Şimdi Ara

ACİL VİDEO KAMERA TAVSİYESİ - BUGÜN ALINACAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aslında artık ihtiyaç her eve ama biz bu ihtiyacı yarın abimin nişanı için lazım olunca hissettik. Bugün almayı planlıyoruz, olmadı en geç yarın alınmalı.

    Aklımdan şöyle özellikler geçiyor ama hangi marka iyidir hangisi kötüdür bilemiyorum bu özelliklere sahip.

    -Direk dvd'ye yazan veya küçük dvd'lere yazan kamera istiyorum. Kasetli olanlardan istemiyorum. Hafıza kartı desteği de olanlar var mı?
    -Fotoğraf çekme özelliği olanlar var mı? Varsa iyi kalitede fotoğraf çekebilen bir model olması önemli.
    -Şarjın gitme süresi en az 2 saat olmalı herhalde bilmiyorum bu ürünler kaç saat çekim yapabiliyorlar.
    -Gece çekim kalitesi iyi olmalı herhalde.
    -Kullanımı çok profosyenel olmamalı, biz amatör çekim yapacağız nede olsa. Düğünde getiririz bir profosyenel çekim için:)
    -Optik zoom miktarı en az 10x olmalı diye düşünüyorum, standart olarak ne kadar bulunuyor bilmiyorum.

    Aklıma şimdilik bu özellikler geldi. Minimum 750 ytl'yi gözden çıkardık.

    Kamera tavsiyesi yapan arkadaşlar İstanbul içi nereden alabileceğime dair bir linkte verirlerse çok sevinirim. Birde neden bu model ve markayı tavsiye ettiklerini yazarlarsa memnun olurum.

    Şimdiden tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için teşekkürler.







  • SONY DCR-DVD 505E CEH.A HAKKINDA HERŞEY

    Merhaba arkadaşım. Öncelikle şunu söyleyim ayırdığın 750 YTL paraya imkansız şeyler istiyorsun.

    Bende SONY DVD-505E var ingiltere den aldım. Çok kaliteli bir kamera Türkiye de biraz pahalı tabi ama yurt dışından alma şansın yoksa yapacak bir şey yok.
    Şuan DVD ye kayıt yapan en iyi kamera daha ötesi yok genel kılasmanda da en iyi yarı amatör kamera. (Tam amatörler şu düğünlerde kullanılan omuza alınan büyük kameralar , yarı profesyonel kameralar ise muhabirlerin kullandığı ve amatör filmlerin çekildiği kameralar, profesyonel kameralar ise izlediğimiz standart filmlerin çekildiği kameralar, birde tam profesyonel yada IMAX kameraları diyebilirsin 3d filmlerin veya çok net görüntü veren filmlerin çekildiği kameralardır). Bu saydıklarım standart tanımlama çekimler için geçerlidir. Birde yüksek tanımlamalı HD çekimler var ona girmiyorum çünkü daha yaygın değil bir düğünde çekilecek videoyu herkese izlemesi için dağıtırsan izlemeleri için herkesin HD ready destekleyen Plazma tv leri olması lazım. Buda şuan herkes için imkânsız 

    Şimdi gelelim işine yararmı yaramazmı.

    1-) Memory (hafıza) kartına sadece fotoğraf çekiliyor. Video kaydı çekemezsin kabul etmiyor. Fotoğraf içinde memory kartı şart değil dvd nin içine çekiyor zaten diski kapatmadan fotoğraflarımı ve videolarımı pc ye yükleyim dersen usb kablosu var pc ye takıp kaeranın içine bağlanıyorsun ve istediğin video ve fotoğrafları alıyorsun pc ye. Kompile çekimin bitersede kameradan dvdyi çıkarman için menüden finalize edip yani diski kapatıp çıkarıyosun. Pc ye koyup video ve fotolarına bakıyosun. Ha şunu söyleyim memory kartını kameradan cıkarıp pcye takıp fotoğrafları aktarana kadar , kamerayı usb den pcye bağlayıp aktarmak çok daha çabuk oluyor. Memory kartı gereksiz yani.

