Şimdi Ara

Kilometre düşürüldüğünde ABS ve Airbeg Kilometresinden yakalandığı dogru mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
6
Favori
20.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, bir muhabbete kulak misafiri oldum, aynen şöyle söyledi adam:

    '...Benim focus u 90 bin km de almıştım. şimdi 120 bin km de sattım ama alıcı ABS ve Airbeg KM lerine baktırdı ve benim arabanın esas km si 190 bin km çıktı. Megerse ben arabayı almadan km düşürülmüş...'

    Şimdi bu adamın dediği şey gogru mu?
    Yoksa kandırıldı mı?



  • İyi de muayene v.s. çözüm olmaz ki, malum araç muayenesi 2 yılda bir yapılıyor. Düşünün kötü niyetli bir kişi 15 nisan 2017 de 65.000 Km de aracı muayeneye soktu. Bu araç rent a car aracı olsun ve 2 yılda 100 bin km daha yapsın. Muayene öncesi 80 bin km ye düşürünce kim anlayacak bunu Gandalf mı?
    fiat servislerinde aracı odb2 soketine bağladıklarında gerçek kilometresini görebiliyorlar. kadranda istedikleri kadar düşürsünler hiç sapma olmadan söylüyor gerçek kilometresini. kilometre düşürme işi yapanların artık bu işten vazgeçmesi gerek çünkü her markada durum aynı. benim servisten aldığım bilgiye göre odb2 soketinden ayrı aracın bir parçasında daha sayaç var. ama bana güvenip bu bilgiyi verdikleri için buradan hangi parça olduğunu söyleyemeyeceğim

    bir tanıdığım böyle araç almış. serviste kilometresine baktırdık 60 bin kilometre düşürülmüş. aldığı kişiyi çağırdı, kişi benim ilgim yok dedi. bende sigortacımı aradım benim tanıdığın aracın 5. sahibi olduğunu söyledi. şimdi mahkeme süreci devam ediyor. kilometreyi kim düşürmüşse arabayı o geri almak zorunda kalacak. daha önceki 4 kişiden birinde kalacak suç. böyle ucuz işlere girmenin cezasını çekecek.

    2. el araba alırken alıcıya mutlaka yetkili servise götürüp kilometre kontrolü yaptıracağınızı söyleyin. düşürülmüş çıkarsa mahkemeye vereceğinizi ekleyin ki öyle bir durum varsa baştan kıvırmaya, bu işten vazgeçmeye çalışacaktır. haberi yoksa bile gider kendisi kontrol ettirir.
  • Ben şanzuman km'sinin düşürülemediğini okudum bir yerde ama hatırlayamıyorum tam olarak. Takipteyim.
  • Bugun bir galerici dedi fluence de abs beyninde saklaniyormus km bilgisi , bir arkadasim linea aldi. Bende bilmiyordum ondan duydum,premium markalarda oluyor saniyordum meger normal bineklerde de varmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu çok yararli olabilir. Onlerden yerimizi alalim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu faydalı.Mesajım bulunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedeslerde gostergeden dusursen bile star diagnosis veya xentry programlari ile gercek km gorebiliyorsun. Esp beyninden gercek km okunabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonucta servisler 100.000 garanti verdiklerinden dolayı, km düşürülse bile gerçek değeri bi şekilde görebilmeleri lazım. Aksi takdirde aracın garantisi yıl dolana kadar bitmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilometre düşürüldüğünü sadece elektronik bir çipten anlayabiliyorsanız. Sizin için yapılan kilometrenin bir değeri bulunmamaktadır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi sekilde öğreneceğiz ama abs ve ya diger şekillerde saklanan km bilgisini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogru bir cok firmada birden fazla yerde saklaniyor km bilgisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muselmansuffe

    Ben şanzuman km'sinin düşürülemediğini okudum bir yerde ama hatırlayamıyorum tam olarak. Takipteyim.

    sanzıman degısebılır, abs degısebılır, airbagde degısebılır ben anlayamadım bu durumları dolandırıcı herturlu dolandırır sonucta
  • Bu sorunun cevabını tam olarak bilmiyorum ama sattığım puntoda dört tekerde bulunan abs sensör kablolarından üçünü söksem bile araç tek tekerden km hesaplayabiliyordu.En sonunda dört sensörü de sökünce araç km hesaplamamaya başladı.Bir de diğer aracımda araç beynine bağlandığımda iki ayrı km bilgisi ile karşılaşmıştım.Birisi gösterge ile aynıydı diğeri 1000 km kadar farklıydı.Belki bu olabilir.
  • _mp_ kullanıcısına yanıt
    Mp cigim bmw de anahtara kaydediyormus digerlerinde abs,airbag beyni diyorlarda bildigim bunlarda ecu ya bagli adam resetleme yapsa hepsinin sifirlanmasi lazim. Kaldi ki abs beyni neden km kaydetsin ?



    Bende galericiden ilk defa duydum , linea otomatik vites alirken sohbette soylemisti fluence de varmis digerlerini bilmiyorum demisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudur markalara göre değişmekle birlikte çeşitli yerlere km bilgisi yazılmaktadır. Ama nereye yazarsa yazsın değiştirilemeyecek km bilgisi yoktur sizinkinde işlerini yarım bırakmışlar. Sizin yapmanız gereken tekrardan km bilgisini doğru hale getirmek. Yani sizde oynayacaksınız km ile :)
  • Takipdeyiz
  • Peki arkadaşlar bir arüca müşteri olduğumuzu düşünelim. Km bilgisindende emin olmak istiyorsak sırasıyla ne yapmalıyız. İlk ekspertiz den geçirip sonra servis e mi gitmeliyiz mesela, ya da ilk ustadan başlamalımıyız bu km bilgisini çeşitli aksamlar üzerinden teyit edebilmek için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haydaaaa. Ben şimdi arabamın km'sini geri alıp satamayacak mıyım. Yok yok. Dacia'da yoktur bu kadar ilerisi.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.