Şimdi Ara

Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler elimde geçen yıl almış olduğum ama bir iki kez kasama kullanabilmek maksadı ile taktığım evga gtx980 ti classfied 6gb ekran kartımı bir türlü kullanamadım. Oyun oynayalım dedik oyuna girer girmez kasılma ve donmalar yaşadım. Driver güncelledim olmadı bios güncelledim olmadı sorun nedir çözemedim bir türlü. Ayrıyetten 3d Mark 11 Extreme testine tabi tuttum sonuç rezalet tek kelimeyle... Akabinde evganın 970 modelini aldım Test sonuçlarına bakın. Velhasıl amazondan alınmış olan bu kart 1 yıl boyunca kutusunda öylecene beklettim ne de olsa 3 yıl garantisi var dedik. Bugün vektrona gittim bir inceleme yapmaları için rica ettim sağ olsunlar kırmadılar. Ne deseler beğenirsiniz kart çatır çatır çalışıyor gta V tek kelimeyle mükemmel oynuyorum dedi. Şaştım kaldım. Sistemim ise hani kötüde değil orta üst sınıf. 4690K / 16 Gb 1600mhz Ram / Asus Deluxe-Dual z87 Anakart / 1200W SilverStone Gold Psu ... Ne yapmam gerekiyor, darboğazmı yapıyor servise mi göndermem gerekiyor bu durumda ... Yardımcı olurmusunuz bu garip durumuma ...

    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_GuNeS -- 8 Mart 2017; 11:29:3 >



  • Merhabalar

    Vektron kartı denedi ve bir sorun olmadığını saptadı dediniz lakin bunu gözünüzle gördünüz mü ? Kart şuanda onlarda mı hala yoksa sizde mi ? 3D Mark 11 ile onlar da bench yaptı mı acaba ? Yaptıysalar skoru paylaşır mısınız ? Hangi sürücüyü kullandıklarını sordunuz mu ?

    İşletim sisteminiz nedir ? Windows 10 ? Eğer öyleyse cihaz için sürücü güncellemeyi kapatın, Driver Sweeper ya da Display Driver Uninstaller'ı download edin. Nvidia son sürüm (hot fixli olan 378.77 ve 1080 serisi çıkmadan önceki en stabil sürüm olan 368.22'yi download edin)

    Driverı kaldırın tamamen eklentileriyle beraber restart atın kalıntıları da kaldırın tekrar restart atın sonrasında internet bağlantınızı kesin ki W10 durduk yere salça olup sürücüyü download etmeye kalkmasın arka planda. Sonrasında driver sweeper ile temizleyin Nvidia sürücülerini ya da DDU ile hangisi seçerseniz seçin seçim sizin.

    Sonrasında restart atıp bütün Nvidia klasörlerinin temizlendiğine emin olun. Son bir kez daha sweeper ile kontrol edin kalıntı var mı yok mu diye. Bir restart daha atıp 368.22'yi yükleyin.

    Sonrasında bench alın ve düzelme olup olmadığına bakın aynı zamanda AFTERBURNER ile birlikte saat hızlarını takip edin. Debug modea girip ya da başka bir sorun sebebiyle 2d clocklara hızın sabitlenmediğine emin olursunuz böylece.

    Bu şekilde deneme yapın değişiklik olursa çözüm bulundu demektir olmazsa aynı adımları tekrar edip kaldırın ve yukarıda belirttiğim diğer driverı yükleyin.


    Sisteminiz kart için son derece yeterli. Sol tarafta görülen skorlar 2d saat hızıyla alınmış gibi gözüküyor. Eğer ortada donanımsal bir sorun yoksa bu şekilde bir çözüm ortaya çıkacaktır.

    Bu adımları deneyin sonrasına bakalım.
  • Tek tek cevaplayım hocam.

