Şimdi Ara

Metin 2 TR Neden Bozuldu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
24.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hile ve hilelere çözüm bulamayan bir şirket.
  • Arkadaşlar bot dediğiniz şey engellemek inanın o kadar kolay ki. Bilgisayar mühendisiyim, yöneticiler botları engellemek isteselerdi çok rahat şekilde engelleyebilirlerdi ki bazı büyük pvp serverlerde botlar engellenmiş durumda oyun içi anlık kontrol sistemleriyle. Hileleri de engellemek kolay. Her sunucu için asgari ücretle çalışacak 1 er adet gm alırsanız rahat şekilde kontrol altına alınabilir hile kullanımı. Hile tüm oyunlarda vardır, tamamen engelleyemezsiniz ama bir sorun olmaktan çıkarabilirsiniz. Bunun için de kullanıcıyı hile kullanırsa banlanacağına inandırmanız gerekir. Bana versinler asgari ücret, günlük girip 8 saat hileci bile kovalarım. Benim gibi bu iş için can atan binlerce insan var bu ülkede.
    Yeniliklere gelirsek büyük bir kısmın bu yenilikleri sevmediği ortada, bunu denemek için de eski tarzda 1-99 bir resmi sunucu açabilirler. Onlar da biliyor o sunucunun dolacağını. Bu şekilde yangcılarla, botçularla, hilecilerle el ele vererek daha çok para kazandıklarını sandıklarından dolayı böyle bir saçmalık içinde Gameforge-Webzen.
    Şirketin yönetimi Almanya'da olduğundan dolayı oluyor birazda bu durumlar. TR'de tüm dünyada olmayan kadar kullanıcı var, şirketin TR'den yönetilmesi gerekir. Ama eğitimsiz, gerizekalı, vasıfsız insanlar olduklarından dolayı eski tarz Private Server açanlara para kazandırıyorlar.
    Hatırlıyor musunuz Edilee'nin gelişiyle birlikte Turkey'i yeni açmışlardı. İşte o sıralar muhteşem bir ivme kazanmıştı oyun, 3-4 k anlık izlenmesi olan metin2 yayıncıları vardı( Oxi ).
    Size diyeyim arkadaşlar, orjinal sunucuyu oynamaya devam ettikçe bu iş böyle olacaktır. Gameforge'un öyle bir noktaya gelmesi gerekir ki tüm swleri kapatıp 2-3 server ile yeniden başlanması lazım. 1-99 bir sunucu açtıkları taktirde şuan lol oynayan tayfanın %30 una yakınını geri alacaklardır.(şuan üniversite okuyan ve daha yaşlı insanlar için geçerli bir yüzdedir.)
  • Bu arada kuşak, pet, efsunlu binekler, 5. karakter, kritik düzenlemesi gibi değişikler oyunu çok güzel bir seviyeye getirdi ama ne yazık ki oyunun zevkini öldüren değişikliklerden tek örnek vermem gerekirse Kostüm sistemi diyebilirim. Çelik ve mavi çelik gibi güzel ve fiyakalı zırhlar varken, muharebe ve triton gibi güzel tasarlanmış kılıçlar varken, hele hele Kin kılıcı gibi bir item varken sırf bonus veriyor diye kostüm alıp ortalıkta palyaço gibi dolaşmaya mecbur bırakıldık.
  • Hileler ve asiri pay2win olmasi. Eskiden nesne markette sadece exp yuzugu sac stili gorunmez el falan vardi. Simdi expli hiz artiran mountlar falan abarttilar. Zaten hileden gecilmiyordu ustune parasi olmayan gelmesin diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın dediklerine harfiyen katılıyorum.
    Üzerine amacın tamamen "kar amacı gütmek ve para" olduğunu katarsak prof botların (m2bob gibi) bu şirketin bir ürünü olduğunu düşünüyorum.
    Düşünsenize sanal bir oyundaki sanal parayı(yang) biriktirip gerçek paraya(tl ve diğerleri) sürekli dönüştürüyorsunuz.
    Ben olsam ben de kaldırmam hile ve botları güzel yere dükkan açılmış
  • lvl atlamayi fazla kolaylastirdilar bu bence metin2yi bitiren en onemli unsurlardan biridir.
    efsun isini fazla abarttilar hergun 20 tane 40 lvle car kasip efsun atan adamlar taniyorum
    oyun pvp ye dondu gecen 9 efsun attim yin yanga cop olan 40lvle kastirdigim carlarin
    parasina oldu kendi carim yoktu baskasina kastirdim sakin kendiniz item yapmayin
    + basip tas basmayin hazir almak en az %150 kârda olmaniza yol aciyor 2 ay gec dizin
    carinizi ama kendiniz item yapmayin para bolsa yapin tabi basin ep alin :)
    tadi cikarsa tabi
  • gmler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sene 2009 olması gerek. her levelde olan av görevlerindeki bug'ı kullanarak herkes para hilesi yaptı, daha sonra yang satan siteler türeyince oyunu bırakmıştım. halen daha pvp arıyorum
  • Sabah sabah can evimden vurdu bu konu beni.İçimi dökeyim

