Şimdi Ara

Petlas'ın 10 senedir yeni lastik modeli çıkarmamış olması!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
3.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler diliyorum.
    Forumda uzun zamandır birçok lastik tavsiye başlığında yorumlar yazıp sürekli continental, pirelli gibi testlerde başarılı olmuş; deneyimlediğim lastikleri tavsiye etmiştim.

    Gel zaman git zaman araç değişiklikleri neticesinde 205 55 r16 gibi hesaplı bir lastik ebadından eşimin aracı 195 55 r16, benim aracım 215 55 r16 ara ebatlarına geçti. Hal böyle olunca continental gibi premium markalarda lastik adet başına 350-450 TL gibi fiyatlar çıkmakta.

    Herkesin tavsiye etmesi, yerli malı olması sebebiyle Petlas markasını araştırayım dedim. Zira yakın zamanda 8 adet lastik alacağım. Google dan 2005-2006 yıl aralığını seçerek geçmiş tarihli arama yaptığımda yazlık lastik modeli olan pt515 modelinin ve kışlık lastik modeli olan w651 modelinin 2005-2006 yıllarından bu yana piyasada olduğu; herhangi bir güncelleme de olmadığını gördüm.

    Alacağımız lastik en az 12 sene öncesinin deseni ve teknolojisi... Yeni model çıkmamış. Bu haliyle Petlas'ın yeni bir lastik modeli geliştirmesine dair haber var mı diye baktım ancak bu konuda da hiçbir haber yapılmamış. Bu hususu Petlas'a da online olarak soracağım.

    Sizin fikirleriniz nelerdir? Yerli malı diyerek kıymete bindirdiğimiz Petlas rakip firmaların (misalen lassa) 2-3 kez yeni ürün çıkartmış olmasına rağmen bizi saf yurduna mı koyuyor acaba?

    Güncelleme : Petlas'ın sitesinde bulunan iletişim kısmından yazdıklarımı google chrome ve firefox ile göndermem de mümkün olmadı. Faks göndereceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayi terbiyecisi -- 17 Nisan 2017; 14:46:54 >



  • Pardon Petlas ? Lastik ? Tanımıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linkte gereken bilgiler var

    https://www.belgemodul.com/sirket/866

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petlas Japon sumitomo ile birlikte yeni fabrika yatırımı yaptı. Beraber Falken markası ile üretim yapıyorlar. Daha yeni teknoloji ve uygun fiyatlı lastik arıyorsanız Falken Ziex serisine bakın. Sizin ebatta örnek ilan. 230 TL
    http://urun.n11.com/oto-lastik/falken-21555r16-93v-ze914-ec-oto-lastik-uretim-yili2017-P94427849
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunserce

    Petlas Japon sumitomo ile birlikte yeni fabrika yatırımı yaptı. Beraber Falken markası ile üretim yapıyorlar. Daha yeni teknoloji ve uygun fiyatlı lastik arıyorsanız Falken Ziex serisine bakın. Sizin ebatta örnek ilan. 230 TL
    http://urun.n11.com/oto-lastik/falken-21555r16-93v-ze914-ec-oto-lastik-uretim-yili2017-P94427849

    Güzel bilgi teşekkür ederim.
    Petlas kendi adı basılı lastiklerde eski ürün satmaya, yeni ürün geliştirmemeye devam edecek anlaşılan.
  • Hala petlas alan yada almayi düşünen kaldimi ya ? Almayın şu rezil lastiği defalarca yazdık..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bedava olsa alıp kullanmam. michelin, pirelli, goodyear, continental, nokian gibi kaliteli lastikler varken ne işim olur göbeğini kaşıyan adamın yaptığı lastikle. hamurunda ne tür hileler vardır belli değil. canını seven adamın ne işi olur petlasla. büyük şehir taksici tayfasının ucuz diye yaşatmaya çalıştığı bir marka. zaten kaza videolarını izleyin taksicilerin hepsi kamikaze. sebebi bu lastik. duramıyorlar.
  • Cep telefonu değilki ,android gibi her ay güncel sürüm çıkarsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kötü lastikleri olduğunu düşünmüyorum. Continental sport contact 5de kullandım petlas imperiumda ve setine bin lira verip sport contact lastiği 4 yıl kullanacağım 600 liraya iki set petlas kullanırım daha iyi. Lastiği zamanında değiştiremeyecekseniz bütçenize göre taze lastik kullanacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almamanızı tavsiye ederim.
    önceki focus aracıma 205 55 16 olarak 4 adet aldım.üzerideki lastikler 2007 model orjinal fabrikanın taktığı pirelli idi.
    ben aracı 2015 te aldım 2016 da sattım süre olarak 16 ay falan kullandım.petlaslarıda 6 ay kullandım.2007 den 2015 e kadar ki süreçte 55 bin km yapan pirelliler 8 yıllık lastik olmasına rağmen bariz şekilde petlaslardan daha iyi viraj performansına sahipti.pirellilerle arkasını bırakmayan focus petlaslarla aynı virajlarda hep bıraktı.petlasın tek avantajı yeni olduğundan dolayı daha sessizdi.yağmurlu zemindede pirelli çok daha iyiydi.petlaslarla 6 ay bindim araca sonrada sattım demem o ki petlas alınacak bir lastik değil şahsi görüşüm.
  • adamlar lastik dünyasının nirvanasına ulaştıkları için daha ilerisine çıkamıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    Cep telefonu değilki ,android gibi her ay güncel sürüm çıkarsın

