Şimdi Ara

işveren uyarı verme dorumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Gıda üzerine faliyet gösteren özel bir şirkette yönetici olarak çalışıyorum. Geçtiğimiz hafta içerisinde akşam vardiyasında imha edilmesi gereken skt süresi dolmuş ürünleri ( bir den fazla kalem ) imha ettirdim ancak bir kalem ürün ayrı olarak imha edilmesi için muhafaza edildiği halde gözden kaçarak bir sonraki güne kaldı ancak gece o ürünün unutulduğu aklıma geldiği için sabah görevli müdür arkadaşı hem mesaj atarak hem arayarak ürünü imha etmesi gerektiğini söyledim söz konusu olan şubede sabah 10 da iş başı yapılırken müşteri hizmetine 11 de başlanmakta arkadaş saat 09 45 gibi gelip ürünü imha etmek üzereyken görevli bölge müdürü gelerek olayı tutanak altına almış ve benden savunmam istendi bende olayı size anlattığım gibi yazdım ve sabah görevli olan arkadaşı 2 kere uyardığımı hatta arkadaşın daha mağaza müşterilere açılmadan ürünü imha etmek üzere olduğunu ancak bölge müdürünün izin vermediğini anlattım. Sonuçta sabah 10 da gelip 11 e kadar hazırlık süresi olmasının amacı bu zaten. Firmanın bu konuda herhangi yazılı bir yönetmeliği yok ürünler akşamdan imha edilir diye uygulama böyle yoksa söz konusu ürünün kullanılması diye bir olay yok.

    şimdi bu anlattıklarım neticesinde görevli bölge müdürüyle aramızda daha önceden yaşanmış şahsi bir problemden dolayı bana sorumluluğumda olsun veya olmasın değişik gerekçelerle savunmam yazdırılıyor. Örneğin benim üstümde yönetici olan bir arkadaş benim izinli olduğum dönemde şirket içerisinde yapmış olduğu bir hatadan dolayı bütün yönetim ekibinden savunma istendi. Ben söz konusu tarihte izinli olduğumu şubede görevli olmadığımı kamera kayıtlarıyla sabit olduğunu söylediğim halde genede savunma yazdırdılar. Bugün en üstte yazmış olduğum olayla ilgili birde uyarı cezası verildiği yazan bir belge aldım.

    Şimdi sormak istediğim şu lütfen konu hakkında bilgisi olan hukukçu bir arkadaş cevaplarsa senivinirim.

    Bir iş yerinde bir personele aynı suçtan veya farklı suçlardan dolayı kaç defa savunma yazdırılabiliyor. Bunun belirli bir süresi varmı yani istenirse hergün farklı farklı sebeplerle savunma yazdırılabiliyormu
    ikinci olarak uyarı cezası neyi ifade eder. Bana gelen uyarı cezası sadece şirket antetli kağıda şirket adına birisi imzalamış sanıyorum insan kaynakları müdürü olabilir. Bu belgenin noterden imzalı olması gerekir diye bir şey okudum nette doğrumudur. Birde savunma istenirken örneğin en ufak bir şey dahi kalem şurada duracaktı neden burda değil gibi saçma sebepler öne sürülüyor ancak savunma tutanağına görevinizi yerine getirmediğiniz ve şirket prosedürüne uymadığınız için diye bir şey yazılıyor, ancak şirketin bize vermiş olduğu böyle yazılı bir prosedür yok şu işler böyle böyle yapılır diye.

    Söz konusu şirkette 9 aydır çalışıyorum ve yukarıda bahsettiğim absürd sebeplerden 6 7 kere savunma yazmam istendi. Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim. Beni tazminatsız işten çıkarabilirmi işveren. Bunu engellemek için ne yapmam gerekir. Dava açma gibi bir durum söz konusu olurmu yardımınızı bekliyoru



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archeuscaine -- 27 Mart 2017; 21:8:31 >







  • işverenler genlde iş kanunu madde 25'e göre işten çıkarma yapmak için böyle ihtarlar verebiliyor. işvereninizin sizi tazminatsız işten çıkarmasına engel olamazsınız. zira bu bir iradedir. lakin yapılan bu çıkarmayı dava yoluna götürebilirsiniz. eğer ortada sözleşmenin feshi için geçerli ve haklı bir sebep yoksa kazanırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.