Şimdi Ara

günde 50 sayfa vs haftada 1 kitap

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayatım boyunca düzenli olarak kitap okumuş biriyim son 1-2 yıldır da iyice tepeye çektim vakit elverdikçe. Haftada 1 kitap bitireyim diyorum bu sefer 600-700 sayfalık kitapları yardırmak 200-300 lükleri de hafiften almak durumunda kalıyorum. Bu açıdan 5 sayfa yani yaklaşık günlük bir saat mantıklı geliyor. Diğer bir sorum da pomodoro tekniğiyle alakalı 5 dakikalık kısa molalarda okumak verimli olur mu bana verimsiz gibi geldi çünkü 3-4 sayfa okuyorsun bitiyor. 20-25 dakikalık uzun molada okumak daha uygun sanırım. Anlamadığım nokta da şu çalışma aralarında telefona baksam yorulmayan gözler kitap okurken kaan çanağına dönüyor ama telefonla uğraşmak istemiyorum.
    Çok dağınık oldu 7-8 saattir fizik 2 çalışmama verin linç etmeden önce :)



  • haftada bir kitap okumak güzel bir hedef ama bunu yılda 52 kitap okumak şeklinde hedeflerseniz daha olumlu sonuç alırsınız. 1000 sayfalık kitabı 12 günde bitirip 100 sayfalık kitabı 2 günde bitirirsiniz. Bu yüzden hedefi kitaba başlarken koymanızı öneririm.

    şu şekilde yapanlar da var. haftada 1 kitap hedefi koyup, kitabı bitirip hafta bitene kadar Playstation oynayacağım ya da farklı şeyler yapacağım.

    benim hedefim 2 haftada bir kitap okumak yani yılda 25 kitap. bazen 1 günde bitirdiğim kitaplar oluyor. bazen 1 hafta elime kitap alamadığım oluyor. ama yıllık ortalamamı genellikle yakalıyorum.
  • Dediğiniz doğru. Asıl hedefim zaten 2017 de 40 ve üstü kitap okumak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde bir kitabı 3 günde bitirmeye çalışırım. Ama maalesef sürekli böyle olmuyor. Kitabın dili, sayfa sayısı, fontu gibi detaylar bunu etkileyen faktörler. Haftada bir kitap fikri güzel ama bence günde ortalama bir sayfa olmalı ben öyle yapıyorum en azından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.