Şimdi Ara

Rock Zircon: Şişirme rüzgarında son perde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
8.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 2013 yılından beri bulunduğum bu piyasada çok gördüğüm üzere, bir takım şahıslar durup dururken çıkıp bir kulaklığı "f/p kralı" diye şişiriyorlar. millet de sorgusuz sualsiz üstüne atlayarak stokları tüketiyor. sonra aynı veya benzer şahıslar çıkıp başka bir kulaklığı şişiriyor. önceki şişirdikleri unutulup gidiyor. kimse giden niye gitti, gelen ne getirdi bilmiyor. yıllar geçiyor zerre ilerleyemeden, ufacık bir tutarlılık arzedemeden sayıklamaya devam ediyorlar. bayağı bildiğiniz sabun köpüğü muhabbeti yani.

    zamanında Xiaomi Piston 2 rüzgarı böyle esmişti. sıkışınca tamam kötü ama fiyatına göre iyi falan deyip kurtarmaya çalışırlardı, fiyatının daha bile altına çok daha iyileri olmasına rağmen. Brainwavz M4-M5 furyası vardı bir zamanlar. CKM500 benzer şekilde parlatılmıştı. gariban SoundMAGIC ürünleri "ödül aldı" falan diye az parlatılmadı. Vsonic ürünleri çıktığı zaman millet almak için birbirini eziyordu. TTPOD T1-E bas falan diye az sokuşturulmadı. daha sayayım mı ? maalesef sayısal olarak ölçülemeyen bu piyasada yeteneği belirsiz bir takım şahıslar zırt pırt önümüze birşeyler fırlatıyorlar. son dönemde de biliyorsunuz buralarda KZ ZS3, Rock Zircon ve DZAT DF-10 rüzgarı estiriliyor.

    bu konuyu Mart 2017'de açmışım. daha bu sene bitmeden yeni gözdelerimiz MEMT X5 ve KZ ZS5 oldu :D merak etmeyin aynı şey bu yeni "kralların" da başına gelecek. dikkat edin ben burda size bir sistemi anlatıyorum yoksa isteyen istediği kulaklığı beğenir, gerçekten f/p olan ürünler de çıkabilir (nadir de olsa). benim eleştirdiğim estirilen ve eleştirisiz kalan sahte rüzgarlar. çünkü burada herhangi bir tutarlılık yok. gidenler niye gitti bilmiyoruz, gelenler ne getirdi bilmiyoruz. sadece birileri ısrarla canlarına esen kulaklığı işte bu fiyata alabileceğiniz en iyi kulaklık diye parlatmaya devam ediyor. ışıltılı başlıklar, büyük iddialar, hiçbir temeli olmayan abuk sabuk çıkarımlar havada uçuşuyor.

    tabii burada bir arz talep var. görmek istemeyene zorla gösteremeyiz. esas önemli olan gerçeğin ne olduğudur. gerçek ise tecrübe ederek anlaşılır. bu fikirler bana vahiyle inmiyor kendi şahsi bilgim ve tecrübemle oluşturdum. kendini kandırmaya baştan hazır ve memnun insanlar balon gibi nasıl şişirildiğini ispatlarıyla anlattığım kulaklıkların şişirme müdürlerine asla neye dayanarak en iyi f/p diyorsun, hangi cihazı geçiyor, hangisini boşa çıkarıyor, bu fiyata hangi ürünleri dolaştın neyle kıyasladın da konuşuyorsun, peki eski övdüklerin şimdi nerde demeye gerek duymadıkları halde incelemeleri ve yorumları ortada olan şahsıma profil açıp iki yazı okuma zahmetine bile katlanmadan abuk sabuk tepkiler sunuyorlar. herkes ne yapıyorsa kendisine yapıyor.








    BASLAR

    DZAT DF-10 incelememi aynen buraya yapıştırsam yeridir. yine güçlü sayılabilecek ama kapasite arızalı baslarla karşı karşıyayız. bunun DZAT'tan farkı, tizleri kapatarak zorladığımda Therion - The Invincible şarkısı hariç diğer şarkılarda DZAT'ın önüne geçebilmesi. ancak bu şarkıda DZAT'ın da gerisine düşerek hiç bas kullandırtmıyor. bu şarkı yüksek volümlü ve bas frekanslarına yayık şekilde vuran bir şarkı olduğundan birçok kulaklığın bas arızasını ortaya çıkarmakta birebirdir.

    bana DF-10'un da Rock Zircon'un da bas kapasite arızalı geldiğini varsaysak, o vakit basları oldukça sağlam vuruşlu cihazlar arasına girerdi. ancak böyle olduğunu varsaysak bile akustiği kısıtlı tüm kulaklıklarda olduğu gibi basları dar bir alana sıkıştırıyor ve geniş akustikli kulaklıkları tabii ki aratıyor. ayrıca yüksek seviyelere çıkıldıkça bas vuruşları -bazı bu konuda çok sorunlu kulaklıklara göre daha az olsa da- "kuruma yapıyor". yani güçlü vuruşlar yerinde kalsa da derin bas çıkışı zorlandığı için sert ağırlıklı vuruşlarla kalıyoruz. dar akustikli kulaklıklara güçlü bas konulmasıyla ilk defa karşılaşmıyorum. böyle çok cihaz var ve Rock Zircon'un idareci tizleri ve kötü akustiğini dışarda bırakırsak, sadece bas cihazı olarak bile kapasite arızası ve derin bas çıkışının yüksek seviyelerde zorlanması yüzünden sınıfı geçemiyor.

    yani enstrüman isteyene DZAT DF-10 yapıştırıldığı gibi bas isteyene de Zircon yapıştırılıyor o yüzden diyorum. sanırsın baslar konusunda çok fark yaratıcı, çok kral bir özelliği var. bildiğiniz kupkuru, dar akustiğe sıkıştırılmış zorlama bir bas performansı var üstelik o da kapasite sınırlı. daha geniş akustikli kulaklıklar arasında bunu rahatlıkla geçebilen, geçemeyen modeller arasında da eşdeğeri sayılabilecek sürüyle ürün var. onu bırakın dar akustikli başka çöp kulaklıklar arasında da çok daha sorunsuz modeller var. kısacası geçiniz...








