Şimdi Ara

999+ Kitap okudum ben cahiller !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda özellikle sosyal medyada insanların tartışmaları kazanmak adına başvurdukları ilkel yöntem. Usulünce tartışmak varken (ki zaten tartışma kelimesi tartmak'tan türetilmiştir. Ama bizim insanımızda bir şeyleri kanıtlamak, ispat etmekten öteye gidememiştir orası ayrı) neden böyle; "Yok efendim ben üniversite mezunuyum! Vay efendim ben 300+ kitap okudum! Ben zibilyon tane ülke gezdim cahiller! İşte bunlar koyunlar! İşte evet diyen kesim! İşte hayır diyen kesim!" gibisinden ucuz polemiklere girilir ki?

    999+ Kitap okudum ben cahiller !

    -Maalesef insanımız kavramları ve onların kapsadığı anlamları bilmekten çok uzak.

    -Şekilcilik almış başını gitmiş. Bir işin özünü kapmaktansa, o işi gösteriş için yapar hale gelmişiz.

    -Fikirleri tartma adabımız yok. Şimdi sizden bir şey isteyeceğim. Gözlerinizi kapatın ve "Tartışma" kelimesini düşünün. Birbirini ezmeye çalışan, kanıt sevdasına düşmüş fikir yobazı silüetler belirdi değil mi zihninizde?
    Yazık...

    -Diğer bir sorunumuz ötekileştirme. Genelde buna siyaseti alet ederiz. İçimizdeki kin ve öfkeyi bu yolla atarız. Çünkü modern dünya bize istediğimizi dövme, sakat bırakma, öldürme hakkı vermez. Biz de yapay hedefler oluşturup o hedeflere kin kusarak gideririz bu hayvanî yönümüzü. Halbuki insan olmayı denesek ne stres kalacak ne keder. Buluttan nem kapıp birbirimizi yemeye bayılıyoruz.

    Son olarak şunu söylemek istiyorum, kitap okumak çok güzel şey. Bunu inkar etmiyorum. Ama kimisi aşk acısından okur, kimisi başka bir perspektif görmek için okur, kimisi hitabet için okur, kimisi bilgi için, kimisi yobazlığını sağlama almak için sistemli bir şekilde tek taraflı yayın organlarını okur, kimi insanı küçük düşürmek için... Her ne olursa olsun, kitaplar okunsun arkadaşım. Benim kavgam bunlarla değil. Benim kavgam insanların neyi neden yaptığını bilmemesi...

    Okumak cahilliği alır, eşeklik bâkî kalır. diyerek sonlandırmak istiyorum. Mektep insanı âlim yapmaz. Tüm bunlar bilge insanlar için araçtır, amaç değil.







  • "Yaşınızın yanına 2 sıfır koyun okuduğum kitap sayısana yakın rakama ulaşırsınız" şimdi burada sorun şu ki 0 yaşında olamayacaklarına göre o halde 1 yaş varsayarak 2 sıfır koyalım ve 100e ulaşalım. Bu durumda 100 bir rakam değil sayı olmuş olur.
    (Diğer durumlar içinde bu geçerli)

    Keşke biraz da matematik adına kendine bir şeyler katsaymış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kostokss -- 10 Mart 2017; 17:14:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de ishalken osurabiliyom



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FBI open dı door -- 10 Mart 2017; 17:15:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne buyuk basari




    Kiz olsam kesin sana verirdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11 52 7 -- 10 Mart 2017; 17:21:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    İçeriği okur musun lütfen?
  • Rurounius kullanıcısına yanıt
    Erkek olsaydim yine sana verirdim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rurounius kullanıcısına yanıt
    Okudum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 52 7 kullanıcısına yanıt
  • Bu gene iyi. Benim tartıştığım kişiler küfür,hakaret vs. diye başlıyor direk ve de adres filan isteyerek bitiriyorlar.
  • Doğan, Şahin ya da Tofaşk'ın önünde çekilmiş bi foto geldi gözümün önüne sebepsizce.
  • Caahalll seni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cahil insanla tartışmayın, önce sizi kendi seviyesine çeker, sonra da tecrübesiyle yener. Mark Twain'in ünlü sözü.
  • O zaman birkaç tane de benden.

    Ne kadar söylersen söyle,bütün bildiğin karşıdakinin anladığı kadardır.

    Cahil bilmediğinin farkında değildir. Bu nedenle öğrenemeyecektir ve tartışmak da yersizdir.

    Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim

    Cahil insanla tartışmayın. Dışarıdan bakan hanginizin cahil olduğunu asla anlamaz.


