Şimdi Ara

Beko Tüplü Tv Ses Var Görüntü Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhabalar bir arkadaşımın tvsi arıza vermiş ekranda resimdeki gibi çizgi var ses geliyor ama görüntü yok sorun ne olabilir kart şasisini bilmiyorum bi tahmin yürütebilir misiniz

     Beko Tüplü Tv Ses Var Görüntü Yok
     Beko Tüplü Tv Ses Var Görüntü Yok







  • tf şöyle diyor:
    ARIZA : Tv çalışıyor,ekranda yatay tek çizgi var;vertikal arızası.Besleme voltajı 114 volt çıkıyor ve lehim hataları olduğu görüldü.Şaseyi incelerken bir ses ve tv çalışmaz oldu.İncelemede D416 8.2 volt zener arızalanmış.Değiştirince yine vertikal arızası meydanda.Komple soğuk lehim geçildi,vertikal kon. değişti yine aynı.R811 sağlam ve D826 sağlam artı ucunda 42 volt civarında voltaj geliyor.Q406ya 9 volt geliyor ve diğer çıkış voltajları var.
    ÇÖZÜM: Q205 C1815 değişti aynı.Q303 C2229 değişti ve vertikal gitti.Bu sefer video yok,yani karlama yok.Screeni açınca geri dönüş geliyor.TA8659N büyük entegreyi değiştirince arıza tamamlandı.Yeniden lehim taraması yapıldı ve denemeden sonra tv hazır hale geldi.
  • Vertikal arızasına benziyor. İlgili entegreyi ve etrafındaki elemanları gözden geçirin ve besleme gerilimlerinin olması gibi olduğundan emin olun.
    Ayrıca hazır açmışken olası soğuk lehimleri giderin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.