    TİZLER

    genel olarak bir fark görmediğim için bu konuyu AuGlamour incelememe bakın diyerek geçiştireceğim. orada yazdıklarımdan farklı yazacağım hiçbirşey yok bu ürünün tizleri için. burada ek olarak söyleyeceğim şey, AuÇukur incelememde bahsettiğim tiz tipinin Mair "beyin" söylediğinin aksine gayet de rahatsız edici tizler olduğu. boşuna metalik ve şıkırdak demiyoruz. akustik dar olduğu için aynı zamanda yapışkandırlar da, yani diğer seslere yakındırlar. sibilans yapmıyormuş da falan filan...

    eğer bu yapmıyorsa ne yapıyor merak ederim. zaten bu sibilans muhabbetine kıl oluyorum da, mevzu bahis kişi kullandı diye ben de kullanıyorum. akustik darlığı yüzünden tizler tüm seslerin içinde mi ? içinde. kendisi de söylüyor mu bunu sahnesi fazla geniş değil demeye getirerek ? söylüyor. o zaman bu sibilans yapmıyor muhabbeti nerden türüyor ? yani illa tizler övülecek. yok arkadaş yani illa öveceğiz. ne müthiş kulaklıkmış ya. bakıyorum şu müthiş kulaklığa, sonra bir daha bakmıyorum o derece müthiş. tek rakibi Xiaomi Piston 2, allah rahmet eylesin...






    AKUSTİK

    eveeet, zurnaya hazır mıyız ? zaten şuana kadar defalarca bahsettim, daha fazla konuşmaya gerek var mı ? akustik kısıtlı bir ürünle daha karşı karşıyayız işte. aynen DZAT'ta olduğu gibi öncelikle ses boyu yine kayıplarda. DZAT'tan farkı frekans ayrımlarında daha da geriye düşmüş olması. hakkını yemeyelim DF-10'un frekans ayrımları gerçekten bundan iyiydi. DF-10'u incelerken en alt kademenin bir üstünde demiştim hatırlıyor musunuz ? işte o en alt kademeyi görmek istiyorsanız buyrun Rock Zircon alın. iki tane belediye çöpünüz oldu, tebrikler.

    sonuçta elimizde ne var ? hiç de yeni birşey olmayan, AuGlamour R1'in neredeyse aynısı ve benzer fiyatlısı. daracık akustiğe kuru bir bas tiz peformansı eklenip servis edilmiş bir uyduruk ürün daha size, Parizyen'den müjde size... minnacık kasalara sıkıştırılmış zavallı sürücüleriyle bu ve benzeri ürünleri "400 dolar, 200 dolarlık performans", "tam şu tür müziğin kulaklığı", "kaşarlı abilerim önerdi", "buluşmada en çok bunu beğendik" diye şişiren bir takım EQ bile bilmeyen, batıl batıl inançlarla kulaklığın kablosu pişince sahnesi artıyor zanneden, muhtardan ikametgahını hayal dünyasına aldırmış kişilerin şişireceği yeni krallar gelene kadar kendinizi kandırmak istiyorsanız buyrun.

    vaziyetu reported from Rize / Merkez / Turkey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 9 Aralık 2017; 8:26:28 >







  • 10-20 dolar arasında kulaklık arıyordum. Rock Zircon'u araştırırken konuya denk geldim.

    İyi hoş konuşuyorsun da, insanların bütçesi çok kısıtlı olabiliyor. 35 liraya alınabilecek sadece 1 kulaklık söyleyin bize. Herkes yanılıyor diyelim. 10 dolardan bahsediyoruz ya. Abartmayın. Sizinki sadece çin kulaklıklarına olan nefret. Başka bir şey değil bence.

    İncelemenizi hiç dikkate değer bulmadım.
    Forumda kimse bu tür F/P kulaklıklara en iyi, mükemmel kulaklık demiyor ki. Eksikleri, hataları olduğunun hepimiz farkındayız. Ancak aynı fiyata alınabilecek diğer kulaklıkların arasından ses kalitesiyle fark atıp orta-üst segmente yaklaşabilince abartılması da normal oluyor.

    Mesela bende Xiaomi Hybrid Pro HD satın aldım. Mükemmel ses kalitesi kesinlikle beklemiyorum. Ancak ortalama bir ses kalitesini full alüminyum yapıda ve bu fonksiyonellikle, bu fiyata sunabilen başka bir marka yok. 20 dolar para verdim sonuçta. 20 dolar verip kusursuz ses bekleyen olacağını da düşünmüyorum bu tarz kulaklıklara...

    Edit: Bu arada incelemelerinizi severek takip ediyorum ama F/P kulaklıkları gömerken biraz daha fiyatıda düşünseniz keşke. Siz kaliteli kulaklıklar görmüş olduğunuz için ses farkı size fiyatı unutturuyor olabilir ama ortalama kullanıcı için bu fiyatlara alınabilecek güzel kullaklıklar olduklarını düşünüyorum.

    Birde incelemelerinize kendi çektiğiniz resimleri eklerseniz daha okuması hoş olur.
    sahne-akustik kavramının bununla sınırlı veya sadece bununla belirlenemeyecek olmakla birlikte fiziksel boyutla ilgisi var, ben bunu çeşitli yerlerde dile getirdim. illa kulaküstü ile kıyaslamak gerekmiyor, kulakiçilerin kendi içinde de boyutu büyük-küçük olanlar var. Sennheiser CX serisi ve benzerleri gibi küçük kulaklıklar arasında hiç tam anlamıyla yeterli olanına rastlayamadım. Rock Zircon da küçükler arasındadır.

    zırva yorumculardan genellikle boyutla ilgili birşey duyamıyoruz çünkü bu çıkarımı yapabilmek için önce diğer konuları tutturmak lazım. adam gerçek f/p kulaklığı alıp beğenmiyor, uyduruk kulaklığa f/p diyorsa bu çıkarımı nasıl yapacak ? akustik mafişi, minnacık birçok kulaklık piyasada sahnesi havadar diye övülüyor. küçük kulaklıkta herşeyin az olmasının bilimsel sebepleri var. bir kere bunlar mekanik yapılar, nereye kadar küçülteceksin ? ancak burada bu hadiseyi abartmamak lazım, neticede araba almıyoruz. kulaklık küçük de kulak çok mu büyük ? hoparlörü alıp kulağına dayayınca da sesin iyi gelmediğini unutmayalım, yani herşeyin her koşulda en büyüğü makul değil.

    sahne-akustik dediğimiz şey zaten sesin "boyutuyla" ilgili tamamen ve dikey-yatay olmak üzere 2 parametreden oluşuyor. frekans-enstrüman ayrımı dediğimiz seslerin birbirinden ayrışması mevzusu, aslında sağ ve sol yani stereo seslerin kulağa olan uzaklığı yani mesafe algısıdır. böylece kayıtta değişen oranlarda sağ ve sol ağırlıklı kaydedilmiş enstrümanlar 180 derece açıda daha geniş alana yayılmış olur. bunu oluşturmak yani sağ ve sol kulaklıktan gelen sesleri kulağın uzaktan duyması için de belirli bir tasarıma ihtiyaç duyuluyor ki kasa ve/veya sürücüler fiziksel olarak büyümüş oluyor. aynı şey dikey boyut yani sesin daha büyük çıkması için de geçerli. daha büyük alana yaymak istiyorsan daha büyük cihaz kullanacaksın. kulağa soktun diye fizik kurallarını değiştiremezsin.

