Şimdi Ara

Asus Crosshair IV Hero - Yeni Bios

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Asus sitesinde yeni bios eklenmiş. Indirip deneyenler buraya deneyimlerini belirtebilir mi? Ben ancak akşam bakabileceğim

    OC ve stabilite anlamında bir gelişme olmuştur umarım.


    Description
    CROSSHAIR VI HERO BIOS 0902
    Improve system stability

    File Size
    5.61 MBytes



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 14 Mart 2017; 11:59:43 >



  • B350 plus için baktım yeni bios yok henüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer öyleyse beklemedeyiz. Bu biosla işlemciyi test edebilenler sonuçları bizimle de paylaşırsa memnun oluruz.
  • Merhaba arkadaşlar, işletim sistemini yeniledim driverleri kurdum. Yeni bios gelmiş onuda hemen yükleyivereyim dedim. Windows ortamında biosu güncellerken elektrikler gitti, şu anda monitöre hiç görüntü gelmiyor. Bu anakart ile başına bu şekilde gelen veya bu durum için ne yapmak gerek, tavsiyede bulunacak birileri varmı acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CombatGT kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.



    İleri seviye bi anakartınız var. Mutlaka bi çözüm bulunabilir diye düşünmek ilk akla gelen şey olmalı.



    İnternetten gorduğum kadarıyla bios pilinin çıkarılması cmos clear jumpere kullanılması gibi iki şeye rastladım.



    Amacım teknik yardım değil bu yüzden bu şekilde bi çozumu uygulayın diyemem. Başıma gelmediği için.



    Sadece yardımcı olabilme adına bi yol gösterme olabilir. Diğer arkadaşların tavsiyelerinden sonra teknik servis yerine başka Bi duşunceniz varsa bu iki yol internette tavsiye ediliyor.



    Maksat dayanışma. Tekrardan geçmiş olsun. Sizden daha çok şu yeni bios sonucunu merak edenlerdenim. Umarım en kısa zamanda sorun çözülür. Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CombatGT kullanıcısına yanıt
    İşte bu lanet olasıca aptal elektrik kesintileri, voltaj dalgalanmaları için en acilinden online ups tavsiye ediyorum.Allah yardımcınız olsun.
  • CombatGT kullanıcısına yanıt
    Asuslarda usb bios flashback vardı. usb flash diskin içine bios dosyasını atıp belirtilen usb portuna takarak biosu kurtarabiliyorsun. bellği fat32 yapmakta da yarar var.https://www.youtube.com/watch?v=Mi1qDB6BLaU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 14 Mart 2017; 23:20:33 >
  • Merhaba arkadaşlar, sorunum için cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

    Buraya sorunuma yazmadan önce anakart kitapçığını yalayıp yuttum resmen ve internette bios ile alakalı ne kadar video varsa seyretmiştim.

    Bu anakart için flash belleğe C6H.CAB olarak bios dosyamızı kopyalıyoruz ve arkadaşımızın yazdığı gibi flash belleğimiz fat32 formatında olması gerekiyor. Bilgisayar kapalıyken arka kısımda bulunan ve üzerinde bios yazan usb ye flash belleği takıyoruz ve biraz üst kısmında bios yazan düğmeye 3 sn basılı tutuyoruz ve düğme üzerinde mavi bir ışık yanıp sönmeye başlıyor. Mavi ışık söndüğünde bios yükleme işi bitmiş demektir.

    Ben bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayar yine açılmamıştı ve anakartı servise göndermeden birde buraya yazayım belki başına böyle bir durum gelmiş olan varsa yardımı dokunur diye düşündüm ve yazımı yazdıktan sonra bilgisayarın güç düğmesini de kapatarak yattım.

    Şimdi kalktım ve anakartı sökmeden şu bilgisayarı bir daha açayım dedim ve ne göreyim bios güncellenmiş olarak karşıma geldi ve derin bir ohhh çektim. Valla burdan bir arkadaş bilgisayarı kendi haline bırakın deseydi inanmazdım neyseki sorunum çözüldü.

    İnşallah bu elektrik kesintileri durumu kimsenin başına gelmez, tez zamanda UPS edinmek lazım.




