Şimdi Ara

Gürcistan Araba Getirme Konusuna Noktayı Koyalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
2.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sürekli Gürcistan'dan şöyle araba getiriliyor şöyle ucuz böyle kolay diyenler için bu işin özünü açık ve net yorum yapmadan bilen birisi yazabilir mi? Kesin bilgi olarak dursun burada.

    Gürcistan'da herhangi bir Türk vatandaşına ruhsat çıkabildiği bu sayede 6 ay yurt dışında kalmana gerek kalmadığı gibi söylemler var.

    Önce aracın ruhsatı kayboldu diyip Gürcistan'da ruhsatı senin adına çıkarmaları vs.vs. gibi şeyler ile yasal gibi gösteriliyor.

    Son olarak diyelim ki ruhsat bizim adımıza bunun Türkiye'deki riski nedir?



  • o devir kapandı
  • Kapandı artı şuan piyasadaki bütün gürcü plakalı araçları topluyorlar haberiniz olsun üstüne bir de hakkınızda dava açılıyor.
  • İnsanlar kendini devletten daha kurnaz sanıyorlar ya çok gülüyorum :) Devlet baba sana o araçları o paralara yedirir mi? cevabın evet ise çok safsın zaten gürcüler seni sağlam dolandırır, cevabın hayır ise konu kapanmıştır :)
  • Evet toplananlar vekalet ile getirenler.Ben vekalet ile getirenlerden bahsetmiyorum.





    Çifte ruhsat gibi gidip ruhsat kayboldu diyip tekrar ruhsat çıkarılıyor Türkiye'de rahat kullanabilmek için.Ruhsat sizin adınıza çıkarılıyor yani.Sizin adınıza çıkan ruhsat ile hangi araçları topluyorlar ben bulamadım.Sadece vekalet ile alıp ruhsat başka isme olunca topluyorlar.



    Var mı net açıklama yapacak olan
  • CarBuyer C kullanıcısına yanıt
    Normal şartlarda Türk ol yabancı ol fark etmiyor ruhsat kendi üstüne bile olsa en az 6 ay yurt dışında yaşamadıysan yani yurt dış oturumlu değilsen TR sınırları içinde yabancı plakalı aracı kullanamazsın, yabancı plakalı aracı geçtim misafir plaka denen burda TR plaka çıkarılmış aracı bile hak sahibi değilsen kullanamazsın bunlar gayet açık net kurallar.
  • gürcistana gidip izgara et yiyip dön.bol bol et yiyin.

    forumda bu geyiği aratirsan uzmaninidan yani pantheradan ogreniceksin.

    oda kesmezsehttps://forum.donanimhaber.com/gurcistan-araba-almak-2016-en-guncel--120126736



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 20 Şubat 2017; 18:34:30 >
  • 10 yıldır noktayı koyamadılar bu konuya kimse de koyamaz..çünkü işini uyduran çenesini sıkı tutuyor bu konuda..ta ki Türk adaletine yakalanana kadar
  • Ahanda koydum. Nokta.
  • Geçen yıl , gürcüden araç alma işini bir fiil tecrübe eden ve yaşadığı talihsizlikleri anlatan bir arkadaş vardı. Nasıl bir şebekenin içine düştüğünü , 10 bin $ a aldığı aracı , 2bin $ gibi bir rakama geri vermek zorunda kaldığını ve başlangıçta konuştuğu fiyatın üzerine gümrükten Türkiye ye geçene kadar bir dünya daha masraf ettiğinden bahsediyordu. Arama yaparsanız konuyu bulabilirsiniz. O arkadaş bu konuya noktayı koymuştu zaten ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 20 Şubat 2017; 19:48:37 >
  • yukarıda arkadaş lınki vermiş ama tıklamaya üşenenler için.....

    Evet Sevgili Donanımhaber sakinleri, buraya büyük ihtimalle google dan ulaşarak geldiniz.

