Şimdi Ara

16 Nisan'da Halk Oylamasında Ne İçin Oy Vereceğinizi Biliyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu ana kadar herkes nasıl bir düşünceyle oy verdiğini ve neye oy verdiğini gerçekten düşündümü merak ediyorum. Kimse kimseyi kandırmasın, aşağıda saydığım ve sadece beyin yıkama yoluyla halkı yönlendirmekten başka bir işe yaramayan sözleri lütfen sırasıyla okuyun...

    "CeHaPe zihniyeti", "CHP SSK yı batırdığı için EVET oy verin", "Hayır diyenlerin hepsi birer TERÖRİST!" (Sonradan ben öyle bir şey demedim diye klasik dönüş yaptı ama neyse...), "Eyalet sistemi gelecek", "17 Nisan'da EVET diyenleri denize dökeceğiz", "Evet çıkarsa 17 Nisan'da idam gelecek ve ben onaylayacağım", "Teröristler hayır diyor CHP bunları destekliyor", "15 Temmuz'da Kılıçdaroğlu kaçıyordu", "15 Temmuz kontrollü darbeydi", "Hayır diyenlerin karıları kızları helaldir!", "Hayır diyen şerefsizlerin işine son vereceğiz!", ve niceleri...

    Bu yazdıklarımın hepsini sakin kafa yapısıyla ve dışarıya kendinizi bir kaç dakika engel koyarak aklıselim şekilde oturup okuyun ve düşünün.

    Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin birer vatandaşları olarak bu vatanı nasıl el birliği ile savunuyorsak bu el birliği yaptığımız kişiler eşimiz dostumuz değil midir? 12 Eylül darbesi ve 15 Temmuz darbe girişimi dahil bu kadar büyük bir ülkenin başına gelen olaylara rağmen halk olarak el birliği her zaman dost her zaman kardeş olarak nasıl yaşamaya ve büyümeye gidiyorsak, bu gözlerimizin önünde yaşananlar neden?

    Eşimiz, dostumuz, kardeşimiz, annemiz, babamız, amcamız, dayımız, dedelerimiz, ninelerimiz, çocukluk arkadaşlarımız, can yoldaşlarımız, kan kardeşlerimiz, komşumuz, bakkal amcamız, kuaförümüzdeki abimiz, manavımız, balıkçımız, işçi kardeşlerimiz, din kardeşlerimiz ve daha fazlasıyla bu ülkenin her bir vatandaşı neden bu kadar büyük bir o tarafa bir o tarafa sürüklenmeye çalışıyoruz ki?

    O zamanların en zor şartlarında ülkemizi kuran Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun yolunda gidenleri neden bu kadar günümüzde eleştiriyoruz?

    Batıya özenmeyi bırakın şu an gerçekten bilimiyle, teknolojisiyle, ilmiyle, okuryazarlığıyla örnek çağdaş bir ülke yolunda ilerlememiz gerekirken bu kadar çağ dışı fikirleri neden halen günümüzde tartışıyoruz?

    İnsanlar hep geçmişte hata yaptıklarını düzelterek kendine çeki düzen vermeye çalışırken biz bu ülkenin birer vatandaşı olarak ülkemiz için neden arkası kesilmeyen hataların kurbanı olmaya devam ediyoruz? Neden, ders çıkarıp daha ilerisi ve çocuklarımızın dahil bizim geleceğimizi neden inşa etmeye çaba göstermiyoruz?

    Ülkemizin kurulduğundan beri gerçekten ülkemize bir türlü yararı olmadığını düşündüğümüz hataları görememize rağmen neden halen onların sözlerine göre hareket ediyoruz?

    Bakın dostlarım...

    Bu seçimde size onu yapın, bunun peşinden gidin, şunun söylediğini yapın, o şunu söylüyor siz bunu yapın demiyorum ve diyemem.

    Ben, bu forumda o kadar çok dostluğun olduğunu bildiğim halde giderek kutuplaşmaya gittiğini görüyorum ama sizlerin kendi elleriyle yazdığınız bu kadar cümleyi değiştirin demiyorum.

    Bu oylamayla ilgili sürekli onun bunun sözleriyle hareket etmeyi, şunu bana açıklayın gibi konularla birbirinizi tahrik etmeyi bırakın. Yapmayın.

    Bu forum dahil herkesin yaşadığı çevrede gerçekten oturupta ya bu anayasadaki yapılacak değişikliklerin bize neler kazandıracağı, neden değişikliğe ihtiyaç duyulduğu, günümüz dünyasında bu tür yönetim şekli değişikliğinin ülkemiz açısından ne gibi yararı yada zararı olacağını konuşabildiniz mi? Fikir alışverişi yapabildiniz mi?

    Eminim bu referandumla ilgili şu an yönetimdeki tüm siyasetçilerin sözleri veya düşüncelerini yansıtan ve söyledikleri cümleleri birbirinize söylemişinizdir.