    Bilenler bilir metin2 Türkiye'ye getirildiğinde 3 server vardı. Knight Silkroad oynayıp sw ye giremeyip sürekli hesap açan arkadaşları gördükçe gülüyorduk. Oyunun türkçe olması da cezbediyordu tabi. Tuva da başladık.
    Zamanla mantar gibi server açıldı Gameforce ilgi alakayı arttırdı oyuna hak yemeyelim. Board felan çok kalabalıktı. Şuan halen görev yapan DeRiNDaRBe ve ekibi o ruhu yakalamaya çalışsa da olmuyor.Güllük gülistandı oyun. Bir dolunay için sabahlıyordu millet. Kraliçe örümceğin doğuş saatlerini ezberleyip boss sandığı işine girmiştik. Oyuncular ve loncalar arası bir hürmet ve çekişme vardı. (şuan 1,5 yıldır açık olan 1 pwp serverdayım inanın daha 1 kişi ile ws atmadım)

    Bi süre sonra 2009-2011 de botlar türedi. Balık botu item botu vs ile para satma olayı flan çok arttı. yang satan siteler çoğaldı.Sw lerde çok fena para birikti.Enflasyon arttı. İtemler pahalılaştı. Bir çözüm bulmaya çalışırken cadı avına çıktı yöneticiler. Haklı haksız herkesi banladılar. Yöneticilerin balık botlarını kapatamıyoruz dediklerini duydum. Yani 5 bini banlıyor 10 bin bot açılıyor. Sorunu kökten çözemediler.

    Metin2 wikipedia da ne yazılmış.
    “Ocak 2009'da Metin2 hakkında çok şikayetler gelmeye başladı. Bunların başında hesap çalınmaları ve soygunları gibi önemli şikayetler gelmiştir. Bunun için Gameforge bir hukuk sistemiyle olaya el koymuştur ve bundan sonra hesap çalanlar derecesine göre hukuk karşısında cezalandırılacaktı.[6] Oyun 31 Mart 2009'dan itibaren Kuzey Amerikayönetimi Z8Games'e devredildi.[7][8] 3 Eylül 2009'da ise Singapuryönetimi TEC- İnteraktif'e geçmiştir.[9] Şu anki güncel durumu GameForge 4D yayımcısına aittir.”

    Yani oyun bug ları hileleri tam anlamıyla çözülmemiş ki devirler olmuş. Hukuk sistemi vs de palavra.Sonra ne mi oldu. Serverlar birleştirildi komedi gibi.
    Herkes oyundan soğudu derken pwp ler imdada yetişti. 2 saat açık kalan çince karakterlerle kayıt yaptığımız çin-kore kaynaklı pwpler ler başladık. Kim takardı m2 tr yi. Bugün gelinen aşamada kodlar açık işi bilen herkes sw açabiliyor.

    Oyuncu tutabilmek için pwp lerde olmayan yeni bi dünya sistem resmi oyuna enjekte edildi. Ama bikaç ay sonra pwplere aynı sistemi kendi bünyesine alıyor. Şuan m2 parası olmayan oynamasın modunda.
  • UmutSahin1 kullanıcısına yanıt
    Türkiye'ye ilk geldiğinde 3 server yoktu 1 tane server vardı. Onun ismi de TURKEY'di ve sadece 2 CHANNEL vardı. Ardından ismi Alesta oldu vs.
  • Alesta, Tramola, Tuva ilk serverlar bunlar değil miydi. yanlış mı hatırlıyorum. onu demek istedim ben.
  • UmutSahin1 kullanıcısına yanıt
    evet ilk 3 server buydu. metin2 tr ye ilk geldiğinde bunlar yoktu ondan bahsetmiştim.

    edit: turkey alesta oldu daha sonra belli aralıklarla tramola tuva falan geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhan06x -- 25 Mart 2019; 12:20:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metin2 yi bitiren botlardır kökten yok eden ise simya işidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsanlar artık bir oyuna saatlerini günlerini gömüp karşılığında hileyle karşılaşmaktan bıktılar. Lolün güzel yanı girip yarım saat oyun atıp çıkabilmek sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 2009 da banlandım(multihack açıkken videom çekilmiş xfire'da sonradan buldum) . oynamayı bıraktığımda gold botlar yoktu daha ortalıkta. +0 dolunay 1m 750k falanken, 2-3 sene sonra bi baktım +0 olmuş 20m... allahallah ne oldu derken internete girdim, m satan siteler, 500m 5 lira, vs. vs. hal buyken niye kimse kasmaya uğraşsın ki... bu bot olayından fazla anlamam ama silkroad daki gibi bir illetse eğer büyük ihtimal bunun bit etkisi vardır.

