Şimdi Ara

Bilgisayarın Açılırken Kapanması ve Tekrardan Açılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
1.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Başlık biraz tuhaf oldu fakat başka nasıl anlatılırdı bilemedim. Evet, her zaman olmamakla birlikte bilgisayarımın açma tuşuna basıyorum ve ekrana görüntü gelmeden bi 5-6 saniye çalışıp kendini kapatması ve tekrardan kendi kendine sistem boot olup sorunsuzca masaüstüne gelmesi şeklinde bir sorun yaşıyorum. Bios'ta denemediğim şey kalmadı bunu düzeltmek adına fakat bir türlü sonuç alamadım.

    Sistem;

    i7 2600k @4.5 GHz
    Asus P8Z68 Deluxe anakart, bios vers. 3603
    2x8GB DDR3 1600 MHz Corsair Vengeance LP Ram
    MSI GTX 980 Gaming Gpu
    TT Toughpower 875w XT Psu

    Bu şekilde. Biliyorsunuz ki bu anakart baz frekans olarak 1333 mhz ram'i desteklemekte. Fakat ben bunu XMP şeklinde veya mhz listesinden 1600 mhz'i seçerek kullanıyorum. Başka bir forumda Anakart 1333 mhz'i desteklediğinden bazen 1600 mhz için sistemi ilkten çalıştırır gibi yapar ve o esnada FSB ve diğer şeyleri biosta arka planda ayarladığı için bu şekilde olduğundan bahsedilmiş.

    Benim şüphelendiğim şeylerden biri; Bios Pili ile alakalı bir durum olabilir mi? Ya da anakart ve kasa üzerine anakartın vidalandığı pirinç vidalar anakarta şase yaptırıyor olabilir mi?

    Bu konuda detaylı bilgiye sahip olan arkadaşlarımızın cevaplarını bekliyorum.







  • Sizin sorunun aynısı bende de mevcut.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deathness666

    Sizin sorunun aynısı bende de mevcut.

    Anakartlar da farklı tek ortak nokta soket, işlemci ve ram'ler(MHz bazında).
  • Aynısı bende de mevcut. Bir türlü çözemedim.
  • Sizin sistem özellikleri nedir? Konuyu açmadan önce bu sorundan bir tek ben mi müzdaribim diye düşünüyordum..
  • Hayır biraz araştırdım bir çok insanda var bu sorun. Çözümünü bende bulamadım daha. Ram oc ile alakası yok. Ben ramleri defaulta aldım 1333'de çalışıyorlar ve hala bu sorun var. Sanırım anakartın kronik sorunu. Çözüm bulunursa mutlaka haberdar edin.
  • Leon-X hoca yakın zamanda benim anakartın aynısını satışa çıkarmıştı. Belki bu sorunun çözümünü biliyordur diyerek mesaj attım ama cevap alamadım daha kendisinden.
    Mesajda yazan sorunun aynısı sanırım sizinkide.

     Bilgisayarın Açılırken Kapanması ve Tekrardan Açılması
  • Evet sorun aynı. Benim görev yöneticimde 4.5 GHz olarak doğru bir şekilde gösteriyor siz bahsetmişsiniz diye söylüyorum. Fakat onunla bir alakası olduğunu zannetmiyorum diğer kasamda da i7 2600k var MSI Z77a-GD55 anakart üzerinde. Onun görev yöneticisinde de 5.6 GHz falan gösteriyor o işlemci de 4.5 ghz'de olmasına rağmen. Yedek olan bu bahsettiğim Z77 sistemimde ise her hangi bir boot sorunu yok onu da belirteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baholi -- 21 Şubat 2017; 16:11:21 >
  • Şu konu hakkında net bir bilgiye sahip olan kimse yok mu?
  • Fx 8320, Gigabyte 970A UD3, Gskill 2*4GB 1600MHz . 1 senedir falan var galiba bu sorun tam hatırlamıyorum.
  • İlginç. AMD sistem bir de sizinki. Acaba Windows ile alakalı bir durum mu diye düşünmeye başlıyorum. Ben yükseltme şeklinde Windows 10 Pro'ya geçtim mesela.
  • xmp ve her türlü oc kapatıp normal değerlerle açtınızda da aynı sorun oluyor mu?
  • kullandığın ortam nem veya rutubet varsa bu tür şeyler oluyor
    bios update yap bir önceki bios sürümünü yükle dene
    ram ayaklarını temizle
    ekran kartı ayaklarını temizle
    bios dan power manager ayarlarına bak güç geldiğinde ne yapması gerekdiği konusunda bir ayar olabilir.
    kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzman12 -- 25 Şubat 2017; 12:7:24 >
  • Sorun biosdan kaynaklanıyor. Ben her şeyi defaulta aldım. 2 gündür böyle kullanıyorum ve sorun yok.
  • uzman12 kullanıcısına yanıt
    3603'ü yükleyeli neredeyse sene olacak. Diğer dediğin her şeyi zaten denedim. Ortamda nem de yok. Başka arkadaşlarda da oluyormuş bu sorun Win10 ile birlikte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OyuNKoliX

