Şimdi Ara

sizce renault19 yakıt tüketimi nasıl?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
10.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • renault19lara cimri araba derler yakıt tüketiminde,ben yeni bir tane aldım benzinli ama tam olarak bulamadım ne yaktığını,eğer yardımcı olacak arkadaşlar mesaj atarsa sevinirim,cevap lütfen



  • 1999 - 2005 yılları arasında R19 - 1.6e kullandım. Uzun yolda 6,5 - 7 lt / 100 km cıvarı bir ortalama tutturmak çok zor olmuyordu.
    NOT : Bahsettiğim değer otomobilde 4 yetişkin varken,kış şartlarında alnımıştır.Otomobil o an için 100,000 km idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exposure -- 20 Şubat 2007; 14:12:17 >
  • benim araba 1,4 enjeksiyonlu rni modeli,bir bilgin var mı tüketimi hakkında şehiriçinde,lpg ye geçeyimmi diye düşünüyorum cevap yazarsan sevinirim aslında
  • LPG'ye geçip geçmemek senin bileceğin iş. çünkü LPG'nin de aynı eurodiesel gibi bildik ve kaliteli olanını almadığın sürece sana faydası yerine çok daha büyük zararı olacaktır.bu bir...

    ikincisi eğer arabanı çoğunlukla şehir içinde kullancaksan,yani motor gücüne ve yüksek devirlerdeki çekişe fazla ihtiyacın olmaycaksa, ve daha da önemlisi arabayı tepe tepe kullancaksan taktır lLPGyi..

    Çünkü LPG sistemleri türkiye'de henüz tam olarak oturuşmuş değil (ne ürün,ne servis,ne de yakıt kalitesi anlamında) ve motora çok da "friendly" olmadığı bir gerçek. o yüzden LPG'yi taktırıp, kendini amorti ettirip, ekonomisinin faydasını (kaldı ki LPG'li olup da hiç problem yaşamayan araç çok az duydum,gördüm..) göremeden satma durumun olacaksa hiç bozma arabanın orijinalliğini..Bu benim fikrim..

    senin aracın 1.4 enjeksiyonlu ise yanılmıyosam 75 BG ve 940 kg cıvarındaki kasa için ortalama performans sunacaktır.
    (Tork değeri aklımda yok ama bulabilirsem edit'lerim. Ama kendi aracımın 140 Nm'lik torku olduğunu göz önüne alırsak bu araçta da 120 Nm civarı (üç aşağı beş yukarı) tork bulunuyor diyebiliriz. Yeterlidir..)

    Şu da bir gerçek ki "benzini araç değil şoför yakar.." derler..Bu yüzden çok agresif ya da aşırı yumuşak (yani devirsiz,boğucu) bir kullanım stilin yoksa bu motor seni LPG'den uzak tutmaya yetecektir kanaatindeyim.

    Tüketim değeri için yorumda bulunmak istemiyorum, daha doğrusu net bir değer veremiyorum..Ama dediğim koşulları göz önünde bulundurursan otomobilinden optimum performans - tüketim - fayda sınırları içinde yararlanabilirsin..İster LPG'li , ister benzinli...

    Umarım yardımcı olabilmişimdir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exposure -- 20 Şubat 2007; 19:32:54 >




  • lpg hakkında bir önceki mesajda verilen bilgiler doğru değil.
    örnek:
    quote:

    LPG'ye geçip geçmemek senin bileceğin iş. çünkü LPG'nin de aynı eurodiesel gibi bildik ve kaliteli olanını almadığın sürece sana faydası yerine çok daha büyük zararı olacaktır.bu bir...


