8 arası kotadan düşüyor. Hız 5mbit altına düşüyor. MH'nın cevabı
  • Kota sorunu olduğuna göre vae kullanıyorsun. Bu sorun Türk Telekomda ne zaman halledilirse Türkneti vae olarak kullananlarda ozaman hallolmuş olur.
    Bana inanmıyorsanız adslkota.turktelekom.com.tr adresine modem kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazdığınızda giriş yaptığınızı göreceksiniz . Yani Sistem Türktelekomun sistemi :D
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Ben yüzde yirmi kayıp olabileceğini düşünmüyorum. Elektrik olsa iletimde voltaj düşer derim ama internet bu.
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi şifremi girdim ve denedim sorun telekom kaynaklı sanırım. onlar kotaya sayınca turk.net de saymış
  • turgay75x kullanıcısına yanıt
    Kayıp hız profilleri ile alakalı. 5mbps normalde 0.625 MB/s fakat bunlar 0.5 MB/s girdiği için düşük geliyor.

    Ayrıca bende de aynı sorun var. Bana da benzer cevaplar verildi. Bakalım sistem ne zaman düzelecek.
  • bana saydiklarinin yarisini silmisler 5.5gb yazmislardi sabah baktim 2.6gb olmus oysa dikkat etmistim rastgele yariya dusurmusler gibime geldi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende gece 3 de modemi resetleyip 10gb download yaptım sonra sabah modemi yeniden resetleyip bakınca 5 gb civarı kotaya eklenmiş
  • hala sistemi kuramamışlar ne demek 5 ay süresi vardı yazık
  • Anlaşılan ttnet'e geri döneceğiz zorla aynı şekilde benimde 2 gün boyunca kotam sayıldı 150 gb olacak yakında düşecek mi göreceğiz.
  • sawgiray S kullanıcısına yanıt
    TTnette düzeltilmiş mi 2-8 kotaya sayılmama olayı?
  • TürkTelekomdayım ve Türknete geçmeyi düşünüyorum bana ne önerirsiniz? Geçeyimmi siteden baktım binanın 35 mbite kadar desteklediğini söylüyor ne kadar doğru bilemem.
  • TT konusunda bir arkadaş şöyle birşeyden bahsetmiş ama;
    quote:

    Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla 2-8 arası indirilenlerin kotaya işlenmeyeceği konusunda yanlış bir algı söz konusu. İndirilen bütün veriler kullanıma(kotaya) mutlaka işlenir. İSS lerin indirilen bu verileri yok sayması gibi bi durum söz konusu değil. Yasal olarakta pek mantıklı görünmüyor.

    Kendimden örnek vermek istiyorum. TTnet Roketi biliyorsunuz 24 saat boyunca 100 mbit hız verip AKN kotasına işlemiyor. Örneğin kullandığım pakette 75 gb AKN kotası olmasına rağmen ben ayın ilk günleri henüz 15 GB akn kotası kullanmışken roketi açıp 150-200 GB indirme yapıyordum. Bu veri miktarı her halükarda kotaya işleniyordu. Örneğin benim kotam 15 GB den 200 GB ye çıkıyordu. Buna rağmen hızım düşmüyordu. Hızım ben AKN kotasından kullanmadığım 60 GB yi kullandığım zaman yani toplamda 260 GB olduğu zaman düşüyordu. Büyük ihtimalle sistem 2-8 arasında yapılan toplam indirmeleri farklı bir yere işleyip toplam kotadan çıkarıp ona göre hız düşümü yapacak.(Toplam kullanılan kota - 2-8 arası kullanılan Kota) Bu işlem ne zaman akn kotasını geçti mi hız düşümü uygulanacak.

    Tabiki olması gereken kota sayfasında toplam kullanım miktarının 2 ye ayrılıp gösterilmesidir. 2-8 arası ve diğer saatler şeklinde 2 farklı bilgilendirme ekranı olması ve AKN yi geçip geçmediğimizi bu diğer saatler kısmına bakarak görebilmemiz gerekir.

    Asıl bununla ilgili tepkimizi dile getirmemiz gerekir diye düşünüyorum.

    Eminim benim gibi çoğu arkadaş dün geceden AKN kotasının yarısından fazlasını indirmiştir. Yarın sabah kotayı geçince hızın düşüp düşmediğini bizzat tekrar bu konuya yazarım. Şu an için en mantıklısı 1-2 gün daha sabretmek

    02 Mayıs düzenlemesi:
    Arkadaşlar modemi resetledim ve kotama baktım 73 GB görünüyor. Kullandığım pakette AKN kotası 50 GB. Şu an herhangi bir hız düşümü yok.
  • GAFTICI75 G kullanıcısına yanıt
    Taahüdünüz yoksa deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: labtek38

    Taahüdünüz yoksa deneyin.

    Tahüdüm bitti TürkTelekom müşteri hizmetlerini aradım en fazla 78+18 TL ödersiniz şuanda bunun üstünde bir fatura gelmez,istersenizde 7 gün içinde internetinizi iptal ettirebilirisiniz dediler.Türknete geçmeyi düşünüyorum işte bakıcaz :)
  • GAFTICI75 G kullanıcısına yanıt
    mutlaka ama mutlaka iptal etmeden geçiş yapın. hem telefon hem de internet birlikte türknet olur. ttnete hiç bir bildirimde bulunmayın. türknet herşeyi hallediyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.