Şimdi Ara

samsung tv açılıyor 3 sn. sonra kapanıyor (çıldıracağım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
24.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, küçük odamda Samsung marka LE32S62B-P model bir tv var gayet sıkıntısız çalışan bir televizyondu lakin bir akşam açtım ekrana görüntü geldi bildiğimiz uydu kanallarından birisi açıldı 3-4 saniye sonra kendiliğinden kapandı, üst üste denememe rağmen hep aynısını yaptı bende deneme yanılma yöntemi diye gidip yeni bir uydu cihazı aldım ucuz yollu a-101 den :) neyse bu cihazda da aynı şeyi tekrarlıyor cihazları çıkardım şimdi açınca karıncalanma çıkıyor 3 saniye sonra kapanıyor, altta ikaz ışığına göre açık gözüküyor fakat ekranda görüntü yok (ha bu arada uydu cihazı takılı iken ses geliyordu tabi kumanda düğmelerini kurcaladığım için uyduya bağlı kanalı bulamıyorum onu da ben kaybettim :) ) denemediğim kumanda düğmesi ve tuş kombinasyonu kalmadı velhasıl-kelam bize tamirci yolu gözüktü mahalle de bir tane dandik tamirci vardı tipi de konuşması da üçkağıtçı gibi bırkın bir hafta içinde haber veririm dedi güvenip cihazı bırakamadım içini dağıtır yada çalar diye :) geri alıp tv'yi çıkıyordum ki tam durun bakıyım dedi açtı yanımızda baktı bize göre garip tamirci için normal olabilecek terimler kullandı sonuç nedir dedim 350 tl alırım 1 hafta sonra teslim ederim dedi, ben bi düşüneyim uğrarım dedim çıktım göbekte biraz daha üst kalite bir tamirci var oraya götürdüm aynı şekil o da açtı baktı o da baktı o tamirci yalan atmış dedi ve şu şu şunları bozulmuş 250 liranı alırım dedi oradan da çıktım başka bir yere gittim o da farklı şeyler diyerek 300 tl istedi bende hiçbirisine vermedim iş resmen sahtekarlığa dönmüş piyasa bozuk insanlar hırsız olmuş aldım eve getirdim belki de ufak bir sorunu var.. neyse bu sorun hakkında bilgisi olan daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu oldu ise çözümü nasıl oldu bunu öğrenmek istiyorum, yazık günah ya çöpe atacağım çünkü 450-500 lira civarında bir ürüne 300-400 lira tamir parası veremem, bir fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oNuR0675 -- 29 Nisan 2017; 17:43:21 >
















  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oNuR0675 -- 29 Nisan 2017; 17:51:2 >












  • Cihazın besleme katındaki kondansatorlere bakın. Şişmiş olan varsa değiştirin. Genelde bundan kaynaklanır bahsettiğiniz sorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olurda tamircilere verirsen tamircilerin de 4 seçenekleri var
    1. Çıkma anakart veya besleme ünitesi takacaklar.
    2. Besleme ünitesindeki kondansatörleri degiştirecekler (maliyeti 10 tl risk yok) ve cihaz açılmazsa 3. seçenegi uygulayacaklar
    3. Mainbordu (anakart) arıza tespite yollayacaklar arıza tespit ücreti 100 tl dir, tespiti yapanlar tamir de yaparlar diyot v.s. ufak bir şey arızalıysa onun için 50 tl alırlar ama yok işlemci v.s. arızalıysa ugraşmazlar sana telefon açarlar gel tv yi al bu tamir olmuyor derler.
    4. 350 tl alırım diyen arkadaş 350 lirayı alabilmek için saatlerce ugraşacak ve sıcak hava havyası ile işlemciyi ısıtacak ve görüntünün gelmesi için saatlerce ugraşacak sonunda görüntü gelme olasılıgı var tamirleyecek verecek ama belki 2 ay belki 5 ay sonra aynı arızayı gene verecek, 1 sene gitmez.

    --- Şahsi görüşüm görüntü yok ses geliyor demişsiniz büyük ihtimal ekran chipsetinde yani işlencisinde arıza var cihazın chipseti ısındıgı zaman eski özelligini kaybeden lehimler geçirgenliklerini de kaybederler ve görüntü gider. Sorununuz aynı ekran kartı arızalı masaüstü pcler gibi ses var görüntü yok. Ekran chipseti tamir olmaz, olsada düzen tutmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi latif.07 -- 29 Nisan 2017; 21:24:42 >




  • Hocam besleme kartına bakın baktırın. İnverter a giden hatta sorun gözüküyor. Ses geliyorsa ekrana güçlü bir ışık tutarak görüntü varmı yokmu ona bakın. Ekran arka aydınlatması calismiyor. Yada lamlalardan 1 tanesi arizalandi. Ekran florasan lamba olarak gözüküyor bu modelde. 3 sn çalışması lamlalardan 1 tanesinin arizalanmasi kaynaklı bir sorundur genelde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arızanın sebebi %90 şişen kapasitörler ve soğuk lehim olan yerler

    tv nin anakartını söküp foto yollarsanız yardımcı olabilirim


    diğer bir ihtimal besleme kartı bozuktur maaliyet 40-70 tl arası (universal kart uyarlamasıyla)

    en kötü chip bozulmuştur reballing yapabilirlerse yaparlar yoksa anakart değişir komple
  • cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, ürünü uygun bir fiyata bir tv teknik servisçiliği yapan birisine sattım
  • Bilgisi olanda cevap yazıyor bigisi olmayanda. Eski konu fakat cevap vermeden geçemeyeceğim. Tv nin inverter katında arıza var yani ekranın arka aydınlatma devresinde. televizyonun inverter katıda besleme kartı üzerinde olduğu için komple değişir. Kart fiyatı 150 TL işçilik 100 TL toplamda 250 Tl ye hallolur. tamir olayıda mümkündür. Arkadaşların bahsettiği gibi 3-4 kondansatör değişimi ilede mümkündür inverter katı kontrol entegresi tamiri de yaklaşık toplamda 150 TL ye hallolur.
    Meslek lisesi mezunları yada 1-2 senelik çıraklık yapmış kişiler dükkan açmaya kalkarsa 1 haftada cevap verir. Yada başkasına tamir ettirir 100 de kendi ekler verir müşteriye.

    Lütfen bilmeyen kişiler kulaktan dolma bilgilerle diğer kişileri yanıltmayınız.
  • basata B kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumların hepsi mantıklı ve olabilecek şeyler kime kızdınız böyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.