    ben r19 16 karbüratörlü olanını lpg uygulayarak kullandım. şehir içi 0.18 şehir dışı 0.12 ykr yakıyordu. ancak araç konforlu olmasına rağmen başarılı bir motora sahip değil bana göre. lpg den oluşan beygir kaybıyla birlikte keyif vermiyordu uzun yolda.
  • walla kardeş ben 1,6 karbüratörlüsünü lpg li olarak 2,5 kullandım ben çok memnundum. 2006 Aralıkta değiştirdim lpg fiyatı şimdikiyle aynı idi.bence çok fazla güç kaybıda yoktu. şehir içi yalnız İstanbul' da 185 ykr, şehir dışı 110 ykr yakıyordu. üstelik öyle az yaksın diye dikkat etmeden basıyordum anlıycan.
    Lpg taktırmanı tavsiye ederim ama kaliteli olsun. her zaman Aygaz eurolpg kullanıyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremeclioIII -- 20 Şubat 2007; 20:08:44 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tamay_aytam

    lpg hakkında bir önceki mesajda verilen bilgiler doğru değil.
    örnek:
    quote:

    LPG'ye geçip geçmemek senin bileceğin iş. çünkü LPG'nin de aynı eurodiesel gibi bildik ve kaliteli olanını almadığın sürece sana faydası yerine çok daha büyük zararı olacaktır.bu bir...


    ben r19 16 karbüratörlü olanını lpg uygulayarak kullandım. şehir içi 0.18 şehir dışı 0.12 ykr yakıyordu. ancak araç konforlu olmasına rağmen başarılı bir motora sahip değil bana göre. lpg den oluşan beygir kaybıyla birlikte keyif vermiyordu uzun yolda.




    bahsedilen araç karbüratörlü deği,enjeksiyonlul!! dikkat..
    kaldı ki kaliteli LPG kullanmazsan araca zarar vereceğini iddia ediyorum




  • ben zaten dikkat ettim. onun için model belirttim referans olsun da arkadaş yararlansın diye. tüpraş ın ürettiği lpg hangi aşamada kalite farkına uğruyor?
  • 1.4 reno 19a sakın olaki tüp taktırmayın biz taktırdık yüzlerce kez pişmanız.forumdada var şikayetci olanlar. gazdan ayağını çeker çekmez stop ediyor.stop edincede direksiyon kazık oluyor frenler boşalıyor.kırmızı ışıkta nerdeyse vuruyordum öndekine bi kaç kez.biz söktürmeyi düşünüyoruz.ağırlık fazla olunca motor küçük olduğundan benzinli kadar yakıyor zaten.
  • reno 19 ve konfor kelimeleri yan yana bile yakışmıyor. 98 reno19 da var bende 97 doğan slx de iki tane 19 verseler değişmem doğanla.
  • hocam ne yakıyordu aracın da o kadar yaktı canını,benzinli olarak soruyorum 100 kmde ne yakıyordu mesela,ben ekonomik bir araç olduğunu düşünüyorum
    quote:

    Orjinalden alıntı: mustik61

    1.4 reno 19a sakın olaki tüp taktırmayın biz taktırdık yüzlerce kez pişmanız.forumdada var şikayetci olanlar. gazdan ayağını çeker çekmez stop ediyor.stop edincede direksiyon kazık oluyor frenler boşalıyor.kırmızı ışıkta nerdeyse vuruyordum öndekine bi kaç kez.biz söktürmeyi düşünüyoruz.ağırlık fazla olunca motor küçük olduğundan benzinli kadar yakıyor zaten.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: doktorbean

    hocam ne yakıyordu aracın da o kadar yaktı canını,benzinli olarak soruyorum 100 kmde ne yakıyordu mesela,ben ekonomik bir araç olduğunu düşünüyorum



    4 kişi antalyaya gitti geldi fethiyeden 400 km yaklaşık gidiş geliş.80 lira gaz yaktı. aynı yolu doğan 45-50 liraya 5 kişiyle gidip geliyor.motor küçük olduğu için fazla yakıyor.benzinde olsa bitmiştik zaten kesin 120 yakardı.şehir içinde tek kişi 15 kuruş ama 4 kişi olunca birden gazda bile olsa 25 kuruşa vuruyor. senin anlıcan ailen büyükse 2 kişiden fazla bineceksen alma.alırsanda sakın tüp taktırma stop edip duruyor.konfor olarakta kesinlikle berbat bi araç koltuğuna koltuk denmez.
  • kardeş korkuttun beni şimdi,ben severek aldım bu arabayı bana da hoş geliyor hala ama yakıt fazla geldi söylediğine bakarsak,benzinle 150-200 arası diye düşünmüştüm ne diyorsun,bujiler ve hava filtresi yeni şu an,valla cevabına göre lpg ye dönebilirim mecburen
  • quote:

