Şimdi Ara

MSI Cd-Usb Boot Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anakartım MSI H270M Bazooka.

    Bilgisayarı Usb yada Cd/Dvd den boot etme sorun yaşıyorum. Şöyleki;

    Biostaki windows Os Configration ayarı 1. resimdeki şeklinde ayar olduğu zaman boot menüsü 2. resimdeki gibi oluyor ve Uefi olduğundan usb ve cd den maalesef başlamıyor boot olmuyor. Çünkü cd ve usb yi sadece uefi olarak görüyor.
    Aynı ayar 3. resimdeki şeklinde olduğu zaman ise boot menüsü 4. resimdeki şekilde oluyor usb - cd den başlıyor ancak bu seferde klavyem açılışta boot yada bios ekranında iken çalışmıyor. Doğal olarakta işlem yapamıyorum (Klavyem Logitech k360 kablosuz)

    İstediğim şekilde boot edebilmem ve klavyemin çalışması için biostan ne tür bir ayar yapmam gerekiyor.

    MSI Cd-Usb Boot Sorunu MSI Cd-Usb Boot Sorunu
    MSI Cd-Usb Boot Sorunu MSI Cd-Usb Boot Sorunu



  • W7 yükleyeceksen ilk ayarlar doğru(Fast boot'u açabilirsin) 2.ekranda USB Hard Disk var onu en başa alacaksın Hard Disk'i de 2.sıraya. (UEFI olanların olmayanlarıda var yani onlarla işlem yapacaksın)

    W8.1/10 yükleyeceksen ilk ve ikinci resmin tersini yapacaksın bu sefer UEFI'leri başa koyacaksın bu kadar basit.

    Klavye mouse olayı biraz sıkıntı ilk olarak USB 3.0'a takılıysalar onları 2.0'a al öyle dene olmadı farklı bir Windows iso dosyası bulup onunla format at eğer olmuyorsa gene mümkünse kablolusunu bulup devam edeceksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 30 Nisan 2017; 14:48:21 >
  • Windows Os Configration ayarlarını sadece fast boot enable diğerleri disable olarak ayarlayın ve boot sıralamasının ise msi anakartlarda fazla bir önemi yok F11 tuşu ile pc açılışında boot etmek için basın ve oradan seçim yapın başlayacaktır. Ayrıca Win7 uefi yüklemeye çalışıyorsanız flash diski fat32 olarak biçimlendirin ve Windows\Boot\EFI klasöründe bazı ayarlar yapmanız gerekiyor sonrasında uefi usb key seçilip kurulum başlatırlır. Win7 kurulum sırasında mouse ve klavyenin çalışmama sebebide usb3.0 girişleri kurulum aşamasında çalışmıyor olabilir usb2.0 girişine takın. Boot usb hazırlamak için diskpart kullanın.http://7.enpedi.com/2012/12/windows-7-uefi-kurulum-icin.html

    Windows 8.1 veya 10 kurulumu için ise yine flash disk fat32 olarak biçimlendirilmiş olması gerekiyor. Windows\Boot\EFI klasöründe ayar yapmanıza gerek yok F11 tuşu ile uefi usb key seçilir ve kurulum başlatılır. USB3.0 portları burada çalışır. Klavye ve mouse çalışmamazlık yapmaz.

    Edit.

    Boot etmek için DVD kullanılacaksa Win7 eufi olarak kurulamaz ama Win 8.1 ve 10 kurulum yapılabilir. Windows Os Configration ayarları dediğim gibi yapın ve F11 tuşuna basın oradan uefi dvd seçin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-AKBAL -- 30 Nisan 2017; 19:27:32 >
  • Legacy Boot uzerinden USB 2.0 girislere klavye mouse takarak boot ediniz. Legacy de USB yi en uste tasiyin yada acilista F12 gibi bir tusla boot secim menusunu acip direk ordan secin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginize teşekkürler arkadaşlar. Windowsa format için değil usb den boot etmekt için uğraşmıştım Sizin yazdığınız gibi klavye usb 3.0 da olduğu için açılışta klavye çalışmıyormuş 2.0 a takınca sorunum çözüldü, tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.