    * Hayır gözümle görmedim.
    * Kart şuan bende. Günübirlik teslim edip aldım.
    * 3D mark ile onlar test yapmadı sadece Gta V oynadıklarını ve sorun olmadığını belirttiler.
    * Hangi sürücüyü kullandıklarını sormadım ama kullandıkları sistemi sordum. 2600K z77 Chipsetli anakart ve 8 Gb Ram ile test etmişler.
    * İşletim sistemim W10
    * Dediklerinizi harfiyyen yaptıktan sonra durum hakkında bilgi veririm Hocam.

    Tekrardan bilgilendirme için minnettarım hocam eksik olmayın ... İstanbulda olsaydınız birşeyler ikram etmek isterdim. Şimdilik sağlıcakla ...
  • Gözünüzle görmediğiniz için ben Vektron gibi burada fake hesap açıp benden aldığı ayarlara fake hesaplarıyla yanıt vermeye çalışan amatörlük abidesi bir firmanın söylemini referans alamayacağım. O yüzden sordum siz gördünüz mü diye, görsel paylaşımları da yok zaten...

    Haliyle ben onların hiçbir söylemini ne doğru kabul edebilirim ne de ciddiye alabilirim. Daha önce kutusundan bile çıkarmadıkları ürünler için benzeri söylemlerini de çok gördük burada. Vektron ve rezalet yazınca google üzerinden epey sonuca ulaşırsınız. Şimdi de tekrar tekrar linklemeyelim :)

    Bu yüzden bizzat siz deneme yapın yol gösterdiğim şekilde ki sorunu saptayalım ve olasılıkları birer birer eleyelim.

    Rica ederim ne demek lafı bile olmaz, geçmiş olsun ve kolay gelsin.
  • 500 puanlık bir artış söz konusu oldu ama sonuç aynı hocam ReZaLeT ... Daha öncesinde Orjinal BluRay 1080P MKV Dosyalarını açıp tutuk tutuk oynatıyordu. Şimdi ise 1080P dosyalarını açıp oynatıyor amma velakin Orjinal 4K 2160P MKV Dosyalarını açıp tutuk tutuk oynatıyor. Şaştım kaldım.

    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_GuNeS -- 5 Mart 2017; 10:26:40 >
  • Yurt içi garanti böyle bir şey işte. Deneyim sahibi oldukça daha iyi anlaşılır. Servise gönderin arıza varsa da size yok diye geri yollarlar. Hatta 3 kez yollarsın sonuç aynı. 3. kez de firmanın Türkiye temsilcisine ulaşabilirseniz ya oradan baskı yaptırarak yada durumu evgaya yazarak çözüm sağlayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogmatik -- 5 Mart 2017; 11:43:25 >
  • İlk yazımda açıklamıştım ama hiçbir paylaşım yapmamışsınız. Sadece skoru paylaşmak sorunu analiz etmeyi sağlamaz. Afterburner ile her şeyi kontrol edip paylaşın demiştim biraz daha açıklayayım. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız tekrar sorabilirsiniz.

    Öncelikle Windows üzerinden güç seçeneklerine gidip Yüksek Performans'ı seçin test öncesinde.

    https://www.msi.com/page/afterburner##downloads
    http://download.msi.com/uti_exe/vga/MSIAfterburnerSetup.zip


    Afterburner kullanın saat hızı, sıcaklık, fps, güç, gpu kullanım yüzdesi, cpu kullanım yüzdelerini ve sıcaklık değerlerini sol üst tarafta listeletin. İngilizce olarak: gpu temperature, gpu usages, power, core clock, memory clock, memory usage, framerate, cpu temp cpu usage. seçenekleri aktif olsun.

    Bunu yapmak için;
    Afterburner içinden Monitoring sekmesine gidip bunların üzerine teker teker tıklayıp akabinde Show in On-Screen Display'i işaretleyeceksiniz alt taraftan ve bir diğerine geçip bu adımları tamamlayacaksınız. Bu şekilde yaptıktan sonra Screen Capture sekmesine geçin.