    Bırakın onlar şu ana kadar hep söylediler, konuştular, yaptılar, çizdiler, ettiler...

    Referandumun adı Halk Oylaması. Artık, halkın gerçekten fikrini alma zamanı bu. Çünkü, halkın fikrini sadece sandıkta sorduklarından dolayı, hükümet şunu yapıyor, muhalefet bunu diyor, teroristlerin ağzının suyu akıyor, hocaefendi şunu diyor, vb. gibi sözleri bırakın ve artık kararınızı verin.

    Çünkü, bu karar artık sizin.

    Siz hep televizyon karşısında, radyoda, internette siyaseti takip ettiniz, ülkenizle ilgili gelişmeleri gördünüz, duydunuz, kendinize göre yorumlarınızı yaptınız.

    Artık, onlar sizi izleyecekler, neler yaptığınızı, neler yaptırabileceğinizi görecekler. Siz hep onlara göre hareket ettiniz. Artık, yeter! Çünkü, siz neye karar veriyorsanız ona göre hareket edecekler.

    Ülkemizin parçalanmasını hangi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkesini seven ister? Bu ülkeyi bölmeye çalışanlara karşı yasalarımız var mı? Var! Bu yasaların birde cezai işlemlerini anlatan yasa var mı? Var! Polisimiz, Jandarmamız, Korucularımız, Askerimiz ve ülkemizin birer vatandaşı olarak bizler var mıyız? Varız!

    Neden, ülkemizdeki bu yasayı geliştirici yasalar üzerinde çalışmıyor uygulamanları bunlardan ayıklamaya yönelik cezaları işlemiyoruz? Terörü ülkemizde yaşamayacağımızı garanti edecek bir yasa niye yaratmıyoruz?

    Yaşantımıza yön verenler neden hep siyasetçiler oluyorda, onların söylediği gibi biz millet olarak bir şeyler söyleyemiyoruz? İşte burada yine bu seçimde bizim ağzımıza bakıyorlar. Neden, bizim istediğimiz hiç bir zaman olmuyorda hep onların dayattığı şeyleri izinden gitmek zorunda kalıyoruz?

    Ülkemizde ferah yaşamak, demokratik bir toplumda söz sahibi olmak, gerçekten günlük yaşantımızda artık ilimle ve bilimle hareket etmek, birbirimizi kırmadan sadece fikir paylaşımı yaparak kendimizi ve çevremizi geliştirmek, hayat standartlarımız yüksek şekilde yaşamak, çocuklarımıza her şeyi sunabilmek neden bizim hakkımız değil?

    İşte, bu kadar söylenecek söz varken neden halen birbirimizi yemekle uğraşıyoruz, neden bizi yönlendirenlere izin veriyoruz, neden ülkemize gerçekten sahip çıkmıyoruz?

    Bu seçim, ülkemizin yönetim şeklini değiştiren bir seçimdir.

    Bu seçim, geçmişte de yapılan hataların ve gelecekte yapılabilecek hataların gerçekten önünü kapatabilecek bir yönetim şeklini destekleyip desteklemediğini görmemizi gerektiren bir seçimdir.

    Bu seçim, hayatımızı yöneten kişilerin daha fazla yetkiye sahip olup olmayacağına karar vereceğimiz bir seçimdir.

    Bu seçim, herkesin söyleyip kafanızı bulandıran sözlerin bir çoğunu içermeyen bir seçimdir.

    Bu seçim, sizin yönetime dur yada devam et diyebileceğiniz bir seçimdir.

    Bu seçim, yapılabilecek hataların giderilip-giderilmediğini görerek tekrar bize sunulmasını sağlayabileceğimiz bir seçimdir.

    Bu seçim, bu kadar kafa karışıklığına sebebiyet verebilecek şeylerin giderilmeden ortaya çıkan açık uçlu soru gibi sunulan bir yasanın bizim tarafımızdan onaylanıp onaylanmayacağına dair bir seçimdir.

    Bu seçim, demokrasinin gelişip-gelişmediğine karar vereceğimiz bir seçimdir.

    Bu seçimi iyi düşünün öyle karar verin. Hür iradenizle karar verin.

    Lütfen birbirinizi üzmeyin, üzmeye meal vermeyin. Çünkü, sen arkadaşınla aranı bozsan siyasetçi gelip seni barıştırmaz. Sen, akrabalarınla konuşmasan siyasetçi seni gelip akraba ziyaretine götürmez.

    Bu seçimde gerçekten neye karar verecekseniz, oylanacak olan 18 madde için, belki hayatınızı şahlandıracak, belkide hayatınızı zora sokacak, bu ülkenin geleceğini gerçekten düşünerek hareket edin. Siz, TERCİH isimli elinize verilen mühür ile ülkenizin geleceğine vereceğiniz kararı artık hür iradenizle verin.

    Sağlıkla kalın, yüreğinizi dinleyerek pişman olmayacağınız bir şekilde oy verin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soickan -- 14 Nisan 2017; 21:44:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.