Şimdi Ara

Nintendo Switch Ölü Piksel Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. Birçoğumuz büyük bir heyecanla Nintendo Switch'i beklerken bu sabırsızlığın içine biraz da olsa endişe girmedi değil. Etrafta dönen ölü piksel muhabbetleri aldı başını gitti. Şu videoyu bırakayım:
    https://www.youtube.com/watch?v=Cb-srOfRqNc

    Bu video "cryptdlg" adlı kullanıcı tarafından zaten daha önceden yayınlandı. Asıl mevzu video değil, asıl mevzu Nintendo'nun etrafta dönen şikayetlere karşı aldığı tavır:
    "Nintendo, en sık karşılaşılan – öyle ki sadece Reddit’te 2000’den fazla gönderi girilmiş- ölü piksel sorunlarını bir kusur olarak görmediğini açıkladı. Hatta Nintendo geri ödeme yapmama kararı aldı. Nintendo’nun Birleşik Krallık destek sayfasında bir müşterisine şöyle cevap vermiş:"

    Az sayıda sıkışmış veya ölü piksel LCD ekranların bir özelliğidir. Bunlar normaldir ve bir kusur olarak düşünülmemelidir.


    Muhtemelen yukarıdaki video kadar ağır bir sorun yaşarsak iade talebini kabul ederler. Ama az sorun yaşarsak "her ne kadar rahatsız edici olursa olsun" iade kabul edeceğe benzemiyorlar. En azından şimdilik.







  • Aslında kanun olarakta sanırım belli bir orana kadar ölü pikselde değişim olmuyor fakat monitörlerde genelde Vatan gibi yerler en ufak bir ölü pikselde geri iade alıyor.

    Bu konuda yurt dışında Amazon da çok iyi. En ufak bir ölü pikselde geri iade alıyorlar.

    A+ kategori ekran kullansalar bu ekranlarda bile ölü piksel sorunu nadirde olsa oluyor. Fakat ekranın orta bölümünde asla olmaması lazım. Eğer orta bölümünde ölü piksel olsa A+ sınıfı bir panelde, o panel kesin değişir. Demek ki kullandıkları paneller A+ değil. A-... Ki onda bile en fazla ortada 1 ölü piksel kabul ediliyor ekranın ortasında.

    Hatta B sınıfı panel bile kullanmış olabilirler.
    http://www.magictouch.com/Lcd_grade.html

    Edit: Yani Demek istediğim A+ bir panel hatta A panel filan kullansalar, eğer ekranın ortasında ölü piksel var ise değiştirmek mecburiyetindeler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 9 Mart 2017; 18:59:52 >




  • iARDAs İ kullanıcısına yanıt
    Amazon kısmında çok haklısınız hocam. Direk Nintendo ile aşık atmamız mümkün değil. Ama Amazon aracılığıyla alırsak switchi, hiçbir sorun kalmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.