Şimdi Ara

MSI GTX 1080 coil whine hk. (video eklendi, garantiye göndermeli miyim?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, öncelikle forumu bu konuyla meşgul edip duruyorum biraz kusura bakmayın, ana başlık altında cevap alamadığım için konu açmak durumunda kaldım..

    1080 gaming X CW problemiyle ilgili video yükledim, gördüğünüz gibi 200 FPS doom ultra 1080p ayarlarda ses belirgin sayılır, BF1 de 100+ fpsde biraz daha geliyor gibi geliyor ses. kulaklık veya hoparlör ile pek sorun yok tabi.

    60 FPS de ses bu kadar şiddetli ve bu kadar duyulabilir değil.

    100 FPS den sonra GPU nun %100 kullanıldığı oyunlarda bu şekilde. CS go mesela ses yok 400 fps olsa da çünkü GPU %50 yi geçmiyor zaten.

    İnceleme ve değişim için servise göndermeli miyim ? Fikir verebilirseniz çok sevinirim, teşekkürler









  • hocam hatırlarsanız ben de sizinle aynı zamanda strix 1080 aldım. 100-150 arasını dert etmemiştim ama 200ve üstünde belirgin cw olunca iade ettim.

    zaten 1070 sahibiydim o yüzden yeni seriyi beklemeye karar verdim belki bu kronik sorun o zamana kadar çözülür.

    Videoyu izledim. Kasayı kapatıp yere indirseniz bence bu sesi duyup rahatsız olmanız zor.

    Ama anlaşılıyor ki önceki mesajlarınızı da gördüm ses konusunda takıntınız var içiniz rahat etmeyecek.

    Kişisel fikrim kartı servise verip sonucu beklemektense cayma hakkınız varsa kullanın, kartı iade edin.
  • one1r kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam yorumun için, mağazadan aldığım için cayma hakkım yok mecburen RMA talep edicem. Değişim durumunda da benzer bir kart gelme ihtimali var tabi ayrıca. Sesin normal olduğuna ikna olsam zaten kapatıcam artık mevzuyu ama takıntı oldu bende aynen :)
  • g1 gaming gtx 1080 kullanıyorum belli başlı ağır grafik yüklü oyunlarda ekran kartını zorlayan yazılımların bu denlı ses cıkartıyor olması gayet normal bendede bı bukadar var değişim gram düşünmedim nihayetinde voltaj yüklü bobinden ses çıkıyor bukadar abartılacak bır konu degıl hareket varsa ses var ses varsa hareket var mantık bu
  • djsisse kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevap için, ben de kafaya takmak istemiyorum bu mantıkla ama ben kulaklıkla oynarken aynı odada sessiz ortamda kitabını okuyan kişiyi rahatsız edince iş artık benim gözümde normal olmaktan çıkıyor. Daha çıkalı bir sene bile olmamış yeni nesil bir kart bu bahsettiğimiz.
  • Merhaba,

    Öncelikle hem içinizi rahatlatmak, hemde bunun gerçekten bir sorun olmadığını bilmenizi isterim.

    Video'yu daha yüksek sesle dikkatlice dinledim.. Coil Whine denilen (bobin sesi) olayı iki türlü yorumlayalım. Birincisi sizdeki ve neredeyse her cihazda duyulabilecek Buzzing denilen akım'ın oluşturduğu bir sestir.

    Diğeri de meşhuz CW olarak ünlenen bildiğimiz düdük yada ıslık gibi ötüp duran bir sestir. YouTube üzerinden videolara eminim ki bakmışsınızdır. sizdeki sesin, yüksek seviyedeki CW ile uzaktan yakından alakası yok şükür edin.

    Siz kasanın yan kapağı açık şekilde direk bu sese odaklanmışsınız. Bu kartı oyun oynamak için aldıysanız seste açarsınız yada kulaklık takarsınız. bu ses ne duyulur nede sizi rahatsız eder.

    Ana konu üzerinde de bunu belirttim. Kasasını masanın üstüne koyarak kafa hizasında tutan kişiler sistemden gelen her sesi duymakta. Mekanik HDD varsa en ufak yazma okuma işinde çıkan sesi bile duyarsınız..