    2-) Fotoğraf konusuna gelince fotoğraf modunda disk dolana kadar sınırsız sayıda diyebiliriz 4 mp fotoğraf çekiyor. Video kaydı yaparken aniden foto cekimi yapmak istersende video kayıdını durdurmadan 3 mp kalitede her defasında (kayıt durdur başlat arası) 3 adet fotoğraf çekebiliyorsun. Her iki konumdada gerçekten çok çok kaliteli foto çekiyor. Bildiğimiz Dijital fotoğraf makinelerinden sony, nikon, Canon un, vb. en iyi markaların 6 mp olanlarıyla aynı kalite ve netlikde bazı durumlarda ise daha net foto çekiyor. Çünkü Profesyonel fotoğraf makinelerinin içindeki mercek kadar merceği var ve dünyanın en kaliteli merceği neden diyeceksin benim bir arkadaşda 6 mp sony dijital fotoğraf makinesı var onun çektiği fotolarla karşılaştırdık onun fotolar 2 – 3 zoom yaptımı bozuluyor bizimkinde defalarca zoom yapıyoruz netlik bozulmuyor ve hareketli görüntüleri çekerkende bulanıklık vermeden net çekiyor sonuçta merceği ve tekniği hareketli görüntüleri çekmek için yapılmış nede olsa kamera. Ve fotoları Tv de izlemenin keyfi başka. Tv de izlerken bile zoom yapabiliyorsunuz.

    3-) Batarya işine gelince işte orda benimde canım sıkılıyor. Kayıt kalite moduna (LP, SP, HQ) göre 10 dk farklar yapıyor ama En fazla 1 saat 10 dakika gitti. 1 saat de diyebiliriz. Batarya insanı sinir ediyor gerçi yarım saatte full şarj olup şarj işlemini bitiriyor ama elektriğin olmadığı yerlerde sıkıntı, olduğu yerlerde bile sıkıntı. Ama çözümü var Np 70 ve Np90 hatta Amerika da yeni çıkan Np100 bataryalarından birini almanı öneririm ben henüz almadım ama arkadaşın sony kamerasında np90 var 5-6 saat gidiyor dedi. Np90’ nın Türkiyedeki fiyatı 250 ytl civarı. Ben ilk para denkleştirmemde alıcam bir tane , Ha bide kamera ne olursa olsun elin alışınca zevkini alınca daha profosyonel çekimlere kaçıyorsun buda tripodu olmazsa olmaz yapıyor tripod şart 50 den 1000 ytl ye kadar var 150 ytl likler bizim kameralara uygun. Ben daha almadım ama yakında alıcam.

    4-) Gece çekim kalitesi şuanki bu tip kameralar içindeki en iyisi. Kızıl ötesi teknoloji kullanıyor aydınlatma lambası yok. Ama az karanlık olunca karıcalanma oluyor ve hava karardıkcada artıyor. Ama çözümü var üzerine lamba satılıyor onu alıp takıyorsunuz ve önünüzü aydınlatıyorsunuz. Dünyanın en iyi kamerası dahi olsa karanlıkda çekimde karıncalanır bizim tv de izlediğimiz karanlık cekimler aslında karanlık değil o kameraların üstünde yanında veya sağında solunda çok güçlü lambalar takılı. Belki muhabir kameralarını görmüşünüzdür üzerlerinde kocaman lamba takılı o bile karanlıkda yeterli olmuyor tv de haberlere dikkatli bakın gece çekimleri gündüze göre nasıl. Bide 505E de night shot ( gece görüş) özelliği var üzerinde bu modu devreye sokacak düğme var. Gece görüşü süper birşey bildiğimiz askerlerin gece görüşü gibi insanları yeşil gösteriyor. Ama düşünün zifiri karanlıkta abartmıyorum yürüyemiyeceğiniz kadar karanlıkda her şeyi görüyorsunuz ama yeşil olarak. Ece erkenin karanlıkda elma ısırma yarışması var bir kanalda, ordakinin aynısı işte.

    5-) Kullanımı profesyonel diyebiliriz ama bu el alışkanlığına ve menülerin ne işe yaradığını öğrenme kapasitenize bağlı ben 2 günde çözdüm olayı ve şuan kullanımı çok basit geliyor. Ama diyelim menülerle uğraşmak istemiyorsun üzerinde easy (kolay) modu devreye sokacak bir düğme var ona basınca easy mod evreye giriyor ve karışık olan her şey ekrandan ve menüden yok oluyor saedece kayıtla ilgili şeyler kalıyor silme, çekim modu , setup gibi şeyler ve menü görüntüsünde yazı fontları büyüyor yaşlıların veya gözü zor görenlerin görebilmesi için. mesela babam ve annem genelde bu easy moda kullanır. Cihazın menüsünde bir çok dil var ve Türkçede var bu kamera sony nin üretmiş olduğu ilk ve tek Türkçe menülü kamera. Bu kamera amatörler içinde en profosyonel kamera zaten. Düğünde genel çekimler için büyük kameralardan getirtebilirsiniz o iş için o daha mantıklı ama kendiniz de bu kamerayı elinizden düşürmezsiniz düğünde kendinize öz kareler yakalayabilir sonradan gelinle damata dvd paketi verip sürpriz yapabilirsiniz. Ama şunu unutmayın düğünde getirteceğiniz o büyük kameradan bu kamera yeterli ışık sağlandığı zaman 10 hatta abartmıyorum 20 kat kaliteli çeker ben çünkü eski dğün görüntüleri izledim. Gülünecek kadar düşük kalite hele gündüzleyin o kameradaki kayıtları yüze katlar.

