Şimdi Ara

Barzaninin refarandum açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MUSUL'daki Kürt bayrağı kararının ardından Kürtler bağımsızlık için düğmeye bastılar. Flaş gelişmeyi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani bizzat ilan etti. Barzani, yakın bir zamanda bağımsızlık referandumu düzenleyeceklerini söyledi.

    Barzani bu açıklamayı, BM Genel Sekreteri Guterres ve beraberindeki heyeti kabul ettiğinde dile getirdi. Görüşmede Guterres ve Barzani, IKBY'nin kaderini tayin edecek "bağımsızlık referandumunu" ele aldı.

    BİZDEN DUYUN
    Barzani'nin görüşmede BM Genel Sekreteri Guterres ve beraberindeki heyete 'bizden duyun' diyerek bağımsızlık için atacakları adımı "Yakın bir gelecekte referandum yapacağız. Bütün dünya Kürdistan halkının isteği ve geleceğini tayin etme kararından haberdar olsun" sözleriyle açıkladığı öğrenildi.

    KÜRT SİTESİNDEKİ AÇIKLAMA
    Rûdaw’a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkan Yardımcısı Hemin Hewrami ise Barzani'nin BM Genel Sekreterine, "Bizden duymanızı istiyorum, en yakın zamanda referandum yapacağız. Bu isteğimizi anlayışla karşılamanız bizi mutlu eder" ifadesini kullandığını söyledi.

    İNGİLTERE : KÜRTLER BAĞIMSIZLIĞA LAYIK
    Kürtler Irak'ta bağımsız devlet için adım atmaya hazırlanırken, İngiltere'den de destek aldılar. İngiltere'nin Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Chrales Tannock, “Eğer kendi kaderini tayin hakkı ve bağımsız devlet kurmaya layık bir halk varsa o da dirençli Kürt halkıdır” dedi.

    Bu açıklama Mesud Barzani'nin bağımsız referandumu sonrasında gelince dikkat çekici oldu.
    Kaynak:http://m.internethaber.com/bagimsiz-kurdistan-mi-geliyor-soke-eden-haberler-var-1765771h.htm

    Ne düşünüyorsuz ülkemizde o bez parçası göndere çekilmeden önce Almanya'da böyle bir açıklama yapılmıştı zaten ama ona rağmen ülkemizde o bez parçası göndere çekildi şimdi de bu açıklamayı yapıyor.

    Türkiye'ye ziyareti önceki açıklaması:http://m.dw.com/tr/barzani-bağımsızlık-doğal-hakkımız/a-37711990#fromDesktop&xtref=https%3A%2F%2Fwww.google.com.tr%2F



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaz1616 -- 31 Mart 2017; 19:38:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bizde referandumdan evet çıkarsa (Allah korusun) Erdoğan ertesi sabahı özerkliği verir. Zaten yıllardır söylüyor ilk fırsatta bunu yapacağını.



    Ee suriye'de tamam. İran hemen ardından parçalanacak. Geriye parçaları birleştirmek kalıyor. O da 2023'e kadar tamam olur ki zaten 2023 tarihi ona istinaden.



    Bakın bunları ben değil rahmetli Erbakan söylüyordu. Şuan o söylediklerinin yarısından fazlası gerçekleşti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.