    senin cümlen biraz tersten görür gibi olmuş. yani kulakiçi ne kadar gelişirse gelişsin olmaz gibi bir anlam çıkmış. halbuki kulakiçinin adam olması için gelişmiş olması lazım demen lazımdı. anlatmaya çalıştığım üzere boyutun etkisine katılıyorum, ancak kulaküstü için işler daha kolayken, kulakiçide tasarımın zorlaşması biri adam olur biri olmaz çıkarımına değil model dikkatli seçilmeli ve balonların üstüne atlanmamalı çıkarımına götürmeli. Audio-Technica'nın birçok modeli, Pioneer Bass Exciter serisi gibi kendi alanında başarılı ve rakiplerine göre fark yaratabilen ürünler kulakiçinde teknik bir engel olmadığını gösteriyor ve bunlar genelin aksine büyük kasalı ürünler. bazı şeyler elbette ki tesadüf değil. buraya kadar gelindiyse istenirse daha da ilerisine gidilebilir ama istenirse...

    piyasada benimle dalaşan kitle sürekli minnacık kulaklıkları birbiriyle kıyaslayıp sahnesi öyle sahnesi böyle deyip duruyorlar. ben bunların bir dönem her övdüklerini satın aldım ve bu çıkarımları yaptım. bunlar öncelikle duydukları şeyi doğru yorumlayamıyorlar. bu yüzden boyut mevzusu da onların algı dünyasına giremiyor. kulaküstünü kulakiçiyle kıyasladığı zaman kulaküstünü tercih eden başka insanlar da var ancak mevzu kulakiçilerin birbirleriyle kıyaslaması olunca sanki bu kavram yokmuş gibi davranıyorlar. bu konuyu çözecek yetenekleri olmadığı böylece ortaya çıkıyor.

    şu şarkıda şunu iyi duydum gibi şeyleri doğru bulmuyorum. eğer bir kulaklıkta bunu rahat duydum, bunu duyamadım diyorsan bunun sebebi EQ'dur. zira kulaklıkların frekans dengeleri arasında az yada çok farklar bulunur. ayrıntılı EQ kullanmayı öğrenir ve alışırsan kulaklık modellerine malettiğin birçok ses farkının frekans dengesinden kaynaklandığını görürsün. yani x kulaklığın x seslerde başarılı olması diye birşeyi ben kabul etmiyorum. kulaklıklarda belli bir standart vardır, keman istersin verir, flüt istersin verir, gitar istersin verir. bazı seslerdeki vurgu, ton farkı anlattığım frekans dengesi mevzusundan çıkıyor. bazı farklar da elbette bas-tiz başarı farkından kaynaklanıyor ancak bunlar belirli ve uç frekanslarda olur (30-60 hz baslar ve 14 khz şıkırdak tizler).

    tabii akustik genişliği bazı sesleri daha iyi duymakla alakalı zaten, dolayısıyla ne duyduğuna doğrudan etki eder ama akustiği farklı kulaklık bunu zaten herşeyde gösterir, belirli bir şeyde değil. özellikle şu şarkıda şurayı daha iyi duydum denmesini kesinlikle kabul etmem. şu şarkı, şu enstrüman için şu kulaklık iyidir, bu şarkıda bunu beğendim öbür şarkıda şunu gibisinden çok uçurma vardır ancak bunların doğru olmadığını gördüm ve biliyorum. bu kulaklık teknolojisi böyle birşey değil. bunlar ya tamamen safsata çıkıyor ya da EQ farklarından yada bir kulaklığın uç bas-tiz frekanslarındaki performansından türüyor.

    iki kulaklık arasında böyle farklardan bahsetmek, şu marka buzdolabı marulu daha iyi koruyor ama domasteslerde öbür markayı başarılı buldum demekten farksız. bu ben öyle istediğim için değil gerçek bu olduğu için böyle. kulaklıklar arasında böyle farklar yoksa ben ne yapayım ? insanlar ses konusu olunca şu kulaklık gitarları iyi versin, bu kulaklık şu müzik türüyle iyi gitsin diye baştan bir beklentiye giriyor. seslerin frekans olduğu, bu teknolojinin bir standardının olduğu, kulaklıkların birbirinden bu kadar farklılaşmayacağını istediğin kadar anlat, eğer kişi baştan hayır efendim ses konusu detaylıdır ben süpersonik kulaklarımla bu kulaklığı şu müzik türünde başarılı buldum demeye kendini sabitlemişse bunu değiştiremiyorsun.

    para mevzusuna da yanlış girdiğini düşünüyorum. özellikle Aliexpress'teki kaynağı belirsiz ürünlerin ve bazı gerçek f/p ürünlerinin desteğiyle ucuz fiyata da iyi kulaklıklar bulunabiliyor. ayrıca kulaklık piyasası yüksek fiyata en çok çöp satılan piyasadır. hatta kazığın sihirli fantezi dünyasıdır. paran olsa ne yapacaksın ? gidip kazıkçı bir firmanın 10-20 dolarlık başarılı bir ürünle aynı sesi veren ürününe 600 dolar vereceksin. değişen tek şey senin algın olacak. Sennheiser CX serisi berbat, gerçek f/p kralları hem çok daha iyi ses veriyor hem de daha ucuza satılıyor. aynı firmanın yüzlerce dolarlık ürünleri de var. kıyaslamayı doğru yap, Sennheiser'ın ucuz ürünleri tam çöp ise, aşırı pahalı ürünleri sektörde tam olarak nereye oturur ? o zaman dediğimi anlaman lazım.

    kulaklık piyasası aslında benzer fiyat aralığında çok fazla ürün dolaşarak anlaşılır. bunun başka bir yolu maalesef yok. benden tavsiye isteyip duranlara hep aynı şeyi söyledim bugüne kadar. yoksa param olsa da pahalı ürün kullanıp gerçek ses nasıl oluyormuş görsem diye birşey yok. o iş parayla olmuyor. Koss firması en ucuz ürünlerine bile kendi en yüksek teknolojisini koymaktan çekinmiyor. ayrıca dediğim gibi Aliexpress'te kazıkçılar için üretim yapan firmaların yan ürünleri dolaşıyor. neyin kaça olacağı piyasa şartlarına göre belirlenir. otomatik olarak çok param olsa da alsam dememek lazım. kapitalizm'de marka gerçeği vardır. maalesef bazı insanlar tüm gerçekleri reddedip bir markaya sırtını dayanamadan rahat edemiyorlar.