    onun dışında, oyunların eskisi gibi olmaması, oyuncuların oynamayı öğrenmesidir. özellikle pvp serverlerin çıkması ve insanların kolaylıkla level alıp neyi nerede yapacağını öğrenmesi oyunu bitirmiştir. eskiden olan hiçbir şey bilmemek, hiçbir yardımcı klavuz olmaması ve her şeyi deneme yanılma yöntemiyle yapan, ve bundan korkmayan, acaba ileride nasıl yerlere gidecem nasıl itemlerim olacak diye düşünen bir tayfa vardı. şimdi herkes neyin ne olduğunu, hangi itemin hangi iteme + basarken işe yaradığını vc. vc. ezberlemiş durumda. ne efsunlar basması gerektiğini falan biliyor. sorun şu ki; robotlaşıyosunuz bir yerden sonra. çünkü yapabilecek bi şeyiniz kalmıyor. öğrenebilecek bir şeyiniz kalmıyor. hiçbir şey bilmediğiniz bir oyunda en zevkli şey bana kalırsa, o oyunu öğrenme aşaması ve level atlama aşamasıdır. ama artık herkes her şeyi bildiği için bir zevk değil, belki de yüzlerde kez tekrarladığı bir işkence haline geliyor onun için.

    ben de küçüklüğümü acaba son levelde nasıl olucam diye düşünerek geirdim. biz, siyah çelik zırhın adını bilmezdik. adını... edilee vs. gm videosundan gördüğümüz gm lerin giydiği zırh olduğu için GM zırhı falan derdik. aa 81 lvl adam var Vilusada SAlvatore(kırmızı) biz sarıydık. adam biizm köye gelmişti. üstüne o siyah zıh. herkes diyor salvatore 1. köyde siyah gm zırhı giyiyor. gm zırhı gm zırhı ...

    adını bile bilmediğin bir şeye özenmek. acaba nasıl stat veriyor, nasıl bir zırh diye düşünmek, onu giydiğini hayal etme heyecanı. bunlar çok gerie kaldı.

    Geride kalmasının bir büyük sebebi bence pvp serverler. insanlar pvp serverlerden öğrendi neyin nasıl yapıldığını. orijinal metin2 yi bıraktığımda herkes köylü köylü takılıyordu, 2 sene sonra gold botların vs. çıkmasıyla bir abktım, zamanında benle eşit 40 lvl takılan adam olmuş 94 level. bi sürü şey satıyor pazarda, elinde yarı insan üstünde siyah çelik, her gün saç şekli dğeiştiriyor. çok yabancı geldi bana metin2...
  • Benimle aynı düşünen aynı duyguları yaşayan insanlar varmış :)

    Şuan zaten ep almadan metin2 tr de takılmak imkansız. botlar bir yana bir de böyle bir sorun var hala.
  • Şimdi 2008den beridir oynuyan biri olarak açıklıyayım herşey degişiyor hiç bir oyuncu metin2 yi yapanların babasın oğlu degil yapımcı şirketteki insanlarında hayatı var idame ettirmeleri gereken o yüzden bu yenilikler yapıldı eger ben dahil çogu kişinin düşündügü gibi yenilikler gelmese hep ayni kalsa oyunu yapan webzen şirketinin çalışanları açından ve şirket açından iyi olmuyacaktı ekonomik olarak oyuncular oyuna eglence yeri olarak bakıyor webzen ise bi iş sahası herkez diyor sw ler boş felan diye ama şu net yapımcı şirkete para kazandıran yani oyuna para yatıran toplulugun çok büyük kısmı duruyor metin2 de webzeninde istedigi şey oyuncular oyuna para yatırsın bizde yazılım mühendislerimize personelimize maaşlarını ödeyelim patronlarda parayı kırsın olay bundan ibarettir ben istemem mi at almak için çile çekeyim oyunda diyim bu benim emegim ama güzel günlerdi geldi geçti umarım webzen metin2 gibi güzel bi oyun yapar metin2nin ömrü doldugunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunu yapan şirket webzen degıl koreli ymir şirketi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A L F O N S O

    oyunu yapan şirket webzen degıl koreli ymir şirketi
    ymir dagıtıcı webzen yapıcı dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum tam tersi ymir yapımcı webzen dagıtıcı emin olabilirsin
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.