    Ama aslında cahil demek istemiyorum. Çünkü cahillik eğitilebilinir bir durum. Bugün bilmediğimiz birçok şey var ve biz onlara karşı köküne kadar cahiliz.
    Yoz, Yobaz ve Sabitfikir kavramları daha isabetli olur kanaatindeyim.
  • Narsisizm epidemisi katlanarak artmaya devam ediyor. Kendini beğenme ve bireyci hayat tarzı ne yazık ki bazı toplumların sonunu hazırlayacak. PISA ve OECD raporlarını incelediğimizde ülkemizde okuduğunu anlama oranı cidden düşük. Hatta ülke genelinde düzenli kitap okuyan pek insan yok. Bu ülkede aldığı yarım yamalak eğitim ile övünmek cidden bir acizlik göstergesi bana kalırsa, çünkü Türkiye eğitimde yerlerde sürünüyor. Yıllardır uluslararası alanda akademik başarı artmıyor ama okullarda notlar şişiriliyor ve Öğrencilere gereksiz bir özsaygı aşılanıyor. Sosyal medya, televizyon ve diğer medya organları aracılığıyla insanlarımız gitgide daha narsist oluyor. İnsanların Kendilerine güvenleri artıyor fakat bununla çelişkili olarak kaygıları da artıyor. PISA raporlarına göre ise Singapur okuma, matematik, fen gibi alanlarda dünyada 1. sırada. Amerika da üniversitelerde yapılan araştırmalarda Asya kökenli üniversite öğrencilerinın kendilerine güvenleri çok düşük fakat en başarılı olanlar yine Asyalılar. Çünkü adamlarda bir kollektiflik bilinci var. Kendi benliğini öne çıkartmıyorlar. Mandarin Çincesinde ve Tayvanca da "özsaygı" kelimesinin bir karşılığı dahi yok. Adamlar tüm dünyaya teknoloji pazarlarken dünyayı şekillendirirken ve üretirken bununla böbürlenmiyorlar. Burada ise yüksek teknoloji üretemeyen, inşaat sektörü dışında ekonomik faaliyeti bulunmayan bir ülkede adamın teki çıkıp şu kadar kitap okudum şöyle şeyler yaptım diye sosyal medyadan gövde gösterisi yapıyor. Bu kadar sebepsiz yere kendini beğenmek hamakatlıktır. Sosyal medya siteleri de baştan aşağı cinselliğin prim yaptığı, insanların eksikliği ile alay edilen çöplükler oldu. Herkes gerçek hayattaki kişilikleriyle çelişen karakterler çiziyor. Kimse samimi değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevermore__ -- 10 Mart 2017; 17:58:29 >




  • Mükemmel tesbitler. Var ol usta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rurounius

    O zaman birkaç tane de benden.

    Ne kadar söylersen söyle,bütün bildiğin karşıdakinin anladığı kadardır.

    Cahil bilmediğinin farkında değildir. Bu nedenle öğrenemeyecektir ve tartışmak da yersizdir.

    Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim

    Cahil insanla tartışmayın. Dışarıdan bakan hanginizin cahil olduğunu asla anlamaz.


    Ama aslında cahil demek istemiyorum. Çünkü cahillik eğitilebilinir bir durum. Bugün bilmediğimiz birçok şey var ve biz onlara karşı köküne kadar cahiliz.
    Yoz, Yobaz ve Sabitfikir kavramları daha isabetli olur kanaatindeyim.

    dediğin gibi eğitilebilir ve bizde başkalarına göre cahiliz. ama öyleleri var ki eğitimle bile bu sorun çözülmez. ne kadar çok okusak, araştırsak da bir konuda cahil kalabiliyoruz. bunlar tam tersi bilse dahi inatçılık yüzünden beyaza siyah demekte ısrarcılar. o yüzden insan biraz dinleyici olacak. ancak o zaman cahillik yenilir. bu olmayınca bir taraflarını da yırtsan sorun çözülmüyor. insanın yapısı, kültürü gibi nedenlerden bu cahillik her zaman olacaktır.




  • Ne kadar kitap okuduğun değil ne anladığın nasıl anladığın önemli



    Okumak tek başına bir şey ifade etmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Alim bazı şeyleri bilir, cahil her şeyi..." demiş Ahmet Hamdi.
  • Katılıyorum. İnatçılık oluyor çoğu zaman.

    Bazen çok eğitimli (okuldan bahsetmiyorum) bi insan görüyorum. Açık fikirli, saygılı. Ama gün geliyor, o adam da yobazlaşıyor. Eskiden a düşüncesi ya da b düşüncesi tarafında değilken kendini bi tarafa hapsetmek zorunda hissediyor. Buna ney sebep oluyor bilmiyorum. Özellikle ya çok toyken ya da ilerleyen yaşlarda insanlar kendilerini bi ideolojiye kitlemek zorunda hissediyor. Sanırım güvende olma hissiyle açıklayabilirim. Ama bu açıklama yine de yetersiz geliyor.
  • seker1adam kullanıcısına yanıt
    Öyle elbette. Mesela Montaigne'i ele alalım. Montaigne bize müthiş bir bakış açısı ve üst düzey bir imbikten akmış özlü düşünceler bırakmıştır. Kendisi bi yazısında aşağı yukarı şuna benzer bir ifade kullanır; "İnsanlar benim çok kitap okuduğumu zanneder. Aslında çok kitap okumam. Kitaplarımın birçoğunu açmadım bile. Ama okuduğum bir şey olursa da onun üzerine saatlerce düşünürüm. Bazen içimdeki diğer kişiyi çağırır, onunla sohbet eder, tartışırım."

    Buna benzer bir şeyler söylüyordu. Şimdi hicret halinde olduğum için kitabı bulup birebir alıntılama şansım olmadı.
    Montaigne aristokrat bir aileden geliyordu. Kendisine has mütevazi bi odası vardı. Aristokratlık ona çok şey kazandırsa da, kendisinin kendisine kazandırdıklarının yanında tüm bunlar hiçbir şeydi. Eğitim budur işte. Sürekli düşünsel manada kendine tohumlar ekmek ve onlarla birlikte büyümek.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.