    piyasada bilmiş konuşanların ortak özelliklerinden birisi ellerinde mutlaka yüzlerce dolarlık bir veya birkaç ürün bulunmasıdır. sonra da gidip çok konuşulan bir şişirme f/p ürününü alıp fiyatına göre iyi derler. çünkü baştan kendilerini fiyat algısına göre konumlandırmışlardır. kazıklandıklarından habersiz ellerindeki pahalı ürünü merkez aldıkları için piyasadaki rakip ürünleri doğru yerlere oturtamazlar. bu hadise öyle yerlere varıyor ki, 10 dolarlık bir kulaklıkla 300 dolarlık bir kulaklığı tak çıkar yaparak değerlendirirken 300 dolarlığın daha kötü veya aynı olduğunu sen görmene rağmen o görmeyebiliyor. gerçeklerle değil inançlarla yürüyen bir piyasada herşey olur veya hiçbirşey olmaz. bu yazıyı da böyle noktalarım. kaç nokta koyacağım tamamen benim tercihimdir. buyrun bakın; . . . . istediğim kadar koyarım.
    Aynen şişirme aynen, bu kadar uzun yazıp bu kadar boş yapan insan görmedim. Yazdıklarının hiç bir profesyonel için kayda değer şeyler değil, ancak bir amatörün basit gözlemi olabilir. İnsanları yanıltmayı, herşeyden anlar gibi yapmayı bırak en azından da millet kim şişirme imiş anlasın. Sen baştan şişirme diye kendini şartlamışsın, sonra gelip insanların bütçesine göre kendini şartladığını söylüyorsun. Kimse yazmayınca da konuda Paul McCartney edasında yazılar yazabiliyor demek ki insan
  • Benzer fiyatta daha iyi bir kulaklık söylede bilelim. 10 dolarlık kulaklıktan 100 dolarlık performans beklemiyoruz zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zircon'u 8 dolara almayı düşünüyorum o fiyata varsa kaliteli bir şey öneri alabilirim.
  • Uzun zamandır buralara uğramıyordum, arkadaş duygularıma tercüman olmuş. Rock zircon çoğu 4-5 dolar bandındaki kulaklığın üstüne çıkamıyor f/p ile alakası yok,kandım aldım ve beğenmedim, güzel inceleme.
  • Standart bir dinleyici için 10 dolara bu kulaklık baş tacıdır. Herkes audiophile değil ki öyle derin konulara takılsın. Normal bir v sesli kulaklıkla mutlu olan insanlar var bir sürü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dzat df-10, rock zircon, moxpad x3 bu üçünü aldım bahsi geçenlerden. hepsi de rezalet, hem konfor hem ses.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam peki ne alacağız. bizde hem buraya hem de yurt dışında ki yabancı sitelerin incelemelerine güveniyoruz. mesela benim bulduklarım sizin dzat ve zircon haricinde.
    SOUND MAGŞC ES18
    JLAB Fit 2.0
    Panasonic ergofit
    Koss KEB15IT
    Skullcandy Method
    Zipbud Juiced
    Meelectronics Sport Fi-m6
    Koss the plug
    Brainwavz Jive
    Sms Audio Bio Sport
    Rock rau0501
    Vjjb k4
    Somic v4
    Edifier p185
    Kz Ate

    bunlar hakkında iyi yazılmış ingilizce incelemeler var. ama ben yurt içinden açıkçası Sony MDR XB50 AP almayı düşünüyorum. Sizce ne yapmak lazım?
  • Güzel konu takip...
    Dediğin gibi dönem dönem ''bir donanım haber klasiği'' olarak bazı ürünler parlatılıyor..
    Sonra inanılmaz bir şekilde herkes satın alıyor.. Ve herkes aynı yönde yorum yapıyor..
    Sürü psikolojisi midir nedir anlamadım...

    Rock Zircon hakkında konuşulanlara inanıp ben de aldım.
    Ama malesef iyi bir kulaklık olduğunu düşünmüyorum.
    Bazı şarkıların basslarını kaldırmıyor sürücüler.
  • Rock zircon aldım fiyatına göre fena degildi bence lakin 3-4 ay sonra bi tarafından ses gelmemeye başladı. öyle sert de kullanmadım. malzeme kalitesi sandıgım kadar iyi değilmiş. 5-10dolarlık kulaklıkları gömenlerin karşılarına alternatif koyması bak bunlar bu fiyatta daha iyi demesi lazım. yani sadece kötü demekle olmuyor. o zaman 5.20 kullanana göre astrada kötü yani. ama bütçen şahin kadarsa ve o paraya astra alabildiysen senin içinde süper bir araba. zircon 11dolar olmuş bu arada. bu fiyata almam :)
  • Forumda kimse bu tür F/P kulaklıklara en iyi, mükemmel kulaklık demiyor ki. Eksikleri, hataları olduğunun hepimiz farkındayız. Ancak aynı fiyata alınabilecek diğer kulaklıkların arasından ses kalitesiyle fark atıp orta-üst segmente yaklaşabilince abartılması da normal oluyor.

    Mesela bende Xiaomi Hybrid Pro HD satın aldım. Mükemmel ses kalitesi kesinlikle beklemiyorum. Ancak ortalama bir ses kalitesini full alüminyum yapıda ve bu fonksiyonellikle, bu fiyata sunabilen başka bir marka yok. 20 dolar para verdim sonuçta. 20 dolar verip kusursuz ses bekleyen olacağını da düşünmüyorum bu tarz kulaklıklara...

    Edit: Bu arada incelemelerinizi severek takip ediyorum ama F/P kulaklıkları gömerken biraz daha fiyatıda düşünseniz keşke. Siz kaliteli kulaklıklar görmüş olduğunuz için ses farkı size fiyatı unutturuyor olabilir ama ortalama kullanıcı için bu fiyatlara alınabilecek güzel kullaklıklar olduklarını düşünüyorum.

    Birde incelemelerinize kendi çektiğiniz resimleri eklerseniz daha okuması hoş olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 24 Mayıs 2017; 21:2:44 >




  • 10-20 dolar arasında kulaklık arıyordum. Rock Zircon'u araştırırken konuya denk geldim.

    İyi hoş konuşuyorsun da, insanların bütçesi çok kısıtlı olabiliyor. 35 liraya alınabilecek sadece 1 kulaklık söyleyin bize. Herkes yanılıyor diyelim. 10 dolardan bahsediyoruz ya. Abartmayın. Sizinki sadece çin kulaklıklarına olan nefret. Başka bir şey değil bence.

    İncelemenizi hiç dikkate değer bulmadım.
  • Bende HP h2310 var arkadaşlar çok iddialı bir ürün değil ama kendi çapında sağlam, seste tatmin edici şu an stoklarda özellikle siyah rengini bulunmuyor. Konuya döneyim. Bende HTC desire c (beats audio), Lenovo K5 note (Dolby atmos) cep telefonları, birde seneler önce aldığım Philips gogear vibe (fullsound) mp4 calar var. Bu kulaklıkla üç cihazda da yeterince kullandım ve kulaklık aynı olmasına rağmen üç cihazin verdiği seste farklıydı.