    Ben de sizler gibi aylar önce forum forum dolaşıp, mantıklı bir açıklama görmediğim için gittiğim Gürcistan'dan arabayı alıp geldim.

    Toplanın hele, süreci anlatıyorum. Dikkatle okuyunuz :

    Şimdi bu facede gördüğünüz sayfalar var ya bunların hepsini oraya zamanında gitmiş, işin detaylarını gördükten sonra da kar yaparım düşüncesine sahip kişiler açıyor.

    Neyse ben de heveslenip "abii çok ucuz araba yiaaa" diye tl mi dolar yaptım aldım gittim. 12000 dolarım vardı giderken. Yer farketmiyor, Tiflis veya Batum'da süreçler aynı. Tiflis'e gittim ben. 2 abi karşıladı, melek gibi insanlar. Abicim hoşgeldin nasılsın iyi misin falan filan. Sabahtan akşama kadar koştura koştura tüm galerileri gezdirdiler. Ancak arabaların üstündeki rakamları pek görmenizi istemiyorlar anladığım kadarıyla. "Abi şu araba çok ucuz bunu alamaz mıyız" "-Boşver abi onu" diyorlar. Neyse tüm gün gezdirdiler. Sonunda bir araba bulduk çünkü bütçenize göre araba gösteriyorlar. 12000 usd. Ertesi gün aracın sahibi geldi noterde üzerime arabayı devretti. Evet, ruhsat artık benim adımaydı. Ama sonra bir ışık parladı kapıdan. Ve evet, gelen kişi kurtarıcım, şoförüm, kapıdan geçirecek olan şahıstı. Ordaki iki abi, şimdi bu kişiye vekalet vereceksin gümrükten geçmek için. Onlar gürcüce konuşacak sen de herşeye kafa salla ve onayla yes de dediler.

    Gelişmelere anlam veremezken plakamızı seçip, sonra şoförle başka bir deske geçtik. görevli polis memuru kadınla pasaportum olduğu için ingilizce soru sordu biliyor musun diye. Ben de evet dedim. Konuşmamıza ingilizce devam ediyorduk. Gürcüler kızarmıştı, ben de durumu anlamadım tabi. Neyse kadın "do you confirm that you are selling this car to this man." (Bu aracı bu kişiye sattığını onaylıyor musun) dedi. Ben de abi böyle bi soru soruyo deyince "he de kardeş he de yoksa nasıl geçecek bu araba gümrükten" dediler. "vekalet bu merak etme" dediler. Bu arada Gürcistan'da ruhsatı geri almıyor polisler devir işlemlerinde. Benim kartı aldı abilerden biri. Sonra ordaki kadın, şoföre de benim ruhsatımın aynısını verdi. Ben kıllanmaya başlamıştım, ama soru soracak başka kimse yoktu. Bu abilere veya şoföre sormak birşeyi değiştirmiyordu. Çok iyi niyetli davranıyorlar sürekli çay kahve gazoz içer misin diyorlardı.

    Neyse, abiler ben ne zaman geçerim gümrükten diye sordum. Bu akşam dediler, gümrükte adamlarımız var vs dediler. Herşey bittikten sonra bu şoför seninle şehrine kadar gelecek, oradan da uçağa bindirip geri göndereceksin dediler. Haydaa, son dk gol 1. Bunu dikkate alarak 600 tl lik uçak bileti için parayı bütçenize ekleyin.

    Evet, tiflisten çıktık yola akşamüstü. Gümrüğe geldik. Dediler ki geçince sigorta yapılacak 3 aylık. 170 tl vereceksin. Gol 2.

    Benim ruhsatı bana verdiler. Bu ruhsatı gizle bi yerine sok, gidene kadar da çıkartma. Abi neden, araba benim değil mi. "Ya öyle de şimdi alıcıdan 24 saat sonra sana transfer oluyo araba Gürcistan yasalarına göre" dediler. Tamam abi.