    Screen Capture'ın sağında yer alan kısma tıklayıp bir tuşa basın ve o tuş sizin ss almanızı sağlayacak bundan sonra. Numpad üzerinden + - ideal bunun için. Onun hemen alt kısmında yer alan Screenshots Folder bölümüne Masaüstünde özel bir SS klasörü yaratıp orayı linkletin Browse üzerinden seçim yaparak.

    Böylece ssleriniz oraya kaydedilecek.


    Heaven ile bench alın.

    https://unigine.com/products/benchmarks/heaven/

    Ayarları aşağıdaki gibi yapın.

    Preset: Custom
    API: DX11
    Quality: Ultra
    Tessellation: Extreme
    Stereo 3D:Disabled
    Monitors: Single
    Anti-aliasing:x8
    Fullscreen: İşaretli
    Res: 1920x1080

    https://www.techpowerup.com/realtemp/

    ile de extra bir şekilde işlemci sıcaklık değerlerini kontrol ettirin arka planda.

    Bu sonuçların ve değerlerin ekran görüntüsünü alarak paylaşın. Saat hızlarından sıcaklıklara kadar her şey gözüksün ki ortada bir sorun varsa bu şekilde gözükmesi sağlansın.

    Bir de kasanızın fotoğrafını atabilir misiniz ? Ekran kartı gözükecek şekilde.

    Bol şanslar.
  • Hocam driveri silip tekrardan kurdum ve son son bir test yapayım dedim. Ana !... Ne Görüm ?

    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?

    Tabi ben şok !... Bu arada diğer değerleri almayı yine becereme (: Ama içimde bir mutluluk vardı kart normal bir skor verdi dedim içimden. Netcen diğer değerleri vur dibine dedik amma yanlış etmişiz. Taa ki sabah tekrardan test edene kadar ....

    Ve Sonuç ...

    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?

    Sanırım istemiş olduğunuz değerler de bunlardı. Becerebildiysem ...
    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?

    2 defa Unigine Heaven Testi uyguladım ikiside farklı sonuç verdi 3D Mark 11 Testinde olduğu gibi ...

    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_GuNeS -- 7 Mart 2017; 8:26:45 >
  • Sanırım neredeyse aynı kartı kullanıyoruz. Ben kesinlikle OC falan yapmadan 7500 civarı skorlar aldığımı net bir şekilde hatırlıyorum.
  • İstediğim şekilde olmamış ben detaylıca güzelce anlattım EKRANda görmek istiyorum o değerleri show-in on screen display ayarını bu yüzden vurguladım.


    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Bunu bir önceki mesajda istediğim bütün her adıma uygulayacaksınız. Heaven ile bench alırken de bunu tekrar edin tek bench almayın peşi sıra 3 bench alın ve test bitince skor gözükürken ekranda da bu değerler gözüküyor olsun.

    İlk skor normal ve olması gerektiği gibi lakin sonrasında yine bir şeyler ters gitmiş. Stabilite sorunu mevcut ya da gözünüzden kaçan bir detay var.

    Driverı söylediğim şekilde mi kaldırdınız ? Detaylı ve adım adım şekilde yazdım orada. İşin bu kısmı mühim üzerine kurmaya çalışıyorsanız bazen bu tarz sorunlar yaşanabilir. O yüzden öncelikle bu noktadaki açıklamamı tekrar detaylıca okuyup harfiyen yaptğınıza emin olun.

    Program ekle kaldıra girip oradan Nvidia driverını bulup screenshot alır mısınız ? Zira W10 ayarlarınız yapılandırılmadıysa driverı kendi kendine update edip eski sürüme çekebiliyor. İşlemciniz üzerinde OC mevcut mu ? Varsa ne boyutta ?

    Realtemp görüntüsü istemiştim benchler alınırken arkada çalışsın bittiğinde atın demiştim.

    http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
    https://www.maxon.net/en/products/cinebench/

    cpuz ve cinebench yükleyin, realtemp açık olsun bench sekmesine gidin bench cpu tuşuna basarak bench alın ve bunu 3 kez tekrar edip 3 skoru birden ssleyin. Aynı anda sıcaklıklar da gözüksün.