    6-) Bütün dvd kameraların optik zoomu 10x olduğu gibi 505E ninde 10x optik zoomlu. Ama 10x bana fazlasıyla yetiyor. Gerekirse kaliteden kayıp verip dijital zoomu devreye sokuyorum oda diğer kameralara göre baya performanslı. 20x optik zoom istersen kasetli kameralardan alabilirsin. Ama 10x zooma çözüm var ayrı olarak satılan bir aparat sayesinde hatta bir çok aparat öne takılan objektif, özel lensler ve tele zoom aparatı sayesinde zoom mesafeleri arırılabiliyor. Fotoğraf objektifi takılırsa 120x optik zooma kadar çıkaranlar var. Video kaydı için de bu tür aparatlar var.

    7-) Kayıt medyaları ise 1.4 gb ve 2.8 gb (Doublelayer) olmak üzere iki çeşit. Bunların tekrar tekrar silinip yazılabilir +RW,-RW ve tek bir kez yazılabilir +R,-R cinsleri var. Ben sony nin orijinal disklerini kullanıyorum. Hem kaliteli hemde orijinal disk kullanmaz isen kamerayı her açmanda sony disk kullanmanızı tavsiye ediyoruz diye rahatsız edici bir uyarı çıkıyor. İlk aldığımda 1.4gb –R aldım ve tekbir kez kayıt yaptım. Fiyatı 7 ytl civarıydı. Sonra gidip tekar yazılabilir 2.4 gb –RW aldım ve şuan hiçbir problemim yok işim bitince görüntüleri pc ye atıp diske kamera üzerinden bir format atıyorum (5 saniye sürüyor) tekrar kayıt yapıyorum. Ve kayıtlarım birikince ,4.5 gb ı bulunca hepsini 1 tane büyük dvd ye atıyorum. –RW disklerin bir iyi yanı ise bu diskler den takılınca kamerada ek bir menü açılıyor. Çekim anında görüntüleri kesip,silip,montajlı yapabiliyorsunuz. 2.4 gb lık disklere Lp (düşük kalite) modda 60 dk., SP moda (normal kalite) 40 dk, HQ modda (Yüksek kalite) ise 30 dk. Kayıt yapabiliyorsunuz. SP ve HQ mod arasında ince detaylara girmiycekseniz izleme kalitesi olarak pek fark yok farkı anlamanız için zoom falan yapmanız lazım ben şahsen SP normal modu kullanıyorum. HQ modu sadece hoby amaçlı belgesel gibi şeyler çekersem kullanıyorum. Çünkü dosya boyutlarından baya bir fark var. İki katı falan oynuyor HQ dosyayla SP çekimlerin dosyasında. Birde 2,4gb lık –RW disklerden yanınızda 3 tane taşırsanız bilgisayarın olmadığı yerde yarı yolda kalmazsınız. Ben aldığımda 2.4 gb –RW diskin fiyatı 1 adeti 28 ytl idi. Ama sonradan 16 ytl ye yine sony yetkili bayinde buldum Yalçınlar foto varya orası sony bayisiydi. Ben Ankarada oturuyorum bu fiyata Carfurdaki yalçınlarda buldum.

    8-) Disklere çekim yaptığınız görüntüleri tüm dvd playerlarda ister küçük disk ister büyük diske atıp sorunsuzca izleyebiliyorsunuz. Playstation2 de bile izliyorsunuz. Aynı zamanda kameradan veya kamerayı tv ye bağlayıpda izleyebiliyorsunuz. Tüm bağlantı kabloları kutusundan çıkıyor. Dosya formatları ise diski kapatıp görüntüleri bilgisayara aktardığınızda .VOB uzantılı bir formatta gidiyor. Ama diski kapatmadan kameranın içine bağlanıp dosyaları direk çekerseniz .MPEG formatında çeker. Yani işinize MPEG formatı lazımsa tekrar MPEG formatına convert (çevirme) yapmanıza gerek yok. .VOB formatında montaj işleri movi maker tanımadığı için yapılamıyor. Ama MPEG formatında her türlü montajı ve filimi yapabilirsiniz. Aşağıda kendi köyüm (Ilgazın belören köyü) için çektiğim tanıtım belgeselini izleyebilirsiniz. Ama görüntü kalitesine aldanmayın çünkü netten izlene bilmesi için 400 Mb lık bir dosyayı 20 Mb a küçülttüm. Buda görüntü kalitesini 20 kat düşürdü. Fotoğrafların ise hepsini DVD nin içinde ayrı bir klasöre JPEG formatında kayıt ediyor.