    Çıktık yola, Ankara'ya geliyoruz. Polis çevirme yapsa, şoför kendi ruhsatını gösterecek, geç diyecekler.Çünkü benim ruhsat münasip bi yerde.

    Geldik Ankara'ya, şoföre ertesi güne bilet aldık. Otelde konaklattık mecburen. Gönderdik. Dedi ki artık ruhsatınla arabayı kullanabilirsin. Ve gitti.

    Arabayı hevesle kullanıyoruz. Dediler ki sigorta yaptıracaksınız zorunlu. Fiyat alıyoruz. 3900 tl bi rakam çıkıyo yıllık.

    Bu sırada da bir polis abimizle konuştuk. Gümrükten arkadaşını aradı benimle konuşturdu. Ne yap ne et arabayı geri geçir dediler. Uygulama yapıldığında gümrük arabaya el koyacak. Mahkemeye sevk edileceksin kaçakçılıktan ve idari para cezası yiyeceksin dediler. Kıllanmaya başlayıp şevkim kırılınca arabayı 3 ay dolmadan geri götürmek istedim. Onlara da bu kıllanmadan bahsetmeyip, başka bahanelerle arabayı geri götürmem gerektiğini söyledim.

    Hayır, o arabaya ordan müşteri bul veya getirme parçalat dediler. Abi parçalatma kolay değil, kaçakçılıktan içeri atarlar dediysem de inat ettiler. Yalvardım yakardım 3 ay dolmadan şu arabayı geri getireyim dedim. Şoförle konuştular. Şoför 1000 usd para istedi. Yoksa gelmem dedi. Yalvar yakar şoförü ikna edip istediği paraya belirlenen tarihler için uçak bileti aldım. Bu sırada o abilerle konuşuyoruz. Hala iyi niyetliler, gel kardeşim, getir halledeceğiz satacağız burada arabayı. 12000 usd ın 2000 doları masraf diyolardı ya en baştan. Ben de arabayı 10 bin dolara satarım diye düşünüyorum.

    Ordaki abi dediki : kardeşim gelirken yanında bi miktar fazla para getir. Hani olmaz ya belki sarp sınır kapısında ceza falan yersin. Neden abi? Nedeni yok türk tarafında bazen sorun yaratabiliyorlar. Hani gümrükte adamınız vardı? Ya sen getir kardeşim nolur nolmaz işte.

    Neyse şoför geldi, çıktık yola, gittik Batum Sarp sınır kapısına. Ben yayadan geçtim o arabayla.

    Şoför beni aradı ben geçince. Ben geçemiyorum. Ceza kesecekler arabaya ya da bağlayacaklar. Neden? Çünkü ben Türkiye'ye gelip arabayı bırakıp geri döndüğüm için ve arabayı gümrüklü sahaya park etmediğim için ceza istiyorlar. Ne kadarmış? 1700 tl. E nasıl vereceğiz? Dışarı geliyorum bekle alıcam senden. Evet, bu para dolandırma değil, gerçekten gümrüğün kestiği bi ceza evrağı da gelince eline veriyor şoför. (Araba yeni modelse 2007 sonrası, yandınız, fiyatlar 2-3-5 e katlanabiliyor.) Verdik parayı arabayı gümrükten Batum'a geçirdik. Tabi bitmedi. Asıl heyecan şimdi başlıyor.

    Bastık Tiflis'e doğru devam ettik. Sabahleyin bu iki abi geldi. Hoşgeldin falan filan. Hadi emniyete şu arabanın satışını şoförden üstümüze alalım. Neden 2 iş yapıyoruz? Arabayı satalım sattığımız kişinin üstüne verelim. Sen ne demek istiyorsun? Abi iki iş yapmanın mantığı yok satalım arabayı orda veririz üstüne. İyi, yarın gel galerilere gösterelim autopapanın olduğu yerde.