    Demem o ki sadece kulaklıkta iş bitmiyor oynatıcı cihaz da önemli. İnceleme yapılırken oynatıcı cihazda belirtilmeli. Ayriyeyten adam zengindir 100 TL ve üzeri kulaklık kullanır. Sonra gider Rock Zircon gibi düşük fiyatlı kulaklık kullanır tatmin etmez. Ama 15-20 TL lik kulaklık kullanan birisine o kulakligin sesi müthiş gelebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fayda-i maksimize -- 31 Mayıs 2017; 20:19:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulaklığı gerçekten çok merak ediyordum ve sonunda bugün elime ulaştı.

    Elektronik, Pop gibi türlere rahatlıkla gidebilecek, Bass'ları gayet temiz düzgün, Tizleri çok odyofil değilseniz sizi rahatsız etmeyecek türde kesinlikle 10 dolara değen hatta fazlasını veren bir ürün.

    Bravo 10 dolara böyle bir ses beklemiyordum açıkçası, çin malı 5 TL'lik kulaklıklar gibi çıkacağını düşünüyordum ama Sony'nin Sennheiser'ın 150 TL civarındaki kulaklıklarından çok daha iyi sesi var. Ses yüksekliği de gayet tatmin edici.

    Evet sesi biraz yapay ama sonuçta 10 dolarlık bir kulaklık bu. Üstün ses kalitesi beklememek gerekli. Bütçenizi zorlamak istemiyorsanız kesinlikle tavsiye edilir.
  • Bende büyük bir hevesle Rock Zircon aldım bir süre önce. Nedense eski Piston 3'leri bırakamadım bir türlü. Rock Zircon'a göre daha oturaklı kulaklık Xiaomi. Rock Zircon bu fiyata rakipsiz, onu söyleyim ama bütçeniz varsa 5-6 dolar daha katıp Xiaomi Hybrid alabilirsiniz. GB'de şuan 16 dolar, güzel fırsat bence; http://www.gearbest.com/earphones/pp_261864.html
  • Rock zircon almıştım . Ondan önceki kulaklığım Sony MDR ex 15 di. Rock zircon sadece 8 ay kullanabildim. Kablosunun ipliksi olması ve sürekli o ipliklerin küçük küçük çıkması iyi değildi . Kulaklık Jack girişinden bozuldu . Tabi garanti gibi bir durum yok . Ses performansından açıkçası memnundum ama sürekli kulaktan düşmesi sorundu . Tabi Sony gibi bir kulakliktan sonra biraz bu işlere girdim . Kulaklıkları araştırdım . Bassları sevdiğim için bu kulaklığı deneyeyim dedim . İlk başlar oldukça garip gelmişti sesi . Daha sonra alıştım ve sevdim . Her tür müziği dinleyen biriyim . Mesela Frank Sinatra hayranıyım . Jazz şarkılarında o kontrabaslar hissedebiliyordum . Rapte Sagopa Kajmer dinliyorum yine basslar benim gibi biri için gayet yeterliydi. Tabi her şey bass değil . Mid ve tiz de var . Şu ana kadar kullandığım en iyi kulakiçi kulaklık olduğu için tabiki her şey yeterli geliyordu . Tabi paramız olsa bolca, gerçek kulaklık kullansak ama yok . Bu gerçek performanslı kulaklıkları bilmediğimiz için biz bunları iyi zannediyoruz . Birde fiyatı 60 TL . 60 TL olan diğer kulaklıkları kullanmadım ama rock zircon fena değil gibi .



    Geçen yıl mart civarında parayı basayım sağlam bir kulaklık alayım dedim ama kulak üstü . 300 TL ye Sony MDR xb 950 apb aldım , bir bass kulaklığı . Gerçekten gerçek performanslar , sahne performansları , basslar , midler , tizler her şey kulak içi ile kıyaslanamaz bile . Kulak içi her şeyin sıkıştırılmış versiyonu. Kulak üstünde bassların o hacimli gelişi zevk verici . Kulak içi teknolojisi gelişir ama kulak üstü hep daha iyidir bana göre . Bu analog ile dijital kayıt gibi bir şey .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Suppose27now kullanıcısına yanıt
    sahne-akustik kavramının bununla sınırlı veya sadece bununla belirlenemeyecek olmakla birlikte fiziksel boyutla ilgisi var, ben bunu çeşitli yerlerde dile getirdim. illa kulaküstü ile kıyaslamak gerekmiyor, kulakiçilerin kendi içinde de boyutu büyük-küçük olanlar var. Sennheiser CX serisi ve benzerleri gibi küçük kulaklıklar arasında hiç tam anlamıyla yeterli olanına rastlayamadım. Rock Zircon da küçükler arasındadır.

    zırva yorumculardan genellikle boyutla ilgili birşey duyamıyoruz çünkü bu çıkarımı yapabilmek için önce diğer konuları tutturmak lazım. adam gerçek f/p kulaklığı alıp beğenmiyor, uyduruk kulaklığa f/p diyorsa bu çıkarımı nasıl yapacak ? akustik mafişi, minnacık birçok kulaklık piyasada sahnesi havadar diye övülüyor. küçük kulaklıkta herşeyin az olmasının bilimsel sebepleri var. bir kere bunlar mekanik yapılar, nereye kadar küçülteceksin ? ancak burada bu hadiseyi abartmamak lazım, neticede araba almıyoruz. kulaklık küçük de kulak çok mu büyük ? hoparlörü alıp kulağına dayayınca da sesin iyi gelmediğini unutmayalım, yani herşeyin her koşulda en büyüğü makul değil.

    sahne-akustik dediğimiz şey zaten sesin "boyutuyla" ilgili tamamen ve dikey-yatay olmak üzere 2 parametreden oluşuyor. frekans-enstrüman ayrımı dediğimiz seslerin birbirinden ayrışması mevzusu, aslında sağ ve sol yani stereo seslerin kulağa olan uzaklığı yani mesafe algısıdır. böylece kayıtta değişen oranlarda sağ ve sol ağırlıklı kaydedilmiş enstrümanlar 180 derece açıda daha geniş alana yayılmış olur. bunu oluşturmak yani sağ ve sol kulaklıktan gelen sesleri kulağın uzaktan duyması için de belirli bir tasarıma ihtiyaç duyuluyor ki kasa ve/veya sürücüler fiziksel olarak büyümüş oluyor. aynı şey dikey boyut yani sesin daha büyük çıkması için de geçerli. daha büyük alana yaymak istiyorsan daha büyük cihaz kullanacaksın. kulağa soktun diye fizik kurallarını değiştiremezsin.

    senin cümlen biraz tersten görür gibi olmuş. yani kulakiçi ne kadar gelişirse gelişsin olmaz gibi bir anlam çıkmış. halbuki kulakiçinin adam olması için gelişmiş olması lazım demen lazımdı. anlatmaya çalıştığım üzere boyutun etkisine katılıyorum, ancak kulaküstü için işler daha kolayken, kulakiçide tasarımın zorlaşması biri adam olur biri olmaz çıkarımına değil model dikkatli seçilmeli ve balonların üstüne atlanmamalı çıkarımına götürmeli. Audio-Technica'nın birçok modeli, Pioneer Bass Exciter serisi gibi kendi alanında başarılı ve rakiplerine göre fark yaratabilen ürünler kulakiçinde teknik bir engel olmadığını gösteriyor ve bunlar genelin aksine büyük kasalı ürünler. bazı şeyler elbette ki tesadüf değil. buraya kadar gelindiyse istenirse daha da ilerisine gidilebilir ama istenirse...

