Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyetine başvurarak sözleşmeden cayma hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Hazır internet sağlayıcı firmaların yaptığı radikal değişiklikler varken, çoğu kişinin işine yarayacağını düşündüğüm bu konu hakkında bilgi alışverişi yapabileceğimiz bir konu olsun istedim. Turkcell Superonline abonesiyim ve taahhüdümün dolmasına 1 yıl 7 gün var... 1 yıldan fazladır aboneyim...


    Kanun:6502
    Madde52/4
    Kanun der ki;


    quote:

    6502 sayılı kanunun abonelik sözleşmeleriyle ilgili 52’inci maddesi:
    “..... Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez....”

    Resmi Gazete için lütfen tıklayın.

    Kanun net bir şekilde bunu söylüyor. Burada dikkat edilmesi gereken konu aboneliğin başlangıç tarihinin 28 Mayıs 2014’den sonra başlamış olması. Çünkü yasa bu tarihte yürürlüğe girmiş...


    Bu yöntem ile bedel ödemeksizin sözleşmesini fesheden arkadaşlar var mıdır? Bize bilgi verebilirler mi?

    Ben Superonline ile olan sözleşmemi okudum, bu durumdan faydalanmamızı engelleyecek herhangi bir madde veya bilgi yok...

    Superonline sözleşmem;
    Tüketici Hakem Heyetine başvurarak sözleşmeden cayma hk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 30 Nisan 2017; 23:16:8 >



  • güzel bir konu. ben de sol müşterisiyim ve böyle bir kanun var. neler yapılabilir?
  • Hocam tahahütte kaldığımız sürenin mi 1 yılı geçmesi gerekiyor yoksa tahahüt süresinin mi 1 yılı geçmesi gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeatSide

    Hocam tahahütte kaldığımız sürenin mi 1 yılı geçmesi gerekiyor yoksa tahahüt süresinin mi 1 yılı geçmesi gerekiyor.

    Sözleşme (taahhüt) süresinin bir yıldan uzun veya belirsiz sürede olması ve aboneliğin de en az 13. ayında olunması gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AndreaNilmar

    Ben geçen eylülde abone olmuştum. Şuan sözleşmemi fesh etmek istesem ne gibi zorluklar yaşarım ?

    1 yılınız dolmadığı için cayma hakkınız ancak kullandığınız kampanya bedellerini ödemeniz sonucu oluşur. Bu da kullandığınız tarifenin kampanyasız ücreti (taahhütsüz)*kullandığınız ay + aktivasyon ücreti + kurulum ücreti + damga ücreti gibi miktarlar ile tahminlerim doğrultusunda yaklaşık 350-40 lira gibi bir ödeme miktara tekabül eder. Müşteri hizmetlerini arayarak miktarı net olarak öğrenebilirsiniz.
  • Keşke dediğiniz gibi olsa, olay hukuken şöyle; kanunda yazan herhangi bir cezai şart ödemeden sözleşmeyi feshedebilecek olmanız. Asıl sorun şurada başlıyor: Normalde aylık 100 TL olan tarifeden siz taahhüt vererek 80 TL'ye yararlanıyorsunuz sözleşmeyi 7. ayda feshedilirse, taahhüt verdiğiniz için yararlandığınız 7x20 TL = 140 TL ödemek zorunda kalırsınız ayrıca kurulum ücreti, modem ücreti gibi kalemleri de size cezai şart olarak kabul edilmeyeceğinden ödetilir.
  • Kanun var ama bu seferde yaptığı sözde indirim bedellerini fln istiyor buda baya yüksek misal benim sözleşmem sözde 93 liramı neymiş ben 57 ödüyorum 16 mb 50 gb akn baya kötü bir paket aslında ardaki farkı kullandığın ay ile çarpıp fatura ediyorlar türknette 100mb e kadar 150 gb akn + yılda 4 kez 50gb ek akn 60 lira. Anliyacağınız iss ler kanunun etrafından dolanarak kanunu işlevsiz hale getirdi. Ben bu yüzden superonline dan çıkamadım eğer başka bir yol varsa lütfen yazın bilgilendirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.