Şimdi Ara

Divx'i DVD'ye çevirmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba...

    Acil olarak bir divx filmi DVD'ye çevirmem gerekiyor....nero'da VCD yapabiliyorken DVD yapamıyorum...

    Başka bir program bilen var mı?



  • SBC (Smart Bitrate Control) şüphesiz en sık kullanılan ve en kaliteli sonucu alabileceğiniz encode tekniği. Genel olarak oldukça zahmetli ve uzun süre gerektiren bu işlemidir.Kullanılan Codec DivX3'tür ve DivX4 ve üzerinde bu işlem sadece Multipass olacaktır. Amaç ilk pass'de filmin analiz edilmesi 2. pass'de ise bu analiz sonuçlarından edinilen bilgiye göre sahneye göre Bitrate belirlenmesidir. DivX4 ve üzerinde bitrate değeri değişmez hep aynı kalır.Bize gereken programlar GordianKnot.0.21
    - GordianKnot.0.23 update.Bunları yükledikten sonra Olaya girebiliriz.Henüz kurmadıysanız indirdiğiniz GordianKnot 0.21 kurulum programını başlatın. Kurulum sırasında DivX Codec 3.11a'nın seçili olup DivX codec 4.*ün seçilmediğine emin olun diğer bileşenleri olduğu gibi bırakabilirsiniz.GordianKnot temel olarak oldukça basit bir program olsa da alışmak için zaman gerektiği de bir gerçek. Programın asıl amacı gerekli hesaplamaları sizin yerinize yapmak ve gerekli olan programlara tek bir pencereden ulaşmanızı sağlamak. Bu nedenle lütfen tersi söylenmedikçe işlem sırasında programı kapatmayın!
    1- SmartRipper:
    Programı çalıştırın ve Ripping penceresindeyken SmartRipper butonuna tıklayarak DVD sürücünüze yerleştirdiğiniz medyanızı sabit diskinize ripleyin.2- DVD2AVI
    SmartRipper ile işiniz bittiğinde GKnot ana penceresinden DVD2AVI butonuna tıklayın. File -> Open yolunu izleyerek riplediğiniz vob dosyalarının ilkini programa gösterin. Diğer dosyalar otomatik olarak programa eklenecektir.Klavyenizde F5 tuşuna basın ve filmi bir kaç saniye oynatın. Yan taraftaki bilgi ekranından filmin aspect ratio değerini bir kenara not alın. (16:9 veya 4:3 gibi) Esc tuşuna basın ve devam edin.File -> Save Project yolunu izleyin ve proje dosyanızı kaydedin. İşlem tamamlandığında DVD2AVi'yi kapatın ve GKnot'a geri dönün. Daha sonra sorun yaşamamak için dilerseniz programın sağ alt köşesinde ki Rename düğmesiyle projenize yeni bir isim verin.

    3- Hesaplama ve Encoding
    Programın sol alt köşesinde ki DVD2AVI kutusundan open'a tıklayın ve DVD2AVi ile yaratılan proje dosyanızı açın. Açılan ön izleme penceresinde view -> resized seçeneği işaretleyin.
    Bu pencereyi kapatmadan GKnot'a dönün ve Bitrate ekranına geçin. Codec seçiminizi DivX 3 olarak yapın ve Audio A kutusundan 128kBit/s bitrate değerini girin. Anladığınız gibi bu seçenek filminizin ses kalitesini belirleyecektir. 128kBit/s genellikle ortalama bir değerdir ve oldukça yeterlidir. Ancak sesin önemli olduğu filmlerde bu değeri 160 hatta 192 olarak girmeniz mümkün. Ancak bu değer ne kadar artarsa video için ayrılacak disk alanı o kadar küçük olacaktır. Orta bir değer bulmak için okumaya devam edin.