    3603'ü yükleyeli neredeyse sene olacak. Diğer dediğin her şeyi zaten denedim. Ortamda nem de yok. Başka arkadaşlarda da oluyormuş bu sorun Win10 ile birlikte.

    win10 alakası olduğunu düşünmüyorum
    keza siz pc acınca 5 -6 sn sonra kapanıyor ve siz hiçbir tuşa basmadan kendı kendıne acılıyor
    bunun win10 alakalandırmak için pc windows düştüğünde kapanması gerekir
    bende asus z87-a kullandım bende de oluyordu bios update ile sorunum gitmişti
    o yüzden size bios update ve bios ayarlarını söyledim
    azda olsa nem veya rutubeklı ortamlarda bu tür olaylarla karşılaşılıyor
    kolay gelsin
  • arkadaşlar sanırım sistemlerinizde parçalar frekansları uydurmak için böyle yapıyor , örneğin yeni sistem parçalarını birleştirip ilk çalıştırmanızda böyle 2-3 kere kapanıp açılmasıyla karşılaşabileceğiniz gibi.
    Daha teknik detay bilen arkadaşlarımız çıkacaktır ancak benim tahminim bu yönde oldu , ram/işlemci vs frekanslarınızı kontrol edin, en azından default ayarlara alıp bir deneyin sorunsuz acılacak mı yoksa halen aynı sekilde mi acılıp kapanacak.
    Default ayarlarda sorunsuz şekilde açılırsa büyük ihtimal dediğim gibi frekans uyumsuzluluğudur ancak nasıl giderilir bilmiyorum :D
  • aynı sorun benim laptopumda vardı anakartın kuzey köprüsünü değiştirdiler sorun çözüldü.
  • 4Camenta kullanıcısına yanıt
    Stock olarak denemedim, gerçi bu aralar olmuyor öyle bir sorun. Fakat ilk mesajımda belirttiğim ve sizin de mesajınızda belirttiğiniz üzere sistem ram'leri xmp veya manuel olarak 1600 mhz'e ayarladığımızdan ötürü bazen 1333 Mhz'e düşürebiliyor. Yine kapanma sorununu yaparak. Frekanslarla alakalı olabileceği konusu üzerinde duruyorum ben de. Anakartın standart ram destek hızına çektiğini söyleyebiliriz. Ya da biosla bu konuyu tam çözememiş olabilirler. Çünkü 1-2 kere denk geldim ram hızını 1333'e çektiğine. Diğerlerinde yeniden başlattıktan sonra yine 1600 olarak devam etti.

    @emrullaharda dostum bir çok SandyBridge sistemde bu sorun meydana gelmiş. Hatta bazı AMD FX sistemlerde de olduğunu gördük. Kuzey Köprüsü ile donanımsal olarak değil de yazılımsal konuda bios'un anlaşamaması konusunda bir problem olabilir. Bu da değiştirerek değil yeni bir bios ile çözülür. Neticede bu köprü işlemci-ram-ekran kartı ve pci-ex slotları arasındaki iletişimden sorumlu.




  • Konuyu yeni gördüm üstad. Nadiren olmakla beraber sorun ise kendisi bazen bende de oluyor . 2500k + p8z68 deluxe +gskıll ripjaws 1600 mhz . xmp modda sorun yaşıyorum . Bios sürümü 3603 ve sorunlu olduğunu düşünüyorum . İşlemci stok kullanıyorum . Sadece ratio ile oynayarak 4.2 ghz stabil daha üstünü soğutucu iyi olmadığı için denemedim. O.c denemelerimde hata kodlarının çoğu ramler ile alakalı idi . Fakat ramlerim sorunsuz .Ben biosun sorunlu olduğunu düşünüyorum ve en son sürümü 3603 .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.