Şimdi Ara

Yaşlı insanlara saygım kalmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • heyet raporu almak için hastaneye gittim bugün.zaman dar.birkaç birim gezilecek. sıralar uzun...

    girdim bi kuyruğa duvar dibine yakınım omzumu dayadım oraya.arkamda muhtemel 65 yaşlarında bi adam.baktım küçük küçük önüme geçmeye çalışıyor sonra aramızdan biri geçerken kıvrak bir hareketle önüme geçerek eylemi başarıyla tamamladı.

    sen bi arkaya geç ben öndeyim dedim.yaw yuw birşeyler dedi. arkadaş bak arkaya geç dedim gözümün önünde sıramı aldın dedim. beni usulca kolumdan tutup ''yow bir de gençsiziniz al geçswfsdfdsf derken adama döndüm burun buruna geldim.çok yüksek sesla kes lan sesini dedim.kalakaldı otuz yaşındaki adamdan bu tepkiyi güörünce. bak arkadaş adam gibi benden sıra iste önüme geç ama insanı enayi yerine koyma valla şu yumruğu beynine patlatır yere sererim seni dedim. adam öylece kalakaldı herkes bana baktı falan. acayip işler.

    eskiden yaşlılara saygım vardı.şimdi görüyorumki evrim bu insanları çürütmüş doğal seleksiyona tabi tutmuş.
    teknolojiden bilimden tarihten sanattan insan ilişkilerinden kültürden hatta ve hatta kendi öz varlığından bile habersiz insanlar.... eskiden sözleri dinlenirdi. şimdi 13 yaşındaki bir çocuğun karşısında aciz kalmaya zorladı evrim bunları.
    referandumda neyin oylanacağını dahi bilmeyen şuursuz bi güruh.benim geleceğimi çocuğumun mutluluğunu çalacak bu güruh.

    vallahi tiksindim arkadaş ne derseniz deyin. otobuste bile inadına yer vermiyorum artık kimseye ya.

    şimdi diyeceksin ki sen önce yaşlı insana nasıl davranacağını öğren... kusura bakmayın ben enayi değilim babamın oğluna bile postamı koyarım bu terbiyesizliğin yaşı yok. hatta kimse kusura bakmasın yaşlandıkça tebiyesizlik ve gasp kültürü daha fazla artıyor bunlarda.hala sinirim tepemde.

    sanırım ben bazı şeylerden iyice soğudum ama açıklasak başımıza açıcaz. neyse .







  • Benim de bazı şeyler başıma geldi. Yaşlılar diye kimse onlara karışamaz sanıyorlar kendilerini dokunulmaz gibi görüyorlar.



    Ancak ne yaparsın yaşlılar işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçükken düğünlerde 23 nisanlarda gelip beni kaldırıp yerime oturan yaşlılardan sonra hamile ve aşırı yaşlılar hariç kimseye yer vermiyorum kafam rahat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luken Drew -- 15 Nisan 2017; 0:46:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla Ankara da olanlar bilir özellikle ulus ego otobusleri yasliyla doludur ve cogu gidip ekmek alip gelir onlardan nefret ediyorum 10 kurus olsa binmezler otobuse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşlılıktan konu açılınca aklıma bu geldi :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 15 Nisan 2017; 0:49:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saygı zaten yaşa değildir.Görmüş-geçirmişliğedir.Deneyimin,tecrübenün getirdiği bilgeliğedir.En basit toplumsal kuralı bile uygulayamayan adama ne diye saygı duyalım ki ?
  • Bana göre yaptığın doğru bir hareket,böyle davranmaktan anlarlar.
  • Kes lan sesini demişmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan aynısı berberde başıma geldi, benden önce iki genç tras oluyordu 1 saat onları bekledim bitsin diye tam bana sıra geliyordu ki dükkana berberinde tanıdığı 50 60 yasinda bir moruk girdi, herif girer girmez oturdu karşıma selam bile vermedi.



    Adam baktı sırada ben varım oturduğu koltuğa sırtını bile yaslamadı, oturduğu yerden çabucak kalkmak için hazırda bekledi resmen.



    Sonra tras olan gençlerden birinin işi bitti, berber benim önce geldiğimi bildiği halde ilk o morukla göz teması kurunca adamda hemen yerinden fırladı ve bi çırpıda berber koltuğuna koşup oturdu.



    Sinirden elim ayağım titredi içimden küfür falan ettim ama dükkan sahibine ayıp olmasın diye sustum.Eğer resmi bir devlet dairesinde yapmış olsaydı aynı şeyi azıma geleni söylerdim yüzüne karşı.



    Ulan yaşlı başlı adamsın girince dükkana bir selam versen, delikanlı acelem var önce ben işimi halledeyim desen sankı karşı mı çıkacaz? Eyvallah diyip geçiçez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçen yıl hastaneye ilaç yazdırmaya gitmiştim tam sıra bana geldi ki, bir yaşlı amca kapıda ki asistana doktora, verdiği ilaç hakkında 2-3 dakika bir şey söyleyip acilen görüşmesi gerektiğini söyledi. Asistan da beni gösterip izin verirse olur, sıra onda dedi. Ben de verdim. Buyur amca geç madem işin kısa dedim. Bekle bekle oldu 15 dakika...

    Adam içeriden çıktı, yüzüme bile bakmadan bir teşekkür bile etmeden bastı gidiyor. Arkasından; ''Bir şey değil amca'' diye seslendiğimi hatırlıyorum.

    Yahu kardeşim, yaşlı olsun genç olsun,ben sana kendi sıramı vermişim seni 15 dakika bekliyorum işim acil dedin bir teşekkür et be...
  • Haklisin hele bu okayda dibine kadar haklisin da olaylari genellemek seni yanlisa iter sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kes lan sesini, yumruğu patlatırım demen gerekmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.