Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.597
Cevap
40
Favori
95.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • jupiter_ J kullanıcısına yanıt
    Batarya olayı dediğim gibi, pil kimyası ile ilgili bir şey. İçinde olan biteni görmediğimiz için direk bir şey söyleyemiyoruz. O şarj yüzdesi de sadece bataryanın vooltaj çıkışına göre tahmin yapan bir sistem. Zaten onu yapan devrelerin dökümanlarında da tahmin devresi diyor, ölçüm demiyor. Ha bir de saatiniz de daha yeni, kullanımla tam batarya kalibrasyonu yerine oturup daha doğru değerler verecektir.
    Daha uzun şarjda tutmadan da olmuş olabilir ama şarj dolduktan sonra zaten şarjı kesiyor şarj pompası ki, kesmezse bataryayı bozmaya başlar.
    O güncelleme, bataryası iki gün giden bazı kullanıcılar içindi. Herkese yönelik bir şey pek yok içinde. En güncel beta şu anda 12.51 ama o batarya güncellemesi yok onun içinde de. Muhtemelen sonraki ana betaya eklenir o da.
  • Evet Face'de de denk gelmiştim sanırım ben de, pili birkaç günde bittigi için servise gönderen kullanıcılar vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,
    Benim Fenix 5X ,yaklaşık 6 aydır hava sıcaklığını ölçmez oldu. Sıcaklığı göstereceği ekranda --- gözüküyor. Benzer sorun yaşayanlar var mı? Sorun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı bilemedim.Garmin Akıllı Saat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagugur -- 8 Şubat 2019; 8:53:55 >
  • cagugur kullanıcısına yanıt
    Cihazı kapatıp açmayı deneyin, ben hiç yaşamadım bir kaç kalp ölçer hata vermişti kapatıp açtım düzeldi.

    Eğer düzelmezse bir de saat arayüzünü değiştirmeyi deneyin

    Bu arada yeni sürüme güncelleme yapmış mıydınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cagugur kullanıcısına yanıt
    Sıcaklık koldaki sıcaklığı ölçtüğü için bu cihazdaki en önemsiz sensör aslında.

    Yalnız sıcaklık barometre sensörü ile ölçülüyor. Sıcaklık gibi yükseklik ve barometre ekranlarını da kontrol eder misiniz? Muhtemelen bu ekranlarda da hata vardır ve bu da barometre arızası demektir. Baytekin ile iletişime geçip cihazı servise göndermelisiniz. Değiştireceklerdir.

    Ancak ilk olarak cihazı bir kapatıp açtığınızdan emin olun ama altı aydır kapatılıp açılmıştır herhalde. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 8 Şubat 2019; 23:17:51 >
  • Cihazımda 12.40 sürümü yüklü.fabrika ayarlarını yeniden yükledim.fakat düzelmedi.sonradan farkettimki barometre de çalışmıyor.altimeter ı senkronize etmeye çalıştığımda failed diyor.internette biraz araştırdım.garmin in kendi forumlarında barometre sensörünün bozulduğuna dair bilgiler vardı.sistem menüsüne girdiğimde barometre testinde invalid sonucu çıkıyor.buyuk ıhtimal barometre sensörü öldü.
    Garmin Akıllı Saat
    Cihazın garantisi devam ediyor.garantiye göndermeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cagugur kullanıcısına yanıt
    Barometre ve termometre zaten aynı sensör üzerinde. Altimetrenin gösterdiği yükseklik de barometreye göre hesaplanıyor zaten. Hani dediğiniz gibi barometre sensörü ölü. Baytekin ile iletişime geçin, garantisi varsa tamir ederler ya da değiştirirler saati.
  • cagugur kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun 😕 aynen direk gönderin garantiye büyük ihtimal değişim yaparlar herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, Garantiden tamir edilmesi için, ürünü 12Şubat'ta kargo ile Baytekin'e gönderdim. 13Şubat'ta firnaya varış yaptı.14Şubat'ta yenisi ile değişim yapılacaktır diye mesaj geldi.18Şubat'ta da ürünün yenisi tarafıma ulaştı.

    Ürünü garantiye yollarken, sorunları belirttiğim bir rapor düzenledim. Fotolarla desteklediğim. Fatura ve garanti belgesi kopyasını gönderdim. Gerisini Baytekin halletti.

    Garantisi devam eden ve sorun yaşayan arkadaşlar öncelikle Baytekin'i arayıp,sonrasında ürünü servise göndersinler. Bu kadar hızlı sorun çözen bir firma ile ilk kez karşılaşıyorum.
  • cagugur kullanıcısına yanıt
    Baytekin öyledir. Sorun varsa, çok uğraştırmıyorlar.
  • Herkese selam,
    Fenix 5x saatimi sürekli bilgisayardan şarj ediyorum; birçok arama yaptım ama bulamadım, saatimi iPhone şarj aleti (5 volt ) ile şarj etmemin bir sakıncası var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omerarcik