    Sonra Cinebench yükleyin ve çalıştırın. Sol taraftan File tuşuna basın advanced benchmark seçeneğini işaretleyin.

    Hem CPU hem CPU Single core skoru alın RUN tuşuna basarak. Arka planda hiçbir uygulama çalışmasın bu testler esnasında her şey kapalı olsun.

    Akabinde bunları yine realtemp ekranıyla beraber gözükecek şekilde paylaşın bakalım işlemcimiz stabil mi istikrarsız sonuçların kaynağını saptayalım.

    Bir de kasa içi fotoğraf rica ettim sizden kontrol etmem gereken bir şey var ekran kartınız gözükecek şekilde çekin lütfen.

    Anakart modeliniz nedir ? Bios update yaptınız mı son zamanlarda ? Alternatif çözüm olarak skorlar tatmin edici çıkmazsa bios update yapılabilir ve sonrasında işlemci üzerinde oc olmaksızın testlere bir kez daha bakılabilir.

    Güç kaynağınız neydi ? Sisteminizde kaç adet hdd, fan vs mevcut bir de bunu kontrol edip hesaplayarak güç kaynağının ihtiyaç duyulan gücü karşılayabileceğinden emin olalım.

    Ekran kartında kullandığınız pcie kabloları hakkında da bilgi alabilir miyim ? Y kablo kullanılmıyordur umarım.

    Bunları eksiksizce sunun lütfen bir inceleyelim.

    İyi günler dilerim.
  • Yok hocam o.c vs hiçbir uygulama yapmadım. Sanırım kafası güzel benim kartın o yüzden bu skorları verdi (:

    Bu arada Kasanın resmini paylaşmayı unutmuştum NeSSaRieN hocam onu da ekledim şimdi ... RealTemp çalışıyordu Resmetmeyi unutmuşum Ve belirtmiş olduğunuz görevleride en kısa sürede yerine getirip paylaşacam...


    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_GuNeS -- 7 Mart 2017; 13:38:59 >
  • Hocam izanımın algılayabildiği kadarıyla ortaya çıkardığım tablo şöyle;

    Öncelikle Driver ı belirtmiş olduğunuz şekilde kaldırıp kurmuştum tek bir kalıntı kalmayacak şekilde. Buna rağmen dün kontrol ettiğimde "Program Ekle Kaldırdan" Sürücü kendini otomatik olarak güncellemiş. Bende w10 otomatik güncelleme nasıl kapatılır küçük bir gog amca araştırması akabinde bir uygulama ile bunun üstesinden geldim.

    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?

    Ve şimdi gelelim benden istemiş olduğunuz sonuçlara :

    ReaLTeMP BeNCH

    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?


    CiNeBeNCH CPu

    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?


    CiNeBeNCH CPu SiNGLe

    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?


    HeaVeN BeNC

    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?


    3D MaRK11 eXTReMe

    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?

    Hocam bu kez sonuçlar sankim daha vahim (: Gelelim Anakartımızın Modeli ve Bios Sürümüne

    Asus Deluxe-Dual z87 Anakart / 1200W SiLVeRSToNe Gold Psu / Bios Sürüm 2103 Son sürümü ve güncellemeyi tahminimce 8 ya da 10 ay kadar önce yapmıştım. Ve bu süreç içerisinde R9 Serisi 290 / 290x / 390 / Gtx Serisi 760 / 770 / 970 kullandım ve hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Şunu da belirteyim hocam Asus Gtx 970 oda şuan mevcut ama onu takıp kullandığımda TıK SoRuN yok.

