Şimdi Ara

Fiat Uno fren sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
13.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Fiat Unonun fren sistemi özellikle yüksek hızlarda yetersiz kalıyor. Acaba disk fren taktırmak uygun bir çözüm olabilir mi? balataları yeni değiştirdim ama frenlerden memnun değilim. önerisi olan var mı?



  • Arkadaşım ilk olarak balatalar yeni değiştiyse 100 km sonra fren havalarını aldır derim.ama sorun sürekliyse-ki bendede uno vardı ve motor modluydu durumunu iyi anlıyorum bir kaç çaren var ama bunlar pahalı sistemler.
    Mesela ben benimkine orjinal uno turbonun arka dingil ve disk fren sistemini takmıştım hava kanallı disler ve performans tipi balata kaliper ve yarış tipi fren merkezi ve borularına ek olarak ince yanak geniş taban jant+lastik yapmıştım ancak bu sanayide çalışmıyosan baya pahalıya gelir.Şimdi lastik taban ebatını genişlet desem yakıtyın artakacak ve aktarma organları daha çabuk aşınacak performans tipi balata ve disk tak desem bu seferde düşük hızlarda kızaklama fazlalaşacak ...vs...vs.... eğer para sorunun yoksa sistem önereyim..
  • araba modifiye değil. o yüzden fazla masraf yapmayı düşünmüyorum (1-1,5 sene binip bravo almak niyetindeyim) benim merak ettiğim öne büyük veya hava kanallı disk, belki arkaya disk veya performans amaçlı olmayan ama daha kaliteli kaliperler takılabilir mi? ama anladığım kadarıyla oldukça tuzlu bir operasyon gerekliymiş.
    ilginiz için teşekkürler....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: silifkeli_fcm

    araba modifiye değil. o yüzden fazla masraf yapmayı düşünmüyorum (1-1,5 sene binip bravo almak niyetindeyim) benim merak ettiğim öne büyük veya hava kanallı disk, belki arkaya disk veya performans amaçlı olmayan ama daha kaliteli kaliperler takılabilir mi? ama anladığım kadarıyla oldukça tuzlu bir operasyon gerekliymiş.
    ilginiz için teşekkürler....



    arkadaşım bu fren sistemi öyle bişeyki. öne ve arkaya daha güçlü kaliperde daha büyük disk kampanada takarsın ama bu sefer nolucak? orjinal merkez hidrolik yetiştiremiycek merkezi değiş. hadi değiştik e bu seferde tutma daha kuvvetli lastikler ince hemen kızaklama lastiği janti değiş. lastik jant değişti. kasaya aktarma organlarına fazla yük bindi hadi bunları ayarla.kısacası zincirleme gider tavsiyeme gelince;

    ince yanak geniş taban jant lastik performans tipi disk ve balata idare eder.
  • Saol Fiatci; artısını eksisini masrafı düşünüp tavsiyeni araştıracağım. daha önce de belirttiğim gibi arabayı 1-1,5 sene sonra satmayı düşünüyorum, çok pahalı gelmezse (satarken artı puan olacağını da düşünerek) fren sistemini iyileştiririm. olmadı daha sakin kullanacaz 1-2 yıl
  • estafurullah yardımcı olabileceğim bi konu varsa buralardayım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fiatci

    estafurullah yardımcı olabileceğim bi konu varsa buralardayım

    Merhaba Fiatçı arkadaş,belki banada yardımcı olabilirsin 97 uno s im var,yolda giderken ön balatalar ses yapıyor tıngır tıngır diye zannederim balataların arkasındaki yaylar gevşiyor siz hiç böyle bir sorunla karşılaştınızmı ve bana tavsiye edeceğiniz balata markası ne olur.Birde acaba kaliperler'de sorun olabilirmi.Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    Ben istanbul bostancıdayım iyi bir frenci tavsiye edebilirmisiniz,şimdi den teşekkür ederim.
    Diğer arkadaşların bu konuda tavsiyelerini de beklerim.Saygılar
  • arkadaşım vestinhausunu değiştir biraz kaliteli olanla mesela bosch sorun çözümlenmiş olacak
  • Arkadaslar merhaba benim 95 model 70 sx ie unom var.arka balatalar lastigi bellı bır yol gıttıkten sonra hareket ettırmıyorlar..el freni cekık gibi hareket ettırmıyor.hareket ettıgım zaman balatalardan koku gelıyor...usta bakıyor herseyı degısmıs sorun olmaması lazım dıyor ama sorun aynı..herseyını degıstırdım el fren kablosu balataları hava kablosunu sadece fren aynası kaldı acaba oldan olabılırmı..arkadaslar lutfen bana yardımcı olabılırmısnız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derfer870

    Arkadaslar merhaba benim 95 model 70 sx ie unom var.arka balatalar lastigi bellı bır yol gıttıkten sonra hareket ettırmıyorlar..el freni cekık gibi hareket ettırmıyor.hareket ettıgım zaman balatalardan koku gelıyor...usta bakıyor herseyı degısmıs sorun olmaması lazım dıyor ama sorun aynı..herseyını degıstırdım el fren kablosu balataları hava kablosunu sadece fren aynası kaldı acaba oldan olabılırmı..arkadaslar lutfen bana yardımcı olabılırmısnız..

    ustayı değiştir.
  • Öncelikle geçmiş olsun, bencede sorunun tamamıyla ustanla alakalı ilk onu değiştirmekle başla, oto ustalarının çoğu deneme yanılmayla tamir ediyorlar malesef. her arabadan anlayan herşeyi tamir ederim diyen usta yok denecek kadar azken sanayide dükkan açmış her usta malesef kendini böyle zannediyor. Helede senin konuya biraz uzak olduğunu anlarsa başlar sana yazmaya.