    Herkese selam,
    Fenix 5x saatimi sürekli bilgisayardan şarj ediyorum; birçok arama yaptım ama bulamadım, saatimi iPhone şarj aleti (5 volt ) ile şarj etmemin bir sakıncası var mı?
    sanmıyorum sorun olmayacaktır. ben de htc şarj kafası ile kullanıyorum.
  • omerarcik O kullanıcısına yanıt
    Cihazdan çıkan voltaj 5 volttan çok yüksek olmadıkça sıkıntı olmayacaktır. Cihazın çektiği akım belli zaten, adaptörün voltajı yüksek olmadıkça sıkıntı olmaz. Ha hızlı şarj aletleri biraz işi değiştirebilir ama onlar da cihazı ayırt edip ona göre şarj edebilecek yapıdadır zaten. Çakma hızlı şarj cihazları vs. ile dikkatli olmak lazım tabi, onların voltaj niyetine ne verdiği belli olmayabiliyor. :D
  • Teşekkürler cevap için, bilgisayara bağlılıktan kurtuldum artık iyi oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam, bir kaç haftadır saatimin (fenix 5x) kat sayacı (floor climbed) çalışmıyor. Son güncellemeden sonra başlayan bir arıza diye düşünüyorum. Barometre ve altimetre çalışıyor. Saati kapattım açtım, fabrika ayarlarına sıfirladım ama değişmedi. Bu sorunu yaşayan ya da çözümünü bilen varsa, yardımcı olursa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enis1976

    Arkadaşlar selam, bir kaç haftadır saatimin (fenix 5x) kat sayacı (floor climbed) çalışmıyor. Son güncellemeden sonra başlayan bir arıza diye düşünüyorum. Barometre ve altimetre çalışıyor. Saati kapattım açtım, fabrika ayarlarına sıfirladım ama değişmedi. Bu sorunu yaşayan ya da çözümünü bilen varsa, yardımcı olursa sevinirim.
    öncelikle kat sayacı kesinlikle güvenilir değil. ayrıca barometre de sürekli yanlış ölçebiliyor. ilk olarak hem kat için sayım beklemek lazım, hem adım atıyor olmanız hemde altimetrenin yükseliyor olması.

    sonuç olarak sizinki hiç mi ölçmüyor, nasıl denediniz bir dairede komple en üst çıkıp orda biraz bekleyin. tabi merdivenleri çıkarken kolunuzu yürüyor gibi sallamanız gerekiyor.
    eğer herseye doğruysa belki ayarlarınızda bir yanlış vardır
    iyi günler




  • Tekrar merhaba, bir kaç haftadır kat sayacıni hemen her şekilde denedim. Altimetre ve barometre çalışıyor, çıktığımda ya da indiğimde yaklaşık bir değişiklik göstermelerine rağmen kat sayacı her zaman 0. Son güncelleme ile ilgili bir şey olabilir diye düşünüyordum ancak bu sorun sadece ben de varsa sanırım o da değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kat sayacı çalışmıyorsa muhtemelen barometre sensörünüz bozuktur. Barometre, altimetre ve sıcaklık verilerini kontrol ediniz. Muhtemelen ya bir veri vermiyorlardır, ya da ne yaparsanız yapın sabit bir veri veriyorlardır. Garmin'le iletişime geçin, ilgileneceklerdir.
  • Evet galiba sensör arızalı elcobilden almıştım garanti devam ediyor ama nasıl bir garanti protokolleri var, ilgililer mi bilmiyorum. Şansımı deneyeceğim ancak bu kalitede bir saatin sensörünün bu kadar çabuk bozulması üzücü tabi... Destek ve paylaşım için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enis1976 E kullanıcısına yanıt
    Garanti konusunda sorun çıkmaz. Baytekin.com.tr'den bilgilerini alıp Baytekin ile iletişim kur. Uygun şekilde paketleyip kargola cihazı. Bir hafta sonra yeni cihazını gönderirler. Sadece yanında şarj kablosu vs. aksesuar gönderme, onları geri göndermeyebiliyorlar.

    Bu kalitede dediğin cihaz muazzam bir kalitede değil. Fenix 3HR serisinden beri kullandıkları barometre sensörleri sıkıntı çıkarıyordu ama yine Fenix 5 serisinde aynı tip sensörler kullandılar. Doğal olarak aynı sorunlar bunlarda da çıkabiliyor. Fenix 3'te sensörler kasaya yapıştırılıyordu ki muhtemelen farklı bir sensör vardı onlarda. Onlarda sensör sorunu çok azdı. Bozulduğunda da direk veriyi kesiyordu. 3HR ve 5 ile gelen sensörlerde ise sorun altimetrede imkansız değerler görme ile başlıyordu.

    GPS desen en ucuz MTK yongalarını kullandıkları için 10 sene önceki saatlerinden bile kötü sonuçlar verebiliyor. Tamam, Sirf GPS yongaları kullanamıyor diye kullanmasın ama MTK'dan daha iyi bir üretici de hiç mi yok! MARQ saatleri ile Sony yongalara geçtiler sonunda ama onlarda da tam verim alınamıyor henüz.

    Garmin'i almaya değerli kılan kalitesinden ziyade totalde en iyi paket olması. Yani hem iyi bir görünüm sunuyor, hem iyi spor işlevleri, hem ek özellikler sağlıyor. GPS doğruluğu yeterli gelmiyorsa Footpod alıp en iyi hale getirebiliyorsun. Tek mesele fiyatının çok pahalı olması. Tabi MARQ serilerini görünce neden o fiyata o kaliteyi vermediklerini anlıyorsun. Daha pahalıya daha kalitelisini satabilmek için.




  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.