Şimdi Ara

Dikkat dolandırıcı ! Sahibinden uyanık satıcı . Dacia duster 4x4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DUSTER 4x4 DİZEL 110 HP
    İlan No: 405259237
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-dacia-duster-4x4-dizel-110-hp-405259237/detay

    Noter satışından önce 35.000 tl aracın ipoteğini kaldırmak için para istedi. Vermeyince kapora istedi. Aracı satmaya niyeti yok . Paranızı kaptırmayın arkadaşlar , aman dikkat !



  • Geçmiş olsun. Duster piyasasını bilmiyorum ama fiyati yüksek gibi geldi?
  • nerden anladın dolandırıcı olduğunu ? adamın demekki borcu var kredisini kapatıp satacak. sen yanaşmayınca başkasından borç alacaktır seninde ciddiyetini görmek için kapora istemiştir.

    araba orda sahibinorda ne dolandırıcısı ?

    adam telefonda kapora mı istedi de dolandırıcı oldu ?
  • Kapora isteyince dolandırıcı oluyormuş.peki
  • Borcunu kapatacağı bankadan yazı alıp parayı verebilirsin, o yazı da bankanın borcu kapatarak araç rehinini kaldıracağını taahhüt eder.
  • Uzak durun borcu harcı olmayan birsuru ilan var satışa hazır. Onlardan birini alin.
  • Bu işlem için para elden verilmez ki babasının oğlu değil niye güvensin. Bankaya gidilip resmi olarak yapılır işlemler.

    Edit: Yıl olmuş 2017 hala galeri önünde çekilmiş plaka gizli resimler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbaros Hayreddin -- 8 Mart 2017; 20:44:18 >
  • ben uzak dururum bu işlerden, borcu varsa var kendisi kapatsın öyle satsın, kapatamıyorsa da altından kalkamayacağı yükün altına yatmasaymış
  • arabanın tavanına da şekil olsun diye ek bagaj taktırmış. siz de taktırın ve böyle gezin. bu tavandaki bagaj var ya arabanın hem beygir gücünü hem de yol tutuşunu yüzde elli artırıyormuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Experimentation

    ben uzak dururum bu işlerden, borcu varsa var kendisi kapatsın öyle satsın, kapatamıyorsa da altından kalkamayacağı yükün altına yatmasaymış

    ne alakası var belki de adamın güzel bir işi vardı işini kaybetti satmak zorunda para bulabilmek için? kaçımız trink nakit parayla borçsuz harçsız araba alabiliyor?
  • İlanda plakasını gizleyen adamdan araba alınmaz..
  • riskli işler bunlar. ilan sahibini savunanlar kendileri böyle bir alışverişe girer mi? böyle bir ticaret şekli yok. parayı verirsin arabayı alırsın. alıcıyı ilgilendirmez kredi borcu. araç bu haliyle satışa müsait değil.
  • Kimse büyük konuşmasın benim de başıma geldi. Her şey insanlar için 2 günde 180 derece değişebiliyor insan hayatı. Bankaya gidip rehini kaldırıp satışı veriyorsunuz gayet basit birkaç işlemle. Ha elden veriyim vs derseniz dolandırılma ihtimaliniz yüksek tabi.
  • Barbaros Hayreddin kullanıcısına yanıt
    büyük konuşmakla ilgisi yok ki. böyle bir ticaret risklidir. benim de tanıdığım, birbirini çocukluktan beri tanıyan iki adam birbirine girdi böyle bir alış satış işinden.

    birisi kredi çekip duraktan taksi aldı. plaka araba hepsi içinde. 6 ay geçmeden ben bu işi yapmayacağım diye belediyede işe başladı. kredi borcu duruyor. arabayı satılığa çıkardı tam yaz sezonu başlayacak tanıdığı birisi ben bari alayım kredisini kapatsın dedi. yeni alacak olan kişiyle bankaya gitmişler adam bunun kredi borcunu kapatmış tam şoförler odasına gidecekler satıcı kişi eşim kızdı ben vazgeçtim demiş. senin parayı yeniden kredi çekip ödeyeceğim vs diye yan çizmiş. yeni alıcı çocukluktan beri tanıdığı elemanı vuracaktı bu yüzden. bunlar gereksiz riskli işler. iki tanıdık bu hale geliyorsa birbirini tanımayan insanlar tabi ki şüpheyle bakacaktır böyle bir işe.

    ne kadar iyi niyetle olursa olsun ben böyle bir alışveriş yapmam.




  • Alıcı işi bilmezse her şey gelir tabi başına. Sözleşme gibi bir şey yapılıyor aracın satışı yapılması şartıyla para hesaba geçiyor borç kapatılıyor ve satış gerçekleşiyor. Borcu kapatıp satıştan vazgeçtim diyemiyor yani satan kişi. İşin içinde öyle bir ihtimal olan satışa kimse bulaşmaz zaten.
  • Barbaros Hayreddin kullanıcısına yanıt
    adam sana borcunu kapattırıp arabanın satışını vermedikten sonra o sözleşmeyle istediğin mahkemeye git hakkını alana kadar 3-4 sene sürünürsün burası Türkiye. boş senede imza atıp "napacak canımı mı alacak" diyen adamlarla dolu. Mahkemelerin hali ortada. bundan cesaret alan bayiler bile üretim hatalı sevkiyatta başına iş gelmiş arabayı sıfır diye satıp yıllarca alan kişileri mahkemelerde süründürüyor. yeni Türkiye böyle. eşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın.
  • Tanımadığınız adamın kredi borcu için bankaya git, 35 bin tl borcunu öde...yahu olmaz ya, adam arabayı sana satmadı, kaçtı, oyaladı vs ne yapacaksınız, adamı mı vuracaksınız?? Yada mahkemeye veripdemi çözüm bulacaksınız...dertsiz başınıza dert almayın, sstıcıyı savunanlarda eminşm bu şekilde bir araç almaz gerçi böyle bir araç satış şeklide yok.
  • 2011 de aldığım megane bankaya kredili borcu vardi bankadan kendim kapattim dekontu aldim araba 3 gun bende kaldi notere yetisemedik ondan sonra gidip satışı aldım. Genç bi kizcazdi odeyememis. Hayat bu olabilir boyle durumlar. Tabi biraz kumar tarafi da var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aaguler

    Borcunu kapatacağı bankadan yazı alıp parayı verebilirsin, o yazı da bankanın borcu kapatarak araç rehinini kaldıracağını taahhüt eder.

    Aynen öyle paraya "Shell" koyma diyorlar aracı aldığın an para araç sahibine geçiyor almazsanız sizde kalıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL


    quote:

    Orijinalden alıntı: aaguler

    Borcunu kapatacağı bankadan yazı alıp parayı verebilirsin, o yazı da bankanın borcu kapatarak araç rehinini kaldıracağını taahhüt eder.

    Aynen öyle paraya "Shell" koyma diyorlar aracı aldığın an para araç sahibine geçiyor almazsanız sizde kalıyor

    'ŞERH' koymak demek istediniz galiba.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.