    Diyeceğim şudur.. siz bu kartı değiştirseniz bile gelecek olan kartta buna benzer ses yapacaktır hatta daha fazlası bile olabilir. Kasa kapağını kapatıp keyfinize bakın.

    Milletin evinde sürekli açık olan TV lerden bile buna benzer ses geldiği oluyor. Tabi TV sessiz izlenmiyor. Ses açıkken bu olay rahatsız etmiyor ve unutuluyor..




  • 2 adet GTX 1080 ve 1 adet GTX 1070 kullandım hepsinde videodaki cızırtı sesi vardı. Ben şahsen istisnasız hepsinde olduğunu düşünüyorum. Boşuna kartı yollayıp zamanınızı harcamayın. Bu sesten kurtulmanın tek yolu sanırım ekran kartı kullanmamak.
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam yorumlar için, ana konuda da biraz bu konuyla meşgul etmiştim sizi.



    Bu duruma göre servis de kartta sorun yok deyip gönderir gibi duruyor o zaman..



    Merak ettiğim konu ben de cw yok diyenlerin kartlarındaki ses durumu nedir, tamamen sessiz kart ben de düşünemiyorum teknolojisinden dolayı..
  • Chillout C kullanıcısına yanıt
    Yeni kart gönderse bile aynı sesin çıkacağından şüphem yok. İşin kötüsü daha sesli bir kart gelme olasılığı. Kasayı aşağıya indirip kapağını kapatın sorunun varlığını unutun.



    CW yok diyenler sanıyorum ıslık sesinden bahsediyor. O ses sizin kartınızda da yok. Ama bu cızırtının da olmadığını iddia eden bir GTX 1070 ya da GTX 1080 sahibi varsa sizinkine benzer bir video çeker paylaşırsa çok makbule geçer. Şahsen cızırtının da olmadığı bir kart varsa yarın ben de göndereyim kartı servise.
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam tabi öyle bir iddia yok şimdilik :) ancak bu benim paylaştığım videoda aynı ses olduğunu söyleyip garantiye göndermeyi düşünen bir başka arkadaş vardı.



    Youtubeda gigabyte g1 1070 vardı bi tane yine benim kartla benzer sesi çıkartan, yorumlarda eleştirmişlerdi adamı baya takıntılı mısın hasta mısın diye benimki de o hesap sanırım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chillout

    Katılıyorum hocam tabi öyle bir iddia yok şimdilik :) ancak bu benim paylaştığım videoda aynı ses olduğunu söyleyip garantiye göndermeyi düşünen bir başka arkadaş vardı.



    Youtubeda gigabyte g1 1070 vardı bi tane yine benim kartla benzer sesi çıkartan, yorumlarda eleştirmişlerdi adamı baya takıntılı mısın hasta mısın diye benimki de o hesap sanırım..
    Bu kadar para verip bu sesin varlığını kabullenmek bazılarımız için o kadar kolay olmuyor. Anlayışla karşılıyorum. Hatta servisler değişim yapıyor ama biliyor ki gönderdikleri kartta aynı.

    CW/Buzzing derli toplu bir yazı:

    http://www.bilgisayarsistemleri.net/elektronik/coil-whine-buzzing-bogucu-bobin-otmesi-sesi-sorunu-nedir-nasil-cozulur-t69.html




  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam link için. Aynen verilen paradan kaynaklı biraz da.
  • 2 adet kart geri yolladım CW yüzünden, yapamıyorum bir türlü sürekli sese gidiyor aklım film v.s izlerken zevk alamıyorum bilgisayarı kullanırken
  • SupermanPrime kullanıcısına yanıt
    film izlerkende mi ses var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chillout

    film izlerkende mi ses var?

