Şimdi Ara

The Wheel of Time (2021 - ) | Amazon (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
5
Favori
10.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi bir bölümdü.

  • Adını Amazon sayesinde yeni öğrendiğim bu seride, izlerken bir olmamışlık olduğunu görüyorum.
    Birincisi, kitabının zerresinden haberim olmadığı için bana çok hızlı geldi bölümler. Kim nedir, necidir hiçbir şey anlamadım. Olay çok hızlı geliştiği için bağda kuramadım. Herhangi duygusal sahnede gram bir şey hissetmedim.
    İkincisi, geçen gün yan odadan sesini duyduğum (tuvaletteydim o sırada) atv deki bir tarihi diziden bahsedeyim, daha iyi anlamanız için. Abi resmen baş karakterin tüm replikleri, kamyon arkası sözler. Sürekli ya. Kısaca birine hoşgeldin diyemiyor karakter. Mesela, -Buraya bugün kötülüklerden ayrı goyup bize nesenle gelmişsen gardaş- diyor. Birine kızıyor, demirden korksak trene binmezdik diyor. Ulan dedim bende böyle yazarım senaryo. - Sende yılanın deliğinden çıkar gibi çıkacaksın elbet, köpek! - tuvaletteydim dedim ya :) . Neyse işte bu Wheel of Time dizisinde de sürekli bu minvalde karakterlere replik yazmışlar. Çok göze batıyor. Köylülerin aralarındaki sohbeti edebiyatçıyım diyen adam yapamaz, o kadar yani.
    Üçüncüsü, abi biz Türk dizisi mi izliyoruz anlamadım ki. Niye habire alttan ver odunu der gibi müziği basıyorsunuz. Gram etkide etmiyor. Kötü bir işi müzikle kurtaramazsınız.
    Mesela Game of Thrones ta( izlemeyenler varsa okumasın spoiler veriyorum şu an), Arya Stark ın kanlı düğünün intikamını aldığı sahnenin, muhteşem bir etkiye sahip olmasının nedeni, kanlı düğünü izlememiz ve intikamın yavaş ve uzun bir aradan sonra gelmesi.
    Yani demem o ki, karakterin, baltayı karısının karnına yanlışlıkla saplaması ve sonrasındaki vicdan azabı bana gram etki etmedi. Bir sürü olay oluyor ama havada kalıyor benim için. He sen kitabı okumussundur, o etkiyi alırsın ona bir şey diyemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 27 Kasım 2021; 3:1:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 4.Bölüm baya iyiydi, tek sıkıntım işlenişi biraz hızlı gibi.. Daha oturaklı bir şekilde karakterlere bağ kurdurarak ilerlese daha iyi olabilirdi.

  • Tabaal kullanıcısına yanıt

    Normalde ilk sezonun ilk iki kitabı konu alacağı söyleniyordu ve nasıl sığacak 8 bölüme diye sorguluyorduk. Şimdiki durumda ilk 4 bölümde 1. kitabın yarısına falan anca gelindi. Araya geçmişle ilgili görüntüler de kattıklarından ilk kitabı bu sezon bitirebilmek için belki biraz daha hızlanmak durumunda kalacak ya da yine bazı yerleri atlayacaklar. Kitabın en büyük özelliği olan karakter gelişimini düzgün yaptıkları sürece diğer durumlara çok takılmamayı düşünüyorum şu an için.

  • Son bölüm oldukça iyiydi. Haftalık değil de toplu yayınlasalardi daha iyi olurdu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün iki bölüm izledim de oyunculuklar kötü, diyaloglar vasat geldi bana. Yukarıda bir üyenin dediği gibi olaylar bende de bir etki bırakmıyor.

    Fantastik dünyalara sahip yapımlara merakım olduğundan devam edeceğim izlemeye. Bitiririm yani sezonu.

