Şimdi Ara

Bluemotion Farkı nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
25.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Jetta 1.4 TSI 122 HP ile yeni 1.4 TSI 125 HP bluemotion motorların yakıt tüketiminde fark var midir, bilen arkadaşlar yardımcı olursa gerçekten bulemotion yakıt tasarrufu yaptırıyor mu?



  • Fren enerjisinin geri kazanimi gibi bisey vardi
  • bmwnin ed yazanları yere daha yakın sürtünme katsayısı ile daha az yakmayı hedefler, bunda da öyle bir muhabbet vardı sanırım
  • Peki gerçekten işe yarıyor mu değer mı bulemotion alınır mi ?
  • 125 hp olan model 1 litre daha az yakıyor,start stop sistemi var,gaz tepkileri daha iyi yanılmıyorsam,fren enerjisi geri dönüşümü var, donanımsal olarakta Bluetooth var bildiğim
  • Bluemotion sistemi,Volkswagen'in Start&Stoplu motorlarının sistemidir.Fren geri kazanımı,start stop ve gaz pedalında ufak birkaç değişiklik vardır.start stop sistemi,5 saniyeden fazla devreye giriyorsa tüketip daha da verimlileşir.Ayrıca bu donanıma sahip araçların aküleri,turboları daha farklıdır.Tek dezavantajı,sürekli motoru açıp kapadığında marş kömürleri daha çabuk biter,kayışlar daha hızlı eskir.Bu yüzden sıkışık bir trafikte kullanılmaması daha iyi olur.
  • Emisyonu azaltmak için bir taktik

    Araba ışıkta veya trafikte durduğu zaman motoru kapatıyor. Yeniden kalktığın zaman marş motoru (daha farklı dayanacak şekilde üretilmiş bir marş motoru) motoru çalıştırıyor. Aküden yememesi için kapasitörleri var. Ayrıca frendeki enerjiyi aküyü veya kapasitörleri sarj etmek için kullanabiliyor.

    Dur kalklı trafikte motoru durdurduğu için tüketim düşer ama uzun yol gibi aracın durmadan hareket ettiği trafikte faydası olmaz.
  • Anladım yorumlar için teşekkür ederim, kullananlar peki gercekte tüketim bazında bir fark goruyorlar mı acaba ?
  • mustafayalazı M kullanıcısına yanıt
    Reelde yarım litre ile bir litre arası daha az tüketir.
  • 1.4 TSI bmt jetta kullanıcısıyım. Arkadaşlar teknik kısımlar ile ilgili açıklamayı yapmışlar. Start-stop un avantajı ile şehir içi ortalama 1 / 1.5 lt farkediyor. Bunun dışında 6.5'' dokunmatik ekran, karartılmış arka stop lambaları ve bluetooth özelliği mevcut.
  • mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim yorumlariniz icin, daha önce kullananlar arkadaslarda 1 litreyi bulmuyor diyorlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafayalazı -- 10 Nisan 2017; 0:55:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafayalazı

    Anladım hocam teşekkür ederim yorumlariniz icin, daha önce kullananlar arkadaslarda 1 litreyi bulmuyor diyorlardı.

    Kullanılan güzergah a bağlı aslında, ben hergün 8 km lik güzergahımda 4-5 tane kımızı ışığa yakalanıyorum ve ort 1 dk kesin bekliyorum. Denemek için start-stopu kapatmıştım,1lt üzerinde fark olmuştu. Aynı tarzda kullanmaya dikkat etmiştim ama belki kullanım farkıda olmuş olabilir.
  • Bluemotion demek "aynı bokun mavisi" demek. Yani benden bir vosvos araç alırsan sana her türlü at.. pardon markamın kalitesini tattırırım demek.
  • Vwden araba alacaksanız en güncel motorlu halini almaya dikkat edin. Çünkü güncellemeler oluyor ve bunlar gayet hayati konularda. 1.4 122 bg lik ünite yağ eksiltebiliyor mesela. Ama 1.4 tsi 125 bg için öyle bir şey HENÜZ duymadım.
  • %20 nispeten trafiğin akıcı olduğu şehir içi trafik geri kalanı uzun yolda ortalamaya vurduğunda çıkan 80-90 km hız ile 1.4 TSİ Golf 7 Bluemotion 5.5 lt benzin tüketiyor,6 lt yi geçmiyor diyebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aaguler

    Bluemotion demek "aynı bokun mavisi" demek. Yani benden bir vosvos araç alırsan sana her türlü at.. pardon markamın kalitesini tattırırım demek.

    Simdi mazdanin skyactive'i olsa of ne teknolojiydi dimi. Acsalar da kavga etsek deliler gibi.
  • 1.4 tsi 122 hp yeni jetta araç sahibiyim, yol bilgisayarının gösterdiği rakam 44.000 km boyunca 6,5 lt/100 km şeklinde. Tam dolu bir depo ile ortalama 850-900 km yol yapıyorum. @mathematician_01 hocam da konuya yazmış, kendisi 1.4 tsi 125 hp araç sahibi. Benim değerlere bir karşılaştırma yaparsa fark ortala çıkacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedat.ersin

    1.4 tsi 122 hp yeni jetta araç sahibiyim, yol bilgisayarının gösterdiği rakam 44.000 km boyunca 6,5 lt/100 km şeklinde. Tam dolu bir depo ile ortalama 850-900 km yol yapıyorum. @mathematician_01 hocam da konuya yazmış, kendisi 1.4 tsi 125 hp araç sahibi. Benim değerlere bir karşılaştırma yaparsa fark ortala çıkacaktır.

    Hocam, TSI motorda biliyorsun ki kullanım tarzı ve güzergah yakıt tüketimini çok etkiliyor. O yüzden çok sağlıklı bir karşılaştırma olmayacaktır. Ben genelde kasmam ama vites geçişlerine ve trafiğin akışına uygun kullanırım. Kısa mesafeli kullanımlarımda çoktur, ortalama hızımda genel olarak (20-25 km olur) 1 depo ile tamamı şehir içi 600-650 km yol yapabiliyorum. Şehir dışı olarak en uzun güzergah Adana-Konya-Antalya-Kemer yaptım. 120 km civarı hızlarla 1050 km yol yapmıştım. Şehir dışında fark olacağını sanmıyorum zaten, bende durumlar böyle




  • Marş motoru da sürekli aküyü beslemiyor. Akünün şarj durumuna göre değişiyor besleme.Mesela motor freni olduğu durumlarda devrede olacak şekilde bir düzeni var.Çekiş gerekirken devrede değil gibi. Bu da gereksiz yere motor gücünden çalmasını önleyerek hem performans hem tüketim avantajı sağlıyor. Tabi %10 falan değil %0.3 belki ama bunun gibi 10 tane düzenleme %3-5 yapıyor ki %3 bile günümüzün verim çılgınlığında çok iyi bir değer. Gerçi biz bluemotionlarımızın lastik havalarını 6 ayda bir kontorl ediyoruz 20 psi larla sürüyoruz yani%10 yakıt dezavantajı......
  • Verdiğiniz bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim, çok yararlı bilgiler 👍
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.