Şimdi Ara

2x r9 390 mı yoksa 1080 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm dostlar ,

    elimde şuanda hali hazırda kullandığım r9 390 var full hd bir monitörde kullanıyorum yanına 2 tane daha aynı monitörden almayı planlıyorum bu sebepten ekran kartına bir takviye yapıcam

    yeni birtane r9 390 almak mı mantıklı yoksa 1080 mi ?

    yeni r9 390 220€ sıfır fiyatı ikinci elini 130 140 € ya bulurum herhalde

    1080 fiyatı 500€ civarında

    öneriniz nedir ?



  • Selam,

    CF'da olsa SLI'da olsa her zaman çok sağlıklı olmuyor. İnce ayarlar, oyununa göre destekleme meselesi, uygun sürücü bekleme derken sıkıntılar doğabiliyor. Tabii ki bu demek değildir ki, CF-SLI yapılmaz hiçbir zaman. Açıkçası biraz fantazi işi diyelim.

    R9 390-390X modellerinin güç tüketimleri ortada. Buna uygun PSU sahibi olduğunuzu düşünerek ve elektrik tüketimi konusunda da sıkıntınız olmadığınızı varsayarak, bahsettiğim durumları göz önüne alıyorsanız yapabilirsiniz. Tabii ki çoğu kullanıcı gibi ilk önerim tek GTX 1080 ile başlamanız olacaktır. Şu da bir gerçek ki; bahsettiğiniz monitör konfigürasyonunu yaptığınız zaman tek bir kart şu anın şartlarında ve yakın gelecekte yeterli gelmeyecek. Ayar kısmanız durumunda aşırı sıkıntınız olmamakla beraber, ayar kısmadan oynama isteğiniz varsa zaten GTX 1080 SLI veya daha üst çözümlere de ihtiyacınız olacak.

    3 tane FULL HD monitördeki görüntüyü dizginlemek kolay olmayacağından, bu işin neresinden tutarsanız tutun masraflı olacak zaten.




  • Şu anlık R9 390 fiyat bakımından önde. SLI, çok masraflı olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • REDSTONE'a kullak verin. Cf ve Sli kurulumlar beraberinde cok sikinti cikariyor. Cok kisitli sayida (piyasadaki oyun sayisina gore) oyunda duzgun calisir.



    Nitekim sordugunuza gore para savurmak istemiyorsunuz ve elinizdeki imkanlarla en iyi oyun deneyimi pesindesiniz. Ekran kartinizi ikinci elden satip beklentilerinizi karsilayacak en guclu tek ekran kartini satin almanizi tavsiye ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalıştığı eserler var. Titan XP bile rakip olamıyor. Önümüz Directx 12 diyorsan hiç düşünmeden al. Nvidia kart önerenler önümüzdeki yüksek lansman bedellerinin amortismanını hesaba katmıyor herhalde.
  • Öyle sisteme en az 850 watt psu lazım haberiniz olsun. Kasa da iyi soğuyor olmalı. Feci ısınan bir kart. cf/sli çok güzel bır fırsat yakalamazsanız yapmayın bence. Çok çilesi var diyorlar.
  • 2 monitör alacağınıza elinizdekini satın 34'' 21-9 monitör alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu da ekleyeyim; 390x2 toplamak, 295x2 almaktan daha iyi bir tercih olabilir sabit fan profiliyle. Kapalı devre su ilk anda ısınmasa da, belli süre çalıştıkça biriken ısı açığını kapatmak için peteğindeki pervanenin uzun uzadıya çalışması gerekiyor.
    Verimli soğutucu sistemlerin sorunu bu: bir ısınma evresi var yavaş olan, ancak bunun gerisinde aynı yavaşlıkta bir soğuma evresi eşlik ediyor hızlı çalışması gereken. En azından verimli sıcaklık farklarında çalışmaya başladığından kafa rahatlığı biraz daha fazla denebilir ama o da en fazla ne kadar olabilir?
  • SZR_CLN kullanıcısına yanıt
    Bende onu düşündüm ama elimdeki monitör den 2 tane daha Almanın maliyeti 240 Euro 34 '' monitör fiyatı 1390 euro 4 k

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde ki 600 onu da değişmek gerekecek ozaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok ısınmıyor , elimde 390x vardı maksimum 86 dereceye çıktı yeni ekran kartımda da aynı dereceleri alıyorum (gtx 1070) tek eksiği aşırı güç tüketmesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülgen35 -- 8 Nisan 2017; 3:20:28 >
  • ülgen35 Ü kullanıcısına yanıt
    Referans soğutucu herhalde. Ben 70 derece görmedim overclocka rağmen. 390 la benzer guc tuketimi olan 1080ti veya 980ti lar da iyi markalarin elinde 75 derecenin altinda kaliyorlar. Pc deki herhangi bir bilesenin 80 dereceyi goruyor olmasi benim için sorun demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 8 Nisan 2017; 3:57:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sapphire nitro idi (gtx 1070 ise zotac awp )söylenen 60-70 dereceler yük altındayken hiç olmadı genelde 78-80 arası takılıyor ; bence 85 dereceler gayet normal çok sıkıntı oluncva el ile fan ayarlayıp 75'e rahat düşürülür.
  • crossfire desteği kısıtlı galba. zaten 7/24 fırın çalıştır daha az elektrik tüketir, o yüzden 1080

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.