    Amazon yapar Amazon eder dendi hep, beklentilerimiz yükseldi ama olmamış be. Lotr'dan da pek ümitli değilim ama dediğim gibi fantaziye açım. İzleyeceğim onu da çıkınca, yapacak bir şey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamaraMorgan -- 28 Kasım 2021; 12:11:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.bölümde baya kötüydü ve galiba izlemeyi bırakacağım. Ghaeldan ''kralı'' 40-50 kişi toplayabilmiş Logain için, kendisi de aptal bir piyade gibi en önden gidip ölüyor. Akşamı falan bekleyin bari, bu kampta muhafızlar neye yarıyor, nasıl bu kadar yakına gelmişler, bu muhafız denen kişiler ozaman baya yeteneksiz kişiler, Aes Sedailer koruma büyüleri yapmamış mı bu kampa, hayır karşıdakiler bildiğin çapulcu sürüsüne benziyor ve bunlara az kalsın kaybedecekti bu antik güçlü mü güçlü örgütümüz. Vaov, yani beynimi kapatıp izlesem bile, savaş sahneleri hem kısa, hem kaos, hem de heyecan verici değil, sinematografi falan da sıkıcı. Aptallık bakımından Taht Oyunları sekizinci sezonu geçti. O sezonun da nasıl gömüldüğünü ve dalga konusu olduğunu biliyoruz.


    Kitaplara girsem zaten çıkamam; lore'un, dünyanın, karakterlerin, büyü sisteminin içinden geçilmiş. Elden geçirilmeyen, değiştirilmeyen tek bir şey yok.


    Yazık oldu, kesinlikle daha iyi bir adaptasyon hakediyordu.





  • dizi heycanlı ilerliyor. biraz Witcher'a benzettim.


    fakat bir konuda acayip kuşkularım vardı ve bu dizide de bu kuşkularım bir kez daha doğrulandı.


    şöyle izah edeyim;

    5-10 yıldır dizilerde ve filmlerde

    ırklar arası birlikteliklerin - evliliklerin reklamı yapılıyor.

    dikkat ederseniz, beyaz tenli ile zenci evliliği, avrupalı ile hintli, amerikalı ile çinli vb....

    bu dizide de aynısı var. turuncu saçlı beyaz goth erkek ile hintli fenotipinde bir kız sevgili.

    zenci bir erkek ile, beyaz bir kız evli...


    yıllardır bu yapılanlar masum sıradan bir casting işi değil.

    bunlar bilinçli.

    melez bir insanlık yaratmak için, filmleri dizileri izleyenlere ırklararası evlilikleri normalleştiriyorlar.

    melez bir dünya ırkı yaratmaya çalışıyorlar.

    dünya vatandaşı....

    hiç bir etnik unsura bağlılığı olmayan,

    vatanı milleti bayrağı tarihi olmayan...

    hiç bir yere aidiyeti bulunmayan

    melez bir dünyalı nesil.

    bireyselleşmiş, hiç bir topluluk ile özdeşleşmeyen

    hedonist hümanist bireyci bir nesil....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adolf1 -- 29 Kasım 2021; 14:6:30 >




  • adolf1 kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Favori karakterlerimden nickimin babası Ishamael'i yok etmişler. Korku filmlerindeki bağıran CGI adamı yapmışlar. Ishamael'in felsefesini de rastgele darkfriendin tekine vermişler. Olmaz olsun böyle dizi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elan Morin Tedronai -- 29 Kasım 2021; 22:48:46 >
  • Umit_22 kullanıcısına yanıt

    Kitapta öyle karısını öldürme falan yok  . Karısı yok ki.


    Zaten bu dizide kitaplarda olan bir şey de yok  . Kitabı okuyan salak değilse Dragon Reborn kim çıkacak ilk 100 sayfada anlar. Dizi gizem yaratacağız derken her şeyi yok etmiş, kitapta bu konu hiçbir zaman gizem değildi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elan Morin Tedronai -- 29 Kasım 2021; 22:56:28 >
  • Bu noktada daha nasıl batırabilirler diye izliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizinin Puanı rottentomatoes de 68 den 84 e çıkmış, seyirci oylamasında da 80 Puanda. imdb de 30 bin oyla 7,5 e çıkmış Puanı.


    Sonraki bölümlerde 4.bölüm gibi olursa daha ne olsun  


    Kitabını okusam muhtemelen bende arkadaşlar gibi tepki gösterirdim de şuan beni tatmin ediyor bölümler

  • Kitabı okusam muhtemelen beğenmezdim çünkü bihaber biri olarak bile olaylar ve karakterler çok hızlı geliştiriliyor. Ama fantastik dizi açlığına izliyorum. Yani son bölümlerde eh işte biraz daha merak unsuru uyandı ama şimdilik by kadar.

    Galiba 8 bölüm olacakmış. Üzdü. 10 bölüm bile az geldi gözüme.