    Kartın frekans ve yüküne göre ses değişiyordu hocam , yolladım hemen geri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SupermanPrime

    2 adet kart geri yolladım CW yüzünden, yapamıyorum bir türlü sürekli sese gidiyor aklım film v.s izlerken zevk alamıyorum bilgisayarı kullanırken

    Film izlerne fan bile sessizlik için duruyor arkadaşım :) Sizin kart tam güçte mi çalışıyordu acaba sürekli.
  • ekran kartına kulağını dayarsan tabiki ses duyarsın =)
    kasanın kapağını açarsan tabi ses gelir.
    kasa masanın üzerindeyken cw sesini duyuyorsan endişe edecek birşey yok =) ekran kartın sapasağlam çalışıyordur.
    kasayı yere koyman lazım.
    eğer kasayı yere koyduysan yinede ses geliyorsa kulaklık takman lazım.
    eğer kulaklıklada duyuyorsan sorun sendedir.

    işte bu yüzden 1000 tl'nin üzerindeki hiç bir ekran kartı alınmaz :( Bana göre arızadır bu cw.
    cw sesini yani bobin zırıltısını normalmiş gibi anlatan çocuklardan nefret ediyorum.
    birde ekran kartlarını ilahlaştıranlardan. tek hayalleri 3000 tl lik ekran kartları olması.
    ekran kartlarına bu kadar tapmasalardı bu fiyatlar bu kadar artmazdı, ve en basit bobin sesine bir çözüm bulurlardı.
  • BerkFurk B kullanıcısına yanıt
    Hocam tabi tercih meselesi ama 1000tl lik kartla da bunun yarısı kadar performans alabiliyoruz ve 1-2 sene sonra demode olacağından yeniden ekran kartı değişimi gerektiriyor. 1080p 60hz monitörü olan biri için zaten biraz gereksiz.

    CW sorununun 2013 öncesinden beri olduğunu görüyorum daha önceki video ve yorumlardan. Bu zamana kadar hala olması ve çözülememesi sinir bozucu bir durum. GPU lar ve soğutmaları o kadar gelişti, çok ciddi tasarım anlamında yatırım yapıyor firmalar ama görüyorum ki herşey artık pazarlama üzerine kurulmuş. Anakartlar, su soğutma bileşenleri vs gibi bileşenlerde de benzer durum var. Kalite sorunu olarak sayabileceğimiz bobin zıngırtısında ise kayda değer bir iyileşme yok. Yine de bazı EVGA kartlara bakıyorum ve trafo gibi ötüyorlar gene onlara göre iyi bu durum..
  • Birde şu son zamanların sloganı yokmu 1080p 60 hz monitörü olanlar için gereksiz lafı millet ağzına bunu doladı.
    1080p 60 hz alınamadıgı zamanlar millet 60 hz sabıt alıcam diye dayıyodu oc yi basıyodu binlerce liraları
    1080p 60hz sabıt alınmaya baslayıncada monitörler çöp oldu niye çünki 2k 4k monitörleri cıkardılar kallabi fiyattan
    satacak adam arıyolar.

    Bilinçli tüketici olmakta fayda niye gereksizmiş 1080p 60hz için bu kartlar 4k demıyorum cunkı bu kartalar halı hazırda hersey ultrada oynatamıyor 2k monitör alıp 2 sene sonra ayar kısarak oyna bumu gerekli.
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    Daha uzun vadeli olur tabi hocam ama şu aşamada hakkını vermek için en az 60hz 2k veya 144hz 1080p monitör gerekli. 60hz için gtx 1060 da iş görecektir çünkü 1080p de. Şahsen 60hz için benim tercihim yarı fiyatına bu yönde olurdu. Sonuç olarak yatırım maliyeti enerji tüketimi bakımından gereksiz bir tüketimden kaçınmış olacaksınız.

    Aslında tercihim eğer division, tomb raider, hitman veya bu gibi oyunları ağırlıklı oynuyorsanız 60hz 2k 27" ve üzeri bir monütörden yana olurdu. Ancak competitive cs go ve FPS ağırlıklı oyunlarla birlikte TPS de oynuyorsanız 144hz 1080p yeterlidir. 2k 144hz e çok yatırım yapmak şart değil zaten bunu besleyecek ekran kartı da AAA oyunlarda mevcut değil gibi, SLI çözümleri hariç.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.