Şimdi Ara

Evlerdeki ses yalitimina zorunluluk gelmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu satinaldigim ikinci ev. Ses konusundaki hassasligim aslinda ilk evimde olustu. Evde yalniz yasadigimdan hic gurultu yapmazdim ve gelen sesleri belli sure sonra dinler oldum. Her katta 4 daire vardi. Ozellikle yan komsumun nefes alip vermesi bile duyuluyordu. Su tesisatlari berbatti. Sifon sesleri ve mutfaktaki musluk seslerinden uykularimdan irkilerek uyanirdim.

    Evi sattim kurtuldum derken yeni aldigim evin ust katinda iki canavar var evde top dahi oynaniyor. Allahtan esim ses konusunda duyarsiz kolay uykuya daliyor ama ben onceki evimden dolayi cok hassas oldum. Yurume sesleri bile evde zonkluyor.

    Bugun bu durumla ilgili gezinirken asagidaki linki gordum. Avrupa birligi uyum kapaaminda evlere ses yalitimi zorunlu hale geliyormus. Gercekten gec kalinmis bir uygulama. Evler o kadar inceki insan evinde misafir gibi oturuyor. Umursamayanda cok gurultu yapiyor.

    Babamlarin uskudarda mustakil bir evi var. Bu apartman hayatini gorunce o evin degerini o kadar net anladimki.

    Neyseki sesler 12den sonra olmuyor. Neler okudum bugun sabahlara kadar giciklik olsun diye gurultu yapanlar oluyormus. Cok sukur o durumlari yasamadik.

    Insanin sagligini cok kotu bozuyor bu durumlar

    http://www.istanbulajansi.ist/haber/ses-yalitim-ozellikli-malzemeler-zorunlu-hale-geliyor/53469

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Aynı durum bizde de var, üst kattan çekilen sifon sesleri geliyor, yürüme sesleri geliyor. Yaptıkları her şeyi anlayabiliyorum. Gece sifon çekiliyor sanki bizim evde biri çekmiş gibi oluyor çok sinir bozucu. Evlerinin kapılarını kilitliyorlar bizim kapı açılıyor sanıyorum o derece. Ne yapabilirim onu da bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alt alttaki adam tuvaletin kapısını kapattığında bile uyanıyorum. keşke yasa olsa sese karşı çok hassaslaştım artık.
  • Bizim yalıtım zaten kötüydü, yandaki komşu inşaat yaptı evin içinde dahada kötü oldu. Duvarı mı yıktı ne yaptı anlamıyorum ki. Hadi konuşmanın bana gelmesini önemsemezsin anlarımda sövüyorum resmen duyuyor hiç mi alınmıyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarı ile yeni inşaatlarda da ses yalıtım problemi var.Bir inşaat mühendisi bilgi verebilirse sevinirim.

    Üniversite'de okurken de bu ses probleminden çok çektim,ailemleyim şimdi mecburen evin oturma odasında kalıyorum ve sorunlar devam ediyor.Trafik gürültüsü,üst katta ayağını sert sert vuran komşu,sabahın 8inde geyik muhabbeti yapanlar.

    Kendi evimde yatak odası olarak kullandığım bir odanın duvarlarına ses yalıtımı yapılıp üstüne sıva boya yapılabiliyor mu zemin dahil olmak üzere? Bilgisi olan var mı?
  • Valla herkes de var ayni sikintilar demekki. Ben 10cm tasyunu cektiricem yatakodasina en azindan yari yariya kesilecektir. Deneyim size tecrubemi aktaricam oncesi ve sonrasi olarak gorsellerle. Ev fiyatlari yeterince sisiriyor bari hakkini vererek yapsalar su evleri.



    O parke cekilmeden titresimi emecek sungerler konulsaydi simdi guzelim asma tavandan olmayacaktim.



    Avrupa birligi kriterlerini geregi bari insanca rahat rahat evimizde yasasak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mimarlik ogrencis olarak soyle bir aciklama yapayim. Evlerde cogu kucuk muteahitin yaptigi evlerde duvarlar geleneksel tugla ile orulur. İc duvar dis duvar sadece tuglanin kalinligi farkeder. Kimi muteahit ise malzemeden calmayip, dis duvarlari ve dairelerin ortak duvarlarini gazbeton ile orer. Gazbetonun genel anlamda isi ve ses yalitimi daha iyidir.



    Bunlar disinda cogu %70-80 evde ses yalitimi namina bir sey yoktur zaten. Sebebi de standartlarin olmamasi pek tabi.



    Cozum ise evin icten tasyunu kaplanmasi olabilir. İsi yalitiminiz da kat ve kat artar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15m2 odanin sadece tavani icin 1500 tl istediler acaba cokmu



    5cm 150 yogunluklu tasyunu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu davaya 3 kere ev değiştirdim ben be, yine de rahata eremedim. Kesin çözüm mezar galiba... müstakil ev rahat olur dedik, en beteri o çıktı. Müstakil oturan insanlarda ekstra bir rahatlık genişlik oluyor galiba, daha çok gürültü yapıyorlardı, piçi sussa iti susmuyor, her hafta sonu yan komşunun mangal rakı partisini çekiyoruz, geleni gideni bitmiyor herifleri... şimdiki evim en üst kattabe katta iki daire var, nispeten rahatım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sesten dolayı uyuyamıyorsan önerim kulak tıkacıdır. En azından sadece kendi nefes alış verişini duyarsın.

    askerde otifileks çam tipi kulak tıkacı kullandım horlayanların sesini bile bayağı azaltıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.