    Yarın oldu, galeriye gittik. Hepsinin kendi arkadaşları olduğu belli. İlk galeriye gittik. Arabayı inceledi 1000 dolar veririm dedi. Ne diye çığlık attım. Kafayı yemiş bu başkasına gösterelim. Gittik gösterdik, 1300 den 1 dolar bile yukarı vermem. Ona git 1000 buna git 1300. Abi bu arabayı 12000 e sattınız nasıl 1000 dolara geri alırsınız. E burda böyle Şoföre veriyoruz seni buraya gönderen sayfanın sahibine veriyoruz. Biz alıyoruz. vs vs başladılar hikayeye. Anladım kurtlar sofrasından çıkış olmadığını. Aldım 1300 doları sinirden ağlaya ağlaya döndüm. Ağlıyorsunuz. Çünkü sağlam dolandırıldınız.

    Evet şimdi gelelim çıkarılacak derslere :

    1- Araba sizin değil. Ruhsatı size veriyorlar ilk. Sonra arabayı başkasına satınca ona yeni ruhsat veriyorlar. Yani sizin ruhsat eski ruhsat. ("ÇİFTE RUHSAT") diye aratın nette. Türkiye'de polise gösterdiğinizde sizi doğrudan gümrük müdürlüğüne çekeceklerdir. Arabayı bağlayacaklar üstüne de arabanın Türkiye'deki değerine göre ceza kesecekler. Min 8 binden başlar sonsuza kadar gider.

    2- 6 ay orda yaşamadığınız için bu arabayı sizin çıkarmanız imkansız. İm-kan-sız. Siz çıkaracaksınız diyenlere inanmayın. Şoför boşuna gelmiyor sizinle. Çevirme olduğunda da onun ruhsatı gösteriliyor ki başı derde girmesin dönene kadar.

    3- Araba sizin olmadığı için Batum'da karşıya geçtiğinizde adam yandan basıp gitse gidebilir. Çünkü araba onun. Başına gelen arkadaş var. Porsche Cayennesini kaptırdı. Gerçi zaten onun değildi.

    4- Şoförle iyi geçinmişim iyi ki en baştan. Yoksa bazı şoförler yok gelemem diyor veya 1000-3000-5000 dolar para istiyorlar.

    5- Gürcistan'da arabalar çok ama çok ucuz. Sizin o sayfalarda gördüğünüz rakamların içindeki karı anlamışsınızdır. 2009 model bmw 530 u 4300 usd olarak gördüm. Ama sayfada yaklaşık 50-60 bin lira talep ediyorlar.

    6- He bu arada 2 sene falan yok olm. Yemeyin. 3 aylık turistik geçiş oluyomuş sadece. O 3 ayın içinde götürdüğüm halde de bu olay başıma geldi ve gümrükte ceza yedik. 2 sene olayı emekli olan kişilere ve bazı özel durumda olan vatandaşlara veriliyor. Yasayı iyi okuyun.

    7- 12000 doların yanı sıra ne kadar masraf ettiğinizi görün. Yakıt + uçak biletleri + geri dönüşte şoföre verilen para + gümrük cezası + trafik sigortası vs. vs. vs.

    8- Herkes farkında olmadığı için kullanmaya devam ediyor. Çevrenizdekileri uyarın. Yazık günah. Ben yandım eller yanmasın. İlk çevirmede gideceksiniz bilginiz olsun.

    9- Arabayı sakın parçalatmayın. Aksi takdirde araç şoförün üstüne olduğu için problem yaşarsınız. Gürcü gümrüğü şoföre ulaşıp nerde araba dediğinde Türkiye'de derse bu kez Türk polisi devreye giriyor. Başlıyorlar arabayı aramaya. O şoförün de geri götürmediği için başı yanacağından Türkiye'ye geliyor ve diyor ki benim arabamı çaldılar şu kişiden şüpheleniyorum. Polis geliyor size arabanın son parçalarını buldurtturuyor. Parça kaçakçılığından içeri giriyorsunuz. Üstüne para cezası ve uluslararası işlemler.

