Şimdi Ara

Ryzen 1700x 4ghz vs 7700K 5ghz Bence bi izleyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
3.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bilmiyorum ama genelde herkes 7700k yi gecemiyor gibi konusuyordu oyunlar hakkinda bende bu konuda ayni dusunenlerdendim ve ghzi dusuk diye geride kalacagini dusunuyordum ama testleri yapan arkadas ram mhzlerini artirarak baya birsey basarmis bir izleyin derim bence >>DDD


    https://www.youtube.com/watch?v=RZS2XHcQdqA
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • 7700k nin da farkli ram frekansi ve gecikme degerlerine gore tepkisini gostermeleri lazimdi. Boyle eksik olmuş. Belki 7700k da da o kadar fark ediyordur ramler. Ayrica 3600 mhz ram e verilecek parayla ekran karti yukseltilir. Genel olarak yine 7700k biraz önde. Ama gelecekte çıkacak oyunlar ryzenla daha optimize gelecektir. Çok da fark yok zaten aralarinda. Sifir sistem alacak olsam i7 lerin yüzüne bakmazdım.
    Hangi uzayda yaşadığımı öğrendin mi :) dün 6700k dan daha çok fps aldığımda bana bu cümleyi kurdun şuan 7700k yı geçiyor gördüğün gibi konuşmadan önce tarafsızca araştır fan boyluk yapma.Bu tarz konuşmalar yaparak da insanları karşına alma üslubunu en kısa zamanda düzeltmeni temenni ediyorum umarım bir gün intelin ortağı olursun :)
  • 7700k nin da farkli ram frekansi ve gecikme degerlerine gore tepkisini gostermeleri lazimdi. Boyle eksik olmuş. Belki 7700k da da o kadar fark ediyordur ramler. Ayrica 3600 mhz ram e verilecek parayla ekran karti yukseltilir. Genel olarak yine 7700k biraz önde. Ama gelecekte çıkacak oyunlar ryzenla daha optimize gelecektir. Çok da fark yok zaten aralarinda. Sifir sistem alacak olsam i7 lerin yüzüne bakmazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 25 Mart 2017; 5:1:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    7700k nin da farkli ram frekansi ve gecikme degerlerine gore tepkisini gostermeleri lazimdi. Boyle eksik olmuş. Belki 7700k da da o kadar fark ediyordur ramler. Ayrica 3600 mhz ram e verilecek parayla ekran karti yukseltilir. Genel olarak yine 7700k biraz önde. Ama gelecekte çıkacak oyunlar ryzenla daha optimize gelecektir. Çok da fark yok zaten aralarinda. Sifir sistem alacak olsam i7 lerin yüzüne bakmazdım.

    Hocam cekirdeklerin birbirleriyle haberlesmesini saglayan kisimin hizi ryzenlerde ram hizina bagli imis r5 lerde bu duzeltilmis ilerki r7 lerdede duzeltilecekmis. Bu nedenle 3600mhz ram ile 2400 arasinda fark var. Zaten intel serisindede belli farklar oluşuyor. Brn yeni sistem toplasam 3600un altina bakmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten yeni sistem alanlar icin tabiki oncelik olarak ryzen olabilir. diger konularda ryzen onde idi fakat oyun yonundede i7 7700k ile ayni fpsleri vermesi bence harika

    baktigim kadariyla ramler arasinda olumcul fiyat farklari yok ama tabi kisisel gorus ve butce diger taraflar.


    Diger frekanslari koymamasi bence intelin hali hazirda stabil olmasindan oturu olabilir cunku videonun asil amaci yuksek mhzlerle beraber amd ryzenin performans artisi.

    Bence gayet iyi ve mukemmeller

    i7 5ghz de iken ryzen 4ghz sonuclar ortada
  • Şöyle konular açmayın boşa artık.
    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-hakkinda-benchmark-testi--125013256

    Bu konudaki testlere göre de aynı ekran kartı ile i7 7700K 5Ghz'te 1080p ve Ultra ayarlarda 150 küsur fps alırken sizin attığınız konudaki videoda da 120 küsur alıyor. Öyle ki çok ilginç. Youtube'da tonlarca test var %85'inde i7 7700K önde olduğu. Ama gelin görün ki; o %85 'lik kesim Intel fan boyu buradaki Amd taraftarlarına göre. Tam bir maçta yenik düşüp, karşı takım taraftarlarına saldıran holiganlar gibiler. Bir de kalkıp ta Profesyonel işlere yönelik işlemciler ile i7 7700K karşılaştırmaları çok saçma insanların. Netice de i7 7700K oyuncu kitleye hitap eden bir işlemci. Bunlar ise; profesyonel amaçlı.

    Forumdaki bu işlemcileri aldım, ettim. Yaptıştırdım ön siparişi. Mis gibi geldi kurdum çatır çutur çatlattım oynuyorum diyen fanboylar nereye kayboldu ben çözemedim. Patır patır saydırıyorlardı ön sipariş verirlerken. Belki de fanboyluk gösterisi yapıyorlardı. Şimdi baksanız; 1-2 kişi R7 1700 ve ya 1700x testi yapıp atıyor kendisi konu. Onlar da fanboy değil, normal kullanıcılar zaten. Ve paylaştıkları testlerde sonuçlar Youtube'daki testlere paralel olsa da fanboylar halâ "daha iyi, daha iyi" diye geziniyorlar ortada.