    Yalnız bu dizi ile lotr karşılaştırıp ümitsiz olmayın. Lotr okuduğuma göre 20 bölüm ve 465 milyon dolar gibi de bir ilk sezon bütçesine sahip. Ayrıca 5 sezon da garanti vermişler tolkein vakfına. Daha kaliteli bir iş göreceğiz elbette ama hepimizin ortak korkusu lotr ismine yakışmayan bir iş olması. Dünyasına sağdık kalsın hepimiz severek izleriz ama sjw filan abartılırsa yüzeysel karakterler filan tadımız kaçar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabaal kullanıcısına yanıt

    Kitabını okuyan herkes tepkili değil. Benim gibi beğenenler de var. Tamam benim de yapılmasından memnun olmadığım bir çok değişiklik var ama bu tüm uyarlamalarda karşımıza çıkan bir durum. Kitabın temelinden şaşmadan kendi içinde düzgün bir iş çıkarabilsinler yeter. Ayrıca sizin gibi kitabı okumamış kişileri de bu evren ile tanıştırmayı başarsa ve bir kısmına kitapları okuma isteği aşılasa benim için gayet yeterli olur. Şu an bu konuda gayet iyi gidiyor. Bu şekilde bir kitle yakalanırsa da sonraki sezonlar için ayrılacak kaynak o miktarda artabilir ve daha iyi bir iş yapılabilir.

  • Kitabını okumasamda konu ve senaryo olarak dizi güzel geldi. Bekliyoruz bakalım yeni bölümler nasıl olacak?

  • Yeni bölümü de izledim. 4. bölüme göre düşüktü. Özellikle bölüm konusu olarak Aes Sedai'sini kaybeden muhafızı temele almalarına bence gerek yoktu. Bu konuyu uzatmaları dışında yine fena değildi. Loial ilk kez göründü. Kitaptakiyle görünüş olarak hiç alakası olmasa bile en azından karakteri aynen yansıtılmış. Ayrıca normalde ekibin bir araya gelmesi kitapta Caemlyn'de olacak iken bunu Tar Valon'a taşımışlar. Loial ile de Thom'un arkadaşının işlettiği handa tanışacaklardı yine Caemlyn'de. Sırf bu nedenle bazı karakterlerle bu sezon tanışamayacağız. Bakalım nasıl dahil olacaklar ilerde. Egwene ile Perrin'in olayları zaten değişikliklerle başlamıştı ve beyezpelerinlilerle sonunda karşılaştılar. Oradaki işleniş karşılaşma zamanı ve şekli değiştiğinden daha farklı cereyan etti ama onda da sorun yok. Sadece Perrin'in gözler umarım sadece arada sararmaz. Tamamen sarıya dönmesini görürüz ve umudum kalmasa da Elyas da dahil olur inşallah. Ve son sahneye gelince Lan'ın haykırarak ağlaması gerçekten karaktere çok ters. Şimdi böyle yapan Lan ilerde olacak bazı şeylerde ne hale gelecek hiç bilemiyorum. Normalde sınır boylarında büyümüş biri olarak silah yoldaşlarının ölümünü vakarla karşılayan ve önünde hala yapılacak işler olduğunu bilip ona göre duygularının kontrolünü hiç kaybetmeyen adam perişan oldu. Keşke gözünden akan o bir kaç damla ile yetinselerdi ki o bile fazlasıyla yeterli olurdu. Sıradaki bölüm artık Amyrlin makamıyla tanışacağız diye düşünüyorum.





  • Son bölümde çok net kesilmiş sahneler vardı bence.


    Kütüphaneci nasıl o kadını buldu da bunlara getirdi, bunlar kovboy dayıdan nasıl kurtuldu nasil ayrıldı ya da. Derinliği de veremiyorlar bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beşinci bölümden keyif alamadım. Gereksiz sahnelerle doluydu. Zaten 8 bölüm var. Daha iyisini yapabilirler.

  • 5.Bölümü bende beğenmedim, gereksiz duygusallık konusunda katılıyorum. Gram bir şey hissetmedim çünkü aralarındaki yakınlık bağını kafamda oturtamadım.


    Ayrıca Bölümde kesilmiş bir sahne vardı sanki,


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Kızın handa o 2 erkeği pat diye bulmasını garip karşıladım.


    5 Bölüm içinde en kötü bölümdü...

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.