Şimdi Ara

Mi 5 Şarj Olmuyor - Muhtemelen Kablo Arızası - YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen hafta telefonum çok çok yavaş şarj olmaya başladı(2 saatte %15 gibi). Artık hiç şarj olmuyor. Dün 12-15 saatte hiç şarj olmadı. Kabloyu taktığımda akım geliyor, bildirim ışığı kırmızı renkte 3 defa yanıyor, sonrası yok.
    Telefonu 4,5-5 aydır kullanıyorum, oldukça titiz kullanmama rağmen bu kadar kısa sürede arıza vermesine şaşırdım.

    Dönüştürücüyle birlikte QC 3.0 adaptör kullanmaktayım. Adaptörde bir arıza yok diğer telefonlarda denedim, gayet güzel şarj ediyor. Çevremde başka kimsede type-c kablo bulamadığım için başka kabloyla şarj etmeyi deneyemedim. Sorun ya kabloda ya da telefonda. Ben kabloda olduğunu tahmin ediyorum.

    Çin'den Blitzwolf kablo siparişi verdim ama o kablo gelene kadar benim kablo pert oldu. Az önce dayanamayıp kabloyu kestim ve tamir etmeye çalıştım. Kablonun içinden yeşil, beyaz ve 2 adet kırmızı kablo çıktı. Yeşil ve beyaz data aktarımı için. Kırmızılar şarj için. Normalde bir kırmızı bir siyah olması lazım ama Xiaomi ne hikmetse her ikisini de kırmızı yapmış. sağlam bir kablo ile type c olan kısmı bağlayıp deneyecektim ama her iki kablo da kırmızı olunca + - kutbu ayırt edemeyeceğim için vazgeçtim. Aynı kabloyu her iki ucundan kısa bir şekilde kesip bağladım. Yeşil ve beyaz kabloyu da hizalayarak + - kutupları doğru bağladım. 1 metrelik kablo 10 cmye düştü böylece ancak artık kablodan hiç umut yok. Telefona bağlayınca bildirim ışığı bile tepki vermiyor. Eğer aradan çıkarttığım kısımda bir kırılma varsa diye bunu yapmıştım; işe yaramadı.

    Elimde çalışır durumda (+ - kutbu belli, içinde bir siyah bir kırmızı olan) usb kablo mevcut. Bunu type c sokete nasıl bağlayabilirim? Ayrıca lehim makinem de yok, elimle tutturmam lazım idareten. Çin'den diğer kablo gelene kadar idare etse yeter.

    Sorunu çözmek için yardımlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _magnetar_ -- 8 Nisan 2017; 22:6:28 >







  • Hocam nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama herhangi bir telefncudan idareten 10 TL ye bı kablo alaydin iyiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkmaz07 kullanıcısına yanıt
    Kendim çözmek istedim ama olmayacak gibi.

    Mi 5 Şarj Olmuyor - Muhtemelen Kablo Arızası - YARDIM!

    Lehim kısmının üzerini sert plastik ile kaplamışlar, bir de chipset var gibi gözüküyor. Ulaşamadım o kısıma. Ucuzundan yeni bir kablo alacağız artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.