    Ustanı değiştirdikten sonra fren merkezine baktır genelde uzun ömürlüdür ama artık ömrü bitmiş olabilir. Bir çok fren hassasiyeti fren merkezinden kaynaklanır doğru prensipte çalışmaması frenleme kalitesini düşürür, heleki bi uno gibi araçlarda daha orjinalinde frenler iyi olmadığını gözönüne alırsak.

    Balataları değiştirdiysen ve hala sıkıştırma yapıyorsa ki ustan frenleri ayarlamayı becerdiyese tabi fren merkezine mutalaka baktır.

    İkinci olarakta yan sanayi balata takımları daha en başından sorun çıkarıyor. Tavsiyem bu gibi araçlarda parana kıy lancia veya bosh tak ki hem el frenin düzgün çalışır hemde yolda güvende gidersin.
  • Fiat UNO araba var arka sol tekerde el frenini çekince diske giren bir parça var o sıkıştı. O yüzden sol teker takılı kaldı kaydırıyor gitmiyor. Pas sökücü falan sıksak faydası olur mu? Çok paslı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamun aleyküm. 93 model Uno 60s var bende. Frendeki sorunum şu; frene basılı tuttuğum zaman fren boşalıyor. Ayağımı kaldırıp, tekrar basınca fren tutuyor. Geçenlerde araç hareket halindeyken fren tamamen gitti. Bin şükür ki düşük hızdaydım ve önümde araç yoktu, el freni ise tam olarak bir işe yaramadı. Neyse sonuç itibariyle kazasız atlattım bu durumu. Bu olaydan hemen sonra frenler kendiliğinden biraz tutmaya başladı. Yavaş yavaş sanayiye gittim ve bir frenci ustasına gösterdim. Fren balataları tamamen bitik dedi. Balataları, adını hatırlamadığım bir parçayı, hidrolik yağını değiştirdi. 200 lira masraf çıktı. Bunun sonucunda sorun düzeldi mi peki? Tamam frenler tutuyor ama en başta yazdığım fren boşalma sorunu halen devam ediyor. Yine fren tutmama sorunu başıma gelir diye korkuyorum. Bu fren pedala basılıyken neden boşalır? Ayağımı kaldırıp pedala basınca fren tekrar tutuyor ama uzun süre basarsam yine fren tutmuyor, tekrar ayağımı kaldır bas yapıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasolet kullanıcısına yanıt
    Frencini ustasının söylememesi enteresan. Merkez silindir bozulmuş arkadaşım.

    Merkez pistondaki conta ters döner, veya aşındığı için kaçırır. İkincide veya pompalayınca tutumaya başlar, ani hareketlerde daha çok yapar.

    Ya tamir edilmeli veya değiştirilmeli. Bir de PO'nun yeşil hidroliğini kullanmayın, uzun vadede contaları bozuyor.
  • Arkadaşlar fren balatam iyi. Ama fren zayıf tutuyor.. bundan önce 98 bir unom vardı onda da ne yaptı isen çözemedim sıkıntıyı. Sonra 99 aldım onun freni çok iyiydi. Şu an bende 2001 uno var bunda da fren zayıf. Balata si iyi . Ne yapmam lazım ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • syd0261 kullanıcısına yanıt
    Arka kampana ayarına bakmalı bir de sistemde hava var mı kontrol etmeli. Havaları tam manasıyla almıyorlar genelde gördüklerim, doğru yapıdığında biraz zaman alan bir iş.
  • eskiden bisiklette olduğu gibi sağ veya sol ayakla 90 derece açı oluşturmak sureti ile arka tekere basmak
  • Arkadaşlar merhaba..Konuyu Hortlatmış oluyorum kusura bakmayınız..Lakin 1995 md UNO SX aracımı alalı 2 sene oldu..Frenleri bana hep skıntı gelmiştir.Bundan önceki aracım broadway idi ancak onda inanın daha iyiydi frenler..Frenler anca çok düşük hızlardaysam sertleşmeden tutuyor..20 -30 km hızda bile olsa frene basınca fren sertleşiyor..ZOr tutuyor ...Balataların iyi diyor usta.Daha önce defalarca fren havalarını aldırttım..Kaç kere hava yapar bu meret? .Saolsun tutturdu westing house yi değiştirtti..Ama sorun çözülmedi belki daha kötü..Bıktım bu arabanın freninden ..Havasını mı aldırmam gerek anlamadım bu nasıl çözülecek?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.