  • sırf elektrik kesintisi mevzusu yüzünden gigabyte'a yöneliyorum senelerdir. ülkenin haline bakınca dual değil üzerinde 4 tane backup bios çipi olan anakart almak lazım :D
  • CombatGT kullanıcısına yanıt
    Selam, yukarıda bir arkadaş daha önermiş, USB üzerinden biosu kurtarabilirsin. USB ye ilgili dosyayı koyup, kartın arka tarafında bunun için özel olan USB girişine belleği takman gerekiyor, hangisi olduğuna anakart kitapçığından bakabilirsin. aşağıda özet olarak bulduğum uygulamayı(ing)yazıyorum.

    1) Download latest BIOS

    2) Format a USB drive in FAT32

    3) Copy the .CAP file to the USB and rename it C6H.CAP

    4) Turn off your Computer

    5) Insert the USB drive into the USB Port labeled BIOS

    6) Hold down the BIOS button until it starts blinking blue (if it stops after 3 blinks your FUBAR)

    8) If the light is no longer on or blinking your good to take out the drive, and turn on your computer.
  • Akşam bilg. kasasında baya bir değişiklik yaptığım için yeni biosu çok kısa deneyebildim. Üstte yer alan H110i Gtx radyatörünü, ön tarafa monte ettim. Ayrıca corsair fanlarını çıkartıp 14cm NOCTUA NF-A14 PWM fanlarını taktım. Push and Pull yaptığım için 4 fan kullanıyorum, 4 fanı y kablolar ile corsair link'e bağladım böylece link üzerinden kontrol edebiliyorum hepsini. Corsair fanlarını da devirlerini düşürüp üste taktım içerideki sıcak havayı dışarı vermek için.
    Bu şekilde soğutma perf. artar diyordum ancak bir değişiklik olmadı, sadece sessizlik anlamında bir gelişme oldu . Bu şekilde deneyeceklere bilgi vermiş olayım bari.

    Noctua fanlar'a çok yeterli akım gitmiyor olabilir diye düşünüyorum, sizin görüşünüz var mıdır bu konuda? Fanlar performans ayarında 900 devir civarı çalışıyorlar şu anda ama 1500 devire kadar çıkmaları lazım normalde. Belki ikisini corsair linke, diğer ikisini direkt anakarta takar tekrar denerim.

    Bu arada yeni Bios'u kısa da olsa deneme şansım oldu. Benim gördüğüm önceki biosa göre performans anlamında bir fark bulunmuyor. Ancak internette bir çok kişi önceki bioslardaki sorunu (Bios'un takılı kalması - Bios Brick problemi) nedeniyle bu biosun çıktığını iletmiş, yani mutlaka kurulması lazım deniyor. Ben bios brick problemi yaşamadım, yaşayanlar ise biosun sürekli kendi kendine update yapmaya çalışıp takıldığı gibi bilgiler vermişler. Özellikle SOC değeri 1.2 üzerine çıktığında problem oluyormuş. Daha iyi bilenler bilgi verirse sevinirim. :)

    Benim 0902 biosu ile yaptığım denemede, eski biosdaki ile aynı sonuçları aldım. 4100 Mhz OC 1.45V ile rahat oluyor, DDR3200 Cl14 olarak ramler çalışıyor. 4.200 Mhz denememde (1.48v) CPU-z benchmark yapıyor ancak cinebench yaparken yine reset attı. Benchmark sonuçları aynı gibi duruyor.

    Bu akşam daha fazla kurcalayabilirim, bu arada farklı denemeler yapanlar olursa bilgi verirse sevinirim.




  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Hocam ramleri 3200 de çalıştırmak için ne kadar voltaj verdiniz? Ben 3000mhz için 1.35v verdim manuel sistem açılmadı, zamanlamaları otomatikte bıraktım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lacano kullanıcısına yanıt
    Ramler manuel ayarda 1.35v. olarak çalışıyor. Aşağıda timingleri de görebilirsin. Diğer ryzen için sistem ve oyun testlerim de imzadaki linkte yer alıyor


    Asus Crosshair IV Hero - Yeni Bios
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuhano

    Ramler manuel ayarda 1.35v. olarak çalışıyor. Aşağıda timingleri de görebilirsin. Diğer ryzen için sistem ve oyun testlerim de imzadaki linkte yer alıyor


    Asus Crosshair IV Hero - Yeni Bios

    Eyvallah hocam çok sağol, eve gidince yeni biosla birdaha deniyeyim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.