Şimdi Ara

369. Dönem [Kasım 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.070
Cevap
69
Favori
681.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • marjinalite_ kullanıcısına yanıt
    gelir arkadaşım dert etme gelmezse ptt ye gidip tc no verirsin yolluk paranı alırsın.acemi birliğin neresi çıkarsa oraya gidebilmen için bilet parası yatırıyorlar.
  • askerde görev almak
    arkadaşlar askerde herkes görev almak ister başlıca görevler koğuşçu silahçı depocu yazıcı yemekhaneci kantinci vb. gittiğiniz birliklerde farklı alanlarda da görevlendirme olabilir. öncelikle görev almak için hemen gider gitmez atlamayın önce bir iki hafta ortamı gözlemleyin hangi görevi alanlar nöbet tutuyor veya tutmuyor çünkü usta birliğinde akşam olsada uyusak diyeceksiniz.
  • skycell92 S kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin ne zaman aciklanmisti? Beklemedeyiz bir an once aciklansa da rahatlasak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • InsignAce kullanıcısına yanıt
    hangi tarih te açıklanıyorsa o tarihte açıklanmıştı ne bir gün erken ne bir gün fazla. bazı arkadaşlar o gün sisteme girip neresi çıktığını göremeyecekler bende yazmıyordu.ben askerlik şubesine gidip ordan öğrendim yada şubeyi arayıp öğrenebilirsiniz.
  • skycell92 S kullanıcısına yanıt
    Askerde alıcağımız tüm giysilerin rengi haki yeşili olmak zorunda mı
    bere ve eldiven askeriye vermiyor mu ?
  • seyhan. kullanıcısına yanıt
    o senin birliğin belli olunca belli olur piyade haki renk giyer. havacılar sanırım siyah yada lacivert iç çamaşırı giyiyor diye biliyorum. bere eldiven vermiyolar sen alıyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skycell92

    Merhaba arkadaşlar 365. dönem / kısa dönem askerliğimi yaptım.bende sizler gibi geçen yıl bugünlerde heyecanlı bir şekilde neresi çıkacak diye bekliyordum ve bulabildiğim forum vb. yerlerden askerliğin nasıl olduğunu araştırıyordum.öncelikle şunu söylemeliyim kışın gitmeniz çok büyük avantaj 1- günler kısa 2 - kar yağarsa yerde buzlanma olursa eğitimler azalıyor. acemi birliğiniz çok rahat yerler olucak ben izmir narlıderede yaptım.usta birliğimi kırklareli de tamamladım. trakya bölgesine gideceklere şimdiden tavsiyem 2 çift içlik alın çünkü hava - 15 leri görüyor. polar tarzı bere ve eldiven almamanızı öneririm.örme olursa daha iyi ısıtır. eldiven ve berelerde çift katlı olanlar satılıyor üşümemeniz için en iyisini alın. ve birde boyunluk alın ben polar olanı aldım başka bulamadım. çoraplarınız havlu çorap olsun bir iki tanede ince çorap olabilir acemi birliğinizde hava o kadar da soğuk olmayacak o dönemde ince olanları giyersiniz.acemi birliğine giderken bere ve eldiven götürmemezlik yapmayın çünkü sabah çok erken kalkacağınız için dışarıda soğuk havayı hissedeceksiniz.bot için keçe tabanlık alın ,acemi birliğinde botları deneyerek alıyorsunuz orda tabanlığıda götürün takın öyle deneyip alın sonra ayağınızı sıkmasın zira nasır oluşur sıkmasada nasır oluşacak :)sormak istediğiniz bir şey olursa burdan yardımcı olurum.