    piyasada benimle dalaşan kitle sürekli minnacık kulaklıkları birbiriyle kıyaslayıp sahnesi öyle sahnesi böyle deyip duruyorlar. ben bunların bir dönem her övdüklerini satın aldım ve bu çıkarımları yaptım. bunlar öncelikle duydukları şeyi doğru yorumlayamıyorlar. bu yüzden boyut mevzusu da onların algı dünyasına giremiyor. kulaküstünü kulakiçiyle kıyasladığı zaman kulaküstünü tercih eden başka insanlar da var ancak mevzu kulakiçilerin birbirleriyle kıyaslaması olunca sanki bu kavram yokmuş gibi davranıyorlar. bu konuyu çözecek yetenekleri olmadığı böylece ortaya çıkıyor.

    şu şarkıda şunu iyi duydum gibi şeyleri doğru bulmuyorum. eğer bir kulaklıkta bunu rahat duydum, bunu duyamadım diyorsan bunun sebebi EQ'dur. zira kulaklıkların frekans dengeleri arasında az yada çok farklar bulunur. ayrıntılı EQ kullanmayı öğrenir ve alışırsan kulaklık modellerine malettiğin birçok ses farkının frekans dengesinden kaynaklandığını görürsün. yani x kulaklığın x seslerde başarılı olması diye birşeyi ben kabul etmiyorum. kulaklıklarda belli bir standart vardır, keman istersin verir, flüt istersin verir, gitar istersin verir. bazı seslerdeki vurgu, ton farkı anlattığım frekans dengesi mevzusundan çıkıyor. bazı farklar da elbette bas-tiz başarı farkından kaynaklanıyor ancak bunlar belirli ve uç frekanslarda olur (30-60 hz baslar ve 14 khz şıkırdak tizler).

    tabii akustik genişliği bazı sesleri daha iyi duymakla alakalı zaten, dolayısıyla ne duyduğuna doğrudan etki eder ama akustiği farklı kulaklık bunu zaten herşeyde gösterir, belirli bir şeyde değil. özellikle şu şarkıda şurayı daha iyi duydum denmesini kesinlikle kabul etmem. şu şarkı, şu enstrüman için şu kulaklık iyidir, bu şarkıda bunu beğendim öbür şarkıda şunu gibisinden çok uçurma vardır ancak bunların doğru olmadığını gördüm ve biliyorum. bu kulaklık teknolojisi böyle birşey değil. bunlar ya tamamen safsata çıkıyor ya da EQ farklarından yada bir kulaklığın uç bas-tiz frekanslarındaki performansından türüyor.

    iki kulaklık arasında böyle farklardan bahsetmek, şu marka buzdolabı marulu daha iyi koruyor ama domasteslerde öbür markayı başarılı buldum demekten farksız. bu ben öyle istediğim için değil gerçek bu olduğu için böyle. kulaklıklar arasında böyle farklar yoksa ben ne yapayım ? insanlar ses konusu olunca şu kulaklık gitarları iyi versin, bu kulaklık şu müzik türüyle iyi gitsin diye baştan bir beklentiye giriyor. seslerin frekans olduğu, bu teknolojinin bir standardının olduğu, kulaklıkların birbirinden bu kadar farklılaşmayacağını istediğin kadar anlat, eğer kişi baştan hayır efendim ses konusu detaylıdır ben süpersonik kulaklarımla bu kulaklığı şu müzik türünde başarılı buldum demeye kendini sabitlemişse bunu değiştiremiyorsun.

    para mevzusuna da yanlış girdiğini düşünüyorum. özellikle Aliexpress'teki kaynağı belirsiz ürünlerin ve bazı gerçek f/p ürünlerinin desteğiyle ucuz fiyata da iyi kulaklıklar bulunabiliyor. ayrıca kulaklık piyasası yüksek fiyata en çok çöp satılan piyasadır. hatta kazığın sihirli fantezi dünyasıdır. paran olsa ne yapacaksın ? gidip kazıkçı bir firmanın 10-20 dolarlık başarılı bir ürünle aynı sesi veren ürününe 600 dolar vereceksin. değişen tek şey senin algın olacak. Sennheiser CX serisi berbat, gerçek f/p kralları hem çok daha iyi ses veriyor hem de daha ucuza satılıyor. aynı firmanın yüzlerce dolarlık ürünleri de var. kıyaslamayı doğru yap, Sennheiser'ın ucuz ürünleri tam çöp ise, aşırı pahalı ürünleri sektörde tam olarak nereye oturur ? o zaman dediğimi anlaman lazım.

    kulaklık piyasası aslında benzer fiyat aralığında çok fazla ürün dolaşarak anlaşılır. bunun başka bir yolu maalesef yok. benden tavsiye isteyip duranlara hep aynı şeyi söyledim bugüne kadar. yoksa param olsa da pahalı ürün kullanıp gerçek ses nasıl oluyormuş görsem diye birşey yok. o iş parayla olmuyor. Koss firması en ucuz ürünlerine bile kendi en yüksek teknolojisini koymaktan çekinmiyor. ayrıca dediğim gibi Aliexpress'te kazıkçılar için üretim yapan firmaların yan ürünleri dolaşıyor. neyin kaça olacağı piyasa şartlarına göre belirlenir. otomatik olarak çok param olsa da alsam dememek lazım. kapitalizm'de marka gerçeği vardır. maalesef bazı insanlar tüm gerçekleri reddedip bir markaya sırtını dayanamadan rahat edemiyorlar.

    piyasada bilmiş konuşanların ortak özelliklerinden birisi ellerinde mutlaka yüzlerce dolarlık bir veya birkaç ürün bulunmasıdır. sonra da gidip çok konuşulan bir şişirme f/p ürününü alıp fiyatına göre iyi derler. çünkü baştan kendilerini fiyat algısına göre konumlandırmışlardır. kazıklandıklarından habersiz ellerindeki pahalı ürünü merkez aldıkları için piyasadaki rakip ürünleri doğru yerlere oturtamazlar. bu hadise öyle yerlere varıyor ki, 10 dolarlık bir kulaklıkla 300 dolarlık bir kulaklığı tak çıkar yaparak değerlendirirken 300 dolarlığın daha kötü veya aynı olduğunu sen görmene rağmen o görmeyebiliyor. gerçeklerle değil inançlarla yürüyen bir piyasada herşey olur veya hiçbirşey olmaz. bu yazıyı da böyle noktalarım. kaç nokta koyacağım tamamen benim tercihimdir. buyrun bakın; . . . . istediğim kadar koyarım.




