Şimdi Ara

Bıçak üzerindeki kaplamayı nasıl sökebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, kamplarda kulladığım Schrade SCHF 36M bıçağımın üstündeki kaplamayı çıkartmak istiyorum. Youtubedan izlediğim videolarda bir sprey kullanıyorlar bu işlem için ancak Türkiye de buna rastlayamadım. Bu konuda deneyimli arkadaşların önerilerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler..


    Bıçak üzerindeki kaplamayı nasıl sökebilirim ?







  • Bu tarz bıçakların üstünde teflon tarzı bir kaplama oluyor.Perdah yöntemiyle kaldırabilirsiniz.Hatta sizin için bir video daha ekliyim burda aynı işi japon bileme taşlarıyla yapıyorlar ama mantık açısından aynı.180 den 1000 e kadar kum-su zımparalarından edinip perdah yapın.





    Yanlız Sizin bıçağınız yüksek karbonlu bir çelik o kaplamanın sebebi bıçak çeliğinin oksijenle temasını kesmek onu çıkardığınız anda bıçağınız kararmaya veya paslanmaya.2 Hatta 3 katı bakıma ihtiyaç duyucak karar sizin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TİM TİM

    Bu tarz bıçakların üstünde teflon tarzı bir kaplama oluyor.Perdah yöntemiyle kaldırabilirsiniz.Hatta sizin için bir video daha ekliyim burda aynı işi japon bileme taşlarıyla yapıyorlar ama mantık açısından aynı.180 den 1000 e kadar kum-su zımparalarından edinip perdah yapın.





    Yanlız Sizin bıçağınız yüksek karbonlu bir çelik o kaplamanın sebebi bıçak çeliğinin oksijenle temasını kesmek onu çıkardığınız anda bıçağınız kararmaya veya paslanmaya.2 Hatta 3 katı bakıma ihtiyaç duyucak karar sizin.

    Hocam teşşekkür ederim paylaşımınız için zira kullanıma bağlı kısmen bir soyulma var zaten kaplamada. Bu nedenle modlamak istedim. Çünkü yiyecekler için Mora; batoning ve craft için bu bıçağı kullanıyorum.




  • Hocam son durumdan haberdar ederseniz nasıl oldu ? Olmadıysa bıçak yapımıyla uğraşan ustalara boya çıkarmak için sprey soracağım.
  • Merhabalar, hocam sizinde daha önce dediğiniz gibi o kaplama bıçağın daha az korozyona uğraması için yapılmış bu nedenle ellemedim kaplamaya, lakin son uludağ kampında güvenlik açısından kamp ateşini tenekede yakma kararı aldık. Bu yüzden ağız burun giriştim tenekeye bıçakla :) Doğal yollardan soyulduğu kadar soyulsun. Çok çirkin gelmeye başladığında gözüme; kaplamayı o zaman çıkarmayı deneyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.yasoo

    Merhabalar, hocam sizinde daha önce dediğiniz gibi o kaplama bıçağın daha az korozyona uğraması için yapılmış bu nedenle ellemedim kaplamaya, lakin son uludağ kampında güvenlik açısından kamp ateşini tenekede yakma kararı aldık. Bu yüzden ağız burun giriştim tenekeye bıçakla :) Doğal yollardan soyulduğu kadar soyulsun. Çok çirkin gelmeye başladığında gözüme; kaplamayı o zaman çıkarmayı deneyeceğim.

    En iyisini yapiyorsun hocam,baktin cok kotu oldu cikarirsin.Schrade bicaklarini bende cok severim nerden ve kaca aldin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sormayın ben o konuda çok şanslıydım.3 sene önceydi. Çok sık kampa giden biriyim. Çok uzun süre araştırma yaptım ve KA-BAR BK2 almaya karar verdim. Türkiyede aramadığım,araştırmadığım av ve kamp market kalmadı. O Dönemde bıçağın 2. eline bile 500 TL den fazla fiyat istiyorlardı. KA-BAR'ın o modelini bulamadım. Bu bıçaklar büyük,cüsseli,ağır ve kalın olduğundan gümrükte ve vergilendirmede promlem çıktığı için alamadım. Daha doğrusu bu bıçaklar gümrükten geçmiyor desek yeridir. Akabinde gene bushcraft,survival, fulltang bıçaklara bakmaya,araştırmaya başladım. Sonra amerikan yapımı Schrade i keşfettim. Tesadüf o ki Ankarada sadece 1 firmada bu bıçağı buldum. Stoklarına yanlışlık la gelmiş :) Direkt satın aldım yanlış hatırlamıyorsam 3 sene önce 270 TL gibi bir rakam vermiştim. O tarihten sonra bir daha da ne satana rastladım nede bulana. Birde benimki ilk çıkan versiyonu mikarta kabzeli. Yeni seriler plastik kabze :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.yasoo

    Hocam sormayın ben o konuda çok şanslıydım.3 sene önceydi. Çok sık kampa giden biriyim. Çok uzun süre araştırma yaptım ve KA-BAR BK2 almaya karar verdim. Türkiyede aramadığım,araştırmadığım av ve kamp market kalmadı. O Dönemde bıçağın 2. eline bile 500 TL den fazla fiyat istiyorlardı. KA-BAR'ın o modelini bulamadım. Bu bıçaklar büyük,cüsseli,ağır ve kalın olduğundan gümrükte ve vergilendirmede promlem çıktığı için alamadım. Daha doğrusu bu bıçaklar gümrükten geçmiyor desek yeridir. Akabinde gene bushcraft,survival, fulltang bıçaklara bakmaya,araştırmaya başladım. Sonra amerikan yapımı Schrade i keşfettim. Tesadüf o ki Ankarada sadece 1 firmada bu bıçağı buldum. Stoklarına yanlışlık la gelmiş :) Direkt satın aldım yanlış hatırlamıyorsam 3 sene önce 270 TL gibi bir rakam vermiştim. O tarihten sonra bir daha da ne satana rastladım nede bulana. Birde benimki ilk çıkan versiyonu mikarta kabzeli. Yeni seriler plastik kabze :)

    Aşçım markette buldum ama 370 tl civarı fiyatı var,yurt dışında bu bıçaklar 35 40 dolar civarı fiyat performans ürünleri olarak geçiyor.Ama burda nerdee Kabar bk 2 güzel bıçak,bana kalırsa Türkiye de alınacak tek firma var oda Moraknivler.




  • teflonsa zor, nikelaj kaplamacılar metali honlama dan önce temizlerler o temizleyici belki sökebilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.