    10- Bu kardeşinizi dinleyin. Teşekkür istemiyorum, sizi çok feci bir dolandırıcılıktan kurtarıyorum. Olay 2 yıl sonra insanlar geri dönmeye başladığında patlayacak asıl, artık kan gövdeyi götürür mü bilmiyorum oralarda.

    11- Tavsiyem, seve seve ötv li kdv li Türk plaka aracınıza binip yolunuza devam etmeniz. 3-5 kuruş fazla verin böyle dolandırıcıların oyununa gelmeyin.

    12- Saygıyla kalın.

    13- Sevgiyle kalın.


    Hızlıveofkeli8




  • yasaların arkasından dolanmak,
    açıklardan faydalanmak kısa sürede cazip gibi görünse de uzun vade de can yakar,
    zmanında tanjunun da hapis yattığı bir mercedes kaçakçılık durumu vardı, araçları 2 el araçları ithal edip sıfır diye satarak düşük değerli gösterip ötv den vs yırtarak,
    ucuza lüks arana satıyorlardı,
    tabi bir çok sazan atladı, sonra devlet o arabaları bir bir topladı,
    birebir aynı duru değil bir benzeri,
    google a kaça mercedes yazarsanız detayları görürsünüz.
    yani macera arıyorsanız çöpe atacak paranız da varsa deneyebilirsiniz
  • Şartlar belli ve çok açık
    Aksi şekilde getirip bir hile hurda ile devleti dolandırmaya çalışanların zaten sonunun ne olduğu/ne olacağı açık.
  • Diyelim ki ruhsat çıktı adınıza gerçek ise polis çevirdiğinde ne olabilir? Bunun kontrolü nasıl olacak. Adamlar sizi orada 185 gündür yaşıyormuşsunuz gibi gösteriyorlarsa zaten diyecek söz yok
  • Uydu TV kanallarında viagara, dava büyütücü, kadın azdırıcı, prostat, basur, şeker hastalığı iyileştirici, buruşukluk giderici kremler, zeka açan ilaçlar, pusulalı namazlık, yanmaz kefen, sırat köprüsünü düşmeden geçmeniz sağlayan roket sırtlık, günahları silen yazılımlar v. vs en az 20 tane kanal var. Demekki satıyorlar ki bu kadar kanalı çalıştırıyorlar. Yerlerinde olsam Gürcistandan arabayı farkedilmeden geçiren boya reklamı da koyardım. Gürcistan Araba Getirme Konusuna Noktayı Koyalım Gürcistan Araba Getirme Konusuna Noktayı Koyalım




  • İsterseniz çok rahat araç getirtebilirsiniz.http://sosyalyer.com/otomobil-ve-motorlu-araclar/gurcistandan-araba-almak.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanvb -- 4 Eylül 2017; 22:50:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhanvb

    İsterseniz çok rahat araç getirtebilirsiniz.https://www.sosyalyer.com/otomobil-ve-motorlu-araclar/gurcistandan-araba-alimi-ve-turkiyeye-giris-yapmak.html



    neyse dahada birşey demiyorum..





  • Ya arkadaş bu muhabbetten bende sıkıldım , her ay biri anlatıyor öyle getirecem böyle binecem X5 e falan die ortada araba yok hep bi söylentisi var...Bi kere zaten arabasiz gidip arabayla çıkış yapılması mümkün değil , ruhsat isterse senin değil sülalenin üzerine olsun..İşin içine polisler gümrük çifte ruhsat yok efenim vekalet bi ton hülle yapmaya çalış sonuç uçan paralar...



    Devlet bu devlet yarın suyla çalışan araba çıksın , suyun litresi 5 lira olur artezyen kazanlar 10 sene ile yargılanır...
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Enson aynı galeriye yarısına satılarak son buluyor :S
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.