Şimdi Ara

samsung 27 inc monitör oyunlarda siyahlaşma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar sorunumu şöyle belirteyim. 3 gün önce ( SAMSUNG LC27F390FHMXUF CURVED 27 INC) model numaralı ürünü satın aldım. genel olarak fps oyunları oynuyorum csgo ve fiffa 17 oynarken daha çok belirginleşen ( şöyle anlatmam daha uygun olur ) fifada oyuncu koştururken mesela arkasında siyah bir gölgesi beliriyor bu sürekli oluyor. nesnelerin gölgesimi oluyor nasıl oluyor tam olarak anlamıyorum. cs godada aynı sorun map içinde bulunan kutuların boxların etrafını izlerken yanlarında görünen siyahlıklar tabi ani olarak geliyor gidiyor. bunun sebebi nedir çözümü nedir bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirin. müsait oldugumda resim eklemeye calısacagım teşekkürler iyi forumlar



  • Monitörün tazeleme oranı 60Hz olarak görünüyor ki bu da hızlı oyunlarda 'Gölgelenme' denilen olaya sebebiyet verebilir. Ayrıca büyük ekran büyüyüp çözünürlük aynı kaldıkça bu durum daha fazla rahatsız etmeye başlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pir

    Monitörün tazeleme oranı 60Hz olarak görünüyor ki bu da hızlı oyunlarda 'Gölgelenme' denilen olaya sebebiyet verebilir. Ayrıca büyük ekran büyüyüp çözünürlük aynı kaldıkça bu durum daha fazla rahatsız etmeye başlar.

    anladım teşekkür ediyorum. bunun bir çözümü varmıdır ? yani azaltmak falan ?
  • monitör ayarlarından tepki süresini ayarlayın standart- hızlı ve en hızlı ayarlarından uygun olanını seçin

    yani ghosting sorunu gibi bir şey olabilir.
  • Merhaba sorun düzeldi mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roquish06

    Merhaba sorun düzeldi mi ?

    merhaba sorun düzelmedi. onunla beraber yaşıyorum :)
  • adler1 kullanıcısına yanıt
    Acaba sorun bulutlan ma olabilir mi ?

    Alıntıdır.

    Bulutlanma ekranın karanlık anlarında bir tür çıkan bulut kümelerinden ibarettir. Genelde Işıklı ortamlarda bunu farkedemezsiniz. Ancak ışıkları kapatıp gece film yada oyun izlediğinizde karanlık anlarda ekranın çeşitli noktalarında hafif yada ağır derecede bulutlanma lekeleri görüyorsanız ekranınızda bulutlanma var demektir.
    Nasıl tespit edilir?

    Öncelikle ekranın bulunduğu odaya ışık girmeyecek şekilde yapın. (Perdeleri felan kapatın tabi gece yapmanız gerektiğini söylememe gerek yok dimi) Sonra ekrandaki aydınlatma seviyesini (contrast) tamamen yüksek seviyeye çekin. Bir film açın sonra bu filmin karanlık bir anında (ekranın tamamen karardığı geçişler sırasında) yada filmin sonunda jenerik yazıları sırasında ekranınıza bakın. Eğer ekranınızın sağ ve sol üst köşelerinde hafif yada ağır derecede bir ışık izi yoğunluğu görüyorsanız evet bulutlanma sorununuz var demektir.

    Neden oluşur?

    Bu sorun genelde ekranın panel kalitesine bağlı olarak değişen bir sorundur. Eğer garanti süresi içersinde ekranınızda bu sorunun gözünüzü rahatsız edecek seviyede olduğunu düşünürseniz garanti hakkınızı kullanabilirsiniz. Yeni ürünlerdede bu sorun olabilir sadece şans işidir. Bazı ekranlarda bu sorun hiç yokken bazı ekranlarda üstelik en kaliteli olduğunu iddia eden markalarda bile bu sorun baş gösterebilir. Tam tersi adı şanı duyulmamış markalarda bu sorunda olmayabilir. Dediğim gibi tamamen şans işidir. İşçilik kalitesine bağlıdır.

    Başka bir nedenide ışık yanığından oluşur. Eğer ekranınıza saatlerce bir resimde bırakırsanız ekran yanığı dediğimiz bir olay oluşur bu genelde Plazma türlerinin kronik sorunudur. O yüzden hareketli ekran koruyucuları kullanmayı ihmal etmeyin. LED'lerde bu ekran yanığı sorunu çok az oluşur.
    samsung 27 inc monitör oyunlarda siyahlaşma sorunu
    samsung 27 inc monitör oyunlarda siyahlaşma sorunu


    Veya Tearing olabilir mi yani bunlardan birisi mi dediğin sorun ?

    Alıntıdır.

    Oyun oynarken yaşanan en büyük sorun Tearing dediğimiz ekranın yırtılmasıdır. Bu sorunu hazırlamış olduğumuz bu videoda anlatmıştık: Tearing Nedir ? Tearing’in nedeni, bilgisayarınızın saniyede ekrana yansıttığı kare oranına ekranın yetişememesidir. Kasa ve monitörü ele alalım. Kasanızdaki ekran kartı çok güçlü ve saniyede ekrana 120 kare gönderebiliyor. Fakat monitörünüz 60 Hertz. Bu da demek oluyor ki monitörünüz en fazla saniyede 60 kare gösterebilir. Hal böyle olunca monitör daha bir kareyi çizerken ekran kartı ikinci kareyi bunun yarısında yolluyor. Sonuç olarak monitör gelen yeni kareyi işleme alınca yarıda kalan kare ile yeni kare arasında bir yırtılma gerçekleşiyor. Bu örnekte olduğunu gibi:
    samsung 27 inc monitör oyunlarda siyahlaşma sorunu

    Bu sorunu çözmek için ise Vertical Sync devreye giriyor. Vertical Sync, ekran kartından ne kadar yüksek kare gelirse gelsin, bunu monitörün Hz değerine limitliyor. Böylece Tearing ortadan kalkıyor. Kalkıyor kalkmasına ama V-Sync her zaman çözüm olmuyor zira bazı durumlarda ekran kartı saniyede 60 kare veya üstü görüntü veremiyor. Bu gibi durumlarda da stuttering dediğimiz tutukluk ve takılma sorunları ortaya çıkabiliyor.


    Monitörün freesync desteğini kullanıyormusun birde fps sabitlemeyi felan denedin mi ?




  • sıkıntılı bir durum monitörlerdeki şu sorunları çözemediler gitti
  • ekran kartim freesync destekli degil muhtemelen 60 kareden daha fazla goruntu verememesinden kaynakli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.