Şimdi Ara

200TL ile sistem güncelleme tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarım 1080p çözünürlüğe geçince kasmaya başladı. İnternette gezinirken sayfa hareketinde bile takılmalar görünebiliyor. Bu yüzden sistemi yükseltmek istiyorum.

    Saatlerce açık kaldığı için parçaların az yakan çok kaçan şekilde olmasını istiyorum. İlk nesil Sata diskimi bir süre daha kullanmayı düşünüyorum. Anakart(478 pin), işlemci(P4), ram(DDR) ve ekran kartı(AGP) değişecek.

    Ekran kartını saymazsak 200TL civarına ikinci el Core2Duo işlemcili kart takımı, Core2Quad işlemcili kart takımı ve Xeon işlemcili kart takımı alınabilecek gibi görünüyor. Marka saplantım olmadığı için AMD işlemcili tavsiyelere açığım. İşlemciye karar verdikten sonra anakart meselesini de çözmmeliyim. O zamanlar DDR2 ve DDR3 kullanıldığı için 4 slot DDR2 mi yoksa 2 slot DDR3 mü daha iyidir gibi püf noktalarını da anlatırsanız sevinirim.

    Bilgisayarı oyun, video render için de kullanmayı düşünüyorum. Üstlerde daha iyi sistem tavsiyeniz olursa fiyat farkını da bilmem lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Kemal Geliyorum -- 21 Şubat 2017; 10:1:26 >











  • quote:

    Orijinalden alıntı: ENCHANTER

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-msi-760gm-p33-am3-anakart-ve-athlon-ii-x4-630-islemci-birlikte-382628944/detay

    veya

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-adetli-asrock-n68c-gs-fx-am3-plus-383475298/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-amd-fx-4100-soket-938-am3-plus-sorunsuzdur-399562437/detay

    olabilir.


    250W PSU kullanıyorum. Bu işlemciler 95W TDP görünüyor. Güç kablosu takılmayan ekran kartı takmak istersem güç kaynağı sistemi kaldırabilir mi? Elektrik faturasını şişirir mi?

    Intel' deki TDP değerlerine baktığımda core2duo serisinin tamamı 65W TDP görünüyor. Quad 95 ve üzerinde olduğu için almak istemiyorum. Xeon işlemcilerde 150W olanlar bile var. 4 çekirdek Xeon L33xx, L53xx ve L54xx gibi işlemcilerde 40-50W arası TDP görünüyor. AMD mimarisi Intel' e göre elektrik tüketiminde tasarruflu mudur?




  • Psu işlemciye yeter sadece. Ekran kartı takamazsın.şimdilik c2quad alıp idare et, sonra ikinci el bir 750ti ve 400w psu ile uçurursun.

    Render hayal ama, Bilgin olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xeon serisini pek düşünmedim. Düşük güç tüketimli olanların performansı düşük, diğerleri için uygun anakart bulabilmek zor. Üstelik soket farkı var, uygun hale getirmeye uğraşacaksın falan... 2 yıl daha yeni olan AM3 soket, f/p olarak da fena durmuyor. Athlon 630 ve anakart ikilisi (parçaların sıkıntısı yoksa eğer) fiyatına göre baya iyi. Mevcut PSU nun 40-50watt civarı güç harcaması olan bir ekran kartı ile sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyorum.
  • Video renderi veya grafik ağırlıklı çalışmalarım ticari olsa 1kW yakan bilgisayar dahi alınır. Öğrenmek için alacağım sistemi eğlence için kullanırken elektriği çok az yakmasını isterim. Sürekli sistem yükseltmediğim için az yakan bilgisayar eskidiği zaman elde tutma imkanım da olur.

    60 watt ve altı ekran kartı benim için daha iyi. Güncelliğiyle(directx gibi) kapasitesi arasında denge olan bir modele bakarım. PSU için şimdilik param yok ama elimde 12V çıkışı 18A olan 422W eski bir PSU var.

    İşlemcide düşük güç tüketiminde performansın düşük olması kendini hissettiriyor mu? Mesela listede C2Quad 9400 ile 9400S modelinde hızlar aynı ama TDP birinde 95W diğerinde 65W. Bunlar arasında performans olsun, ısınma olsun çok ciddi bir fark var mıdır?

    Xeon serisi çok iyi bilmediğim için mantıklı görünüyor ama soket çevriminde işlemciye yapıştırılan sticker da sıcaklık, vs. sebeplerle bozulabilir. Xeon tavsiye ederseniz test eder, çalışır halde alırım.

    Anakart işi de biraz karışık mesela 4 tane DDR2 yuvalı kartlar var. DDR combo(ikişer yuvalı) kartlar var. RAM yuvalarının hepsini doldurmak istersem hangisi daha iyidir? Gördüğüm kadarıyla düşük TDP işlemcilerin anakartları daha ucuz oluyor.

    Intel-AMD kıyaslamasını farklı bir şekilde sormak istiyorum. İşlemci yükseltmeyi düşünürsem hangi anakart daha iyidir? Bütçemi yukarı çıkarmaya çalışarak soket 775 sonrasında 1151 gibi kartlara bakmak mı yoksa AM3+ anakart satın almak mı?




  • PSU yeterli. Sistem güç harcamasını çok fazla düşünmeyin. İnternette gezinmek, film izlemek vs. işler veya boşta çalışmada bileşenler çok az enerji harcarlar. Render ve grafik çalışmaları önemli değil ise, ikinci el H61 soket anakart ve İ3 ikilisi daha iyidir (250TL civarı). İleride İ5 veya İ7 işlemciye geçiş yapılabilir. Diğer taraftan Quad, Xeon, Am3, Am3+ seçeneklerinin hiç birinde işlemci yükseltmesi düşünülemez.
  • Elimdeki bilgisayarla biraz daha idare etmeye çalışayım. Bütçeyi yükseltmeye çalışırım. O arada fiyatlarda düşme olursa daha iyi bir sistem kurabilirim. Yaza kadar idare etmeyi başarırsam AMD AM4 rekabetinin neticesini de öğreniriz. Kısa vadede tavsiye ettiğiniz üzere i3 işlemci üzrinde durmak daha mantıklı görünüyor.

    Düşük bütçeli sistem tavsiyelerine pek rağbet yok. Sabırla yardım eden herkese teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.