  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Rock zircon bozulalı iki ay oldu ve birkaç gün önce Xiaomi piston basic edition aldım 33.50 ye , denemek için .Tabi nasıl bir kulaklık bilmiyorum kullanıcıların yorumlarına falan baktım ve incelemelere. Bugün geldi ve iade etmeye karar verdim. Rock zircon bozuk ama Jack girişini oynatıp biraz deneyince çalışıyor . İkisini karşılaştırınca rock zircon dan istediğim performansı alıyordum . Ama bu Xiaomi de bass yok. Tizler tırmıklayıcı . Eq dediniz ama biz kulaklıkların gelen standart haline yani hiç bir şey oynanmamış haline bakıyoruz . Equalizer yapılırsa ne değişir bilemem ama Çin malı kulakliktan bu kadar . Riske girip farklı farklı ürünler denesem mi yoksa önceden alıp memnun kaldığım aynı ürünü tekrar alsam mı diye düşünüyorum . 35 TL bütçe ile başladım . Tabi ne kadar ekmek o kadar köfte . Kablo kalitesinden , kulaklığın dış cephesi seramik mi , plastik mi önemli . Jack girişi altın kaplamamı değil mi önemli . Mesela bugün ki Xiaomi altın kaplama değildi . Dış cephe plastik . Bir kabloları yassı tek iyi yanı bu . Rock zircon altın kaplama Jack ve seramik kasaya sahip . Tabi asıl olay içinde ki sürücülerde.



    35 TL ye bakıyorum pek bir şey yok . Şimdi diyeceksiniz güzel ses verecek bir şey istiyorsan daha çok para vereceksin ama bu çok para demek değil dediğiniz gibi .



    Gerçek orijinal albüm alıp dinleyen biriyim . Flac dinliyorum . Gerekirse albümü yurtdışından alıyorum . Aslında param olsa pikap+ plak ikilisini tamamlamak var . Dijital seslerin bit bit doğal olmayan dalgalarını dinlemeyi gerçek dinleyiciler istemez tabiki . Dinlediğim müzikler analog kaydedilmiş ama dijitale remastered edilmiş olunca ne kalıyor ki diyor insan .



    Pahalı kulaklıklarda hi-res özelliği var , hiç alıp denediniz mi öyle bir ürün. Gerçekten etkisi var mıdır ?

    Sesle , kulaklıklarla , ses teknolojisi vs ilgilenen biriyim . Tabiki benden daha çok biliyorsunuzdur. Bu işin okulunu mu okudunuz ses mühendisliği vb. Merak ediyorum . Nasıl böyle ilgi ve bilginiz oluştu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppose27now -- 9 Ağustos 2018; 22:4:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2. Rock Zircon'umu kullanıyorum, denk gelince yazmak istedim. Eski kutusu büyüktü, kapaklıydı. Son aldığım ise küçültülmüş bir kutuda geldi. Zircondan beklendiğim ses netliğini alamamıştım eskisinde de. Ancak yenisinde bass da alamıyorum Eskisinin çok daha iyi olduğuna eminim.. Bozuldu ancak tadı damağımda kaldı. Öylesine takıp dinleme moduna girdim sadece.
  • Rock zircon ve Xiaomi piston kullandım ikiside normal kullanımda bozuldu
    zirconun mikrofon bozuk jak girişi temassızlık yapıyor
    kz ed 9 alacagım cok övmüşler bakalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaziyetu

    sahne-akustik kavramının bununla sınırlı veya sadece bununla belirlenemeyecek olmakla birlikte fiziksel boyutla ilgisi var, ben bunu çeşitli yerlerde dile getirdim. illa kulaküstü ile kıyaslamak gerekmiyor, kulakiçilerin kendi içinde de boyutu büyük-küçük olanlar var. Sennheiser CX serisi ve benzerleri gibi küçük kulaklıklar arasında hiç tam anlamıyla yeterli olanına rastlayamadım. Rock Zircon da küçükler arasındadır.

    zırva yorumculardan genellikle boyutla ilgili birşey duyamıyoruz çünkü bu çıkarımı yapabilmek için önce diğer konuları tutturmak lazım. adam gerçek f/p kulaklığı alıp beğenmiyor, uyduruk kulaklığa f/p diyorsa bu çıkarımı nasıl yapacak ? akustik mafişi, minnacık birçok kulaklık piyasada sahnesi havadar diye övülüyor. küçük kulaklıkta herşeyin az olmasının bilimsel sebepleri var. bir kere bunlar mekanik yapılar, nereye kadar küçülteceksin ? ancak burada bu hadiseyi abartmamak lazım, neticede araba almıyoruz. kulaklık küçük de kulak çok mu büyük ? hoparlörü alıp kulağına dayayınca da sesin iyi gelmediğini unutmayalım, yani herşeyin her koşulda en büyüğü makul değil.

    sahne-akustik dediğimiz şey zaten sesin "boyutuyla" ilgili tamamen ve dikey-yatay olmak üzere 2 parametreden oluşuyor. frekans-enstrüman ayrımı dediğimiz seslerin birbirinden ayrışması mevzusu, aslında sağ ve sol yani stereo seslerin kulağa olan uzaklığı yani mesafe algısıdır. böylece kayıtta değişen oranlarda sağ ve sol ağırlıklı kaydedilmiş enstrümanlar 180 derece açıda daha geniş alana yayılmış olur. bunu oluşturmak yani sağ ve sol kulaklıktan gelen sesleri kulağın uzaktan duyması için de belirli bir tasarıma ihtiyaç duyuluyor ki kasa ve/veya sürücüler fiziksel olarak büyümüş oluyor. aynı şey dikey boyut yani sesin daha büyük çıkması için de geçerli. daha büyük alana yaymak istiyorsan daha büyük cihaz kullanacaksın. kulağa soktun diye fizik kurallarını değiştiremezsin.

    senin cümlen biraz tersten görür gibi olmuş. yani kulakiçi ne kadar gelişirse gelişsin olmaz gibi bir anlam çıkmış. halbuki kulakiçinin adam olması için gelişmiş olması lazım demen lazımdı. anlatmaya çalıştığım üzere boyutun etkisine katılıyorum, ancak kulaküstü için işler daha kolayken, kulakiçide tasarımın zorlaşması biri adam olur biri olmaz çıkarımına değil model dikkatli seçilmeli ve balonların üstüne atlanmamalı çıkarımına götürmeli. Audio-Technica'nın birçok modeli, Pioneer Bass Exciter serisi gibi kendi alanında başarılı ve rakiplerine göre fark yaratabilen ürünler kulakiçinde teknik bir engel olmadığını gösteriyor ve bunlar genelin aksine büyük kasalı ürünler. bazı şeyler elbette ki tesadüf değil. buraya kadar gelindiyse istenirse daha da ilerisine gidilebilir ama istenirse...

    piyasada benimle dalaşan kitle sürekli minnacık kulaklıkları birbiriyle kıyaslayıp sahnesi öyle sahnesi böyle deyip duruyorlar. ben bunların bir dönem her övdüklerini satın aldım ve bu çıkarımları yaptım. bunlar öncelikle duydukları şeyi doğru yorumlayamıyorlar. bu yüzden boyut mevzusu da onların algı dünyasına giremiyor. kulaküstünü kulakiçiyle kıyasladığı zaman kulaküstünü tercih eden başka insanlar da var ancak mevzu kulakiçilerin birbirleriyle kıyaslaması olunca sanki bu kavram yokmuş gibi davranıyorlar. bu konuyu çözecek yetenekleri olmadığı böylece ortaya çıkıyor.