    Orjinalden alıntı: doktorbean

    kardeş korkuttun beni şimdi,ben severek aldım bu arabayı bana da hoş geliyor hala ama yakıt fazla geldi söylediğine bakarsak,benzinle 150-200 arası diye düşünmüştüm ne diyorsun,bujiler ve hava filtresi yeni şu an,valla cevabına göre lpg ye dönebilirim mecburen


    benzinde 200 altına anca şehirler arasında ve çok hafifken düşer.şehir içindede 250yi biraz geçer.ama tek veya 2 kişi varken.arka koltuğu çok geniştir ama oraya 3 kişi binerse taşıyamaz.garip bi araba yani.1.4 motor kesinlikle yetersiz kalıyor.fazla kişi bindirmeden fazla basmadan benzinde devam et sakın tüp taktırma.tüplede 150 yakıyor zaten pek bi kazancı yok tüpün hemde arabadan nefret ediyorsun tüplüyken durmadan stop edip gazcısı motorcusu çare bulamayınca.




  • 1.4 motoru benzin ile kullanan var mı ?
    Şehir içi litre olarak ne yakıyorsunuz
  • Konu hortlamışmı sene 2007 den masallah 1.4 e ler yakıtı ıyı benım ılk arabamdı reno 19 Europa 1.6 karburatorluydu ama benımkı 96 modeldı yınede cok asırı bır yakıtı yoktu
  • Konuyu hortlatmaya geldim. R19 1.4 karburatörlü aracım var, LPGli. Araç 100kmde (uzun yol) 10 litreden fazla yakıyor. Bakımdan geçirdim, hava yağ benzin filtreleri değiştim, yağını castrol 10w40 yeniledim, bişi değişmedi. Avans ayarı yaptırsam faydası olur mu? Bir de araç soğuk çalışmada zorlanıyor, kışın 4 veya 5. marşta çalışıyor, yazın sıkıntı yok. Tavsiyesi olan var mı?

  • Hortlatalım bence de. Benim 19 Europa 1.6 ie hatchback. Geçen yıl Haziran ayında aldım. Bu yıl tüp tankını yeniledim Mayıs ayında. Aynı zamanda filtre yağ değişimleri de yapıldı. Klima açık illa ki de 10 litreyi geçiyor. Şöyle ki 250 liralık gaz aldım 10,59 TL ye. Yaklaşık 24 litre lpg yani. 230 kilometrelerde uyarı verdi. Klima kullanmasam belki 9 litrelere denk gelirdi. Bizim araçlarda manyetik kaptör soketi denen bir zımbırtı var. Bunun sık değiştiğini söyleyebilirim. Yaz günü 10 km yol yapmanıza, boşa atmamanıza rağmen diyelim vites küçültürken ya da ayağı gazdan biraz çekince motor stop etmesi çok rastladığım bir şey. Bu zımbırtıyı değiştirince düzeldi. Bir senede iki kez değiştirdim. Buna dikkat edin. Servisi 2021 yazında 100 iraya taktı, 2022 ocak ayında gene yaptı. Yedek parçacıdan 30 liraya alıp elektrikçi arkadaşa taktırdım. Aklınızda bulunsun. Bu pahalılıkta gene de otogaz ile idare edeceğiz.

    Marş motoruna bir baktırın derim. Rölanti düşük kalıyor olabilir, ona da bir baktırın. Akünün durumu da önemli tabii ki. Otogaz servisi genelde 10000 km de bakım yaptırdığınız zaman bize de bir uğrayın. Otogazın bir kafası var onu değiştirelim demişti. Filtre görevi gören bir alet gibi düşünün. Geçen yıl 80 lira idi. Bu yıl tabii uçmuştur fiyatı.

    Herkese keyifli sürüşler.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.