Şimdi Ara

Tweeter'larda oluşan bozulma, çatlama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yaşadığım ve canımı çok sıkan bir durum var. Tüm müzik keyfimi yerle bir ediyor. Ses yüksekte olsa az da olsa tweeterlarda belli şiddetteki tiz seslerde bir bozulma oluyor. Çatlama mı desem bilemedim, bir cızırtı geliyor anlık. Bu flac'ta da, mp3'te de, dizi/film izlerken de, internette vidyo izlerkende oluyor.

    Neler yaptım bir değinmek istiyorum;

    Dac ile değil anakarttaki ses yongası ile amfiye analog sinyal gönderdim sonuç aynı. Dac ile daha detaylı ses aldığımdan daha çok belli oluyor.

    Amfiyi değiştirdim gene aynısı oldu.

    Elimde eski, iki yollu Philips hoparlör vardı. Onunla denedim onda da bozulma oluyor. Ama gene daha az belli oluyor çünkü şimdi kullandığım hoparlörler çok daha detaylı çalıyor.

    Kaynaktan kaynaklıdır dedim, ipad ile denedim gene aynı. Bu arada benim kaynağım pc.

    Acaba rca kabloda mı sıkıntı var dedim ve başka kabloya denedim gene aynı. Hoparlör kablosunu da eledim ayrıca.

    Şimdi 3 seçenek kalıyor. Ya elektirik beslemesi ile alakalı ya çaldığım vidyo/müziklerde sıkıntı var. Ancak bu olasılık çok düşük gibi gözüküyor çünkü farklı farklı bir sürü kaliteli dosya denedim ya da benim elimdeki 2 hoparlörün tweeterlarında sorun var.

    Ben ancak bu noktaya kadar gelebildim Soruna nokta atışı yapamadığım için eleye eleye gittim ama bir sonuca ulaşamadım. Bir şeyler eklemek isteyen varsa dinlemek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhun -- 16 Şubat 2017; 1:19:33 >



  • Sanırım PC ile kullanıyorsunuz EQ ayarlarını kurcalayıp tiz frekansları sona getirmiş olabilirmisiniz

    Ayrıca bunu yapıp birde pc çıkış volume nü sona getirirmişseniz çatlama olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Evet pc ile ama hiç equalizer ayarı yapmam, kaynak ne ise o. Amfide de bası ve tizi yükseltmedim, sıfırdalar. Zaten müziği de foobar2000 wasapi ile dinliyorum, equalizer ayarı yok. Varsa bile ben bilmiyorum Foobar2000'de çıkışı wasapi ile değil de anakartın driver'ı üstünden yapınca da aynı sonuç oluyor. Burada equalizer ayarı yapılabiliyor ama dediğim gibi yapmıyorum. Keşke bundan kaynaklı olsaydı ama değil ne yazık ki.

    Volume ortada iken bile gene var çatlama ayrıca. Tabi bu durumda sesi amfiden yükseltiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhun -- 16 Şubat 2017; 11:23:13 >
  • Biraz önce hem üst hem de alt frekansları daha iyi beslemek adına bi-wire olarak bağlantı yaptım ama sonuç gene aynı.

    Ayrıca bazı şarkılarda tek taraflı çatlama oluyordu. Acaba dedim amfinin giriş çıkışlarında mı bir sorun var. Bunu da egale etmek için ise mesela sağ hoparlörde sorun varsa dac'ın sağ çıkışını çoğaltıp amfinin sağ ve sol girişini besledim. Bu sefer 2 hoparlörde de çatlama oldu. Acaba dac'ın çıkışındaki analog sinyalde mi ya da pc'den çıkan dijital sinyalde mi sıkıntı oluyor. O kadar çok seçenek var ki kafam durdu. Bir bu kadar daha senaryo üretebilirim.

    ekleme: Tabi şöyle bir durum da var. Sonuçta sağ ve sol taraftan çıkan sinyaller aynı değiller. Belki de bu sebeple tek taraflı sorun çıkıyor. Tweeter'lar mı yandı yoksa kapasitörlerde mi sorun var bunu da çözemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhun -- 16 Şubat 2017; 20:57:26 >
  • amfi ne vardı sizde?
    genelde çatlak sesleri arızalı yada nasıl desem stabil çalışmayan sıkıntılı amplilerde gördüm.
    ancak bas-mid seslerden yana sıkıntı yok sanırım?
    avo metreniz var mı?
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    HK980 var ama pek amfiden gibi durmuyor. Daha önce de HK3770 vardı ve onda da yapıyordu ama şimdi daha çok belli oluyor. 3770'in daha parlak çalmasına bağlıyorum bunu.

    Bas-mid seslerde bir bozulma yok. Sadece tizlerde çatlama var. O da her zaman değil, belli seslerde oluyor. Bazı parçalarda olmuyor bile çünkü o parçada bu "belli sesler" olmuyor.

    En büyük şüpheli sinyal diye düşünüyorum. Kayıtlarda mı bir sıkıntı var yoksa bilgisayarın dijital sinyal çıkışında mı bir terslik var anlayamadım. Ama pes etmeyeceğim başka cihazlarda benim dosyaları dinleyeceğim.

    Avo metrem yok ama edinmeye çalışırım. Kondansatör değerleri için miydi?
  • Orhun kullanıcısına yanıt
    hayır tiz ve diğer sürücülerin empedansını ölçmek içindi.
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Avometre bulunca özelden rahatsız ederim o zaman
  • Bu kadar curcunanın sebebi kayıtlarmış. Farklı albümlerden, birbirinden alakasız flac parçalar olmasına rağmen bu durum var. Birinin başına daha gelirse diye yazmış olayım. Direk sorunlu parçaları başka sistemlerde deneyin. Bozulma yoksa sorunlu kısmı bulmak için eleye eleye gidersiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.