    9-) Yine çekim modu olarak 4:3 kare ekran ve 16:9 wide screen(plazmalar için) ince uzun ekran çekim yapabiliyorsunuz. Bizim evdeki TV 4:3 standart kare ekran olduğu için ben 4:3 de kayıt yapıyorum. Laptobum da ise 16:9 widescreen ekran var bazende orda izlemek için 16:9 çekim yapıyorum. Ama 16:9 widescreen çekimi kare tv de izlerseniz dikkatli bakınca görüntülerin boylamasına uzatıldığını görürsünüz buda rahatsız edici bir durum ama 4:3 kare çekimi 16:9 wide screen da izlerseniz sorun olmuyor. Ama bu fark dikkatli bakınca anlaşılıyor ve her kamera için bu geçerli.

    10-) Kameranın kendi LCD ekranı dört dört lük dokunmatik bir ekran ve kolay kolay kir, yağ tutmuyor. Kullanımı çok kolay insan kullanırken ve bakarken zevk alıyor. Lcd ekran dışında kameranın kendi objektifindende bakıp çekim yapabilirsiniz. Gözünüzü dayadığınız anda karşınızda lcd ekrandaki gibi renkli ve net bir görüntü çoğu kamerada buradan bakınca siyah beyaz görünür. Ama 505E de renkli yapmış adamlar.

    11-) Kameranın bütün menüsü tv ye bağladığınız anda karşınızda tv ye bakarak yönetebiliyorsunuz. Çekim listesi (index) gibi menüleri tv ekranında görmek çok hoş.

    12-) Sesi ise Dolby Dijital kayıt yapıyor. Ama çekimleri daha 5.1 ses sisteminde deneme şansım olmadı ama çok hassas mikrofonu var. Ek mikrofona gerek yok. Kameranın birde kendi hoparlörü var buda çok iyi ses veriyor.

    13-) Cizahın kutusundan bir adette kumanda çıkıyor. Kumandadan her bir işlem yapılıyor.

    14-) Gerçekten samimiyetle söylüyorum kendimde bir elektronikci olarak aylarca her türlü araştırdım, bu forumunda bana çok emeği geçmiştir. Bana bugüne kadar bilgi veren tüm arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Eğer standart tanımlama bir kamera alacaksanız piyasadaki en iyi kamera SONY DCR-DVD 505E dir. (E sadece Avrupa için olduğunu belirtir yani kayıtları PAL tv ve PAL playerlarda çalışabilir. Amerikadan alırsanız sonunda E harfi olmaz NTSC formatıdır. Buda bize uymaz.) Samimiyetle söylüyorum cam gibi görüntü çok canlı renkler.

    15-) Bu cihaz ilk çıktığında 505E CEH olarak çıktı sonradan 505E CEH.A çıktı. Muhtemelen CEH.A da CEH deki hataları düzelttiler veya modifiye ile daha iyi bir şekle getirdiler. Ama gözle bakınca bunu göremezsiniz görünüş ve yazılımda fark yok. Gerçi şuan piyasadaki hepsi CEH.A bende İngiltere den CEH.A aldım. CEH le arasında baya fiyat farkı vardı. Kdv siz fiyatı CEH 500 CEH.A 650 pound idi ben alalı 6 ay oldu. Türkiyede CEH modeli yok sanırım. Hepsi CEH.A bu ibare kutusunda bir yerde yazar barkotun altında da olabilir. Dikkat edin.

