Şimdi Ara

Darbe Gerçekleri Neden Saklanıyor ? Korkulan Ne ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AÇIĞA ÇIKMASINI İSTEMİYORLAR
    15 Temmuz darbe girişiminin araştırılmasıyla ilgili Meclis'te komisyon kuruldu. Bu komisyon darbenin ayrıntılarının ortaya çıkmasına engel oldu. İki kritik isim olan Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı'nı TBMM'ye getirmediler. Hükümet bunu istemedi. Parlamento'nun 15 Temmuz darbe girişimini araştırması kadar daha önemli ve doğal ne olabilir? Hükümet kendi emrindeki iki kilit ismin darbe komisyonuna gidip açıklama yapmasını engelledi. İstemedi. Neden? Darbenin ayrıntılarının ortaya çıkmasını neden istemedi? Cumhurbaşkanı bunun üzerine niçin gitmedi? Darbeden biz de şikayetçiyiz. Kimler nerede oturup planlar, programlar hazırladılar?

    HÜKÜMETİN NASIL HABERİ YOK?
    Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın ifadesi var. İfadesinde ‘TSK'da kriz ve olağanüstü durumlarda ‘personelin kışlayı terk etmesi emri verilir' diyor. Bu emir niçin verilmedi? FETÖ iddianamesini yazan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen hangi bilgilere ulaştı ki, iktidarı rahatsız etti ki görevden alındı? Darbeden önce 6.6.2016 tarihli 24769 ve sayılı iddianame var. O iddianamede, FETÖ/PYD'nin darbe teşebbüsünde bulunma tehlikesinin açık ve yakın olduğunu, TSK'da bunların uzantılarının neler yaptığını belirtiyor. Peki nasıl oluyor da hükümetin bunlardan haberi yok?

    BENİM KÜLLAHIMA ANLATSINLAR
    Adil Öksüz'ü ilk dillendiren benim. Kim bu Adil Öksüz. Bunu dillendirdiğimde beni koro halinde suçladılar. Ama şimdi kaçacak delik arıyorlar. Adil Öksüz niçin serbest bırakıldı. Açık çağrı yapıyorum, Adil Öksüz'ün elindeki GBC cihazını kim ithal etti? İpucu istiyorlar, buyurun size söylüyorum. Adil Öksüz sıradan birisi değil ki, akademisyen, entelektüel, boş bir adam değil. Herkese kelepçe vurulurken Adil Öksüz'e niçin kelepçe vurulmaz? Herkesin cep telefonu alınırken, Adil Öksüz'e niye iki cep telefonuyla konuşma imkanı verilir? Bu işle ilgili soruşturma açıldığını söylüyorlar. Onu benim külahıma anlatsınlar.
    Biz TBMM darbe araştırma komisyonu rapor taslağının CHP'li üyelere verilmesini istiyoruz. O taslak raporunu komisyon başkanı ‘16 Nisan'dan sonra vereceğim' diyor. Niçin 16 Nisan'dan sonra? Biz bekliyoruz onu. Kimse şunu sormuyor: Niçin 16 Nisan'dan sonra. Bana gelince her türlü eleştiri yapılır. Komisyon başkanı siyasi otoriteden aldığı talimat gereği o raporu gizliyor. Bütün belgeleri muhalefet şerhine koyacağız. Ana dosyayı gizliyorlar, bize diyorlar ki ‘Siz elinizdeki dosyaları açıklayın'. Siz o taslak raporu önce açıklayın.

    AKLIMIZLA DALGA GEÇİYORLAR
    Komisyon'daki uzlaşma şöyleydi: “Darbe rapor taslağı grup danışmanlarıyla ortak hazırlanacaktı. Sonra bizim grup danışmanlarını sürece dahil etmediler. Neden? Darbenin açığa çıkması için 3 parti çaba harcıyor, ama iktidar partisi engelliyor. Hem engelliyor, hem de şehitler üzerinden politika yapıyor. Bu kadar ikiyüzlülüğü hiç görmedim.
    Başbakan Binali Yıldırım, “FETÖ'nün siyasi ayağı yok” diyor. 215 bin ByLock kullanıcısı arasında işvereni, çikolatacısı, baklavacısı var ama siyasetçi yok. Bu bizim aklımızla alay etmek demektir. Neden ByLock listelerini açıklamıyorlar. Çünkü yukarıdan talimat alıyorlar. Benim haksız olduğuma inanıyorlarsa, benim doğruları söylemediğimi iddia ediyorlarsa, benim anlatımlarımdan ‘Şu cümle yanlıştır' desinler.

