Şimdi Ara

HD 5770 3x Crossfire Deneyeceğim Performans Nasıl Olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slmlar, arkadaşlar yakın arkadaşımdan 2 adet hd 5770 aldım anakartım 3 ekran kartı desteklıyor 3 slotuda doldurup 3 gb 384 bit yapmayı düşünüyorum. ancak bağlantı konusunda yardıma ihtiyacım var ilgili arkadaşlara şimdiden teşekkürler vereceği sonuçları merak ediyorum :)
    up resim eklendi 2x 3 de gelicek..


    HD 5770  3x Crossfire Deneyeceğim Performans Nasıl Olur ?HD 5770  3x Crossfire Deneyeceğim Performans Nasıl Olur ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaddro -- 3 Nisan 2017; 22:13:1 >







  • Merhaba, HD 5770 leri çoklu bağlamak ile performansın artar, 40 fps aldığın oyunda belkide 90 fps alırsın(?) Ancak 5.000 serisi driver desteği kesilmiş ve dx11'i desteklemesine rağmen, ne himetse dx12'yi desteklemeyen bir kart. (bizzat denedim)

    Driver indireceksin, ama 1 sene önceki driveri. Ayrıca Üstte FPS artışı yaparsın dedim ama bu örneğin Far cry 4 yada Rise of the tomb rider gibi (yeni nesil) oyunlarda olabileceğini sanmıyorum.

    Ayrıca biliyorsun 5 bin serisinin ana modeli 5870 dir, ve 5870 ile elinde bulunan 5770 ler arasında hatrı sayılır miktarda performans farkıda var. Yani elbette bende denemeni ve nasıl sonuclar elde edeceğini görüp burada paylaşmanı isterim.

    [Önerim]: Kartlar senin olduysa (arkadaşından aldıkların) elindeki tüm kartları satıp en kötü amd hd 7870xt gibi yada nvidia tarafında ise en kötü gtx 680 gibi kartlara geçmen olacaktır, hoşçakal.
  • HOcam kartları ben kullanıyorum valla 2 adet cf yaptım 10 numara kart hiç masrafa girme al bir adet daha bak keyfine senelerce goturur senı alt tarafı cs go ve lol oyunu için fazla bile hatta bf4 bile oynatır cok rahat gta 5 falan
  • 3 tane 1 gb kart takınca onlar 3 gb olmuyor. İstersen 10 tane tak yine 1 gb olur. Hd5770'i bu saatten sonra cf yapmanın anlamı yok. Sen bir de 3 tane takmayı düşünüyorsun. İsraftan başka birşey değil.
  • ekran kartların dx12 destekleseydi bazı oyunlarda multi gpu desteği oluyornuş. ekran karttlarını ortak havuz şeklinde kullanıp 3gb vram olmasa da 2gb vram olarak kullanabiliyorsun. ama o kartlarla o iş olmaz.
  • masraf edicegimi düşünüyor olabilirsiniz ancak öyle birşey söz konusu değil, 3 tane bağlamamdaki sebep bu zaten burdaki masrafım 100 lira benim tek kart ile 200 fps alırken 3 tane de önyargılı yaklaşımlarınız oynadıgım oyunlar belli zaten csgo,lol,bf bunun dışında çok oyun yok yani :) bu kartlar beni 1 sene bile götürse yeterli benim için ömürlük kullanamayacağım elbette :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaddro -- 2 Nisan 2017; 12:15:18 >
  • 5770 icin bosa ugrasi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Arkadaşımda 2 gb görünüyordu hocam neye dayanarak söylüyorsunuz bunu ?
  • Sizin gördüğünüz dxdiagda yazan sistem belleğinin eklenmiş halidir. Onun bir işe yaradığı yok. cf veya slide kartların bellekleri birleşmez. Tek kartın belleği 1 gb ise 2 kart da taksan 1 gb olarak kullanılır.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Hocam sonuçta oyunda ekran kartı ram olarak kullanmasa bile normal ram olarak kullancak ram masrafını kurtarcak arkadasın hiç kullanmıyor diye ordaki ram boşa gidiyormuş havası olmuş
  • Dediğinden pek birşey anlamadım. olayın normal ramle ilgisi yok. iki kart takınca ram kullanımı azalmayacak. İkinci veya üçüncü karttaki vram boşa gidiyor zaten.
  • Guaddro kullanıcısına yanıt
    http://www.guru3d.com/articles_pages/radeon_hd_5770_in_3_way_crossfirex_review,2.html bu siteden bakın hocam faydalaarına hertürlü değer yapmaya çünki oynadığınız oyunlar belirli
  • Crossfire baglantisi gerekli sanirim onlar icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) Crossfire yapınca bellekler toplanmaz. Bütün kartların belleğine aynı veriler yazılır bu yüzden elinizde yine 1gb video belleği olacak.

    2) 5770 yaklaşık 80W harcıyor. 3 tanesi 240W etti. PSU yeter mi bilmiyorum ama yetse bile harcadığı güce değmeyecek zaten.

    3) 3 kartın crossfire performansı 1 kartın 3 katı etmeyecektir. Özellikle eski kartlarda driver desteği olmadığı için daha da sıkıntı. 5770'de nasıl bilmiyorum.

    En son 5770'ler 80-100 lira arasına gidiyordu ikinci elde. Bence kartları satıp 7870 falan alın.
  • up fotoğraf eklendi
  • Arkadaslar siz merak diye bir duygudan haberiniz var mı performans almak bir yana sırf onun için ugrasmak bile çok keyfi verici olur. Bende bir ara onboard HD4290 ile HD4350 yi Crossfire yapacam diye günlerce okudum uğraştım. Elde edeceğim performans artışıda bir işime yaramayacakti. Ama okuduklarim sayesimde bi dunya bilgi edinmistim. Donanim konusunda bu sekilde kendinizi gelistirisiniz.

    Bemce mutlaka deneyin hocam hic bir sey kaybetmesiniz. Ancak ustte bir arkadasin dedigi gibi psu yeterliligine dikkat edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cx750m var zaten :)) yeter artar bile .
  • aynen hocam :) 3'ncü için yer daraldı ama psu yu biraz geriye almam gerekicek herhalde teşekkürler
  • 3. ve 4. Kartlar performansa çok aşırı bir katkı yapmıyor 2 tanede bıraksan daha mantıklı olur bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 4 Nisan 2017; 10:4:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guaddro kullanıcısına yanıt
    Testleri bekliyoruz :)) 2li ve 3lü kart testleri ,oyun ve bencmarkları :))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.