    16-) Son olarak sizleri fiyat konusundada bilgilendiriyim. Türkiyede ki fiyatı şuan 2250 YTL ben aldığımda 2400 YTL valandı. Benim ingilterede tanıdığım diplomat bir abim var onlar bir şey alırken kdv vermiyolar. Kdv den muhaflar. Onun için 650 pounda (sterline) aldım ve 1 sterlin 2850 ytl civarıydı. Bana 1850 ytl ye gelmiş oldu. Avrupadaki Kdv li fiyatı Türkiyedeki ne yakın. Ama amerikada ki fiyatla dağlar kadar fark var 1000 dolar – 900 dolar ama işte ordan alıncada NTSC sistemi PAL sistemlere uymuyor. Aksesuarları ise Türkiye de pahalı ben Ebay den Amerika ve Japonyada ki fiyatlarına bakın anlarsınız diyorum. Ben iki sene önce arkadaşımın SONY analog kamerasına yedek batarya aldım. Türkiyede ki fiyatı 150 YTL olan üzerindeki standart bataryanın 3-4 saat daha uzun giden daha büyük kapasiteli orijinal SONY bataryayı Honkong dan 15 dolara aldım 10 dolarda kargo verdim gümrüksüz 20 günde geldi. Aksesuar alacaksanız Amerika veya Japonyadan alın. Sony dışında bir kamerada düşünürseniz hiç düşünmeden panasonic alın. Ben sony ve panasonic arasında kararsız kalmıştım. Ama detaylara girince sonyde karar kıldım. SONY her yerde SONY dir.

    Aşağıdaki link de 505E kameramla kuzenimle birlikte çektiğimiz kendi köyümüzü tanıtım videosunu izleyebilirsiniz. Ama kaliteye aldanmayın 400 mb lık dosyayı netten izlenmesi için 20 mb düşürdüm kalite 20 kat düştü. Ama en azından zoom olayında size yardımcı olur cami minaresi zoomuna bakın.

    İzledikten sonra rayting verirseniz memnun olurum.
    Bilmeyen arkadaşlar için Youtube bedava üye olup giriş yapın videonun altındaki 1den 5 e kadar olan yıldızlarla rayting verebilirsiniz.

    İşte köyüm
    http://www.youtube.com/watch?v=NR1VtOt1Qcs

    Benim adım İlker Ege kamerayla ilgili kafasına bir şey takılan olursa yazsın elimden geldiğince yardımcı olurum.




  • Gerçekten çok teşekkür ederim, tam bir inceleme yazısı olmuş.

    Bu arada çekiminizi izledim gerçekten kamera dehşet kaliteli çekiyormuş, o nasıl zoom öyle. 20 mb'lık videodan bile anlaşılıyor kalite. Belören'de maşallah çok güzelmiş. Sizin vesilenizle görmüş olduk.

    Kameranın fiyatıda gerçekten tuzluymuş. Bizim peder 1000 ytl'nin üzerine çıkmaz tahminim.

    Ben kendimde biraz araştırdım dün, şu marka ve modeller hakkında bir bilginiz var mı size sorayım:

    1. CANON DC95 DVD : 925 ytl fiyatı var gold'da.

    2. SAMSUNG CAMCORDER DC161 DVD: Yine gold'da 762 ytl.

    3. SAMSUNG CAMCORDER DC165 DVD: Bu da gold'da 862 ytl.

    Ben bu 3 ürün arasında kaldım bilmiyorum başka modelde araştırmadım pek. Bu ürünlerde 20-30x civarında optik zoom yazıyor. Sallamışlar mı acaba sizin o kamerada bile 10x optik zoom varken.

    Bugünde alamayacağız herhalde, bizimkilerde bir tanıdıktan bulmuşlar, artık bugünlük onu kullanacağız.

    Ben biraz daha araştırmak istiyorum 750-1000 ytl aralığında birşeyler düşünüyorum. Bu fiyat aralığındaki tavsiyelerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevfel -- 23 Şubat 2007; 7:32:08 >




  • samsungu önermiyorum. Video kamera piyasasında yeni sayılır. Canon iyidir ürün içine sindiyse alabilirsin ama panasonic ve sony bu konuda uzman yıllardır kamera üretiyolar. söylediğin fiyatlara bence güzel çekim yapan kasetli bir kamera al. çünkü dvd ye çeken bu fiyata olmaz olsa bile tatmin edici görüntü vermez. Kasetliler fazlasıyla işini görür.
  • hocam eger almadiysan 750 ytl yeterli olmaz bence, arkadas canon kullaniyor 2000$ verdi ama makina da makina yani
  • Kasetli kameradan bilgisayara görüntü aktarmak için birde capture kartı lazım sanırım. Mevcut x1950 pro destekliyor mu bu capture olayını bilmiyorum belki desteği vardır.

    Peki kasetli olan kameralardan ne tavsiye edersiniz belirttiğim fiyat aralığında.

    2000 dolarlık kamerada bize fazla gelir nede olsa sadece önemli günlerde kullanacağız. O kadar para yatırmaya gerek yok diye düşünüyorum.

    Ben iyice araştırmadan almamaya karar verdim. Sonra pişman olmayalım niye bu kamerayı aldık diye
  • kasetli kameralarla ilgili tavsiyeleri forumda detaylı olarak bulabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.