Şimdi Ara

AVRASYA ve SAMER Anketlerine Göre Vatandaş 'HAYIR' Diyor ! (EN SON ANKETLER)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ‘Hayır’ bandı yüzde 53-60 arasında değişiyor. ‘Evet’in bütün gizleme çabasına, tartışmayı başka yöne çekme çabasına rağmen vatandaş bu işi anladı. ‘Tek adama bu kadar yetki verilmez’ diyor vatandaş. Millet, Meclis’in yetkilerine sahip çıkmak istiyor. Bu işaret, ‘Hayır’ çıktıktan sonra Meclis’i daha da güçlendiren bir anlayışı ortaya koymak lazım. Bu sonraki iş. Partizan cumhurbaşkanı istemiyor vatandaş.”

    SİYASAL SOSYAL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ (SAMER) REFERANDUM ANKETİ

    Yurdun doğusu hayır diyor. iyasal Sosyal Araştırmalar Merkezi (SAMER), aralarında Diyarbakır, Şanlıurfa Van, Mardin, Kars, Hakkari, Tunceli, Bingöl, Siirt, Şırnak, Muş, Ağrı ve Batman'ın da bulunduğu 16 kentte referandum için yaptığı saha araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre bölgede ‘Hayır' açık ara önde. Gazete Karınca'da yer alan habere göre, toplam bin 91 kişi ile 15 il merkezinde yüz yüze yapılan anket çalışması, güvenlik gerekçesiyle Şırnak merkezinde yapılamadı. Şırnak’a ilişkin saha çalışması sokağa çıkma yasakları sırasında büyük bölümü yıkılan Cizre ilçesinde gerçekleştirildi.

    BÖLGEDE HAYIR ORANI YÜZDE 64.6

    Yüzde 95 güven aralığı ve yüzde 3 hata payı gözetilen sonuçlara göre; bölge halkının yüzde 58,2’si referandumda “Hayır” oyu, yüzde 29,5’i “Evet” oyu kullanacağını, yüzde 7,9’u kararsız olduğunu, yüzde 2,3’ü sandığa gitmeyeceğini ve yüzde 2,1’i bu soruya yanıt vermeyeceğini beyan ediyor.
    Oy oranlarına göre karasızların oyu dağıtıldığında ise yüzde 64,6 oranında “Hayır”, yüzde 32,75 oranında “Evet” ve yüzde 2,56 oranında ise “Sandığa gitmem” sonuçlarına ulaşıldı.

    AKP TABANININ YÜZDE 11'İ HAYIR DİYOR

    Araştırma sonuçlarına göre partilere göre oyların dağılımı ise, 1 Kasım 2015’de AKP oy verdiğini belirtenlerin yüzde 79,8’i referandumda “Evet”, yüzde 11,5’i “Hayır” oyu vereceğini, yüzde 6,5’i kararsız olduğunu, yüzde 1,9’u da sandığa gitmeyeceğini beyan ediyor.
    Sonuçlara göre HDP seçmenlerinin yüzde 94,8’si “Hayır”, yüzde 0,7’si “Evet” diyeceğini, yüzde 3,9’u “Kararsız” olduğunu, yüzde 0,4’ü “Sandığa gitmeyeceğini” söylüyor.

    AVRASYA REFERANDUM ANKETİ

    26 il ve ilçelerinde 4060 kişiyle yapılan araştırmada “Bugün seçim olsa hangi parti oy verirdiniz” ve “Referandumda ne oyu kullanacaksınız” soruları soruldu. Araştırma sonucunda kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldığında bugün seçim olsa AKP yüzde 45.2, CHP yüzde 29.9, MHP yüzde 11.8 ve HDP yüzde 10.7 oy alacağı tahmin edildi.
    Araştırma sonucunda ‘Evet'in oranı yüzde 30, ‘Hayır'ın oranı yüzde 38.8, kararsızların oranı 17.1 ve oy kullanmayacaklarının oranı yüzde 14.1 oldu. Kararsız ve oy kullanmayacak seçmenler dağıtıldığında ise yüzde 43.6 ‘Evet', yüzde 56.4 ‘Hayır' oranı ortaya çıktı.