    Verdiğin bilgiler için sağol yararlı olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Askerliğin gereğini emir-komuta içerisinde elbet yapacağız.Bazen dondurucu soğukta nöbette tutacağız, eğitim programımız gerektiriyorsa aç-susuz da kalacağız.Yasa ve yönetmelikler çevçevesinde emir alacağız, asteğmen olursak emir de vereceğiz. Ancak sırf kendini tatmin için, devrecilik adı altında sırf alt devreyim diye eziyet etmeye, haybeye askerliğimi zindan etmeye kalkan üst devre erler olursa başımın derde girmesinden korkuyorum.Yaşım 29 böyle muameleleri çekemem umarım devreciliğin olduğu bir birliğe düşmem.Er'in er'e karşı devrecilik yapması kadar(rutin emir-komuta içinde olmayan, kişisel tatmin için olandan bahsediyorum) bir garabet olamaz.Allah nasip ederde asteğmen çıkarsa bu anlattığım olaya gücüm yettiğince müsade etmeyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürşat alp -- 9 Ekim 2017; 19:33:19 >
  • skycell92 S kullanıcısına yanıt
    kasım'da kısa dönem gidicem ben de. acemi'de her yerde verilenler aynı mıdır, birlikten birliğe değişir mi, havlu, şort, terlik, traş köpüğü askı gibi şeyleri götürüp ağırlık olsun istemiyorum.
    kesin verilenleri bilip minimum eşya götürmek istiyorum acemiye.
  • Arkadaşlar bende pttkart vardı bana tekrar gelmez değil mi elimdekini kullanırım ?
  • kürşat alp K kullanıcısına yanıt
    dostum bende askere gittiğimde 26 yaşındaydım bu dediğin olaylar acemi birliğinde olmayacak usta birliğinde biraz olabilir ama zaten hepsi sana abi hocam olarak seslenecekler sende çok sivri çıkışlar yapmadan orta yolu bulup bi şekilde durumu idare edeceksin.bize hiç bir zaman sen bunu yap sen bunu yapcaksın demiolardı yasça bizden küçüklerdi bize abi sabah bunları yapıyoruz gel yardım et diyolardı hafta sonları şunları yapıyoruz gibisinden yaklaşıolar.sonra sen işi öğreniyosun onlar işten çekiliyo sen yapıyosun sonra senin altın geliyo sende ona öğretiyosun o şekilde gidiyo.
  • 365 kd olarak askerliğimi tamamladım. Geçen sene Kasım celbiydim yani. Ankara o zamanlar çok soğuk oluyor. Bir çok kişinin acemiliği Ankara olucaktır.
  • Alper Sönmez kullanıcısına yanıt
    kesin olarak şort terlik havlu veriolar. askı 2 tane götürmende yarar var biri kamuflaj için diğeri spor kıyafetlerin için. traş köpüğü ve traç bıçağını kaliteli al uzun süre kullan. mach 3 en iyisi. tabi bazı yerler direk girer girmez bunları veriyor ama ben kullanmadım.diş macunu diş fırçası da unutmayın.
  • skycell92 S kullanıcısına yanıt
    bu arada havlu biraz kısa yani plaj havlusu ebatlarına yakın .
  • PTT Kart nedir arkadaşlar ? Ne işe yarar ?



    Ben de kasım celbinde gidiyorum nasipse fakat bana askerlik şubesinden ne PTT kart geleceği ne de buna benzer bir şey söylenmemişti. Nedir o ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marjinalite_ kullanıcısına yanıt
    acemi birliğine gitmen için otobüs bilet parası yatırır devlet.
  • skycell92 S kullanıcısına yanıt
    Kasım celbi 2. grubun dezavantajı var mı ya. Çok korkuyorum 2 grup çıkacak diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Qua_®

    Arkadaşlar herkese selam bende kasımda askerim kısmetse benim sorum e devlet ile alakalı ilk e devlete girdiğimde sevk öncesi hazırlık formuna ulaşamadım askerlik şubesine yönlendiriyordu bende gittim askerlik şubesinde sevk öncesi hazırlık işlemlerimi yaptım ama belgede 24 saat sonra e devlette görünmesi gerekir yazıyor bende görünmedi askerlik şubesine gittim sorun yok kasımda askersin dediler bende e devleti biraz kurcalamaya başladım durum belgesi filan yazıyordu bastım indirdi bilgisayara 30 eylüle kadar sevk öncesi hazırlık işlemleri yapılması gerekiyor yazıyordu bu inen belgede bana askerlik şubesinden verilen kağıttada yazıyordu aynı kağıt zaten askerlik şubesine gittiğimde sevk öncesi hazırlık işlemini yapmışlardı elimde form duruyor bende gitmedim tekrar şimdi e devletten sülüse bakmaya çalışıyorum bana şu hatayı veriyor acaba e devleti kurcalarken sevk öncesi hazırlık işlemini iptal mi ettim bu işlem iptal ediliyor mu aklıma takıldı yardımcı olurmusunuz ?





    Arkadaşlar kasım 2017 yedek subay adayı olarak başvuru yaptım ancak 30 eylüle kadar sevk öncesi hazırlık işlemi yapılması gerekiyormuş e devletten , ancak bende e devlette aynı arkadaşımızın attığı ssdeki hatayla karşılaştım bi sıkıntı olmaz dimi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Brockman kullanıcısına yanıt
    Sevk zamanı yaklaştığı için sorgulama ekranı kapatılmış olabilir. Bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
  • Brockman kullanıcısına yanıt
    Askerlik şubedeki işimiz bittikten sonra e-devletten herhangi birşey yapacak mıydık? Ben sorduğumda görev yeriniz belli olunca PTT'ye gidip yol parasını alacaksınız o kadar demişlerdi, kafam karıştı şimdi. Bende yedek subay adayıyım bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.