    şu şarkıda şunu iyi duydum gibi şeyleri doğru bulmuyorum. eğer bir kulaklıkta bunu rahat duydum, bunu duyamadım diyorsan bunun sebebi EQ'dur. zira kulaklıkların frekans dengeleri arasında az yada çok farklar bulunur. ayrıntılı EQ kullanmayı öğrenir ve alışırsan kulaklık modellerine malettiğin birçok ses farkının frekans dengesinden kaynaklandığını görürsün. yani x kulaklığın x seslerde başarılı olması diye birşeyi ben kabul etmiyorum. kulaklıklarda belli bir standart vardır, keman istersin verir, flüt istersin verir, gitar istersin verir. bazı seslerdeki vurgu, ton farkı anlattığım frekans dengesi mevzusundan çıkıyor. bazı farklar da elbette bas-tiz başarı farkından kaynaklanıyor ancak bunlar belirli ve uç frekanslarda olur (30-60 hz baslar ve 14 khz şıkırdak tizler).

    tabii akustik genişliği bazı sesleri daha iyi duymakla alakalı zaten, dolayısıyla ne duyduğuna doğrudan etki eder ama akustiği farklı kulaklık bunu zaten herşeyde gösterir, belirli bir şeyde değil. özellikle şu şarkıda şurayı daha iyi duydum denmesini kesinlikle kabul etmem. şu şarkı, şu enstrüman için şu kulaklık iyidir, bu şarkıda bunu beğendim öbür şarkıda şunu gibisinden çok uçurma vardır ancak bunların doğru olmadığını gördüm ve biliyorum. bu kulaklık teknolojisi böyle birşey değil. bunlar ya tamamen safsata çıkıyor ya da EQ farklarından yada bir kulaklığın uç bas-tiz frekanslarındaki performansından türüyor.

    iki kulaklık arasında böyle farklardan bahsetmek, şu marka buzdolabı marulu daha iyi koruyor ama domasteslerde öbür markayı başarılı buldum demekten farksız. bu ben öyle istediğim için değil gerçek bu olduğu için böyle. kulaklıklar arasında böyle farklar yoksa ben ne yapayım ? insanlar ses konusu olunca şu kulaklık gitarları iyi versin, bu kulaklık şu müzik türüyle iyi gitsin diye baştan bir beklentiye giriyor. seslerin frekans olduğu, bu teknolojinin bir standardının olduğu, kulaklıkların birbirinden bu kadar farklılaşmayacağını istediğin kadar anlat, eğer kişi baştan hayır efendim ses konusu detaylıdır ben süpersonik kulaklarımla bu kulaklığı şu müzik türünde başarılı buldum demeye kendini sabitlemişse bunu değiştiremiyorsun.

    para mevzusuna da yanlış girdiğini düşünüyorum. özellikle Aliexpress'teki kaynağı belirsiz ürünlerin ve bazı gerçek f/p ürünlerinin desteğiyle ucuz fiyata da iyi kulaklıklar bulunabiliyor. ayrıca kulaklık piyasası yüksek fiyata en çok çöp satılan piyasadır. hatta kazığın sihirli fantezi dünyasıdır. paran olsa ne yapacaksın ? gidip kazıkçı bir firmanın 10-20 dolarlık başarılı bir ürünle aynı sesi veren ürününe 600 dolar vereceksin. değişen tek şey senin algın olacak. Sennheiser CX serisi berbat, gerçek f/p kralları hem çok daha iyi ses veriyor hem de daha ucuza satılıyor. aynı firmanın yüzlerce dolarlık ürünleri de var. kıyaslamayı doğru yap, Sennheiser'ın ucuz ürünleri tam çöp ise, aşırı pahalı ürünleri sektörde tam olarak nereye oturur ? o zaman dediğimi anlaman lazım.

    kulaklık piyasası aslında benzer fiyat aralığında çok fazla ürün dolaşarak anlaşılır. bunun başka bir yolu maalesef yok. benden tavsiye isteyip duranlara hep aynı şeyi söyledim bugüne kadar. yoksa param olsa da pahalı ürün kullanıp gerçek ses nasıl oluyormuş görsem diye birşey yok. o iş parayla olmuyor. Koss firması en ucuz ürünlerine bile kendi en yüksek teknolojisini koymaktan çekinmiyor. ayrıca dediğim gibi Aliexpress'te kazıkçılar için üretim yapan firmaların yan ürünleri dolaşıyor. neyin kaça olacağı piyasa şartlarına göre belirlenir. otomatik olarak çok param olsa da alsam dememek lazım. kapitalizm'de marka gerçeği vardır. maalesef bazı insanlar tüm gerçekleri reddedip bir markaya sırtını dayanamadan rahat edemiyorlar.

    piyasada bilmiş konuşanların ortak özelliklerinden birisi ellerinde mutlaka yüzlerce dolarlık bir veya birkaç ürün bulunmasıdır. sonra da gidip çok konuşulan bir şişirme f/p ürününü alıp fiyatına göre iyi derler. çünkü baştan kendilerini fiyat algısına göre konumlandırmışlardır. kazıklandıklarından habersiz ellerindeki pahalı ürünü merkez aldıkları için piyasadaki rakip ürünleri doğru yerlere oturtamazlar. bu hadise öyle yerlere varıyor ki, 10 dolarlık bir kulaklıkla 300 dolarlık bir kulaklığı tak çıkar yaparak değerlendirirken 300 dolarlığın daha kötü veya aynı olduğunu sen görmene rağmen o görmeyebiliyor. gerçeklerle değil inançlarla yürüyen bir piyasada herşey olur veya hiçbirşey olmaz. bu yazıyı da böyle noktalarım. kaç nokta koyacağım tamamen benim tercihimdir. buyrun bakın; . . . . istediğim kadar koyarım.
    Bu işi bilen kral birine denk geldim sonunda. Emeğine bilgilerine teşekkürler üstad. Gerçekten kafamda hep soru işareti saydığım, ben galiba bu işten anlamıyorum dediğime dair ne varsa yazıya dönmüşsün. Haksız değilmişim. Var ol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.