    Bir konu da "çok çekirdek, çok çekiredek. R7 serilerinin çekirdel kullanımı çok düşük oyunlarda" diyorlar. KApat bakayım SMt 'yi ne oluyor? Hatta kapatma aç 16 çekirdeğin de kullanım yüzdelerini bak msi afterburnler ile. i7 7700K 'dan daha fazla kullanım yüzdeleri var. SAdece bir çoğuna ihtiyaç yok diye %5 'ler dolaşan çekirdeklerin de ortalaması alındığı için düşük gözüküyor.

    Bir de 2K/4K lâfı tutturmuş gidiyorlar. 4K 'ya kaldıysanız Pentium G4560 'ta zaten 4K 'da rahat rahat kullanılır.



    Neyse uzun zamandır bu tarz konulara yazmadım. Bir yazayım dedim. Bütçesi geniş olan biri i7 7700K tercih edebilir her türlü. Ama i7 7700K 'ya yakın performans isteyip te bütçe çok el vermiyorsa; R7 1700 'lü sistem toplasınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 25 Mart 2017; 5:22:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Sonuc olarak yuksek mhzler daha iyi diye birsey yok sanirsam olay CL degerleriyle alakali

    Onunla ilgili soyle bir video ve chart var

    https://drive.google.com/file/d/0B5ePJLHhrAUMZFBnc05TLUZMYzg/view

    Charti hazirlayan kisi 3400mhzye gore yapmis ama tabi ben tam hesaplamasini cozemedigim icin 3600cl 16 larin tam kaca denk geldiginide bulamadim :>

    https://www.youtube.com/watch?v=_WsfeuWI7mU&t=8s
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Ne alakasi var kardesim yukardaki videoda adamin RAM MHZlerindeki artis ile i7 7700k yi yakaladigini bazi yerlerde gectigini gosteriyor sen nelerden bahsediyosun

    attigin 4k videonun yukarda paylastigim seyle alakasi ney. adam 1080p testde.

    1. demissin baska videoda adam 150fps aliyor bu 120 adamlarin TEST sistemlerindeki Ekran kartlarinida bi karsilastir belki senin izledigin diger test videosunda 1080veya ti kullandilar. Yorum yapmak icin yorum yapiyosun bence.

    Ben taraf falan tutmuyorum yillarca intel kullandim suan amd aldim HALA SIPARISIM GELMEDI cunku gigabyte x370 gaming k7 kart ariyorum stock sikintisi var ondada.
    Gelirse takipte kal istedigin testleri atarim.

    Suan herseyim hazir islemci ve anakartim haric

    1800x aliyorum sadece video gordum ve paylasmak istedim cunku cogu videoda geride kaldigini goruyordum bende 7700k ya gore ama burda ki kisi baska bir olaya deginmis tabi gormek isteyene!!
  • selmand kullanıcısına yanıt
    5 fps fark için 100 lerce lira vermeye gerek yok bence. 2400 mhz cl15 alip 2666 mhz cl14 e overclocklamak daha mantikli. Zaten 2666 cl14 un de gideri var testte. Olmadi 3200 mhz cl16 alip gittigi yere kadar overclocklanabilir. O ramler 100 200 lira arasi fark ediyor 2400 lere göre. Pek overclocklanmaz ama cunku zaten 3000+ mhz ramler direk 1.35 voltta calisarak geliyor. Daha yuksek voltaj vermek risklidir. Cl15 e inebilir belki voltajsiz. 3600 ler cidden pahali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Konudaki videoda 1070 kullanilmis. Yanlisiniz var. Ama boyle de hatali olmus test. Ya 1080ti kullansalarmis ya da ayarlari lowa indirip darboğazda kullansalarmis. Belki ekran kartlari beslenemiyor olsa fark bayağı açılacak yine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 25 Mart 2017; 5:41:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    polemige girmek yerine videodaki konuyu yakalarsan sevinirim orda gordugumu ben aktardim

    1070 yerine ayni sekilde 1080 ilede yaparda testleri gene ayni performans artisini yakalarsa olay orda biter zaten.

    ben zaten aldigim urun ile ilgili tatminim sadece gordugum videoyu paylasmak istedim belki yardimci olur diye.
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    bunun atakla defansla alakasi yok iyice izlemeden yorum sunuyosunuz o kadar.

    herseyin fiyatlarida ortada zaten

    iyi geceler dilerim

    Tabiki anakartim geldigi gibi atarim testleri umuyorum sizde mutlu olursunuz sonuclarla.
  • Yemişim testini Intel ini,

    Akıl var, mantık var, AMD ryzen var.