    Bu tarz konulara PKK şunu diyor bilmemkim bunu diyor yazacak arkadaşlar için peşinen söyleyeyim IŞİD Allahüekber diyor diye siz nasıl ki her pazar kiliseye gitmiyorsanız. Hayır diyenleri de suçlayamayın arkadaşlar, herkesin kendi doğruları var manüpüle etmeye gerek yok. Ben milliyetçiyim ve sonuna kadar HAYIR diyorum evet diyene de saygım sonsuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xchampionx -- 7 Nisan 2017; 4:34:28 >







  • Hdp seçmenlerinin %94'8'i içerisinde emanet oylarda var mı yoksa stok rakam mı?





    Merak ettim de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca bu tarz anketlerin yapılan il bazında (kıyı kesimler vb) ve sayısal olarak gerçeği yansıtmadığını geçmiş diğer seçimlerde de gördük. Ki kaba bir örnekle foruma kalsa 90% hayır çıkacak. Benim görüşüm ve değerlendirmeme göre 52%-54% gibi evet çıkabilir.



    Ötekileştirip, hakaret edip, küçümseyip, aşağılayıp yine aynı milletten düşüncesini değiştirmesini beklemek çok abes geliyor.



    Evetçisi, hayırcısı neyse en uç kesimlerde körü körüne savunmak yerine birleştirici olmayı deneyelim.



    Vatanımız için en hayırlısı neyse o olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bir arkadaşım var Facebook vb profilinde hep RTE resimleri , Ak partili bir belediyede çalışıyor ama ben hayır vereceğini biliyorum , bu adama bin tane anket yapsan ankette evet der :)
    İşte sonucu etkileyecek olan insanlar bunlar ve sayıları epey fazla.
  • 54,7 evet

    al fava bekle panpa :)
  • Yüzde 57-58 hayır çıkacak ama bu bile yetersiz bir rakam çünkü bu tarz sözüne güvenilmez , maceracı adamlara bu kadar oy bile fazla.
  • AVRASYA ve SAMER Anketlerine Göre Vatandaş "HAYIR" Diyor ! (EN SON ANKETLER)



    Bu 2015 CB seçimlerinde sandığa gitmeyen seçmeni gösteriyor. Ve hatırlarsınız %52 ile Erdoğan CB seçilmiş idi.



    Kimse rehavete ve umutsuzluğa kapılmasın. Sadece sandığa gidin, çevrenizde oy kullanmayacak olanları sandığa götürün.



    Oy kullanın, eminim HAYIR çıkacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABSOLUT.

    Hdp seçmenlerinin %94'8'i içerisinde emanet oylarda var mı yoksa stok rakam mı?





    Merak ettim de.

    Hdp nin secimde aldgi oyda yuzde 1-2 sosyalist oy vardir. Normalde chp ye verirler. Muhafazakar kurtler 7 haziranda verdi ama 1 kasimda tekrar Akpartiye verdi. Onlardan evet agirlikli olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koyu ak partili arkadaşım bile bu sefer abarttılar diyor.
  • Bu hükumet mülteci politikası ile kendi ayağına kendi sıktı. Ekonomi de tuzu biberi oldu.
  • Ekonomi yüzünden hayır çıkacak.Esnaf perişan durumda.Batan batana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomi berbat herşey zamlanmış üzerine ülkeye beş para etmez 5 milyon suriyeli vasıfsız getirildi.



    Bu şartlar altında evet çıkarsa zaten bu ülkeden bi halt olmayacağı belli olacağı için ilk fırsatta yurtdışına atarım kendimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _S_R_

    Ekonomi yüzünden hayır çıkacak.Esnaf perişan durumda.Batan batana.

    Esnaf arkadasim islerin berbat oldugunu soyluyor. Yuzu hep asik. Ama evet verecekmis. Goruyorsun Turkiye ile nasil ugrasiyorlar diyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222


    quote:

    Orijinalden alıntı: _S_R_

    Ekonomi yüzünden hayır çıkacak.Esnaf perişan durumda.Batan batana.

    Esnaf arkadasim islerin berbat oldugunu soyluyor. Yuzu hep asik. Ama evet verecekmis. Goruyorsun Turkiye ile nasil ugrasiyorlar diyor

    Onlara söyleyecek söz bulamıyorum zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.