Şimdi Ara

Power supply ve kasa fanları sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Birkaç gün önce pc mi temizlemeye karar vermiştim, bütün parçaları söktüm haliyle. Daha sonra geri taktığımda kasa fanlarının bağlantısını psu ya taktığımda pc çalışmadı. Fan bağlantısını taktığımda pc normal bi şekilde çalışmaya başlıyor. Malum yaz geldi bu şekilde fansız kullanılmaz. Fotoğraflarla açıklamaya calışacağım sorunu.

     Power supply ve kasa fanları sorunu
     Power supply ve kasa fanları sorunu
     Power supply ve kasa fanları sorunu
     Power supply ve kasa fanları sorunu

    Peripheral yazan kısma fan kablosunu taktığımda kısa bir patlama sesi oldu anlamsız şekilde bir kaç taktıktan sonra. Orası sanırım artık iptal oldu ama diğer girişe taktığımda da çalışmıyor. Psunun siyah yeri kabloyu cıkartırken yerinden çıktı ama tekrardan yerine taktım.Yeni fan kabloları mı almam lazım yoksa psu mu değişecek?
    Şu an hali hazır da kullanıyorum fansız ama birkaç aya yeni ekran kartı vs. derken çok elzem olucak. Umarım bu tür sorunları yaşayıp çözen arkadaşlar bana yardımcı olurlar.







  • fanları kontrol etmek istiyorsan adaptörle çalıştırmayı dene. Anlamadığım bilgisayar hiç mi açılmıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K120

    fanları kontrol etmek istiyorsan adaptörle çalıştırmayı dene. Anlamadığım bilgisayar hiç mi açılmıyor?

    Evet hiç çalışmıyor Fanların kablosunu psuya taktığımda işlemci 1cm falan dönüp duruyor yani çok anlık kısa bi güç geliyor fakat pc çalışmıyor. Kabloyu çıkarınca tekrar çalışıyor pc tabi
  • yok mu 12 volt adaptör modem adaptörü de olabilir dene fanlarını, Bir de sata ile periferal yazan girişler aynı mı ki belki orayı kullanabilirsin. fanlarda sıkıntı varsa takma ama, belki de kısadevre koruması filan vardır güç kaynağının ondan akım kesiyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K120 -- 8 Nisan 2017; 11:46:54 >
  • K120 K kullanıcısına yanıt
    Girişler dışarıdan baktığımda aynı ama nedense kablo uçlarını takarken oturmadı ben de denemedim bir kez patlayınca Akşam bir daha deniyim o zaman
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.