    Neyini tartışıyonuz arkadaş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selmand kullanıcısına yanıt
    O zaman ram alırken şu an için en mantıklısı 3600 mhz hocam... Ama dediğiniz gibi bu ram olayı r5 lerde düzeltilir umarım
  • amd almayan saftır. elinde patlar bi kaç seneye intel alanların. ben şu anda 6600 kullanıyorum ama param olsa amd ye geçecem çünkü gelecekteki çoğu oyun dx 12, vulcan ve ryzen destekli olacak.
  • amd almayan saftır. elinde patlar bi kaç seneye intel alanların. ben şu anda 6600 kullanıyorum ama param olsa amd ye geçecem çünkü gelecekteki çoğu oyun dx 12, vulcan ve ryzen destekli olacak.
  • Şimdi ilk olarak şunu düzeltelim.

    İşlemciye özel optimize oyun gelmez. İşlemcilerin genel mimarisine göre optimize oyun gelir. Bu optimizasyon sadece bir marka için geçerli olmaz. Yani çoklu çekirdek optimizasyonundan bahsediyorum ve sadece bununla sınırlı kalmaz. İşlemcilerin pek bilinmeyen ama en önemli kozu komut satırlarını işleyebilme yetenekleri. Ne kadar hızlı ve ne kadar güncel, ne kadar fazla çeşitte komut satırı işleyebiliyorsa o işlemci, iyi bir işlemcidir. O mimaride iyi bir bir mimari olmaktadır.

    Ryzen 7'nin işleyebildiği komutlar, çeşitleri vs oldukça iyi, işlem gücü harika. Bu neden oyunlara, programlara yansımıyor ? Çünkü yazılımcılar için Ryzen 7 işlemciler yeni bir soluk. API'ler içinde. Windows işletim sistemi içinde. Daha doğrusu microsoft ve amd bir şekilde anlaşıp ryzen 7 işlemciler çıkmadan, ryzen 7 önbellekleme - tanılama sorununu çözememişler. Neden ? Tam bir muamma. AMD, Microsoft ile birlikte Ryzen 7 işlemci mimarisinin ayağına sıkmış, neyseki sıyırdığı için Zen mimarisi çıkışında ciddi bir darbe almadı.

    Açıkcası, bu kadar az bir zararla ufak tefek düşük performans kayıpları yaşaması AMD'nin en büyük şansı. Ben olsam Microsoft ile ilişkileri yöneten kişiyi şirketten kovmuştum. Hemen hemen 5 yılını harcadığınız ve iki buçuk üç yılını sadece kağıt üzerinde tasarımına harcadığınız işlemci ailesinin çıkışına böyle olmayacak bir sorunla başlamak büyük sorumsuzluk. son iki yılıda mühendislik örneklerinin testleri, verimlilik oranları ile geçirdiklerine hesaba katarsak, Windows 10'un CCX kümelerini işlemci, izlek ayrımı yapmadan hepsine L3 önbellek ataması tam bir fiyasko.

    Bu arada işlemciyi inceleyen birçok editöründe aptalca ve kasti olarak 2133Mhz DDR4 ile Tepe işlemcileri inceleyip bakın intelin gerisinde kalıyor demesi de ayrı bir skandal. Intel işlemcilerinin 3000Mhz, 3200Mhz veya 3600Mhz ile incele ama Ryzen 7'leri 2133Mhz ile incele ve incelediğin belleklerin gecikme süreleri de CL 13 değil CL 15 olsun. Sonrada performansı hakkında olumsuz eleştiri yap. Ne kadar güzel, yetenekli editörler bunlar.

    Windows 10, CCX kümelerinin tam anlamıyla oturtmadan Ryzen serisi işlemciler tam performansını gösteremeyecek. O yüzden ya Windows 7 ile kullanacaksınız ya da Linux tabanlı bir OS.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

    amd almayan saftır. elinde patlar bi kaç seneye intel alanların. ben şu anda 6600 kullanıyorum ama param olsa amd ye geçecem çünkü gelecekteki çoğu oyun dx 12, vulcan ve ryzen destekli olacak.

    Dejavu yaşattın genç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sta1ker


    quote:

    Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

    amd almayan saftır. elinde patlar bi kaç seneye intel alanların. ben şu anda 6600 kullanıyorum ama param olsa amd ye geçecem çünkü gelecekteki çoğu oyun dx 12, vulcan ve ryzen destekli olacak.

    Dejavu yaşattın genç

    Fx serisindenmi dejavu ?
  • Hangi uzayda yaşadığımı öğrendin mi :) dün 6700k dan daha çok fps aldığımda bana bu cümleyi kurdun şuan 7700k yı geçiyor gördüğün gibi konuşmadan önce tarafsızca araştır fan boyluk yapma.Bu tarz konuşmalar yaparak da insanları karşına alma üslubunu en kısa zamanda düzeltmeni temenni ediyorum umarım bir gün intelin ortağı olursun :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtmnyars -- 25 Mart 2017; 13:59:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    3200 mhz ram alip oclarsan en az 1.5 volta cikman gerekir. 3000+ mhz ramler 1.35 voltta geliyorlar normalde 1.2 olmasi gerekirken. Yani zaten overclocklu gibiler. Pek bir overclock potansiyelleri yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.