Şimdi Ara

Modem saati güncel olursa sapıtıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Senelerdir kullandığım ZyXEL P-660HN-F1Z marka/model modemimde geçen hafta ayar yaparken modem saatinin 2000lerde kaldığını gördüm. Hiç bir işe yaramasa da olmuşken olsun diyerek güncel tarih/saat ayarlamasını yapıp saati otomatik update etmesi için ayar yaptım.

    O günden sonra modem değişik zamanlarda kendi kendine restart atıp, kırımızı/turuncu uyarı ışığı verip çalışmamaya başladı. Kafasına göre bazen gidiyor, bazen geliyor vs. Sadece power kablosu takılıyken de bunu yapıyordu yani internetle alakalı bir durum değildi yaşanan. Dün gece uzun süre bu problemi yaşayınca sıkıntıdan modemi resetledim yeniden kurdum sorunsuz şekilde çalıştı. Aklıma bu saat olayı geldi. Planlı eskitme/time bomb olabileceğini düşünerek yeniden saat ayarı yaptım yaklaşık 1 saat sonra yine saçmalamaya başladı modem. Tekrar reset atıp yeniden kurdum saati ellemedim şuana kadar bir sorun çıkmadı.

    Bu tarz bir sorun yaşayan/denk gelen oldu mu? Rastlantısal bir durum mu yoksa time bomb olayı olabilir mi bu durum?







  • saat için kristal olacak o ya bozuk yada lehim arızası... çözümü teknik servis gerektiriyor garanti yoksa uğraşma...
  • modemin saat ayarlarında yer alan "zaman sunucusundan al" gibi bir seçenek vardır, oraya pool.ntp.org adresini girerek bir kaydet. Muhtemelen düzelecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.