    Şimdi sıra DivX'imizin kaç CD olacağını hesaplatmakta. Her ne kadar düz bir hesap olsa da genellikle 90 dakika üzeri filmler için tercih edilen cd sayısı 2 dir. Ancak bazı filmlerde bu süre 120 dakikaya kadar çıkabilir. Bunu anlamanın en kolay yolu Total Size bölümünde cd nizin kapasitesini (700MB) seçin ve 1CD düğmesine tıklayın. Ses için ayrılan bölüm bu değerden otomatik olarak düşülecek ve film için ayrılan dosya boyutuna göre ortalama bir bitrate çıkarılacaktır. Örnekteki filmimiz 85 Dakika ve 128kBit/s ile ses sıkıştırmak istiyoruz ve elimizde ki cd 720MB'a kadar yazılabilir. Listede olmayan bu boyutu seçmek için Total File Size penceresinde ki MB değerini 720MB olarak elle değiştiriyoruz. Ancak tavsiyem cd yazımı aşamasında sorun yaşamamak için bu değerleri değiştirmemeniz. Bu durumda video için ayrılan bölüm 639MB olacak ve bu boyuta sığabilecek uygun video bitrate 1019 kBit/s olacaktır.
    Hesaplanan bu değerler eğer Gknot tarafından uygun bulunmazsa pencerenin en altındaki Bits/Pixel*Frame modülünde ki değer sarı veya kırmızı olacaktır. Bu değerin 0.20 ve üzeri olması tercih sebebidir. Deneme yanılma yöntemiyle uygun CD sayısını ve Audio Bitrate'i kolayca bulabilirsiniz.Uygun Bitrate hesaplandıktan sonra Resolution ekranına geçin. Input Pixel Aspect Ratio kutusunda filminizin DVD2AVI de not aldığınız Aspect değerini işaretleyin. Crop kutusuna geçin ve filmin kenarlarında ki siyah bantları kesmek için önce Smart Crop All seçeneğini işaretleyin ve AutoCrop düğmesine tıklayın. Bir süre sonra gerekli crop değerleri otomatik olarak belirlenecektir. Yukarıda ki adımdaki mantıkla Aspect Error ve Bits/Pixel*Frame kutularına dikkat ederek mümkün olan en büyük çözünürlüğü belirleyin. Genellikle bu Width değerinin 640 olması tercih sebebi olmakla birlikte kural değildir. Kaydırma çubuğunu kullanarak doğru değeri aynı mantıkla kolayca bulabilirsiniz. Eğer ilgili kutular sürekli olarak sarı veya kırmızı olarak görünüyorsa veya çözünürlük çok düşük olduysa kaliteyi düşürmemek için Bitrate ekranına dönün ve CD sayısını arttırın.

    Arka planda açık olan ön izleme penceresine geri dönün ve Save & Encode düğmesine tıklayın.Açılan pencerede ki ayarların aşağıda ki gibi görünmesini sağlayın ve bu ekranda ki Save & Encode düğmesine tıklayın. .AVS uzantılı dosyanızı sabit diskinize kaydedin.

    Bu adımdan sonra açılan pencerede herhangi bir değişiklik yapmadan Add Job to Encoding Queue düğmesine tıklayın. Gelen diyaloga Yes diyerek encode işlemini başlatın. İşlem sırasında nandub ve virtualdub adlı uygulamalar çalıştırılacaktır. Bu nedenle kesinlikle işlem tamamlanmadan Gknot uygulamasını kapatmayın. İşlem süresi sisteminize göre 6-12 saat arası olabilir. İşlem sonunda Vob2Audio ile ses dosyanızı virtualdub yardımıyla divx dosyanıza ekleyebilirsiniz

    not:divxplanet forum'dan alıntıdır.




  • ii de divx i dvd ye çevirince o kaybolan görüntü kalitesi geri gelmez ki...
  • Amacım görüntü kalitesi değil...Sadece dvdplayer'da oynatabilmem için gerekli...

    Efshane;

    Teşekkür ederim...

    Anlatılan yol Divx'i dvd'ye çevirmek di mi? sakın tersi olmasın...
  • uzun sürüyormu bu işlem
  • Hala yapamadım ki...

    Yukarıdaki yöntem yanlış...
  • Orada divx'i dvd yapmanın yolu diye yazıyordu. ben de kopyalayıp hemen buraya yapıştırdım. hiç kendim denemedim.
  • Gitiim dükkana 30 milyon verdim orjinalini aldım...

    Beni maymuna çevirdiler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.