    BU ÜÇLÜYE SORUYORUM
    İddianamede darbe girişiminden MİT Müsteşarı'nın 16.00'da haberi olmuş. Genelkurmay Başkanı'nın 17.54'de haberi olmuş. Cumhurbaşkanı 19.34'de haberdar ediliyor. Binali Yıldırım'ın ise 21. 30'da haberi oluyor. Cumhurbaşkanı'na şunu sormak isterim: Sizin 19.34'de haberiniz oluyor, Başbakan'a niçin haber vermedin. Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı üçlüsüne soruyorum: Niçin Başbakan'a haber vermediniz? Niçin sadece Cumhurbaşkanı'yla çalıştınız. Başbakan bu ülkede sıradan bir insan mı? Makul düşünmesi gereken her insanın sorması gereken bir soruyu soruyorum. Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı, Başbakan'a bağlı. Cumhurbaşkanı'nın bilgisi var, herkes duyduktan sonra Başbakan'ın haberi oluyor. Neden? Bunları ben söylemiyorum, iddianamede var.

    ŞEHİDİN HESABINI SORUYORUM
    Darbe girişiminde şehit olan 248 vatandaşımızın hesabını soruyorum. Onlar da darbe girişimini kapatmak istiyorlar. Gerçeklerin açığa çıkmasını engellemek istiyorlar.







  • darbe tiyatro olayına gelirsek kimse şehit olan insanlar numaradan rol icabı şehit oldu üzerine ketçap sıkıldı demiyor. darbeden mahkeme ifadelerinden anlaşıldığı üzere haber alınmış ama önlem alınmayarak bunu bir fırsata çevirmeye çalışılmış, bir çok insan belki de bu yüzden hayatını kaybetti deniliyor.



    akıllarda bir çok soru işareti var, bu soru işaretlerine bu forumda cevap verebilecek tek kişi yok, keza hükümet yetkilileri de veremiyor, hatta meclis araştırmak istiyor onu da engelliyorlar. artık sakladıkları bir şey mi var bilmiyoruz. bu gibi şeyler hep akılara soru işaretleri getiriyor. ben de bir kaç soru sıralayayım



    1) en basit soru, darbecilerden yarım saat farkla kurtulan cumhurbaşkanının otelden ayrılırken tek bir videosunu geçtim tek kare fotoğrafı yokken yarım saat sonrasına ait pek çok çatışma görüntüsü var. kameralar yarım saat önce çalışmıyordu da darbeciler gelince mi çalışmaya başladı ya da 21. yüzyılda cb etrafından tek kişi bile tek kare fotoğraf çekmedi mi? yoksa cumhurbaşkanı o gece otelde hiç bulunmadı mı??? bunlar hep soru işareti ama cevaplar yok.



    2) bir soru da mesela hep cuma günleri tören düzenleyen tsk eğitim kursu neden perşembeye alındı ve o kurs törenine neden mit müsteşarı ve hulisi akar katıldı? hadi katıldı özel olarak ne görüştüler? ertesi gün darbe olmasa neyse deriz ama ertesi gün darbe olursa bu törenin bir gün önceye alınması ve hiç katılmamaları beklenen bu iki ismin gelip özel olrak konuşması şüphe yaratır. bunu ben demiyorum mahkemede bir sanığın ifadesi.



    3) darbe sabahı genelkurmay başkanını elini kolunu sallaya sallaya darbeci bir general başbakanlığa nasıl getirebildi? (dişli) ve elini kolunu sallaya sallaya başbakanlıktan helikopterle nasıl ayrıldı? elini kolunu sallaya sallaya başbakanlığa gelip giden bu adam sonra nasıl tutuklandı. abisi bildiğiniz üzere akp milletvekili...



    4) bir istihbarat alınınca en basit emir olan "personel kışlayı terketmesin" emri o gece niye verilmedi? bu da zekai aksakallının ifadesi



    bunlar iddianamelerde de yer alan çok büyük sorular. ve tek bir cevap dahi verilemedi. bu işin sonu nereye varacak hiç kimse bilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • haberleri vardı prim yapmak için müdahale etmediler bu kadar polisin sivilin ölecegini bile tahmin etmediler onun için olay saklanıyor
  • belikide askeri gaza getiren birileri oldu
  • Soru işaretleri bol ama araştırılmasına izin verilmiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.