    Continental, goodyear, michelin, pirelli gibi markalar ortalama 3-4 yılda yeni model çıkartıyor.
    Yerli malı Lassa 2005 ten bu yana yazlık kışlık tüm ürünlerini defalarca yenilemiş ya da revize etmiş.
    Her ay ürün yenilesin demiyoruz. 5 senede bir revize etse 2 kez ürün yenilemiş olurlardı. Arge yatırımı yapmadan 10 küsür sene öncenin tasarımını satmaya devam etmesi bence utanç verici.
  • ayi terbiyecisi A kullanıcısına yanıt
    Zaten almazsınız bari bahane aramayın.

    ismi duyulmamış birsürü marka çıkmış onlar bile daha çok tutuluyo. Bu millete yabancı olsunda üç kuruş ucuz olsun ,gider çinden getirir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende önceki aracımda velox sport serisini kullandım. Toplamda 10 ay bile kullanmadım ama lastikler 4-5 yıllık lastik gibiydi. Dişleri gitti, yolda tutunmaz oldu. Virajlara girerken korkmaya başlamıştım. Aracımı sattım yeni araç aldım buna da Falken ziex alacaktım ama alacağım ebatın etiket değeri çok kötü diye vazgeçtim dunlop sp sport fm800 aldım. Bir sene sonra kendini belli eder. İnşallah petlas gibi olmaz sonu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Almaya niyet etmiştim. Artık kesinlikle almam.

    Yabancı firma rekabetine rağmen 10 senedir ürün yenilemeyen Petlas'a
  • velox sport pt 731/741 modeli yeni olmsı lazım ve gayet iyi bir lastik.
  • yerli malı diye aldık, daha doğrusu ben almadım, kurumun üst yöneticisi talimat verdi gidin alın diye. Bitik Michelin lastikle kaymayan araç Petlas takılır takılmaz kaymaya ve saçmalamaya başladı. kısacası hayatta gördüğüm en kötü lastik şu ana kadar Petlas İmperium'dur.
  • Kış lastiklerini 5 yıl kullandım, 225 45 17 snowmaster.Çok memnundum.Bir sonraki kış lastiğinde yine petlas alacağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: palpatine48

    bedava olsa alıp kullanmam. michelin, pirelli, goodyear, continental, nokian gibi kaliteli lastikler varken ne işim olur göbeğini kaşıyan adamın yaptığı lastikle. hamurunda ne tür hileler vardır belli değil. canını seven adamın ne işi olur petlasla. büyük şehir taksici tayfasının ucuz diye yaşatmaya çalıştığı bir marka. zaten kaza videolarını izleyin taksicilerin hepsi kamikaze. sebebi bu lastik. duramıyorlar.

    şimdi bu konu altında bir şeye açıklık getirmek istiyorum.

    ben carbon black (is karası) denilen lastik hamuru yapımında kullanılan maddenin üretildiği rus bir şirkette lojistik sorumlusuyum. üreticiyiz yani. dünyada en büyük ilk 10 içerisindeyiz.

    saydığınız bütün markalara (petlas da dahil) hammaddeyi biz satıyoruz türkiyede.

    petlasın aylık 1500 tondan fazla, brisanın(tüm sabancı grubu lastikleri) 3000 tondan fazla bizden hammadde alışı var. bu hammaddelerin n220,n375,n330,n550,n660,n121 vs vs gibi grade denilen dereceleri vardır. her üretici ürettiği lastiğe göre (kışlık,yazlık,spor,yumuşak,sert) vs belli grade'lerden alır ve üretim yapar. içerisindeki kimyasallar, ağırlığı, yoğunluğu, su ile temasındaki tepkisi vs her şey bu grade'e göre değişir.

    şimdi biz pirelliye, bridgestone'a ne satıyorsak petlasa da aynısını satıyoruz.içerisindeki bazı kimyasallar değişkenlik gösterebiliyor çünkü üretim yeri,koşulları,kullanılan fırınlar ve teknolojik aletler değiştiği için.

    ancak şunu söylemeliyim ki diğer lastiklerin hammaddesi ne ise petlasın hammaddesi de aynı kalitede. buna emin olabilirsiniz. herhangi bir kalite düşüklüğüdür şudur budur söz konusu değil.

    ama şurada anti parantez açayım, üretim aşamasında bu hamurların içerisine koyulan ekstra maddeler var ise, bunları bilmiyorum. mesela lastiğin kalitesini, ömrünü, ıslak-kuru zemindeki performansını vs. etkileyecek esktra kimyasallar veya başka maddeler var ise bu konuda bilgim yok çünkü üretim aşaması, kalıplara dökülmesi vs vs aşamaları bizden çok sonraki aşamalar. ancak hammadde, temel sağlam. onu söyleyebilirim.
  • Bu güncelleme gelmediği için rakiplerinden uyguna satılıyor. Güncel bir model çıkarsa fiyat avantajı kalırmı sanıyorsunuz ?..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.