    Kasam LeVeL 10GT 3 Adet 23 cm Fan 1 Adet de 14 cm Fan 2 Adet 12 cm Cpu Fan var. Ayrıca 5 Adet Hdd bağlı. Psu dan kaynaklı olabileceğini pek sanmıyorum Y Kablo dediğiniz sanırım Tek Kanaldan 8+6 / 8+8 Pin şeklinde olan kabloyu kasıt ettiyseniz, hayır hocam 2 ayrı kanaldan 8 Pin bağlıyorum.

    eVeT HoCaM Ne DeRSiNiZ SiZ ŞiMDi Bu DuRuMa ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_GuNeS -- 8 Mart 2017; 11:39:25 >
  • Bu arada elimde fazlasıyla görsel mevcut değerleri gösteren. Ekseri istemiş olduğunuz o 3 değer aynı, fazla kalabalık olmasın diye bu şekilde paylaşmayı uygun gördüm. Şayet o görselleri de paylaşmamı isterseniz paylaşırım ...
  • Afterburner ile gpu kullanım yüzdesi, power ve sıcaklığı göstermişsiniz fakat diğer istediklerim yok saat ve bellek hızları mutlaka ama mutlaka gösterimde yer alsın ve siz de test esnasında bu değerleri izleyip not edip min max şu kadar oldu şeklinde. Hatta imkanınız varsa test esnasında video kaydı alın bu değerler gözükürken ve youtube'a yükleyin. Zaten buradan bir sonuç çıkmaz da Evga üzerinden RMA yapmanız tek seçenek haline gelirse buna ihtiyaç duyulacak, şimdiden yapmakta fayda var.

    Gelelim driver olayına o tahmin ettiğim şekilde olmuş ki sorun bununla alakalı olabilir. Çünkü ilk temizlik ve yeni yükleme sonrası değerler olması gerektiği gibiydi. Peki bu işlemi yaptıktan sonra yeni sürücüyü download edip akabinde interneti kapatıp driver sweeper ile nvidia driver kalıntılarını temizleyip restart atıp tekrardan yeni sürücüyü yüklediniz mi ? Yapmadıysanız bu adımı tekrar yapın lütfen ve o şekilde benchler alıp durumu kontrol edin.

    Eğer sürücünün üzerine tekrardan arka planda download edip yükleme yapmaya çalışırsa bu kez her şeyi temizledikten sonra aygıt yöneticisi üzerinden sürücüyü güncelleştirirsiniz (böyle yapınca windows atadığı yeni ID üzerinden update ile salça olmaya son verir.)

    Buradan bir sonuç çıkmazsa kartı diğer slota alıp benchleri ve yüklemeleri tekrar deneyin. Kart, saat hızı sınırlanmış gibi sonuçlar veriyor ve ortada herhangi bir stabilite sorunu yok. Bu yüzden bu adımlara dikkat ederek özellikle altını çizdiğim şeyleri ekranda gösterimini sağlayarak tekrar kontrol edin.

    PS: Etrafınızda bu kartı götürüp test amaçlı olarak sisteminde deneyebileceğiniz bir arkadaşınız var mı ?
  • Daha önce belirtmiştim ama tekrar hatırlatayım.

    Nvidia son sürüm (hot fixli olan 378.77) ve 1080 serisi çıkmadan önceki en stabil sürüm olan 368.22'yi download edip ayrı ayrı deneyin bu dediklerimi yaparken.

    378.77 Hot Fixli sürüm için link =>

    http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4411

    ve güç seçeneklerinden bench öncesi Yüksek Performans'ı seçtiğinize emin olun.

    Bol şanslar
  • Hocam şimdi dikkat ettim de HeaVeN Skor Sonucunda Kart için 4095 MB yazıyor normal mi. Kart normal de 6 GB modeli ...
  • Onu dikkate almayın yeni nesil bütün kartlarda aynı şekilde gösterim yapıyor.

    Dediklerimi kontrol ettiniz mi ? Oradan bir şey çıkıyor mu diye kontrol edin.


    Bir de son olarak bugün çıkan yeni sürücüyü denersiniz. Hiçbir sonuç çıkmazsa (diğer bütün adımları da deneyin pci-e slotunu değiştirmek dahil) o zaman RMA başvurusunu yapmaktan başka bir şey kalmıyor geriye.

    Bir önceki mesajımdaki yönergeleri izleyip paylaşımda bulunun, bol şanslar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.